11 plattformar för att hitta populära ämnen 2023

Det går inte att förneka att innehåll verkligen är kung, och det är något som marknadsförare, såväl som innehållsskapare, har svurit vid i flera år.

Men det är verkligen vettigt, eftersom människor konsumerar innehåll dagligen – från sociala medier till bloggar och vad som helst, fördubblades vår globala innehållskonsumtion på nätet 2020.

Detta betyder också att det är en gyllene period att generera nytt innehåll dagligen för att hålla dina läsare fast.

Att kurera nytt innehåll regelbundet säkerställer att din plattform är uppdaterad med den senaste informationen och har något nytt att erbjuda dina läsare varje ny dag.

Det enda problemet är att vi måste hitta trendiga ämnen att skriva om, och att regelbundet hitta dem är inte alltid lätt.

Det är därför vi i det här inlägget går igenom några av de bästa plattformarna du kan använda för att hitta populära ämnen och planera din dagliga innehållskalender för att hålla koll på ditt inläggsschema.

Hur kan populära ämnen hjälpa till med innehållsutredning?

Att införliva populära ämnen som en del av din innehållskalender är en utmärkt strategi för att fånga ögonglober på ditt innehåll varje dag.

Ett av de enkla sätten att undersöka detta är att ta Twitters trendalgoritm som exempel. Om du märker det, har Twitter ett separat sätt att indikera trendämnen, och det är de tweets/ämnen som får maximalt engagemang under en given tidsperiod.

Inte bara Twitter utan även många andra sociala medieplattformar använder den här kraftfulla metoden för att visa upp vad som är ”hett” för att hålla användarna engagerade i denna era av föränderliga tider.

Att välja trendiga ämnen är inte särskilt svårt att göra. Faktum är att allt du behöver göra är att veta om den senaste utvecklingen och samtalen som sker i utrymmet och mata detta till dina läsare via ditt innehåll.

Detta hjälper också till att skapa en sund läsarbas som skulle se fram emot ditt innehåll varje dag när de lär sig något nytt med minimal ansträngning.

Läs också: Bästa verktygen för att skapa unika bloggämneidéer

Fördelar med att skriva om populära ämnen

Det finns alldeles för många fördelar med att skriva om populära ämnen. Några av dem är:

 • Det hjälper dig att få fler delningar av ditt innehåll, eftersom populära ämnen redan är populära bland publiken
 • Skapar en enorm trafikökning på din sida utan ansträngning
 • Det hjälper dig att förbättra dina forsknings- och skrivfärdigheter
 • Positionerar dig som ett trovärdigt, värdefullt och kunnigt varumärke
 • Det hjälper dig att öka din försäljning genom att använda färskt och uppdaterat innehåll

Dessutom kommer det också att hjälpa dig att locka organisk trafik från sökmotorer utan att behöva spendera mycket tid på att optimera ditt innehåll.

Även om listan kan fortsätta, är det viktigt att vara medveten om att det kan vara en mäktig uppgift att identifiera populära ämnen varje dag. Att använda ett verktyg för att hjälpa dig välja dem ger dig fördelen att upptäcka trender i ett tidigt skede och ger dig tillräckligt med tid för att sammanställa innehåll för det.

Med det sagt, låt oss titta på de bästa verktygen som låter dig göra det på bästa möjliga sätt.

Glimt

Pålitlig av Google, Adobe, Unilever, The New York Times och andra stora företag hjälper Glimpse dig verkligen att få en ”glimt” av framtiden.

Det är ett av de mest populära verktygen för att hålla ditt innehållsspel på topp genom att identifiera ämnen innan de blir en trend.

Det ger dig en djupgående analys av ämnet som kan bli en trend och lovar långsiktig tillväxt.

Verktyget kan analysera konsumentbeteendet för miljontals användare på Amazon, Instagram, Youtube, Reddit, Twitter och andra källor.

På ett sätt kan man säga att det här är Google Trends på steroider.

Exploderande ämnen

Exploding Topics grundades av Brian Dean från Backlinko och är ett enkelt men kraftfullt verktyg som förblir lätt att använda. Det kan hjälpa dig att identifiera de senaste trenderna inom några minuter och slå på dem innan någon av dina konkurrenter gör det.

Jämfört med andra verktyg har det inte en mängd olika funktioner eftersom huvudfokus är att endast tillhandahålla trendämnen, och det gör det mycket bra.

Allt du behöver göra är att ställa in filter på dina sökresultat, så kommer du att presenteras med relevant information. Du kan också prenumerera på deras nyhetsbrev för att få information om de senaste trenderna tillsammans med annan viktig information.

Google Trender

Ett av de mest använda verktygen av marknadsförare och SEO-experter, Google Trends håller reda på globala söktrender och hittar kvalitetsdata som kan nås med flera filter, som:

 • Datum
 • Geo-läge
 • Söktyp
 • Kategori
 • År

Det faktum att detta verktyg är kopplat till Googles sökmotor har resulterat i att trender har blivit en guldgruva av innehåll för många människor.

Du kan bara inte gå fel med den här plattformen, eftersom den är enkel, grundläggande och mycket effektiv.

SparkToro

Spark Toro är ett nischverktyg som tar upp alla heta ämnen framför dina ögon. Det är känt för att samla information om de senaste trenderna inom det digitala rummet, särskilt SEO, marknadsföring och teknik.

