11 Programvara för fakturering av prenumerationer för att hjälpa och hantera återkommande betalningar

Spread the love

Vill du få återkommande betalningar från globala kunder? Prova någon av följande mjukvara för prenumerationsfakturering idag!

Återkommande fakturering för en app-, produkt- eller tjänstprenumeration är livlinan för alla onlineföretag. Företag som videostreaming, spelstreaming, onlinetidning, fysisk tidning, gym, matpaket från e-handelssajter, etc., förlitar sig huvudsakligen på prenumerationsbetalningar.

Om du också är inne på prenumerationsfaktureringssystemet och letar efter en webbapp som erbjuder enkla återkommande betalningar, har du hittat rätt artikel. Fortsätt läsa för att utforska några handplockade programvara för prenumerationsfakturering som hjälper dig att öka kundupplevelsen och därmed intäkterna.

Prenumerationshantering och fakturering för företag

Den primära utmaningen för alla onlineföretag med bara en betalningsport är att de förlitar sig mycket på kunden för snabba betalningar. Dina användare även in i deras professionella och privata liv. De misslyckas säkert med betalningar eller ignorerar bara att betala den andra månaden om betalningsprocessen är manuell.

Problemet hopar sig när konsumenterna också behöver hantera sina prenumerationer genom att mejla eller ringa ditt säljteam.

Här kommer prenumerationshanteringstjänster och prenumerationsfaktureringsverktyg.

De ser till att din kund säkert prenumererar och betalar för den första månaden eller året. Och sedan fortsätter återkommande betalningar att komma om de inte säger upp eller ändrar prenumerationen från sin egen profil.

Således kan du och ditt säljteam fokusera på att skaffa nya användare, lösa produkt-/tjänstproblem eller komma med merförsäljningsidéer.

Vad är programvara för prenumerationsfakturering?

Programvara för fakturering av prenumerationer är ett betalningshanteringsverktyg som arbetar nära ditt prenumerationshanteringsverktyg och betalningsgateway.

Sådana system tillåter dina användare att ställa in automatiska betalningar för vecko-, månads-, årsvis, etc., faktureringsplaner. Verktygen sparar säkert alla betalningsmetoddetaljer med dubbla krypteringssystem (under transport och vila).

Således kan kunder betala utan ansträngning utan att stöta på några problem med serviceavbrott.

Dessa verktyg tilldelar också automatiskt faktureringscykler för nya användare så att du effektivt kan samla in betalningar, skicka in skattedeklarationer, planera företagsexpansioner och mer.

Vid det här tillfället är det bra att klargöra att ett abonnemangsfaktureringssystem i sig inte kan hantera betalningar. Du behöver fortfarande en betalningshanteringslösning för e-handel för att samla in betalningen på ditt företags checkkonto.

I ett nötskal, ett prenumerationsfaktureringsverktyg säkerställer att du har en stadig ström av intäkter från din genuina kundbas.

Upptäck nu några trendiga programvara för fakturering av prenumerationer som de flesta framgångsrika e-handelswebbplatser och andra digitala företag litar på:

Zoho-prenumerationer

Om du är ett växande företag som har svårt att hantera hela faktureringscykeln för prenumerationer, låt Zoho Subscriptions hantera hela processen åt dig. Du kan ta hjälp av den här plattformen för att hantera prenumerationer, automatisera återkommande fakturering, skicka professionella fakturor och ta emot dina betalningar på förfallodagen.

Genom att använda funktioner som automatisk proportion och inställning av faktureringscykel kan du automatisera faktureringsprocessen över hela världen och samtidigt vara skattekompatibel. Det stöder även insamling av betalningar online och offline. Dessutom kan företag acceptera flera valutor för prenumerationsbetalningar.

  6 bästa plattformarna för att anställa frilansande datainmatningsoperatörer

Förutom dessa erbjuder Zoho Subscriptions en skräddarsydd prenumerationsupplevelse till dina kunder med funktioner inklusive en självbetjäningsportal, kupongerbjudanden, konsoliderade fakturor, white-label betalningssidor, widgets för pristabeller, mätinstrumentpaneler och webhooks.

