12 bästa aktiemarknads-API:er för att bygga finansiella produkter

Spread the love

Börsbranschen har bevittnat enorma teknologiska adoptioner de senaste åren.

Denna förändring inför börsbranschen växer så snabbt att den har skapat ett paradigmskifte som påverkar moderna finansinstitutioner. Innovativ teknik som molnbaserat applikationsprogrammeringsgränssnitt (API) strömmar in i landskapet av alla goda skäl.

Men varför pratar alla plötsligt om aktie-API:er?

Tja, för att förstå detta, låt oss zooma ut på relevansen av aktie-API:er för finansmarknadsdatakonsumenter.

Förstå aktiemarknadens API:er

Aktiemarknadens API: er är en välsignelse för handlare, investerare och mjukvaruutvecklare. Det beror på att lager-API:er kan koppla samman dessa datakonsumenter utan ansträngning med korrekta och relevanta datakällor. Utöver det är det enkelt, sammanhängande och förutsägbart att få aktiemarknadsdata via API:er i ett korrekt strukturerat format.

Aktie-API:er syftar till att underlätta datadelning, åtkomst och betalningstransaktioner. Du kan hämta finansiell data när du behöver, dela data mellan API:er för konsumenter, affärspartners, företagsanställda och tredjepartsleverantörer. Dessutom kan du enkelt synkronisera data med dessa API:er över olika applikationer.

Så, vad händer utan ett aktie-API?

I det här fallet skulle konsumenter av aktiemarknadsdata behöva skriva komplicerade koder för att kunna analysera rådata direkt från börser. Och detta är en tuff process på grund av tillgången på börser i överflöd, var och en med olika dataöverföringsprocesser.

Hur kan man utnyttja aktiemarknadsdata för att bygga finansiella produkter?

Aktiemarknadens API:er kommer väl till pass för den delen, gör allt smidigt som ost genom att analysera rå marknadsdata och presentera det i ett tillgängligt och rent format.

Om du bygger dina finansiella produkter som en handelsförutsägelseapplikation kan ett aktie-API visa sig vara till stor hjälp. Du kan utnyttja dessa API:er för att veta det senaste marknadspriset och följa historiska trender för att hålla jämna steg med instrument som aktier, valutor, ränteprodukter och mer.

Det är mycket viktigt att känna till de senaste priserna och trenderna i realtid så att du kan utnyttja dem till maximal potential och beräkna riskerna.

Marknadsdata som du behöver för ett specifikt instrument inkluderar det senaste budet, börskoden, handelsplats och instrumentidentifierare. Det kan också lägga till andra data som erbjudandestorlekar, omsatt volym och så vidare.

Aktie-API:er hjälper dig att få tag på dessa tidskänsliga data så att du kan ta praktiska insikter i att bygga dina finansiella produkter.

Det finns dock några fallgropar förknippade med API:er, eftersom alla inte är skapade lika. Så trots deras magi att analysera rå aktiemarknadsdata, här är några faktorer du bör överväga.

Tillgängliga API-typer 🔑

API:er kan vara av olika typer – Rest API, FTP, TCP, etc. Att välja den enligt dina datakrav och hastighet skulle vara klokt.

Medan en standard Rest API hjälper dig att få data i realtid och är relativt snabb, om du inte vill nöja dig med standardhastighet och istället vill ha ett snabbare alternativ, kan TCP vara ditt alternativ. Med TCP finns det inget behov av att begära att hämta data, i motsats till Rest API.

Men om du är okej med standard datahastighet kan du välja FTP som tillhandahåller data i slutet av en dag. På så sätt kan du spara några kronor också.

API-anrop 🗓️

Många dataleverantörer begränsar API-anropsfrekvensen som en köpare kan göra på en minut för att få data. De gör det för att behålla sin konkurrensfördel.

Därför måste du tänka på vilken frekvens du vill ha och citera därefter. Om du till exempel begär ett samtal/minut kommer de att uppdatera data först efter varje minut.

Latens 🚄

Viss latens kan följa mellan datauppdateringar. Fördröjningen kan variera från några millisekunder till sekunder.

