11 bästa matlagningsspel för att släppa loss Gordon Ramsey inom dig

Det finns inget bättre än god mat. De flesta av oss uppskattar en god måltid, men alla kan inte laga mat. Lyckligtvis är mobilspelsindustrin här för att hjälpa till. Om du tycker om att mumsa, laga mat eller båda, finns många matlagningsspel tillgängliga för mobiltelefoner.

Du behöver inte slösa tid på att skanna Google Play Store eller Apple App Store eftersom vi kan hjälpa dig att begränsa dina val. Vi har samlat de roligaste matlagningsspelen för din telefon. Dessa roliga titlar kommer att vattnas i munnen och att tummarna knackar på nolltid.

Hur som helst, låt oss börja!

Vad är matlagningsspel?

Matlagningsspel är spel som innehåller matlagning. De är en blandning av genrer. Det finns verkligen stereotyper om matlagningsspel, men var och en är olika. Matlagningsspel kan också hjälpa dig att lära dig; de är lärorika och roliga.

De flesta matlagningsspel är för pojkar och flickor. Att spela ett matlagningsspel fördjupar dig i en fantasivärld där du lagar mat åt dina kunder, och det är detta du upplever i verkligheten.

Fördelar med att spela matlagningsspel

  • Prova nya kök: Matlagningsspel är alla olika. De öppnar dina ögon för nya smaker, kök och cravings som du kanske inte känner till. Men allvarligt talat, matlagningsspel berikar dina kulinariska kunskaper. Det verkliga livet lär bara ut lite om mat; det här spelet kommer att lära dig mer.
  • Hitta nya recept: Det finns massor av matlagningsspel där ute. Du kommer antingen göra något som andra kockar skulle älska eller något du vanligtvis skulle göra som amatörkock, men med en twist. Du är ur luren om du inte blir fascinerad av disken på din telefon. Om det vattnas i munnen vid åsynen av god mat kan du använda matlagningsspel för att bli kreativ i köket.
  • Få de små att laga mat: Barnen blir mer bekanta med matlagning med tiden. Slå på TV:n så ser du program som Chopped Junior, Master Chef Junior och Kids Baking Championship. Men hur många av oss låter våra barn använda våra fläckfria kök som sin lekplats? Lyckligtvis finns matlagningsspel för flickor och pojkar här för att hjälpa.
  • Att lindra stress: Matlagning kan vara terapeutiskt! Men hur hittar du tid att njuta av det när du är så upptagen? Poängen är inte att säga att matlagning i ett spel kan ersätta matlagning i den verkliga världen, men en sann foodie kommer att dra nytta av möjligheten att laga mat under en pendling, korta raster eller till och med före sänggåendet. Detta kan hjälpa dig att distrahera dig från obehagliga tankar och lindra stress.

Nu ska vi utforska de bästa matlagningsspelen.

Överkokt! Specialutgåva

Överkokt! spelet är förtjusande. Det är ett utmärkt litet paket som innehåller både spelen och deras relaterade nedladdningsbara innehåll. Du kan också dra nytta av den nyligen släppta uppdateringen för Birthday Party, som erbjuder ännu mer utbud.

Dessutom förbättrar 4K-bilden och den förbättrade bildhastigheten den visuella kvaliteten. Förhoppningsvis kommer en patch att förbättra den haptiska feedbacken avsevärt. Det finns också en användbar crossplay-funktion, även om matchmaking verkar skakig.

Oavsett hur många gånger du har spelat detta kaotiska matlagningsspel eller om du bara letar efter en remastrad version, är Overcooked något för dig.

Utvecklare – Ghost Town Games

Releasedatum – augusti 2016

Plattformar – Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One.

Kannibalkök

Spelet Cannibal Cuisine utvecklades och publicerades av Rocket Vulture. Det är ett interaktivt kooperativt eller konkurrenskraftigt spel där spelare kontrollerar en stam av kannibaler som bor på en tropisk ö som matar turister. Det är förvånande att upptäcka att spelet som går ut på att tillaga turister med grönsaker och frukter på Nintendo Switch är det bästa matlagningsspelet.

Som en del av detta spel måste du mata en hungrig gud Hoochooboo en måltid som är värdig honom. När turister trampar dig på tårna med eld, andning och magi kan du hålla dem borta. Ditt problem är att turister är ovilliga att äta, så du måste använda alla knep i boken för att få dem att äta. Dela gärna vilda recept med dina vänner.

