7 bästa programvaran för att övervaka din webbapplikation [Self-hosted and Cloud-based]

Övervakning av webbapplikationer kan hjälpa dig att optimera dina applikationer för deras prestanda, funktionalitet och användarupplevelse genom att övervaka fel och problem och göra det möjligt för dig att åtgärda dem snabbt i tid.

Det håller ditt företag alltid igång, vilket säkerställer att dina kunder och besökare kan använda din applikation hela tiden med glädje.

Utan webbapplikationsövervakning på plats kan dina applikationer sakta ner, möta frekventa driftstopp och vara sårbara för attacker. Alla dessa påverkar användarupplevelsen som kan påverka din verksamhet negativt.

Därför är det avgörande att övervaka din applikation, och det finns många webbapplikationsverktyg för att ta hand om det.

Låt oss diskutera övervakning av webbapplikationer i detalj och förstå hur det kan hjälpa ditt företag.

Vad är webbapplikationsövervakning?

Övervakning av webbapplikationer är processen att övervaka en applikation för att säkerställa att den fungerar optimalt utan fel och buggar. Och verktygen som används vid övervakning av webbapplikationer kallas övervakningsverktyg för webbapplikationer.

Dessa verktyg mäter specifika indikatorer som påverkar applikationens prestanda. Dessa indikatorer eller mätvärden kan vara:

  • Applikationsupptid
  • Databasprestanda
  • CPU-användning
  • Trasiga länkar, sidor och mer

Med hjälp av ett övervakningsverktyg för webbapplikationer kan du hålla ett öga på din applikation för att hitta problem när det gäller dess prestanda, funktion och drifttid. På så sätt kan du göra din webbapplikation snabbare, mer tillgänglig, fungerande och optimera olika aspekter för att leverera en suverän användarupplevelse.

Varför ska du övervaka dina webbapplikationer?

Att övervaka dina webbapplikationer kommer att ge dig en massa fördelar. Du kan inte bara upptäcka problem i din webbapplikation snabbt och åtgärda dem innan någon skada kan komma till den, utan du kan också maximera dess prestanda.

Låt oss titta på olika aspekter av hur webbapplikationsövervakning är fördelaktigt.

Snabb felsökning

Fel och problem kan dyka upp när som helst, oavsett hur bra din kod är eller hur säkra dina system är. Och dessa fel, buggar och andra problem kan påverka din applikations prestanda och säkerhet. I slutändan kommer dina slutanvändare att märka det, och de kommer inte att vara glada över det. Om du inte fixar det tidigare kan problemen bli större, irritera användarna och kanske leda till sårbarheter och cybersäkerhetsrisker.

Det är därför det är viktigt att upptäcka problem tidigt, och webbapplikationsövervakningsverktyg gör det åt dig. De hjälper dig att upptäcka fel direkt när de dyker upp och meddelar dig så att du snabbt kan åtgärda dem.

Omedelbara varningar om driftstopp

Din webbapplikation kan gå offline eller bli otillgänglig på grund av många anledningar. Det kan vara serverfel, cyberattacker eller katastrofer. Oavsett orsaken är stilleståndstider för applikationer skadliga för ditt företag. Det påverkar användarupplevelsen tillsammans med din försäljning och intäkter.

Därför måste du veta när driftstopp inträffar. Med hjälp av ett övervakningsverktyg för webbapplikationer kan du få information om driftstopp omedelbart. Det kommer också att göra det möjligt för dig att informera dina kunder för att minska deras krångel, och de kommer att veta att du bryr dig om dem. Det bygger bättre användarförtroende.

Förbättrad säkerhet

Cyberangripare är ständigt på jakt efter sårbarheter i webbapplikationer som de kan utnyttja för att hacka in data och skada ditt företag. Om du inte behandlar dina säkerhetsproblem i tid, finns det större chanser för skadliga attacker, datastöld och skada på ditt rykte. Det kan också inbjuda till efterlevnadsrisker och påföljder.

Att använda ett övervakningsverktyg för webbapplikationer kan snabbt upptäcka säkerhetsproblem och hantera dem i tid. Du kan också köra säkerhetskorrigeringar, förnya certifikat och åtgärda andra säkerhetsluckor i din webbapplikation så att angripare inte kan hacka din webbapplikation och den förblir säker och säker.

Bättre prestanda

Applikationer kan sakta ner med tiden på grund av komponenter och infrastruktur som används för leverans av tjänster, anslutning mellan komponenter och användargränssnitt. Nätverkslatens, bandbredd, CPU, minne och diskutrymmesutnyttjande är också några av de andra faktorerna som kan påverka din applikations prestanda.

