11 bästa fiskeappar för att förbättra din fångst [Android and iPhone]

En ekolod är också känd som en ekolodsenhet. Det är en viktig del av grundläggande fiskeutrustning för alla erfarna fiskare.

En fishfinder erbjuder viktig information som djupet på vattnet som används för att bestämma de mest effektiva fiskestrategierna att använda under en given omständighet.

Men alla har inte ekonomiska möjligheter att köpa specialiserad ekolodsutrustning. Om du bara vill åka och fiska med dina nära och kära över helgen kommer du förmodligen inte att behöva någon av dessa saker eftersom de kan vara dyra och inte är nödvändiga.

Din smartphone kan fungera som en fishfinder om du laddar ner en av de hundratals fiskeapplikationer som finns tillgängliga.

Varje applikation är anpassad efter ett särskilt behov och kan förvandla din mobila enhet till ett fiskeverktyg. Du behöver inte lägga tid på att installera meningslösa fiskeapplikationer eftersom vi har lyft fram ett urval av de bästa fiskeapparna.

Vad är fiskeappar?

Fiskeapplikationer ger ett brett utbud av information, inklusive fiskeguider, tidvattenkartor, solar tider och båtrutter, bland annat.

Det finns ett stort urval av fiskeapplikationer tillgängliga på webben. Men bara ett fåtal av dem är värda din tid och bandbredd att ladda ner.

Det är ett enklare och bekvämare alternativ eftersom de flesta fiskare bär sina mobiltelefoner innan de går ombord på en båt. Du kan fortsätta att använda den även efter att du har nått en nivå och börjat isfiska efter gädda eller trolling efter fisk.

Hur fungerar fiskeappar?

Dessa applikationer har samlat miljontals användare och loggat fångster, vilket har etablerat dem som det mest omfattande nätverket av fiskeälskare. Dessutom fungerar den som en personlig loggbok där du kan registrera och följa din utveckling som fiskare.

Du kan ta reda på när du har störst chans att fånga öring, bas, karp och över 100 andra arter genom att använda den crowdsourceda databasen som appen tillhandahåller.

Du kan använda uppgifterna om fångad fisk för att hjälpa dig bestämma var du ska fiska, vilken fisk som biter och vilken typ av bete som är framgångsrik. Dessutom låter dessa sociala fiskeappar dig undersöka de exakta fångstplatserna för andra sportfiskare.

Du kommer att kunna få kontakt med ett stort antal fiskare som publicerar sin fiskeaktivitet, plats och bilder via appen.

Med dessa applikationer kan du markera dina föredragna fiskeområden, trollingrutter och trotlines på kartan. Du kan också använda den för att bevara information om allt du fångar på din resa, inklusive bilder, vikt och längd.

Vilka är några coola funktioner i fiskeappar?

Fiskeappar kommer med dussintals unika funktioner som kan vara till hjälp för dig att fånga fisk. Nedan finns några utmärkta funktioner i de flesta appar som anges i listan.

Förutsägelse av fiskmatningstid

 • Matningsintervaller per timme med betydande huvud- och mindre tider
 • Fiskaktivitet varje dag
 • Kalender med de bästa fisketiderna för bas och andra populära arter
 • Smarta varningar som du kan anpassa för dagar med matningstider

Upptäck dina resmål

 • Spara trollingmönster och travlinjer.
 • Spara dina favoritplatser med olika ikoner och färger
 • Spara fiskeplatser, platser, hotspots och waypoints.
 • Använd GPS för att hitta sparade platser
 • Den kan komma åt sjökartor över hela världen.
 • Offlineläge med NOAA sjökort
 • Kompass för att bestämma riktningen och andra GPS-baserade avståndsmätningsfunktioner

Fiskeförhållanden

 • Aktuell fiskebarometer med lufttrycksprognos varje timme
 • Exakta, aktuella fiskeväderförhållanden med timprognoser för luftfuktighet, nederbördschans och UV-index
 • Vindförutsägelse inkluderar vindhastighet, vindbyar och riktning
 • Varningar för allvarligt levande väder

Optimalt fiskevatten

 • Tidvattendiagram per timme för fiske som visar kommande hög- och lågvatten
 • Tidvatten översiktsförutsägelser med dagliga topp- och lägsta tidvatten
 • Tidvattenförutsägelsediagram med detaljerad tidvattenström

Förutsägelse för havet

 • Havstemperatur (SST), vågprognoser per timme (vågor, dyningar och vindvågor) och information om havsströmmar

Soldata

 • Tid för soluppgång och solnedgång; Solpositioner; Positioner av månen; Månens faser.

Fiskbestämmelser och fisktyper

 • Detaljer om flera fiskarter, som bas, öring, snapper, snook, trumma, havabborre och havskatt.