FreshBooks

När det kommer till småföretag tillhandahåller FreshBooks kompletta redovisningslösningar, inklusive återkommande betalningar. Denna programvara kan hantera din faktura, betalningar och andra ekonomiska uppgifter.

Dessutom kan du använda den för att spåra dina anställda och kunder. Plattformen erbjuder en lättanvänd kundportal som hjälper dig att hantera kunderna och deras prenumerationer.

Du kan också använda dess gratis testversion innan du väljer någon av dess planer.

Chargebee

Du behöver inte gå igenom anpassade koder för att hantera återkommande faktureringsoperationer när vi introducerar dig för Chargebee. Denna plattform hanterar hela din faktureringsprocessen från att sätta upp arbetsflödet till att automatisera fakturor.

Genom att använda detta verktyg för att automatisera din fakturering och fakturering kan du bli av med risken för manuella fel. Även i komplexa scenarier som global publik och flera intäktskanaler kan Chargebee rädda dig tillbaka som ett proffs.

Med denna programvara kan företag erbjuda offerter och skapa förskottsfakturor för en förenklad godkännandeprocess. Den erbjuder också kalenderfaktureringsfunktionen som låter dig ställa in faktureringsdatum för enskilda kunder, oavsett när de registrerade sig för tjänster.

Vinka

När du låter Wave automatisera den återkommande faktureringsprocessen för ditt företag kan ditt team fokusera på något viktigare och mer pressande. Denna applikation låter dig växla mellan manuell och automatisk fakturering och gör det supersnabbt att ställa in kreditkortsbetalningar.

Användare kan inte bara använda denna programvara för att skicka fakturor till flera mottagare utan också skräddarsy dem med din företagslogotyp och varumärkesfärg. Med hjälp av Wave kan företag också anpassa fakturor för alla datum, tidszoner och frekvenser. Automatiska betalningskvitton, filtrering av fakturor efter status och dra-och-släpp-redigering är andra markerade funktioner på den här plattformen.

SuiteDash

SuiteDash är en allt-i-ett affärsmjukvara som kommer med alla nödvändiga lösningar för att skicka fakturor och ta emot betalningar. Att använda det, skapa och skicka uppskattningar och fakturor blir en sömlös process.

Företag kan skapa anpassade prenumerationsplaner som automatiskt debiterar dem enligt ett schema. Vid behov kan du använda den för att generera återkommande fakturor enligt ett regelbundet schema.

SuiteDash lagrar dina data i en PCI-kompatibel betalningsprocessor från tredje part. Därför kan prenumeranterna lagra sin betalningsinformation i portalen utan några bekymmer. Den använder också kryptering på banknivå samtidigt som den skickar förfrågningar till kunder som ber om betalningsinformation.

Zuora

Zuora-prenumerationen kommer också med faktureringslösningar som organisationer kan utnyttja för att tjäna pengar på sina innovationer. Det låter dig automatisera faktureringsoperationer och sätta flexibla prisstrategier på plats för att göra saker enkelt för kunderna.

Oavsett om du vill välja planer för återkommande, engångsavgifter eller användningsbaserade avgifter, erbjuder den dig mer än 50 prismodeller. Med Zoura kan du ge kunderna smart prissättning och en smidig upplevelse, oavsett deras marknadsföringskanal.

Denna plattform kan också kombinera prenumerationer och andra engångsavgifter i en beställning. Det minskar också manuella operationer och centraliserar komplexa faktureringsoperationer.

Ladda

Letar du efter en applikation som erbjuder flexibla och automatiserade återkommande faktureringslösningar när du skalar upp din verksamhet? Välj Chargify, en applikation som hjälper dig att bli av med att skriva och underhålla anpassade faktureringskoder.