Det är därför du måste optimera din applikation för dessa problem så att din applikation kan fungera och fungera bra. Det kommer att förbättra din applikations laddningshastighet och hjälpa dig att leverera en utmärkt användarupplevelse.

Hur väljer man ett övervakningsverktyg för webbapplikationer?

Du hittar ett stort antal verktyg för övervakning av webbapplikationer på marknaden. Det kan bli förvirrande att välja den bästa för ditt företag. Så här är några punkter som hjälper dig att hitta det bästa övervakningsverktyget för webbapplikationer för ditt företag.

Enkel användning

Den webbapplikationsmonitor du väljer får inte ha en brant inlärningskurva. Det måste vara lätt att använda för ditt lag så att du inte slösar mycket tid på oändlig träning. Det måste ta minuter eller timmar att ställa in så att du snabbt kan köra det och börja övervaka dina applikationer. Så välj ett verktyg som är lätt att använda, och för att kontrollera detta kan du prova gratis som många tjänsteleverantörer erbjuder.

Kompatibilitet

Kontrollera vilka webbläsare och enheter som en webbapplikationsmonitor är kompatibel med. Den måste stödja populära webbläsare och enheter så att du kan testa den på ett heltäckande sätt och förstå hur den beter sig på olika plattformar. Det hjälper dig att analysera slutanvändarupplevelsen och sätt att optimera den.

Utmärkt rapportering

Webbapplikationsövervakaren måste erbjuda utmärkta rapporteringsmöjligheter. Den kommer att tillhandahålla detaljer som fel, orsaken till fel, komponenter som behöver optimeras, resursutnyttjande etc. På så sätt kan du få detaljerad information om alla dina applikationsaspekter för att optimera dess prestanda och slutanvändarupplevelse och jämföra dina resultat över tid.

Varning

Ett bra övervakningsverktyg för webbapplikationer måste ge omedelbara varningar när det går söderut. Du måste enkelt kunna konfigurera varningar, ha olika larmkanaler som e-post och SMS och ansluta till andra system för extra funktionalitet. Det måste också erbjuda alternativet att filtrera varningar för att minska falska varningar.

Vill du ta del av dessa förmåner?

Kolla in de bästa verktygen för övervakning av webbapplikationer på marknaden.

PAESSLER’S PRTG

Skaffa allt-i-ett-övervakningsprogram för din webbapplikation med PRTG Network Monitor verktyg. Den övervakar dina virtualiserade och molnapplikationer, Exchange, Server, SQL-programvara och andra standardapplikationer. Verktyget ser till att alla dina applikationer fungerar smidigt och fungerar som förväntat.

PRTG hjälper till att minska oro för IT-team och administratörer i små och medelstora företag om standardapplikationer för e-postservrar, brandväggar och databaser. Den ger också en fullständig översikt över instrumentpaneler och detaljerad statistik om olika applikationer i ditt nätverk.

Närhelst PRTG upptäcker något ospecifikt, varnar den dig omedelbart som att webbservern är offline, applikationen inte svarar, etc. Det låter dig vidta åtgärder snabbt innan allvarliga problem dyker upp. Med PRTG kan du skapa anpassade kartor, få en överblick över arbetsbelastning och aktuell status och hålla ett öga på brandväggarna.

PRTG övervakar processerna automatiskt och centralt så att dina företag och försäljning är säkra. Den övervakar också datapaket, trafik, bandbredd och andra nätverksmått eller element. Dessutom håller den koll på applikationerna och deras resurser.

Använd PAESSLERs PRTG gratis för att övervaka dina webbapplikationer eller välj en fullfjädrad betalplan och ta en 30-dagars gratis provperiod utan dolda kostnader.

Dotcom-Monitor övervakar webbtransaktioner i flera steg för funktionalitet, tillgänglighet och prestanda från hela världen och inuti nätverket. Skapa enkelt skript för att övervaka transaktioner som kundvagnar, registreringar och portalinloggningar. Du kan registrera användarsökvägen under navigering av webbapplikationer och uppladdning till portalen.

Använd det globala övervakningsnätverket för Dotcom-Monitor för att ställa in övervakning från flera platser eller använd en privat agent för att övervaka inuti nätverket. Få granskning av diagrammen och få varningar direkt om eventuella fel och förstå problemet för att minska stilleståndstiden för din webbapplikation.

