11 appar för att titta på filmer tillsammans med vänner på distans

Spread the love

Titta på festappar gör att du kan titta på film tillsammans i synk med vänner eller familj, oavsett plats. Så oavsett om du är i ett långdistansförhållande med din partner eller vänner, titta på dina favoritfilmer eller TV-program tillsammans på streamingplattformar.

Det är alltid roligast att titta på film eller binge-titta på tv-serier med vänner och familj som lurar i soffan. Men avståndet har fått oss att sakna dessa stunder och njuta av dem.

Tekniska framsteg har gjort det möjligt för oss att titta på onlineinnehåll med våra nära och kära utan att resa. Flera onlinetjänster, dvs titta på fester, kommer att synkronisera videorna du tittar på och hålla kontakten hela tiden.

Hur fungerar bevakningsfester?

Det första steget är att välja en app för att titta på filmer med vänner. Alla behöver en aktiv prenumeration på samma streamingapplikation, som Netflix eller Amazon Prime. För de flesta applikationer behöver du en dator och en webbläsare Google Chrome för att fungera.

När ni har loggat in på era enheter och applikationer kan ni börja titta på en film tillsammans. Tittapartytjänsterna synkroniserar videon för alla som tittar. Om en person pausar pausas den för alla. Tjänsten låter dig chatta med vänner medan du tittar på filmen. Vissa program tillåter videochatt. Du kan njuta av kommentarer med vänner, vilket gör ögonblicket extremt roligt.

Här är några av de mest föredragna apparna för att titta på onlinefilmer.

TeleParty

TeleParty, tidigare Netflix party, är en Chrome-webbläsartillägg som låter dig titta på filmer eller TV-program på Netflix, Disney+, Hulu, HBO Max eller Amazon Prime. Den måste bara installeras på en dator och låter dig skapa en visningslänk som du kan dela med dina vänner eller familj.

Krav

  • Alla behöver en Chrome-webbläsare installerad på sin dator.
  • Teleparty Chrome-tillägg behövs på en dator.
  • Tillgång till Netflix streamingapplikation.

Hur fungerar det?

Ladda ner TeleParty-tillägget i din Chrome-webbläsare. När det är installerat öppnar du Netflix och börjar spela filmen du vill se. Nästa är en unik länk genom att pausa videon och dela den med andra. Teleparty synkroniserar videouppspelning i streamingapplikationerna.

Fördelar

Teleparty Chrome-tillägget behöver bara installeras på en dator. Alla behöver det inte för att se film tillsammans på distans. En annan fördel är att alla inte behöver en Netflix-prenumeration också.

Amazon Prime Watch Party

Amazon Prime Watch Party låter dig titta på filmer med dina nära och kära på Amazon Prime. Det gör att du kan titta med upp till 100 vänner eller familj och chatta med dem samtidigt. Du kan titta på alla filmer eller TV-program som ingår i Prime.

Krav

Alla som tittar på videon måste vara i samma land som värden, en prime member, eller åtminstone ha köpt videon.

  Disney Plus laddas inte? Så här åtgärdar du Disney Plus-buffringsproblem

Hur fungerar det?

Välj en film eller ett tv-program som du och andra vill se. Klicka på klockfestikonen på din Amazon Prime för att skapa din klockfest och ange ditt namn. Du kan skicka en inbjudan till visningsfest till upp till 100 personer via en länk. När alla har gått med kan värden spela upp, pausa, hoppa över eller stoppa filmen.

Fördelar

Det kan fungera på flera webbläsare förutom Safari eller Internet Explorer. Denna visningsfest låter dig titta på filmer med upp till 100 personer och chatta med dem samtidigt – du behöver inte ladda ner några plugin-program eller tillägg för att komma igång med Amazon Watch Party.

Scener

Scener är ett Chrome-tillägg som låter upp till tio personer gå med och titta på film tillsammans på streamingplattformar. Appen kommer med en livechatt och videosamtalsfunktion.

Krav

Alla måste ha en bärbar dator eller dator med internetuppkoppling, en mikrofon, en webbkamera och ett abonnemang på streamingplattformen.

Hur fungerar det?