  Hur man använder text till kolumner som ett Excel Pro

Oavsett om din affärsmodell är B2B, B2C, korsförsäljning eller återförsäljning, kan du använda det här verktyget för att utföra komplexa beräkningar. Den använder konfigurerbara återkommande faktureringsregler för att rymma tusentals permutationer över olika affärsmodeller.

Med Chargify kan du erbjuda dina kunder flera betalningsalternativ som kreditkort, PayPal, manuell betalning med mera. Den stöder också integration med 20+ populära betalningsgateways och globala valutor.

Billsby

Om du är intresserad av prenumerationsbranschen kan du lita på Billsby för korrekt och enkel återkommande fakturering. Denna robusta programvara förenklar din intäktsverksamhet för dig genom anpassning och integration.

Med hjälp av dess avancerade faktureringsfunktion kan företag samla in fler återkommande intäkter. De kan också introducera affärsregler och logik i arbetsflödet samtidigt som de erbjuder flexibla planer till sina kunder. Dessutom kan alla dessa göras med no-code eller low-code.

Innan du väljer några Billsby-planer kan du också boka en demo för att kolla in hur plattformen fungerar. Dessutom är plattformen helt PCI-DSS-kompatibel för att säkerställa förbättrad säkerhet.

2 Till kassan

Letar du efter en återkommande faktureringslösning för förenklad prenumerationsfakturering? 2Checkout är applikationen som kommer att maximera kundens livstidsvärde genom att hantera processen över hela livscykeln för prenumerationer.

Denna enda plattform räcker för att du ska kunna hantera kunder, prenumerationer, fakturor och återkommande fakturering. Det hjälper dig också att ställa in och anpassa den sömlösa kundupplevelsen över olika kanaler.

Verifone låter dig sälja prenumerationer med valfri flexibel prissättning och förpackning på olika försäljningskanaler. Du kan också automatisera beställnings-, fakturerings- och återkommande faktureringsprocesser för snabb kundintroduktion.

Med hjälp av detta verktyg kan företag också enkelt hantera uppgraderingar och nedgraderingar. Dessutom erbjuder det omfattande globalt betalningsstöd för återkommande fakturering och automatiska förnyelser.

FastSpring

FastSpring är en dedikerad plattform för SaaS- och mjukvaruföretag för global prenumerationshantering och fakturering. Denna kompletta e-handelslösning hjälper företag att hantera hela klientens livscykel, inklusive aktivering, uppgraderingar och förnyelse.

Ta nu tag i alla potentiella försäljningsmöjligheter med dess flexibla återkommande prenumerationsmodeller och faktureringsscheman. Med det här verktyget kan du skapa de prenumerationer eller faktureringsplaner som är bäst lämpade för ditt företag med viktiga funktioner, såsom freemium och betala-per-användare: nivåinriktade användare, fast pris och betala-eftersom-du-använder-priser.

FastSpring tillhandahåller också en självbetjäningsportal där dina användare kan se sin beställningshistorik och hantera prenumeration och betalningsmetoder. Dessutom erbjuder den här plattformen lokaliserade betalningsalternativ för den globala publiken.

Fyrkant

Med Square blir processen att få betalt upprepade gånger mycket enklare. Denna applikation hjälper dig att skapa förutsägbara intäktsströmmar. Du kan gå med i den här plattformen gratis, och det finns inga månatliga avgifter – bara betala en behandlingsavgift för varje transaktion.

Eftersom detta verktyg är lämpligt för alla branscher kan man använda det för att ställa in återkommande betalningar för medlemsavgifter, donationer, professionella tjänster etc. Dessutom kan du sömlöst lägga till, pausa, redigera och återuppta prenumerationer. Företag kan också anpassa faktureringsmodeller och utnyttja flexibla faktureringsmetoder.

Om du tillhör en traditionell verksamhet kan du skapa QR-koder och dela dem med kunderna. Dessutom kan företag tillåta användare att prenumerera via e-post, SMS och sociala medier.