Den övervakar kritiska vägar som slutanvändare tar, inklusive inloggningsformulär, verifiering av webbplatsinnehåll och e-handelsapplikationer.

Med Dotcom-Monitor kommer du enkelt att kunna skripta slutanvändarinteraktioner för att säkerställa prestanda och korrekt funktionalitet hos Rich Internet-applikationer, inklusive HTML5, Flash, Flex, Silverlight, Java, AJAX, etc., och webbelement.

Förbättra din webbapplikations prestanda med Dotcom-Monitors kritiska funktioner som rapportering, varningar, API:er, webbinspelare, privata agenter, filter, scheman, integrationer och mer. Du kan också se livestatusen för din webbapplikation i ett integrerat och enkelt gränssnitt.

Realtidsrapporter visar dig den information du behöver på hög nivå, till exempel sammanställda prestandastatistik. Du kan enkelt dela instrumentpaneler med kunder och användare utanför din organisation. Utför trendanalyser som laddningstid, svarstid och tillgänglighet för att jämföra historiska webbapplikationsövervakningsdata med nuvarande för att förutsäga framtida resultat.

Börja använda tjänsterna för $19,95/månad och ta en 30-dagars gratis provperiod för att uppleva alla funktioner och fördelar.

ManageEngines applikationshanterare

Få djupare insyn i användarupplevelsen och prestanda för ditt företags infrastrukturkomponenter och kritiska applikationer med ManageEngines applikationshanterare. Det hjälper dig att isolera varje prestandaproblem i applikationen och lösa dem från URL till kod innan kunderna påverkas.

ManageEngine kan hjälpa organisationer av olika storlekar att automatisera och förbättra DevOps och IT-processer, leverera bättre resultat och säkerställa en optimal användarupplevelse. Den levereras med syntetisk transaktionsövervakning, webbapplikationsövervakning, verklig användarövervakning, multimolnövervakning och mer.

Maximera dina intäkter och applikationsanvändning genom att agera på de frågor som påverkar applikationsprestanda, som att spåra digital upplevelse, kvantifiera intäkter, förstå kundresan och mer. Verktyget låter dig upptäcka problem omedelbart och felsöka snabbare med hjälp av noggrann grundorsaksanalys.

ManageEngine tillåter SRE/DevOps-team att korrelera förändringar i prestandan med kodbygge och verifiera om det finns någon påverkan på grund av frekventa kodändringar. Den kan snabbt hitta problem i programkod, infrastrukturproblem, felaktig konfiguration och mer för att skicka en snabb varning och hjälpa ditt team att svara på problemen snabbare.

ManageEngine kommer i två upplagor; den första tillhandahåller övervaknings-, rapporterings- och varningsfunktioner som är idealiska för små företag som övervakar maximalt 500 applikationer baserat på belastningen. I den andra utgåvan får du alla funktioner som liknar Professional-utgåvan, plus failover och distribuerade övervakningsmöjligheter. Starta din kostnadsfria provperiod idag.

SolarWinds

Känn din webbapplikations hälsostatus med SolarWinds server- och applikationsövervakare. Det hjälper dig att lösa kritiska problem omedelbart genom att övervaka appkomponenter, åtgärda problem automatiskt som att starta om apppooler, etc.

Identifiera resursanvändning och serverbelastning för mätvärden som minne, nätverk, disk, CPU och mer för att maximera infrastrukturens resursutnyttjande. Den syntetiska transaktionen spårar svarstiden för de komplexa applikationerna utanför och inuti brandväggen.

Server och Application Monitor säkerställer alltid att dina webbapplikationer är hälsosamma och alltid tillgängliga för dina kunder. Den övervakar arbetsprocesser, förfrågningar, trådar, cache, anslutningar, nätverks-I/O, HTTP-bindning, inloggningsförsök, URI-cache, minnesanvändning och mer.

SolarWinds hjälper till att balansera resurs- och serverbelastningsallokering genom att ge dig en djupare inblick i webbapplikationsbelastning. Du kan förstå nyckelprestandastatistiken som inkluderar minnesanvändning, nätverkstrafik, antal användaranslutningar, diskkapacitet, CPU-användning och mer.

Dessutom får du tillgång till att övervaka mer än 200 applikationer som Linux, SQL, Java, Microsoft Exchange, Windows, etc. Du kan också utöka övervakningen till hemmagjorda applikationer genom ett enda webbgränssnitt och upptäcka problemet omedelbart och åtgärda det snabbare för att lösa det. problemen.