Därför, innan du köper ett API, se till att du tar bort denna aspekt; annars kan de smyga en del data, och du kommer aldrig att veta.

Nu är det dags att hitta några av aktiemarknadens API:er i nästa avsnitt!

Marketstack

Oavsett om du vill ha historisk marknadsdata, intradags- eller realtidsdata, Marketstack finns där för dig!

Skaffa ett lättanvänt REST API-gränssnitt för att få aktiemarknadsdata. För att underlätta enkelheten låter den dig begära data via HTTP GET och få svarsdata i JSON-format. Här har du flexibiliteten att använda en gratis eller betalversion enligt dina behov.

Med Marketstack kan du få mer än 30 år av exakt historisk data för att skapa meningsfulla insikter. Integrera detta API enkelt och använd över 125 000 aktiekurser över hela världen från 72 börser, inklusive NYSE, Nasdaq, ENX, TYO, ASX och mer.

  Hur man åtgärdar Corruption Kernel Mode Heap – arkiv

Marketstacks REST API är enkelt men skalbart och robust och kan leverera upp till 100 % drifttid. Kom bara igång inom 5 minuter och fortsätt att utforska nya horisonter. Om du vill använda dess gratisplan behöver du inget kreditkort, betalning eller kontrakt. Du kan få omedelbar tillgång till API:t och njuta av upp till 1000 förfrågningar per månad med lagerdata vid dagens slut, även i den kostnadsfria planen.

Marketstack utnyttjar den senaste tekniken med stor skalbarhet av molninfrastruktur för att bygga aktiens API. Som ett resultat kan den utan ansträngning hantera förfrågningsvolymer av olika slag – från hundratals till miljoner på en enda dag.

När det kommer till säkerhet erbjuder Marketstack säkerhet på banknivå genom att kryptera varje byte med 256-bitars HTTPS-kryptering på industrinivå. Med omfattande dokumentation som kodexempel och demoförfrågningar tillgängligt på API, kan du börja använda det utan krångel.

Finnhub

Använd det kraftfulla aktiemarknadens API Finnhub Stock API för att få data för att bygga dina finansiella produkter. Det ger dig WebSocket och RESTful API:er i realtid för aktiedata, kryptovalutor och fiat-valutor.

Finnhub tillhandahåller finansiella rapporter i detalj för företag över hela världen från de senaste 30 åren. Du kan få den fullständiga listan över alla aktieägare som är kategoriserade utifrån institutioner och individer.

De ger dig också intjänande aviseringar i realtid, uppgraderingar eller nedgraderingar, prismål och historiska överraskningar som du kan använda för att forma dina finansiella produkter ytterligare. Dessutom får du också utdelningsdata på 30 år.

Få historiska data från 25 år för den amerikanska aktiemarknaden i realtid, anslut med mer än 10 Forex-mäklare och få tillgång till över 15 kryptomäklare. Den ger också en komplett förberäknad teknisk analys, mönsterigenkänning, stöd- eller motståndsnivåer och aggregerade indikationer. Du kan få tillgång till samtalsutskrifter av över 20 års intäkter och ladda ner ljud.

Vill du veta historien om förvärv och sammanslagningar?

API:et gör det möjligt!

Det ger aktuella börsnyheter för att förstå alla händelser för närvarande. Studera covid-19-störningarna på marknaden genom realtidsstatistiken över pandemin. Dessutom utlovar Finnhub 99,99 % drifttid, tillsammans med en SLA och automatisk skalbarhet.

Stapeldiagram

Bygg dina produkter med djupare insikter i aktiemarknaden med hjälp av Barchart OnDemand. Det ger dig flexibla och molnbaserade API:er för att stärka dina arbetsflöden, produkter och applikationer.

Med Barchart kan du få effektdiagram som representerar historiska marknadsdata och realtidsdata. Det är enkelt att integrera data på en webbplats och du kan använda data för att forma din nuvarande affärsstrategi. Dessutom kan du skapa dynamiska verktyg och applikationer utan krångel.

Med inbyggd skalbarhet med molnet kan du accelerera dina arbetsflöden. Barchart använder Amazon Web Services (AWS) för att underhålla datacenter i USA och säkerställer maximal dataredundans och tillförlitlighet.