Ladda ner och installera Scener chrome-tillägget på din stationära enhet. Nästa steg är att lägga till alla dina vänner som redan finns på plattformen genom att söka på deras namn och klicka på knappen ”Lägg till vän”. Det låter användaren med en fjärrkontroll spela upp, pausa, hoppa över, spola tillbaka eller stoppa filmen. Den virtuella fjärrkontrollen kan skickas till andra genom att flytta markören till personens namn och klicka på fjärrkontrollen.

Fördelar

Scener låter dig titta på videor på flera plattformar som Netflix, Amazon Prime Video, Hulu (inga annonser), Disney+, HBO Max, YouTube och mer. Genom Scener kan du chatta eller videosamtal dina vänner för att se deras ansikten och reaktioner medan du tittar på en film. En annan unik fördel är att titta på filmer med främlingar, precis som en biograf genom en schemalagd offentlig visningsfest.

Chrome Watch Party

Chrome Watch Party är ett gratis verktyg för att titta på filmer eller tv-program från dina favoritströmningstjänster.

Krav

Den är kompatibel med webbläsaren Firefox, Microsoft Edge och Google Chrome.

Hur fungerar det?

Ladda ner Chrome-tillägget, Firefox-tillägget eller Microsoft edge-tillägget i din respektive webbläsare. Klicka på ikonen Watch Party och fyll i tre textfält som krävs för att skapa eller gå med i en fest.

Fördelar

Klockfesten i krom är ett helt gratis verktyg. Plattformen synkroniserar filmer eller TV-program från flera streamingplattformar som Netflix, Hulu, Disney+, YouTube, HBO Max, Amazon Prime Video och många fler. Det tillåter gruppvideo- eller ljudchattar och har obegränsad gif att erbjuda för chattar. Chattar raderas automatiskt efter 24 timmar.

Rave

Rave är en gratis app som gör det möjligt för användare att titta på filmer eller Google-foton tillsammans medan de pratar eller chattar med varandra.

Krav

Det kräver att användare har ett Rave-konto och tillgång till samma streamingtjänst.

Hur fungerar det?

En av användarna kan skapa ett rum genom att skicka en inbjudan till andra via en länk eller genom att söka på deras namn inne på plattformen. Det stöds av innehåll från YouTube, Netflix, Amazon Prime, Disney+, Google Drive, Vimeo, Google Photos och mer.

  Hur man blir av med MS Gaming Overlay Popup

Fördelar

Det tillåter streamingtjänster som Netflix, Hulu, HBO Max och mer att synkronisera på alla användares enheter. Det är gratis. Rave är tillgängligt på iPhone, Android, Mac och Windows. Det finns ingen gräns för nej. av personer som kan gå med i klockfesten.

Blick

Blick YouTube-video titta på festplattform. Det tillåter bara två användare att titta på YouTube eller lokalt lagra videor tillsammans.

Krav

Gaze-konto för att börja titta på YouTube-videor medan du ser varandra. Samma lokala fil på båda användarnas enheter för att synkronisera dem.

Hur fungerar det?

En av användarna kan skapa ett bevakningsrum och skicka länken för att bjuda in den andra personen. Den andra personen kan klicka på länken och den synkroniserar YouTube-videon eller den lokalt lagrade videon tillsammans.

Fördelar

Plattformen är bäst för en virtuell långdistans dejtkväll eller två vänner eller barn som vill ha en rolig kväll. Gaze är mycket användarvänlig.

TwoSeven

TwoSeven skapas av ett par som lever i ett långdistansförhållande under en längre period. Det är en av de enklaste plattformarna på listan.

Krav

Du behöver ditt konto med TwoSeven och mediastreamingapplikationer eller personligt ägda videor.

Hur fungerar det?

Du måste få tillgång till denna webbläsarbaserade app. När du har konfigurerat ditt konto kan du titta på videor från strömmande appar. Det tillåter användare att titta på privat lagrade eller ägda videor också.