Få en e-postlänk för att få tillgång till en 30-dagars gratis provperiod. Dess prenumeration och eviga licensiering börjar på $1622.

Nagios

Skaffa den bästa programvaran för webbapplikationsövervakning för dig Nagios som tillhandahåller kompletta övervakningslösningar för webbplatser, webbtjänster, transaktioner och webbapplikationer.

Du kommer att få många viktiga fördelar som:

  • Förbättrad webbapplikation och webbtillgänglighet
  • Högre appprestanda
  • Snabbare detektering av webbplatsdefekt, webbplatskapning och avbrott
  • Kapacitetsplanering för applikations- och webbserveruppgraderingar.

Nagios är den mest pålitliga och kraftfulla övervakningsprogramvaran på marknaden som tusentals användare från små till stora företag använder för att få sitt jobb gjort utan krångel. Det kommer att lösa dina tuffaste utmaningar inom en tid.

Ladda ner din kostnadsfria testversion nu och lös problemen snabbare.

Pingdom

Skaffa en övervakningslösning för webbapplikationer med SolarWinds Pingdom för din sinnesfrid och en fantastisk användarupplevelse. Det är nödvändigt att se till att dina webbapplikationer alltid är tillgängliga för dina användare, och därför finns Pingdom där för dig så att din webbapplikation ska vara fullt fungerande och operativ.

Pingdom säkerställer att dina användare får oavbruten och omedelbar tillgång till onlinetjänsterna du tillhandahåller. Den kontrollerar din webbplats varje minut för att säkerställa att den fungerar korrekt. I samma ögonblick som din webbapplikation slutar svara på pingarna kommer den att varna dig via e-post eller SMS. Den kommer också att rekommendera specifika lösningar så att du kan vidta omedelbara åtgärder. Följ dina felsökningsprocedurer för att etablera samma funktionalitet så snart som möjligt.

Pingdom tillhandahåller ett nätverk med mer än 100 servrar placerade i olika datacenter över hela världen för att säkerställa prestanda och tillgänglighet. Du kan integrera Pingdom med populära plattformar som PagerDuty, Opsgenie eller Slack för att ta emot varningar. Den kommer också med statussidor för drifttid så att du kan dela webbapplikationers tillgänglighet med dina kunder.

Välj om du vill dela din nuvarande status eller med historisk data. Pingdom förser dig med nyckeln, så du använder nyckeln för att låsa upp en utmärkt upplevelse för användarna. Anpassa ditt abonnemang efter dina affärsbehov till ett startpris på $10/månad och utnyttja många funktioner. Starta din kostnadsfria provperiod idag och upplev skillnaden.

Uppåtgående trender

Få din webbplats att fungera bra med Uptrends webbapplikationsövervakning programvara. Testa din webbplats kärnfunktioner, såsom registreringar, betalningsskärmar fungerar, kundvagnar och inloggningar, för att veta vad som händer när saker går sönder. Du kan ställa in en transaktionsövervakning för att verifiera om din webbapplikation fungerar som du vill.

Spela in dina transaktioner säkert med Transaction Recorder genom att helt enkelt klicka och navigera genom din webbplats. Inspelaren fångar din väg, så stegen testas kontinuerligt på ett världsomspännande nätverk med 228 kontrollpunkter i en Chrome-webbläsare eller bakom brandväggen med din privata kontrollpunkt. Dessutom kan du se till att dina kunder kan logga in, registrera sig, interagera med formulär och kontrollera om chatttjänsten fungerar.

Ta reda på stegen som fungerar dåligt och se exakt vad som går sönder. Du kan mätta testningen med Concurrent Monitoring och kontrollera webbapplikationer från olika kontrollpunkter med en enda blick. När något inte går på rätt spår får du omedelbart besked.

Du kommer att ha fullständig kontroll över skripten för att ändra, lägga till eller ta bort användarinteraktioner. När du är klar med din ändring kan du uppdatera skripten med ett API. Du kan också integrera skripten med distributionsverktygen för att konfigurera nya transaktioner.

Uptrends ger så lågt pris som $15,47/månad för mindre team. Du kan också prova programvaran i 30 dagar gratis och bestämma om den är lämplig för dig.

Slutsats

Ett bra verktyg för övervakning av webbapplikationer kan hjälpa dig att maximera din applikations prestanda, drifttid och funktionalitet. På så sätt kan du leverera en utmärkt användarupplevelse och fortsätta uppnå större framgång för ditt företag.

Du kanske också är intresserad av de bästa verktygen för webbplatsövervakning.