11 bästa smarta dörrlås för bättre hemsäkerhet

Säkerheten i ditt hus ligger i dina händer. Du kan göra det så effektivt du vill med rätt åtgärder.

Smarta lås är en sådan sak som du kan lita på när det kommer till hemsäkerhet. Funderar du fortfarande på om du ska skaffa ett smart lås? Oroa dig inte eftersom den här artikeln kommer att göra det tydligt för dig.

Vad är smarta lås?

Ett smart lås är en mekanisk och elektronisk låsanordning som öppnas utan nyckel med en auktoriserad ägares autentisering. Även om deadbolts och klassiska lås och nycklar gör jobbet med att säkra hemmet, välkomnar installationen av smarta lås en annan värld av bekvämlighet, säkerhet och användbarhet.

Det finns ingen anledning att gömma nycklarna under dörrmattan eller krukan längre. Med smarta lås kan man ge tillgång till familj, vänner och människor som är nära och kära för ägaren. Det smarta låset ansluter till Wi-Fi och stöder Siri, Alexa och andra smarta assistenter. Det ger bekvämlighet för moderna människor.

Men viktigast av allt, det uppmärksammar ägaren på att människor kommer och går, och vissa smarta lås håller till och med loggen. Den här artikeln kommer att nämna några av de bästa smarta låsen för hemmet.

Fördelar med att använda ett smart lås framför ett vanligt dörrlås

Säker åtkomst

Det smarta låset gör att ägaren kan ge tillgång till familj och vänner utan att kompromissa med säkerheten. Det finns ingen spänning i att byta lås då och då. Med smarta lås kan man också bli befriad från att felplacera nycklar och göra dubbletter av nycklar för familj och vänner. De virtuella nycklarna ger enkel åtkomst och låter ägaren fjärrstyra den.

Tillgänglig via smartphones

Smarta lås är anslutna via Wi-Fi eller Bluetooth. Den är lättillgänglig via smartphone. Ägaren får besked när någon använder ytterdörren och när folk går. Man kan fjärrstyra låset när som helst, var som helst. Dela tillfällig eller permanent åtkomst med vänner och familj genom att ge dem lösenord. Alla de bästa smarta låsen är tillgängliga via smartphones.

Flera alternativ för att låsa/låsa upp hemmet

Smarta lås erbjuder flera alternativ för att låsa eller låsa upp hemmet som Wi-Fi, smart lås, automatisk låsning/upplåsning, fingeravtryck, lösenord, mekanisk nyckel, skaka för att öppna. Det är i händerna på ägaren vem man ska ge permanent tillgång till och vem man ska ge tillfällig tillgång till. Vissa smarta lås kan lagra till och med 100 fingeravtryck (50 användare). Smarta lås kan inte lätt hackas, och det är nästan omöjligt att gissa lösenordet.

Modern design

Det finns många eleganta, rustika, små eller futuristiska mönster att välja mellan. De smarta låsen utan nyckel är lätt tillgängliga på marknaden, i olika färger och utföranden (glasliknande eller metall) och till ett överkomligt pris. De är också superenkla att installera. Smarta lås kan även passa standarddörrar. De kan komplettera olika lokaler och färger. De bästa smarta låsen för hemmet är generellt sett moderna.

Glöm nycklar

Smarta lås är nyckellösa, säkrade lås. De dagar då nycklarna hade ett gömställe är förbi. Under blomkruka på verandan, under madrassen, tejpad under något bord, eller gömd i mörka vrår. Glöm tanken på nycklar och lämna oron över att ha nycklar i handväskan och fickan överallt. Nycklar tappas lätt bort. Med smarta lås kan ägaren styra det smarta låset bara med en smartphone eller fingeravtryck.

Låt oss nu titta igenom några av de bästa smarta dörrlåsen för bättre hemsäkerhet.

augusti

August smarta lås är designade för att passa på insidan av dörren. Det gör vanliga deadbolts smartare, säkrare och bekvämare. Med August är det enkelt och snabbt att dela permanent, schemalagd eller tillfällig åtkomst till hemmet med vänner, familj och andra personer man litar på. Personen behöver inte lägga en nyckel under dörrmattan igen. Det är enkelt att installera på vilken dörr som helst.

Installationen tar bara cirka 10 minuter. August-lås passar perfekt över de flesta encylindriga deadbolts och är inte mycket större än den ursprungliga tumsvängen. Dess smarta Wi-Fi-lås kan automatiskt låsas upp när personen kommer hem för helt handsfree upplåsning. Med Auto-Lock och DoorSense säkras huset automatiskt när dörren stängs eller efter en viss tid. Augusti är det bästa smarta låset för hemmet.