Fånga logg

 • Starta en fiskedagbok och registrera detaljerna för varje fångst (foton, vikt, längd)
 • Lägger automatiskt till väder-, sol- och tidvatteninformation till dina fångster

Dela med sig

 • Importera GPS-data eller andra applikationer kmz- eller gpx-filer.
 • Berätta för dina vänner var du är
 • Visa upp dina fångster för andra sportfiskare

Nu när du känner till alla coola funktioner, låt oss utforska några av de bästa fiskeapparna att prova.

ANGLR

ANGLR är en app som gör allt med sin omfattande funktionsuppsättning. Eventuella farhågor om att pengarna som investerats i appen inte skulle vara värda det har lagts ner eftersom den precis har genomgått en fullständig omdesign och nu har ett modernt användargränssnitt. Du kan komma åt dess eleganta gränssnitt på både Android- och iOS-enheter.

Du får tillgång till alla verktyg som behövs för att planera och genomföra forskning. Den kommer också med många kartor för att undersöka och utföra GPS-ruttplanering.

Du kan logga dina fångster samtidigt som du delar dina fiskeidéer med andra användare, och appen stöder nästan alla typer av fiske, från flugfiske till djuphavsfiske.

Du behöver inte betala något för att använda applikationen, men ett månatligt eller årligt medlemskap är nödvändigt för att få tillgång till alla appens funktioner, inklusive 14 premiumkartlager.

Kostnaden för den månatliga prenumerationen är $2,50 i månaden, medan kostnaden för den årliga prenumerationen är $29,99. Du kan använda appen så mycket du vill, och om du gillar det du ser eller behöver några fler funktioner kommer prenumerationen att vara till hjälp.

Fiskhjärna

Fishbrain är en fantastisk fiskeapplikation tillgänglig för både Android- och iOS-enheter. Eftersom den har en bred användarbas och tillåter användare att registrera sina fångster, har den här appen blivit det mest omfattande nätverket av fiskeälskare. Dessutom fungerar den som en personlig loggbok där du kan registrera och följa din utveckling som fiskare.

Du kan ta reda på när du har störst chans att fånga öring, bas, karp och över 100 andra arter genom att använda den crowdsourceda databasen som appen tillhandahåller.

Dessutom kan appen observera de exakta fångstplatserna för andra fiskare. Du kan få kontakt med ett stort antal fiskare som publicerar sin fiskeaktivitet, plats och bilder via appen.

Pro Angler

Pro Anglers särdrag är att Florida-baserade experter bidrar till databasen. De lokala kaptenerna väger in med information om vilka arter som biter när de biter, och var de biter.

Dessutom inkluderar applikationen lista över mer än 7 500 hotspots, tidvattenstatistik, vatten- och lufttemperaturer och meteorologiska förhållanden.

Det finns också en lista över landbaserade attraktioner, inklusive betes- och redskapsbutiker, båtramper, charterbåtar och vägningsstationer. Detta är ett unikt föremål.

Pro Angler hävdar att det är den bästa fiskeapplikationen som finns tillgänglig på Apple App Store tillgänglig gratis. Det finns dock köp och annonser i appen, och användare kan uppgradera till Live Action Premium Unlimited för 9,99 USD i månaden.

Fishidy

Fishidy är en gratis app som låter användare registrera fångster, diskutera fiskeplatser, övervaka fiskestatistik och mer. Appen låter dig också dela fiskedata.

Eftersom den använder sofistikerade algoritmer och unika tekniska funktioner, gör appen fisket mycket enklare för dig. Det kan hjälpa dig att fastställa mönster eller fisketrender baserat på ditt fiskerekord. Det bästa är att allt detta händer utan att du behöver uppdatera dina register.

Det kan också hitta fiskehotspots, vilket innebär att du har en bra uppfattning om var du bör vara innan du går ombord på båten.

Appen håller loggar över dina tidigare fiskeexpeditioner så att du kan se hur långt du har kommit.

På grund av dess intuitiva användargränssnittsdesign är det enkelt för alla att använda och njuta av, vilket gör en fiskeutflykt mer tillfredsställande och mer komplex. Du kan ladda ner den på dina Android- och iOS-enheter.

Basprognos

Bass Forecast gjordes för alla er basälskare där ute. Appen drivs av AccuWeather, kombinerar data om väder och bas, till exempel tider på dygnet när basen matas, och rekommenderar de idealiska tiderna för att fiska.

Med hjälp av Appens 10-dagarsförutsägelse kan du kartlägga dina basfiskeutflykter, öka dina chanser att rulla in fisk och planera för längre fisketurer.

Om du vill komma åt 10-dagarsförutsägelser, omslagsvalet och andra premiumfunktioner måste du prenumerera på tjänsten, precis som du skulle göra med en väderapp.

Ett abonnemang kostar $2,99 i månaden, men du kan få ett för ett helt år för bara $9,99. Bass Forecast är tillgängligt för både Android- och iOS-enheter.

Fiskfiskare

Fish Angler-appen har fyra primära funktioner. Den tillhandahåller kartläggning, väderprognoser med sju dagars marina prognoser, loggboksfunktionalitet med närmare 50 detaljerade fångstattribut som du kan använda för att registrera fångster och förhållanden, och en virtuell gemenskap som låter dig få kontakt med sportfiskare från hela världen.

