11 Chrome-tillägg för att fokusera på arbetet och ta bort distraktioner

Spread the love

Förhindra att distraktioner på internet drar din uppmärksamhet och påverkar din produktivitet med hjälp av Chrome-tillägg.

Att bli distraherad från arbetet av yttersta vikt är den mänskliga naturen. Detta har varit från tidernas begynnelse. Som ett resultat påverkar denna distraktion din dagliga produktivitet. I denna moderna tid bidrar progressiv teknik mycket till att göra dig till den perfekta arbetaren. Men ett stort antal distraktioner har också kommit i förgrunden.

Ett enda felklick kan få din uppmärksamhet från en produktiv session och slösa bort dina värdefulla minuter. Detta beror på att du kommer in på ett oändligt internet som kan bedöva ditt sinne. Och när du väl blir distraherad från ditt arbete verkar det inte lätt att få tillbaka den förlorade koncentrationen.

Denna typ av distraktion verkar mycket mer effektiv när du arbetar på distans när du inte har någon som övervakar dig. Ett par skor som visas på en webbsida eller ett smaskigt pizzaerbjudande markerat i sidofältet är alla distraktioner.

Och när du väl är distraherad, enligt statistik, tar det runt 23 minuter för att återfå fokus på din uppgift. Oavsett arbetsmiljö är Google Chrome den mest använda webbläsaren över hela världen. Om att öppna en flik i Chrome kan orsaka distraktion, erbjuder det samtidigt många användbara tillägg. Dessa tillägg kan minimera distraktioner och uppmuntra dig att hålla fokus.

Låt oss utforska sådana utmärkta Chrome-tillägg.

Momentum

Momentum är ett underbart kromtillägg som hjälper dig att förvandla din nya fliksida till en inspirerande instrumentpanel.

Din inspirerande instrumentpanel kommer att innehålla dina dagliga fokusaktiviteter, att göra-lista, länkar och bokmärken och mycket mer. Alla dessa saker kommer att hindra dig från att distrahera och hålla dig motiverad under hela dagen. Detta är ett gratis Chrome-tillägg som du kan installera i din Chrome-webbläsare.

  Hur Google nu fungerar i Chrome och hur man aktiverar eller inaktiverar det

Noisli

Noisli är en unik kromförlängning som kan hjälpa dig att hålla dig lugn och avslappnad samtidigt som du håller dig fokuserad. Det gör att du kan maskera irriterande ljud och lyssna på lugnande ljud som kan förbättra din produktivitet.

Den levereras med ett bibliotek med högkvalitativa ljud som du kan mixa och sammanställa en spellista för ditt intresse. Noisli låter dig arbeta i sessioner med sin timer. Du kan också använda dess distraktionsfria textredigerare för arbete.

Du kan registrera dig gratis för att börja njuta av de olika funktionerna i Noisli.

Räddningstid

Om du letar efter ett dedikerat verktyg för att hålla dig alert och motiverad, gå till Rescue Time. Det är en tidshanteringsprogramvara som låter dig arbeta utifrån ett dagligt fokusmål. När du arbetar med ditt system håller det ett öga på dina aktiviteter.

Rescue Times Chrome-tillägg spårar vad du arbetar med och varnar dig för att hålla dig fokuserad med oavbrutna ansträngningar. Den övervakar automatiskt om du tappar fokus eller tar dig an för många uppgifter samtidigt.

Det hjälper dig också genom att blockera dina stora distraktioner och erbjuder därmed rapporter om ditt fokus.

OneTab

Att öppna för många Chrome-flikar ibland blir också en stor distraktion. För med för många flikar blir det rörigt att byta mellan flikar som krävs omedelbart. För att hantera denna situation, OneTab spelar in.

OneTab låter dig konvertera alla dina flikar till en lista. När du behöver öppna flikarna igen kan du återställa dem individuellt och alla på en gång.

Förutom att öka effektiviteten är en annan viktig fördel med detta att det sparar cirka 95 % av ditt minne. Detta Chrome-tillägg är helt gratis att använda.