Utvecklare – Rocket Vulture

Releasedatum – maj 2020

Plattformar – PlayStation 5, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows, Xbox Series X och Series S

Battle Chef Brigade

Du kommer att ha kul med detta Battle Chef Brigade-spel i animestil som kombinerar matlagning och traditionella monsterstridsspel. Du får vinna den fantastiska matlagningsturneringen genom att laga rätter som alla kommer att älska.

Varje karaktär närmar sig matlagning på olika sätt och samlar de bästa ingredienserna på olika sätt. Du behöver ett gott rykte för att komma in i den mest kända turneringen och förbereda den bästa rätten för att vinna juryns hjärtan.

Som med en gammaldags 2D-bråkare får du nya ingredienser att laga mat med istället för vapen eller rustningar. Världen är uppdelad i biomer, så du måste hitta svamp och örter.

Du kan enkelt döda små varelser, men mer gigantiska varelser kan vara svårt. Kocken har ett gäng attacker, inklusive vapen och tekniker från sin skola. Det finns både multiplayer- och en enspelarkampanj i det här spelet.

Utvecklare – Trinket Studios

Releasedatum – november 2017

Plattformar – Nintendo Switch, PlayStation 4, Microsoft Windows, Linux, macOS, Mac-operativsystem

Chef: A Restaurant Tycoon Game

Detta restaurang Tycoon-spel fokuserar på att hantera snarare än att laga mat och erbjuder flera sätt att spela med en anpassningsbar kock. Du kan skapa ditt restaurangtema och din meny med hjälp av en recepttillverkare för att bli världens bästa hamburgare.

När du går vidare genom spelet kommer du att låsa upp färdigheter och utveckla din meny, och världen kommer att reagera därefter. Du måste balansera priset på dina rätter med att tillhandahålla kvalitetsservice som kommer att uppmuntra dina kunder att återvända. Det kräver mycket arbete, men resultatet är värt det.

Utvecklare – Inre tomrum

Releasedatum – december 2018

Plattformar – Microsoft Windows, Linux och Mac operativsystem

Cooking City – Matlagningsspel

Som ett arkadspel erbjuder Cooking City matlagningssimuleringar. Du kan uppleva världens kulinariska huvudstad genom att öppna en restaurang där. Det är avgörande att kunna välja rätt ingredienser, upptäcka dolda recept och förhindra att maten förstörs för att bli duktig på att laga mat.

Det kommer att finnas matlagningsfestivaler och kulinariska evenemang från hela världen. Restaurangkunder kommer att bedöma ditt arbete – de bästa kommer att få likes. Dessutom är konststilen i det här spelet ljus och färgstark, så du kommer att vilja spela det mer.

Utvecklare – Magic Seven CO. LTD

Releasedatum – december 2019

Plattformar – iOS | Android

Cooking Craze: Restaurant Game

Matlagningsvideospel som Cooking Craze är populärt delvis på grund av deras färgstarka och lockande konststilar, och detta är en av många aspekter som gör att spelet sticker ut. Den har också ett enkelt kontrollschema som tilltalar vardagliga spelare.

Det här spelet handlar om matkombinationer. Du kan förbereda olika kök och till och med baka bakverk som du inte kan göra i andra matlagningsspel. Du kan också utöka din verksamhet när du lär dig nya recept.

Cooking Craze har många funktioner som kommer att hålla dig fast. Det finns köksturneringar, uppdrag och nivåframsteg för att hålla dig underhållen. Om du gillar att laga mat är detta ett av de bästa spelen för dig.

Utvecklare – Big Fish Games

Releasedatum – juni 2017

Plattformar – iOS | Android

Matlagningsfeber

De flesta restauranghanteringsspel fokuserar på affärer. Cooking Fever är dock det perfekta spelet för dem som vill få erfarenhet av restaurangledning utan att ge upp sin passion för matlagning.

Cooking Fever syftar till att presentera matkombinationer attraktivt inom en kort period. Ett restauranghanteringssystem är också integrerat i spelet från början.

Det är gratis att använda allt från köksmaskiner till restaurangdekorationer. Du kan dela ut gratis kakor och muffins för att växa din mataffär. Dessa faktorer gör Cooking Fever svårare att spela än andra liknande spel. Ändå är det roligt att driva en restaurang utan att ge upp sitt jobb.

Cooking Fever-appen är gratis, men det finns annonser och köp i appen. De som gillar matlagningsspel med över 1 000 nivåer bör kolla in Cooking Fever.