Applikationen är gratis att ladda ner från både App Store och Play Store.

FishTrack

FishTrack tillhandahåller den information som är nödvändig för en djuphavsfiskare att ha. Både online och offline kan du undersöka de senaste havsströmmarna, maritima väderprognoser och din position.

Du kan lagra waypoints för enkla returer och planera dina rutter för att garantera att du kommer dit du behöver på ett äventyr. Det är den idealiska applikationen för att organisera alla slags fiskeutflykter som äger rum till havs.

Ett abonnemang erbjuds, liknande det för många andra applikationer. Kostnaden marknadsförs dock inte offentligt eftersom den årliga kostnaden för ett Pro-medlemskap är $95,99.

Även månadsabonnemang kostar $14,99, vilket inte är billigt. Applikationen behöver inget medlemskap för att användas. Så om du inte vill ha premium kartöverlägg föreslår vi att du använder dem utan att betala någonting. Du kan hitta FishTrack på dina Android- och iOS-enheter.

iAngler-appen

iAngler-appen är systerföretaget till den oerhört framgångsrika iAngler Tournament-plattformen, som är värd för fångst-foto-release-tävlingar. Om du älskar att tävla i fisketävlingar, finns det en stor möjlighet att du kommer att sluta använda iAngler någon gång.

De insamlade fångstuppgifterna lagras för vetenskaplig forskning avseende beståndsbedömningar, uppskattning av effekterna av habitatrestaurering och för att skaffa en mer djupgående vetenskaplig kunskap om vårt fiske.

Att veta vad som fångades, när och var du fångade fisken kan vara till hjälp. När det inte finns en tävling kan individer använda en version av iAngler-appen som är skild från den som används för turneringar för att registrera sina fångster och var de gjorde dem.

Detta görs endast för studier och bevarande. Den är tillgänglig för både Android- och iOS-enheter.

Gå vild

Kolla in GoWild Hunting Fishing Outdoor för dem som är intresserade av att upptäcka andra sportfiskare som delar deras intressen och samtala med dem i en social miljö som bedrivs helt online.

Du kan utveckla ett flöde av dina fiskeaktiviteter att dela med andra som gör samma sak. Detta gör att det liknar hur Twitter fungerar inom fiskesfären.

Eftersom det också finns en detaljhandelskomponent, läggs det förutom redskapsutvärderingar fokus på att efterforska och köpa ny utrustning.

Om du vill göra det stort i fiskevärlden som en influencer på sociala medier, så kanske GoWild Hunting Fishing Outdoor är där du får ditt stora genombrott. GoWild är tillgängligt för både Android- och iOS-enheter.

Sportfiskares logga

Om du tycker att många av applikationerna på dagens lista antingen är för svåra att använda eller har ett överdrivet antal funktioner, så kanske Anglers’ Log är mer på vägen.

Det här är ett enkelt men användbart program för att föra en loggbok över dina fångster, där du också kan registrera information som bete som används och storleken på fisken som fångas. Du kan sedan dela denna information med vänner i appen och behålla bilder på dina fångster för att visa andra som skryträttigheter.

Du är fri att bidra till utvecklingen av Anglers’ Log eftersom det är en öppen källkodsapplikation som inte kostar något. Även om Play Store och App Store indikerar att det finns Pro-funktioner; det verkar som att det inte längre finns något sätt att betala för dem.

Eftersom det verkar som att applikationen har blivit tillgänglig under perioden fram till dess 2.0-släpp är det ett utmärkt tillfälle att ladda ner och prova.

Fiskepunkter

Fishing Points är designade för att förenkla processen att organisera fiskeexpeditioner. Denna fiskeapp ger dig en tillförlitlig karta, en logg, en solkalender och offline-sjökort för att hjälpa dig att hitta tillbaka till den bästa platsen. Du kan använda den för att förutsäga vädret, tidvattnet och fiskarnas rörelser.

Genom att använda funktionen Fishing Points kan du lagra alla dina favoritfiskeplatser och travlinjer på kartan. Du kan också använda den för att bevara information om allt du fångar under hela din expedition.

Det inkluderar bilder, vikten och längden på fångsten. Du kan hitta fiskepunkter på både Android- och iOS-enheter.

Slutsats

När man ska på fiskesemester är det inte alltid lätt att välja var man ska fiska och vilken tid man ska fiska. Du kommer att vara lättad över att du kan välja en perfekt dag och lämplig utrustning för fiskeaktiviteter om du har den perfekta fiskeapplikationen.

Du kan ladda ner en app som gör allt från att ge vägbeskrivningar och väderinformation till att föra fångster och mer om det är det du letar efter.

Å andra sidan gör flera andra fiskeapplikationer bara en funktion, som att meddela dig om den optimala tiden att fiska, och de utför denna funktion ganska effektivt.

Du kan också utforska några av de bästa offlinenavigeringsapparna att använda när du går vilse eller inte har något nätverk.