Förutom molnet underhåller Barchart även fysiska datacenter för att möta specifika kundkrav. Det är Equinox-baserade center med låg latens och fysiska säkerhetskopior. Således har du friheten att välja vilken av de datacentermodeller du vill ha.

Genom att använda inbyggda säkerhetssystem och servervirtualisering hjälper Barchart upp sina tjänster på nolltid. Den stöder både POST, GET och SOAP-förfrågningar och kan leverera data i flera format, inklusive CSV, JSON, XML, och stöder även WebSockets.

Barchart OnDemand är kompatibel med flera operativsystem som Linux, Windows, Android och iOS. Det fungerar också på olika programmeringsspråk som Java, Python, PHP, ASP.NET och R.

När det kommer till prissättning debiterar Barchart baserat på din dataanvändning. Det erbjuder mångsidiga planer som du kan välja baserat på din verksamhets omfattning och bara betala för det du använder.

Finansiell modellering Prep

Förbättra dina applikationer med Finansiell modellering Preps (FMP) data som går tillbaka till 30 års historia. Det kan ge dig korrekta uppgifter, såsom bokslut, inkomstkalendrar, flera utbyten och mycket mer. Dess API stöder mer än 15 000 aktier på flera börser som XETRA, TSX, SEHK, SEDAR, EURONEXT, hela den amerikanska marknaden och mer.

Du hittar alla slutpunkter i JSON-format såväl som CSV-format. Hittills har den 50 slutpunkter, och den lägger till nya varje vecka. Dessutom får du en anpassad slutpunkt. All data kommer från SEC-anmälningar efter att FMP har ställt in serien och FMP har en aktiekurs i realtid.

FMP täcker alla grundläggande data genom att tillhandahålla balansräkningar, kassaflödesanalyser årligen eller kvartalsvis och resultaträkningar. Den har 1 minut, 15 minuter, 30 minuter, 1 timme och dagliga data om historiska aktiekurser.

Använd FMP gratis och få 250 förfrågningar/dag. Det är idealiskt för att testa dina idéer. Välj en betalplan som är bäst för forskare för bara 14 USD/månad och få 100 % marknadstäckning, 300 API-anrop/minut och mer.

  25 bästa gratis virtuella telefonnummerleverantör

EOD historiska data

Skaffa börsdata genom att använda de prisvärda och flexibla tjänsterna från EOD historiska data. Den erbjuder historiska och fördröjda data, dagens slut, tekniska, fundamentala, utdelningar och uppdelningar.

Den stöder för närvarande över 60 börser över hela världen. För grundläggande data stöder den stora börser, både USA-baserade och icke-amerikanska, och ger data från 20+ år. De har också tio år eller de senaste 20 kvartalen av data som tillhör några mindre utbyten.

Med en rik 30+ år av EOD-historik som täcker index, 45k+ fonder, amerikanska aktier och ETF:er, kan du utföra bättre dataanalys. Det ger korrekt och tillförlitlig data från 15+ källor, som täcker ett stort antal börser.

För att testa dataintegriteten använder de också flera källor för att jämföra data och levererar bara det bästa till dig. Få supersnabb support när som helst via chatt och e-post om något går fel. De löser vanligtvis 99,99 % av problemen på 24 timmar eller mindre.

EOD Historical Data underlättar flexibla priser där du måste betala för de tjänster du använder. Dess prissättning börjar från $19,99/månad för 100 000 API-förfrågningar/dag, 1000+ Forex-par, 100+ index och mer.

Alpha Vantage

Alpha Vantage är en stor leverantör av historiska och realtidsaktie-API:er tillsammans med kryptovaluta, Forex, ETF, fonderdataflöden tillsammans med 50+ tekniska indikatorer. Det stöds av Y Combinator, fokuserar på att demokratisera dataåtkomst och är produktorienterat och ett teknikdrivet företag.

Alpha Vantage säkerställer smidig API-integration utan friktion. Den stöder Python, PHP, Java, Javascript och mer. Du får också officiella tillägg som du kan använda för Google Sheets och Excel om du föredrar att komma åt data via kalkylark.