Fördelar med programvara för fakturering av prenumerationer

Den främsta fördelen med ett faktureringsverktyg för prenumerationer är enkel återkommande betalning från kundens sida och betalningsinsamling hos mottagaren. Andra anmärkningsvärda fördelar är:

 • Du kan undvika mänskliga fel vid återkommande fakturering genom manuella fakturor och på så sätt spara intäktsläckor.
 • Eftersom prenumerationsfaktureringsappen automatiskt beräknar uppgraderingsavgifter, proportionella återbetalningar, ad-hoc-köp etc. slipper du manuella fakturajusteringar.
 • De flesta av dessa verktyg kommer med PSD2/SCA, PCI Standard, etc. Därför kan du följa kundernas lagringsregler för betalningsmetoder.
 • Proffs och teknikkunniga kunder föredrar onlinefakturering med automatisk betalning. Om du kan tillfredsställa dessa behov kommer användarna att stanna kvar med ditt varumärke på lång sikt.
 • Anpassa betalningsplaner, tjänstefunktioner, tilläggsköp etc. efter kundernas preferenser.
 • Om du tillgodoser tusentals till miljontals prenumeranter är dessa applikationer ditt enda alternativ för att fakturera kunder effektivt.
  Fix inte för närvarande använder bildskärm ansluten till NVIDIA GPU Desktop Problem

Funktioner att titta på i ett abonnemangsfaktureringsprogram

Rätt abonnemangsfaktureringssystem måste erbjuda följande funktioner och funktioner:

 • Automatiserad återkommande fakturering med kuponger, rabatter, prorationer, kalenderfakturering, etc.
 • En enkel övergång av freemium-användare till premiumprenumeranter
 • A/B-testmöjlighet med prisplaner
 • Prenumerationsalternativ för att behålla befintliga användare på din gamla prisplan. Dessutom ser nya kunder automatiskt de nya pristabellerna.
 • Olika faktureringsalternativ som konsoliderade, anpassade, avancerade och automatiserade fakturor
 • Enkel migrering av alla produkter under ett tak med lättförståeliga pristabeller
 • Utcheckningsalternativ med ett klick med automatisk betalning. Erbjuder även OTP och manuell autentisering för kunder som är mycket skeptiska till automatiska betalningar.
 • Verktyget kan effektivt fånga alla ad-hoc-köp och fakturera dem i rätt faktureringscykler.
 • Strikt säkerhet, kryptering och integritetsefterlevnad för lagring av betalningsmetoder
 • Minimera misslyckade betalningar genom att erbjuda det bästa betalningsalternativet till användaren när de sparar flera kort

Programvara för prenumerationsfakturering: Författarens anteckning

Eftersom du är i affärer vet jag att det är mycket utmanande att investera i att söka på webben för att hitta den bästa programvaran för fakturering av prenumerationer. Därför har jag undersökt och valt några av de ledande återkommande faktureringsverktygen som alla företag kan lita på.

Det kommer att spara tid. Du lär dig om funktionerna, funktionerna och mer om 11 populära faktureringsverktyg för prenumerationer i en kortfattad artikel.

Alla appar är bra att använda. Du kan dock börja med appar som Zoho Subscriptions, FreshBooks, FastSpring och Verifone. Om du tycker att dessa saknar de funktioner du letar efter, glöm inte att prova resten.

Avslutar

Programvara för fakturering av prenumerationer gjorde det möjligt för dagens molnföretag att skala upp återkommande betalningsacceptans från var som helst globalt.

Dessutom hjälper sådana appar dig att skapa anpassade prenumerationsplaner för din webbplats eller appanvändare för att visa dem att du bryr dig. Du kan också skapa komplexa prenumerationer, ad-hoc-betalningar för plugin-program, betalningscykeljusteringar, proportionella återbetalningar och mer.

Använd något av verktygen från ovan och se skillnaden själv!

Nästa upp är de bästa färdiga fakturamallarna och fakturageneratorerna som företag kan använda för att samla in betalningar med stil!