Det drar ut trender från antalet delningar användare har gjort med sina konton på sociala medier. Algoritmen fångar upp det som får mest uppmärksamhet på internet och levererar dem till dig sömlöst.

Reddit

Denna plattform behöver ingen introduktion. Vi kan enkelt säga att Reddit är en av de framstående plattformarna som ansvarar för att skapa trendrikt innehåll på internet idag.

Förutom dess oändliga möjligheter har den olika subreddits för att hitta ämnen som går bra på internet. Du kan titta på just denna subreddit som heter ”Trending Reddits”, som drar in de mest interagerade inläggen dagligen.

Det visar också trendiga bilder, nyheter, videor, gemenskaper och populära inlägg, som kan filtreras efter uppröster, popularitet, ämne och plats.

Om du letar efter några heta och trendiga ämnen rekommenderar jag starkt att du kollar in den här och skummar igenom den varje dag.

HARO

HARO, som står för Help a Report Out, är en plattform med ett oändligt utbud av ämnen som tar fart på internet.

Även om det inte direkt är ett sätt att hitta trendiga ämnen, är det ett bra verktyg för att få besked om vad de främsta källorna letar efter i utrymmet.

Om du är en bloggare kan du registrera dig för vanliga e-postmeddelanden som i princip innehåller en lista med anmärkningsvärda blogginlägg. Du kan söka idéer och inspiration från dem eller använda plattformen som ett länkbyggande verktyg för att tjäna bakåtlänkar till din blogg.

HARO har lyckats attrahera bland annat Mashable, TIME, WSJ och Fox News som sina värdefulla kunder.

Matigt

Hoppa vidare med Leo, Feedlys AI, när den tar dig genom innehållsvärlden utan att lyfta ett finger. Allt du behöver göra är att:

 • Hitta och organisera det flöde du vill ha
 • Hjälp Leo att stänga ute det som inte är viktigt
 • Dela insikter med ditt team

Leo lär sig med dig när du är på språng och ser till att din personliga information förblir personlig. Det är ett kraftfullt AI-drivet verktyg som hjälper dig med de senaste trenderna inom några sekunder.

Trendigt

Som namnet antyder är Treendly ansvarig för att hjälpa dig ta reda på vilket ämne du bör förbereda för ditt nästa blogginlägg. Det går den extra milen för att berätta hur trenden har tagit fart under en tidsperiod.

Med sin pro-version kan du kolla utvalda trender i mer än 10 olika länder förutom ditt.

Dessutom tar den dig genom säsongsbetonade trender som kan komma tillbaka eller trender som kan vara mer än ett år i branschen.

Du kan ta Treendlys gratis demo innan du fattar ett välgrundat beslut om betalversionen.

Trendbevakare

En absolut favorit bland YouTubers och andra innehållsskapare, Trend Watchers guidar dig om trendämnen i din nisch som får uppmärksamhet.

Det är mer än bara ett verktyg. Faktum är att det också hjälper dig med följande:

 • Trendvarningar – Den berättar om nya trender och hur du använder dem
 • Skapa innehåll – Föreslår hur du använder informationen för att skapa ditt innehåll
 • Viralt innehåll – Med rätt mängd hårt arbete kan din video bli viral
 • Omdirigering och merförsäljning – Lär dig hur du använder denna trafik för att tjäna pengar och öka din inkomst

Dessutom hjälper det dig att identifiera högpotentiala sökord och tail-sökord med låg konkurrens, som du kan använda för att få fördelen över dina konkurrenter.

BuzzSumo

För alla marknadsförare där ute, säg hej till din nya bästa vän. BuzzSumo är ett fantastiskt verktyg som samlar in viktig information om de senaste händelserna som har skapat ett ”buzz” på internet. Skriv bara in en domän eller ett nyckelord så får du resultaten direkt.

Det är ett allt-i-ett-verktyg som täcker en mängd olika områden. Till exempel låter forskningsverktyget dig analysera olika datapunkter och identifiera influencers som hjälper dig att lyfta din varumärkesimage.

BuzzSumo har en 30-dagars gratis provperiod, varefter du kan välja den betalda prenumerationen.

BuzzFeed

Den trendiga sidan för BuzzFeed är ett bra sätt att suga upp populära ämnen runt om i världen.

Eftersom den här webbplatsen är en populär innehållsdriven motor bland millennials och ”Gen Z”, kan du hitta några riktigt lönsamma ämnen att skapa innehåll på. Faktum är att det också hjälper dig att nå din målgrupp snabbare.

BuzzFeed är också känt för sina roliga frågesporter, som också samlar ihop mycket data som kan användas till din fördel.

Författarens anteckning

Att använda verktyg för att hitta trendiga ämnen istället för att försöka manuellt på egen hand är förmodligen den största tjänst du kan göra för dig själv och ditt företag. Det gör hela processen snabbare, enklare och mycket mer effektiv.

Med detta sagt är det också viktigt att komma ihåg att kvalitet är viktigare än mängden innehåll du skapar. Se till att bara välja innehåll som vänder sig till din publik och som kommer att gynna dem.

Ovanstående verktyg hjälper dig att utforska internet med ditt kreativa sinne och hitta fantastiska ämnen i processen.

Använd sedan dessa kraftfulla verktyg för att skapa innehåll för att öka dina marknadsföringsinsatser.