Kwikset Halo Touch

Kwikset Halo Touch erbjuder nyckelfri ingång med bara ett fingeravtryck. Halo Touch smart dörrlås lagrar upp till 100 fingeravtryck (50 användare), så att man enkelt kan dela åtkomst med familj och vänner. Det är Wi-Fi-aktiverat. HALO Touch är ett Wi-Fi-anslutet fingeravtrycksdörrlås som ansluts direkt till Wi-Fi-hemnätverket och en smartphone för ett säkert smart hem som inte kräver en tredje parts hubb, prenumeration eller panel.

Den skyddar mot avancerade inbrottstekniker och låter ägaren låsa om nyckeln på några sekunder. Med Kwikset kan man hantera bultlås var som helst. Ägaren kan fjärrlåsa och låsa upp den elektroniska låskolven, hantera användare, ställa in scheman och kontrollera statusen för ytterdörren.

Yale Assure Lock

Yale Assure Lock är ett smart dörrlås. Den låser upp dörren med Auto-Unlock eller låser upp med knappsatsen eller Yale Access-appen på smarttelefonen eller Apple Watch. Njut av nyckelfri åtkomst och glöm nyckelringen. Anslut låset till favoritröstassistenten eller smarta hemsystem. Den fungerar med Amazon Alexa, Airbnb, Hey Google, Apple HomeKit, Philips Hue, etc. Den inkluderar även Wi-Fi Bridge utan extra navkrav.

Dessutom kommer Yale Assure-låset att låsas upp automatiskt när ägaren kommer hem för helt handsfree upplåsning. Med Auto-Lock och DoorSense säkras hemmet automatiskt när dörren stängs eller efter en viss tid. Yale Assure-lås är superenkla att installera och passar garanterat standarddörrar.

Kwikset 99530-002

Kwikset 99530-002 har en modern design. Det är en elegant design med låg profil med en glasliknande yta. Det ger nyckelfri bekvämlighet. Ägaren behöver bara gå in i hemmet med användarkoder istället för att bära nycklar. Kwikset erbjuder upp till 16 anpassningsbara användarkoder och ett masterkodalternativ för ökad säkerhet.

Det ger också en säker skärm. Den patenterade tekniken hjälper till att förhindra koddetektering från fingeravtryck på pekskärmen. Detta lås använder ett 9V batteri som reservkraft om batterierna tar slut. Den här versionen av Kwikset Obsidian har dock inte trådlös anslutning.

Nivålås

Level Lock har en liten design. Man kan lätt gömma den på insidan av dörren. Level Lock är det minsta smarta låset. Lås eller lås upp dörren med ett enkelt fingertryck, nyckelkort, Level Home-appen eller en nyckel. Det fungerar med iOS och Android. Det är kraftfullt och säkert. Level Lock uppfyller de högsta industristandarderna för säkerhet, hållbarhet och finish.

Genom att använda den kan man dessutom hålla kontakten med nivålås, åtkomst var som helst, låsa och låsa upp med Siri, köra automatisering och mer. Detta smarta lås har en kompakt och modern trådlös design. Det är lätt att installera då man bara behöver en skruvmejsel. Den ersätter en amerikansk standard deadbolt.

Wyze lås

Wyze Lock är ett smart lås som låter dig låsa upp eller låsa dörren från var som helst i världen med hjälp av Wyze-appen. Detta lås ansluts till Wi-Fi via den medföljande Wyze Lock Gateway. Det låter ägaren enkelt dela tillgången till hemmet med vänner, familj, entreprenörer och hundpromenader. Wyze Lock ger ägaren fullständig kontroll över vem som har tillgång till huset.

Dessutom har ett smart hem med ett Wyze-lås också gjorts enkelt för icke-experter. Installationen med Alexa är ganska enkel för bättre effektivitet.

Wyze Lock talar inte bara om låsstatus utan även om dörren är öppen eller stängd. Wyze Lock, till skillnad från andra lås, har ett inbyggt gyroskop som visar dörrens position. Inget behov av separata sensorer, och det låser och låser upp automatiskt.

Helt enkelt

Sifely är ett nyckellöst dörrlås. Detta smarta dörrlås är en utmärkt lösning för Airbnbs korttidsuthyrningsvärdar, hyresfastighetsförvaltning och boende i egen regi. Generera lösenord på distans och dela det med besökarna. Det är ett avancerat 5-i-1 Smart Dörrlås utan nyckel – Fingeravtryck + Kod + Fob + Smartphone + Nyckel. Ägaren kan installera detta smarta lås på några minuter med en stjärnskruvmejsel. Inga extra borrar eller låssmeder behövs.

Det är känt som ett av de bästa smarta låsen med ett dörrhandtag som även är vändbart för både höger- och vänsterdörrar. På grund av låsstorleken kan det dock störa skärmdörrar. Om den är ihopkopplad med Sifely Wi-Fi Gateway kan ägaren låsa/låsa upp det smarta dörrlåset var som helst och när som helst, konfigurera koder på distans och kontrollera åtkomstloggar i realtid.