  Hur man använder Google Chromes nya djuplänkningsfunktion

Vinn dagen

Vinn dagen är ett annat bra fokusverktyg som kommer i form av en Chrome-tillägg. Det låter dig sätta dina dagliga mål. På grundval av dessa mål övervakar den dina dagliga aktiviteter och internetanvändningsvanor. Den varnar dig sedan genom att skicka fokusrapporter.

Win the Day påminner dig om dina dagliga mål och håller dig därmed fokuserad på att uppnå dem. Dess fokusläge låter dig blockera huvudsakliga distraktioner och hålla dig produktiv hela dagen.

Spårningstid

Spårningstid, som namnet antyder, är en tidspårningsprogramvara som låter dig övervaka ditt teams produktivitet. Olika organisationer av alla storlekar använder detta verktyg för att hålla reda på deras arbetsstyrkas aktiviteter.

Det ger dig fullständiga register över antalet timmar dina teammedlemmar arbetat. Det är inte begränsat till tidsspårning. Det är en helhetslösning för dina behov av projektbudgetering, fakturering, löner, etc.

Tracking Times Chrome-tillägg låter dig övervaka ditt team i realtid och mäta deras produktivitet.

Skog

Skogsapp är en fokusapplikation utformad speciellt för att förhindra att du överanvänder din smartphone. Om du är en smartphonemissbrukare och denna vana hindrar ditt arbete kan Skogsappen vara rätt alternativ för dig.

Den framhäver sin slogan, ”Behåll fokus, var närvarande”. Denna slogan i sig motiverar alla till sitt arbete. Med den här appen kan du ställa in gränser för din smartphoneanvändning.

StayFocusd

Om du vill förhindra att du öppnar onödiga länkar och sajter på webben bör du installera StayFocusd. Det begränsar tiden som du slösar genom att besöka tidsödande länkar.

När du har använt all tilldelad tid förblir de blockerade webbplatserna otillgängliga hela dagen. Med det här fokustillägget kan du blockera vissa webbplatser, specifika underdomäner, specifika sidor, specifika sökvägar och mycket mer.

  Så här får du ut det mesta av Chromes bokmärkesfält

BlockSite

BlockSite hjälper dig att behålla fokus på ditt arbete genom att tillåta dig att blockera appar eller webbplatser som orsakar distraktion. Detta verktyg är designat inte bara för proffs utan också för studenter. Med det här verktyget kan du styra din åtkomst till webben och ditt webbläsarinnehåll.

Det låter dig definiera dina dagliga mål och hålla ditt fokus på dessa mål. Du kan ladda ner BlockSite gratis och kontrollera din tid effektivt.

BeTimeFul

Om du, medan du arbetar, ofta hänger dig åt sociala medier eller ett nyhetsflöde ofta slösar bort din tid, BeTimeFul kan hjälpa.

Det kan hjälpa dig genom att ta bort alla distraktioner och hjälpa dig att hålla fokus på arbetet. De BeTimeful Chrome-tillägg fungerar som en annonsblockerare för sociala medier som minskar sociala medier, Youtube eller liknande distraktioner genom att ta bort nyhetsflöden.

PomoDoneApp

PomoDoneApp låter dig spåra framstegen för ditt nuvarande projekt. Med det här verktyget kan du länka din uppgiftshanteringstjänst till PomoDoneApp, och du kan omedelbart njuta av alla dess fördelar.

Du kan enkelt hålla koll på den tid du lägger på dina uppgifter. Du kan till och med skapa uppgifter direkt från din webbläsare med hjälp av PomoDone Chrome-tillägg.

Slutsats

Om du kan vinna över dessa distraktioner kommer du att kunna arbeta mycket mer produktivt än någonsin. Så om du befinner dig fången i sådana internetdistraktioner, prova någon av dessa fokuskromtillägg. Dessa kommer att hjälpa dig fantastiskt att ta dig tillbaka till spåret.

Du kan också ladda ner dessa Chrome-tillägg för att förbättra produktiviteten.