Du har också möjlighet att få data i JSON-format. Kom igång och börja bygga dina finansiella produkter med hjälp av den råa och korrekta data som Alpha Vantage erbjuder dig. Du kan bläddra i API-dokumentationen för att förstå deras API-bibliotek och fortsätta utforska.

IEX Cloud API

Att bygga finansiella produkter och skala dem är enkelt med IEX Cloud API eftersom det ger enkla sätt att erhålla och använda korrekt marknadsdata. Bemyndiga dina utvecklare med kurerad information på institutionell nivå, inklusive realtid, fundamenta, internationella aktier, ägande, fonder och annan data.

Du får fullständig täckning till den amerikanska marknaden med över 95 000 värdepapper, 100+ valutor och från 20+ börser. Det låter dig komma åt data på nolltid, så hela ditt fokus kan ligga på att bygga API:t med oklanderliga funktioner användbara för dina användare.

Betala för exakt vad du använder med den flexibla och skalbara prismodellen för IEX Cloud utan att kräva något långtidskontrakt eller stora förskottsbetalningar. Integrera de verktyg du redan använder med API:et så att du inte behöver börja om med en annan metod.

Med IEX Cloud API får du över 2 miljarder meddelanden per dag med 28 ms latens i genomsnitt. All din data är väl säkrad med PCI- och DSS-kompatibilitet. Dess plattform är pålitlig, med 99,95 % SLA, vilket gör att du kan bygga produkter utan bekymmer.

Premiumpartners till IEX Cloud levererar ständigt kraftfull data på företagsnivå. Du kan också söka premiumsupport genom att uppgradera din plan.

Tiingo

Oavsett om du är en enskild utvecklare, ett teknikföretag eller har hedgefonder, Tiingo kan driva dina finansiella produkter.

För att leverera exakta dagsslutspriser använder den ett proprietärt ramverk för felkontroll för att samla in ren data. Detta ramverk hjälper dem också med saknade händelser och för att skapa redundanta flöden. Tiingo News-flöden innehåller 16 miljoner användbara artiklar kurerade baserat på år av forskning.

Dessa artiklar är en skatt med historiska marknadsdata från 20+ år. Nyhetsflödet är en källa till taggat innehåll som innehåller finansiella och icke-traditionella nyheter. Tiingos Crypto API inkluderar flera utbyten med en ström av värdefull data, både historisk och intradagsdata.

Du kan segmentera börser och valutor för att använda data på ett bättre sätt. Med Forex och FX-flöde kan du få tillgång till tier-1-banker tillsammans med likviditet på institutionell nivå. Få tillgång till deras korskoppling för att få IEX stock API i realtid, med hög prestanda och minimal latens.

Tiingo distribuerar snabba servrar och konsekvent drifttid med optimerad minnescache. Den utför också kontinuerligt datarevisioner för att tillhandahålla oavbruten dataleverans.

Få tillgång till historisk data och intradagsdata med top-of-book-uppdateringar via REST API:er, medan för realtidsdata med top-of-book-uppdateringar, använd WebSockets.

Intrinio

Intrinio tillhandahåller dagens slut, historisk, intradags- och realtidsdata som du kan använda i din finansiella produktuppbyggnad. Det låter dig ladda ner exakta historiska marknadsdata från de senaste 5-50 åren.

  Hur man går med i ett zoomtestmöte

Om du letar efter marknadsdata på teckningsbasis för att forma dina investeringsstrategier och bygga applikationer är Intrinios utbud varierande. Du kan få prissättningsdata kopplade till olika tillgångsklasser, bokslutsinformation och analyser, uppskattningar, prognoser och betyg.

Dessutom får du aggregerad, industriell och ekonomisk data. Få data för innehav, metadata och analyser för ETF:er.

Men om du bara behöver ladda ner historisk marknadsdata för en gång för att driva dina backtesting-teorier eller maskininlärningsalgoritmer, har Intrinio funktioner för dig också.

Dessutom får du den amerikanska kommunens ekonomiska data för 2017 som inkluderar enhets-ID, namn, föremål och så vidare. Det erbjuder också 18+ år av Forex-data, inklusive alla marknadsaktiviteter och priser.