ULTRALOQ

ULTRALOQ är ett smart lås som kan låsa upp, dela åtkomst och på distans se en logg över vem som har kommit in och när du använder smartphone-appen med Wi-Fi Bridge. Dela e-nyckel eller kod på distans till familjen, gästerna eller servicepersonalen för permanent åtkomst, specifika datum eller perioder.

Smart Lock låser sig automatiskt när ägaren lämnar och låser upp vid ankomst med en smartphone i fickan. Röststyrning med Alexa och Google Assistant fungerar också på detta smarta lås.

Utöver det fungerar den med IFTTT och är kompatibel med Apple Watch. Dess huvudsakliga funktion är 6-i-1 Keyless Entry. Touch and Go 360° Fingerprint ID + Anti-peep-tangentbord + Smartphone + Autoupplåsning + Skaka för att öppna + Mekanisk nyckel. Byt ut den nuvarande låsbulten med bara en skruvmejsel. ULTRALOQ är världens ledande varumärke för smarta lås som ger en livstids mekanisk garanti och 18 månaders elektronisk garanti.

Eufy

Eufy är ett smart lås som känner igen fingeravtryck på bara 0,3 sekunder och låser upp dörren på 1 sekund. Det är snabbare än att famla efter nycklar. Det finns fyra sätt att låsa upp – Öppna på ett ögonblick med fingeravtrycket, lås upp via Eufy Security-appen med Bluetooth, eller använd den elektroniska knappsatsen eller nyckeln.

Dessutom fungerar den med en Wi-Fi Bridge för fjärrkontroll som säljs separat. Den har en inbyggd sensor som hjälper till att känna av när dörren är stängd och låser den automatiskt, vilket håller hemmet säkert även när ägaren har bråttom.

Detta smarta lås har ett väderbeständigt betyg. Det skyddar hem var som helst. Detta är det bästa smarta låset för huset eftersom det är perfekt kapabelt att motstå temperaturer från -30°C/-22°F till 70°C/158°F såväl som regn.

Schlage

Schlage är ett smart lås med inbyggt Wi-Fi som gör att ägaren kan låsa/låsa upp var som helst utan att några extra tillbehör krävs. Ägaren behöver bara para ihop med Schlage Home-appen, och sedan kan man hantera och skapa upp till 100 åtkomstkoder för vänner och familj för permanent, tillfällig eller återkommande åtkomst.

Dessutom tillåter det ägaren att kontrollera låsets status samt låsa/låsa upp dörren. Dessutom kommer Alexa att berätta när ditt batteri börjar ta slut eller ställa in smarta ombeställningar genom Amazon Dash Replenishment, så att ägaren alltid har ersättningsbatterier när det behövs. Fingeravtrycksresistent, kapacitiv pekskärm med enkel entryckslåsning kompletterar designen. Dess valfria röststyrning erbjuder handsfree-bekvämlighet när du använder röstaktiverade produkter.

Lockly

Lockly Smart Lock kan känna igen fingeravtryck på bara 0,5 sekunder och låsa upp din dörr på 1 sekund. Den erbjuder ett smart dörrlås utan nyckel och låter dig komma in via Fingerprint + Lösenord + Smartphone + Mekanisk nyckel + Dela e-nyckel. Parat med LOCKLY Wi-Fi Hub kan ägaren låsa/låsa upp det smarta dörrlåset var som helst och när som helst.

Dess patenterade PIN Genie-teknologi gör det nästan omöjligt att gissa ägarens personliga åtkomstkod när du anger PIN-numret genom att alltid blanda nummerplatserna på den säkra, bakgrundsbelysta knappsatsen. Lockly lagrar även all åtkomsthistorik. Ägaren kan se hur människor kommer och går från en smartphone. Det är bra att hålla reda på såväl familjemedlemmar som vänner när de kommer hem. Ge tillgång till engångsanvändning eller specifik tidslängd genom att utfärda koder eller digitala e-nycklar på distans via smarttelefonen.

Slutsats 🔐

Smarta lås har öppnat en helt ny dörr för säkerhet. Med världen som blir modern och trådlös är det helt naturligt att vända sig till smarta lås som kan ansluta till smarttelefonen och meddela ägaren vem som kommer och går och när. Det är ett utmärkt val för familjer, barn såväl som äldre. Smarta lås kommer med smarta låsappar som kan användas som en virtuell nyckel. En virtuell nyckel kan delas med familjemedlemmar, vänner och personer som ägaren litar på.

Det finns ingen anledning att göra flera nycklar för alla, liksom ingen rädsla för att förlora nycklar mitt på marknaden och bli strandsatt vid dörren. Med smarta lås kan folk kyssa adjö till alla gamla elände. Den här artikeln har diskuterat alla de bästa smarta låsen för hemmet som finns på marknaden och enkla att installera.

Kolla in 11 smarta hemprylar för att förbättra din livsstil.