Fördelar

Det är en användarvänlig, webbläsarbaserad app med inbyggda text- och videofunktioner. Den kommer med en krom-tillägg för att kontrollera om en webbplatsvideo är kompatibel med plattformen eller inte. Plattformen stöder att titta på videor från Netflix, YouTube, Vimeo och Crunchyroll och låter dig titta på privata videor tillsammans.

Watch2Gether

Watch2Gether gör det enkelt och underhållande att titta på videor, lyssna på låtar och handla online med vänner och familj.

Krav

Du behöver en dator med internetuppkoppling och tillgång till en streamingplattform där du vill titta på videor med dina nära och kära.

Hur fungerar det?

Kom igång genom att klicka på ”Skapa ett rum” på plattformens hemsida och skriv ett tillfälligt smeknamn. Du kommer sedan att dirigeras till ett virtuellt chattrum där du kan lägga till dina vänner. Du kan bjuda in dina vänner till ett virtuellt vaktrum eller gå med i ett rum skapat av andra.

Fördelar

Registrering krävs inte för att komma igång med plattformen. Det låter användare titta på filmer eller videor, lyssna på musik och handla online. Användare kan söka och välja videokällor från Vimeo, YouTube, DailyMotion eller ljud från SoundCloud.

Kast

Kast tillåter användare att inte bara synkronisera och titta på videor utan även spel, dokument och mer. Plattformen är gratis med YouTube och Tabi, men du måste betala en liten avgift för att se innehåll från en streamingplattform som Netflix. Det tillåter upp till 20 personer att gå med i en session.

  Hur man avbryter ATT Prepaid Plan

Krav

Du kan börja med Kast web (endast tillgängligt för Google Chrome och Microsoft Edge) eller en skrivbordsapplikation.

Hur fungerar det?

Kast låter användare titta på film tillsammans, spela spel och dela annat innehåll. Du kan antingen ladda ner en skrivbordsapp för Windows eller macOS eller använda webbversionen som stöds av Google Chrome och Microsoft Edge. Nästa steg är att skapa din klockfest eller gå med i en redan tillgänglig.

Fördelar

Det gör det möjligt för användare att dela webbläsare, skärm, kamera eller lansera innehåll via Kast TV på tittafester. Den finns både som skrivbords- och webbapplikation.

Syncplay

Syncplay är en plattform för visningsfester med öppen källkod och en fantastisk app för att titta på filmer med din favoritvideospelare.

Krav

Användare måste använda samma videofil för att synkronisera filmen och börja titta. För röst- eller videochatt måste appar från tredje part som Skype eller Mumble laddas ner för alla.

Hur fungerar det?

Alla användare bör ladda ner videon från samma fil och spara den lokalt på sin hårddisk. När du har ställt in ditt Syncplay-konto kan du börja njuta av filmerna.

Fördelar

Syncplay är ett gratis verktyg för att titta på film tillsammans med människor på distans. Det är flera plattformar och är kompatibelt med flera videospelarappar som VLC, Media Player Classic och KM Player.

Plex

Plex tar videodelning till en helt annan nivå genom att lägga till virtuell verklighet. Det tillåter användare att dela en virtuell lägenhet, teater eller rum där du och dina nära och kära kan gå med och titta på film tillsammans. En nackdel med den här plattformen är att den är den mest komplicerade för oss på listan.

Krav

En mobil eller stationär enhet med Google Daydream, Gear VR eller Oculus Go-kompatibel hårdvara.

Hur fungerar det?

För att komma igång, skapa ditt Plex-konto och välj sedan en film att titta på från Plex film- och TV-bibliotek eller ditt eget personliga mediebibliotek. Klicka på knappen Mer bredvid filmen och klicka på Titta tillsammans för att starta en session och bjuda in dina vänner att börja titta. Det skapar ett virtuellt utrymme där videor synkroniseras med varandra så att alla tittar på samma video tillsammans.

Fördelar

Det är en rolig klockfestplattform för teknikkunniga användare. Den är tillgänglig för Android/IOS och stationära enheter.

Sammanfattning

Du har gått igenom alla de kända och coolaste sätten att se filmer som nämns ovan; det är dags att planera din nästa filmkväll. Dela artikeln med dina vänner eller familj och välj en klockfestplattform som bäst passar dina behov och krav.