Quandl

Använd ett enda API av Quandl och fortsätt få 20+ miljoner aktiemarknadsdata från 500+ källor utan krångel. Enkelheten i detta API gör datainsamlingen enkel i CSV-filformat.

De lägger ständigt till ny data varje vecka. Det ger dig också möjlighet att begära data genom att e-posta dem. Du kan till och med ändra dataformat från CSV eller JSON till XML. Dessutom kan du ställa in start- och slutdatum, begära det exakta antalet kolumner eller rader.

Försök att förbearbeta data som att sortera tidsserielagerdata efter datum, ändra provfrekvens och utföra elementära databeräkningar. Skaffa din API-nyckel och få tillgång till gratis datauppsättningar, gratis provperioder för att testa alla premiumtjänster och obegränsad API-användning. Använd hela dokumentationen för att förstå hur Quandl fungerar.

Polygon

Ge mer kraft till dina utvecklare genom Polygon API för att hjälpa dem med rå och korrekt finansiell data, inklusive kryptovalutor, Forex och aktiedata.

Oavsett om du vill ha historisk eller realtidsdata kan du få obegränsad tillgång till dem. Polygon erbjuder 24k+ symboler och full marknadstäckning, realtids-websockets inklusive aggregat, byten, kurser, handelsstopp och limit upp/ner.

Få referensdata RESTful API:er för marknader, lokaler, marknadsstatus och helgdagar, aktieuppdelningar, utdelningar och ekonomi; tickers med dess typer, nyheter och detaljer.

Polygon tillhandahåller också valuta-API:er som inkluderar data från 1000+ Forex-par och tio bankorganisationer.

Du kan bygga applikationer på flera språk som Java, C, C++, Javascript, Python, etc. Det sparar din utvecklingstid som du kan investera i integration. För att förenkla saker och ting erbjuder Polygon exempelkoder på olika språk.

Polygon ger dig pålitlig och snabb data med ultralåg latens på mindre än en millisekund. Det erbjuder snabba Equinix NY-datacenter med flera redundanser och möjligheten att skicka 1+ miljon meddelanden på en sekund.

För 100 % börstäckning, inklusive 16 USA-baserade börser och mörka pooler, kostar det 199 USD/månad för personligt bruk. På samma sätt kostar det $49/månad för 1000+ Forex-par plus tick-by-tick-uppdateringar och $49/månad för nivå 1 och två kryptodataåtkomst från stora bankinstitutioner och börser.

Alpacka

Utnyttja det provisionsfria API:et för Alpacka att bygga dina finansiella produkter. Dina utvecklare kan enkelt hantera aktier, algoritmer och kapital med det enda integrerade systemet. Dess handels-API är ett REST-gränssnitt som kopplar samman applikationer med mäklartjänst i realtid.

Få tillgång till kontodata, order, tillgångar, positioner och många fler. Det är pappershandels-API låter dig också testa dina koder, algoritmåterställningar, etc. och erbjuder ett Streaming-API som använder WebSockets för att leverera realtidsuppdateringar angående affärer.

Den erbjuder 2-faktors autentisering för att säkra alla dina API. Du kan också dra nytta av blankning och marginaler med avancerade investeringsalternativ, och det stöder också handelsstrategier. Med hjälp av en testmiljö kan du kontrollera dina koder och arbeta innan produktdistribution eller gör ändringarna live.

Alpaca underlättar effektiv handel genom att låta dig handla direkt från TradingView-diagrammet, vilket inte kräver någon flikbyte eller extra klick. Det erbjuder kraftfulla verktyg för att öka din produktion som avancerade ordertyper som OCO, MOO, IOC och MOC.

Slutsats

Att få marknadsdata genom aktie-API:er är enkelt, enkelt och förutsägbart. Men du måste också se till att du får uppdaterad och korrekt data vid rätt tidpunkt. API:erna som nämns ovan kommer väl till pass för att möta detta krav och forma dina finansiella produkter som du har önskat.

Om du bygger finansiella produkter bör du också överväga att integrera nyheter med hjälp av dessa Global News API:er.
Här är några bra appar för att investera i aktier och ETF:er.