Utvecklare – Nordcurrent

Releasedatum – augusti 2014

Plattformar – iOS | Android

Dungeon Munchies

Matlagningsspelet Dungeon Munchies skiljer sig från andra matlagningsspel.

Istället kommer vi att fokusera på att utveckla och fullända recept som maximerar näringsinnehållet i dina ingredienser. Tyvärr är dessa ingredienser dina fiender; du kan dock ånga broccolidemoner för senare konsumtion.

Även om spelet släpptes som tidig tillgång och rullades fullt ut för bara några månader sedan, har Dungeon Munchies redan tagit sig till toppen av rankingen för matlagningsspel.

Utvecklare – maJAJa

Releasedatum – juni 2019

Plattformar – Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Android, Microsoft Windows, Mac-operativsystem

Bra pizza, bra pizza – Matlagningssimulatorspel

En persons kärlek till pizza känner inga gränser. Vissa människor brinner så mycket för pizza att de är villiga att spela ett videospel med pizza som tema! Om det beskriver dig, då är Good Pizza, Great Pizza spelet för dig.

Det är ett drömskt, pastellfärgat tycoon-spel där du tävlar mot rivaliserande pizzerior. Det finns inte många pizza-centrerade restaurangspel på Android, men det här är bra. Så småningom kommer du att äga en butik när du går vidare genom spelet, och du kan utöka din nya restaurangkedja över hela världen.

Du har en begränsad tid på dig att göra pizza i det här spelet. Eftersom butiken stänger på natten kan du göra pizzor åt kunderna några timmar dagligen. Efter en hård dags arbete kan du använda dina vinster för att utöka ditt pizzaimperium!

Det här är ett av de bästa matlagningsspelen som finns, så om du letar efter lite kul, ladda ner det nu – det är gratis för Android och iOS med köp i appar.

Utvecklare – Tapblaze

Releasedatum – januari 2023

Plattformar – Nintendo Switch, Android, iOS, Microsoft Windows, macOS, Mac operativsystem

De flesta 90-talsbarn drömmer om Krusty Krab och Krabby Patties. Om du är en av dem bör du lägga till SpongeBob: Krusty Cook-Off till din lista med matlagningsspel.

Detta spel låter dig spela medan Svampbob lagar Krabby Patties. Du börjar som yngelkock och jobbar dig uppåt för att bli den bästa snabbmatskocken. Så småningom kommer du att låsa upp karaktärer med unika kläder och utöka dina matval. Det finns också många aktiviteter, spel, evenemang och en berättelse för att underhålla dig.

Spelet har många bekanta ansikten och platser. När du spelar det kommer du att inse hur mycket nostalgi och support från fans spelet är beroende av. Spelet kan tyckas betala för att spela för nya spelare, vilket är bra. Men om du gillar serien är detta fortfarande ett av de bästa matlagningsspelen.

Utvecklare – Tilting Point, Nukebox studios

Releasedatum – maj 2020

Plattformar – Nintendo Switch, Android, Microsoft Windows, iOS

Stjärnkock

Star Chef är ett av de bästa matlagningsspelen på mobilen. Det är inte förvånande. Det låter dig driva en 5-stjärnig restaurang och café. De finaste råvarorna hjälper dig att skapa imponerande rätter med kockar i världsklass. När du fullföljer kunders beställningar kommer du att finslipa dina kunskaper och behålla ditt företags rykte.

Det finns också en restauranghanteringsaspekt, precis som andra spel. Spelet låter dig uppgradera matlagningsapparater, hantera personal, anpassa dekorationer, odla din mat och mer. Det här spelet har till och med en drive-through, som du vanligtvis inte ser i matlagningsspel.

Att spela Star Chef-spelet är gratis, men du kommer att se annonser och köp i appar.

Utvecklare – 99Games

Releasedatum – augusti 2014

Plattformar – Android, Microsoft Windows, iOS och Mac operativsystem

Slutord

Oavsett om du är en blivande kock eller en restaurangägare, kan de bästa matlagningsspelen vara roliga och beroendeframkallande. Det är inte alls förvånande. Du hittar titlar för avslappnade och konkurrenskraftiga spelare och spel som du kan spela med vänner.

Se därför upp om du är mer intresserad än någonsin av dessa spel. När du spelar inser du inte hur mycket tid som har gått och du kan känna dig hungrig. Om du letar efter kul, vad hindrar dig? Spela de bästa matlagningsspelen och laga god mat!

Kolla sedan in matlagningsappar för att enkelt prova nya recept hemma.