10 spännande högteknologiska funktioner i 2025 års Cadillac Escalade IQ

Nyckel takeaways

  • Cadillacs Escalade IQ har en massiv 55-tums böjd LED-skärm med röststyrda appar från Google, vilket skapar en intuitiv och distraktionsfri körupplevelse.
  • Super Cruise, GM:s handsfree förarassistansteknik, kommer som standard på Escalade IQ, vilket möjliggör säker och autonom körning på kompatibla vägar.
  • Med funktioner som fyrhjulsstyrning och ankomstläge erbjuder Escalade IQ förbättrad hantering, stabilitet och parkeringsmanövrerbarhet, vilket gör den till en mångsidig och kapabel lyxsuv.

Cadillacs EV-flaggskepp, inklusive Celestiq och Escalade IQ, målar upp en tydlig bild av vart biltillverkaren är på väg när det gäller design och teknik. Går framåt mot sin helelektriska framtid, Cadillacs nya Escalade IQ ombildar den ikoniska SUV:n i form av en ultralyxig och ultramodern EV SUV som är fullproppad med prylar.

Det här är de högteknologiska funktionerna på 2025 Escalade IQ vi är mest exalterade över.

1. 55-tums digital instrumentpanel

Bildkredit: Cadillac

En av Escalade IQ:s mest bländande funktioner är dess 55-tums, böjda pelare-till-pelare LED-skärm. Den drivs av en Snapdragon Cockpit-plattform från Qualcomm Technologies. Cadillac säger att 35 tum av skärmen är tillägnad föraren; de andra 20 tum är för passageraren. Passagerarsidan är polariserad, vilket gör den mindre synlig för föraren för att minska distraktionen.

Röststyrda appar kommer med hjälp av Googles inbyggda, som inkluderar Google Assistant, Google Maps och Google Play. Varken Apple CarPlay eller Android Auto är tillgängliga, och instrumentpanelen har inga fysiska knappar. På frågan om bristen på taktila knappar, sa en Cadillac-chef att den intuitiva interiören humaniserar helhetsupplevelsen i Escalade IQ genom att fordonet vet vad du vill när du vill ha det.

2. Superkryssning

Bildkredit: Cadillac

Som väntat kommer GM:s Super Cruise handsfree förarassistansteknik att vara en standardfunktion på 2025 Cadillac Escalade IQ med tre års OnStar Super Cruise-plan också inkluderad. När det löper ut kommer det att kosta dig $25 per månad eller $300 årligen.

Enligt Cadillac gör Super Cruise det möjligt för förare att resa på mer än 400 000 miles av kompatibla vägar i USA och Kanada. Den använder LiDAR kartdata, kameror, radar och GPS för att hålla Escalade IQ centrerad i sin fil samtidigt som den kan modulera acceleration och inbromsning automatiskt och utföra förar- och systeminitierade filbyten.

3. Fyrhjulsstyrning och ankomstläge

Bildkredit: Cadillac

En annan standardfunktion som vi är glada över är Escalade IQ:s fyrhjulsstyrning (som låter bakhjulen styra med upp till 10 grader) och ankomstläge. Tänk på det som GMC Hummer EV:s fyrhjulsstyrning och CrabWalk-funktioner, men inte för att åka terräng. Där Escalade IQ:s fyrhjulsstyrning minskar svängdiametern till 39,4 fot, är Hummer EV:s vändcirkel 35,4 fot.

Cadillac säger att ge båda axlarna möjligheten att styra också förbättrar hanteringen och stabiliteten vid högre hastigheter, särskilt vid bogsering. Dessutom tillåter ankomstläge, precis som CrabWalk, Escalade IQ att röra sig diagonalt för bättre manövrerbarhet på parkeringsplatsen.

4. Avancerad fjädring med lågt körläge

Bildkredit: Cadillac

En ultrasmidig körning prioriteras med Escalade IQ:s Adaptive Air Ride Suspension och Magnetic Ride Control 4.0. Biltillverkaren säger att sviten av helt integrerade avancerade teknologier isolerar passagerare från brister på vägytan samtidigt som de ger exakt styrning och känsla.

Enligt Cadillac möjliggör Adaptive Air Ride Suspension-systemet att fordonet kan sänkas upp till två tum och höjas en tum. EV:s Low Ride Mode gör att den kan köras i låga hastigheter med fjädringen helt sänkt, vilket ger fordonet mycket närvaro.

5. Dubbelmotor eAWD

Bildkredit: GMC

Flytta Cadillac Escalade IQ 2025 är två elmotorer, en fram och en bak. Tillsammans gör de Escalade IQ elektroniskt fyrhjulsdrift (eAWD) kapabel, så den bör fortfarande ha dragkraft även i låga grepp.

I det normala körläget är effekten märkt till 680 hästkrafter och vridmomentet är 615 lb-ft. Att byta till dess ”Velocity Max”-läge ökar uteffekten med upp till 750 hästkrafter, medan vridmomentet stiger till 785 lb-ft. Detta översätts till en 0 till 60 mph-tid på mindre än fem sekunder. Escalade IQ:s tyngd och vridmoment gör att den också kan dra upp till 8 000 pund.

6. Lång räckvidd, snabbladdning

Bildkredit: GMC

Escalade IQ driver ett enormt 200 kWh, 24-modulers litiumjon Ultium-batteri. Cadillac uppskattar att Escalade IQ kan resa upp till hela 450 miles innan den behöver laddas.

Ultium-plattformens 800-voltsarkitektur möjliggör nivå 3 DC snabbladdning på upp till 350 kW. Detta kan lägga till upp till 100 miles räckvidd på cirka 10 minuters laddningstid.

7. Standard aktiva säkerhetsfunktioner

Bildkredit: Cadillac

Förutom Super Cruise får Escalade IQ en standardserie av aktiva säkerhets- och förarassistanssystem. Dessa inkluderar:

  • Blind Zone Steering Assist
  • Korsning Automatisk nödbromsning
  • HD Surround Vision
  • Förbättrad automatisk parkeringshjälp, och
  • Frambromsning för fotgängare och cyklister

Vi älskar säker körning, och den förbättrade automatiska parkeringshjälpen kan vara en av våra favoritfunktioner. Det gör det möjligt för fordonet att automatiskt styra, bromsa och växla för att parkera sig själv i ett parallellt eller vinkelrätt utrymme, samt dra sig ur platsen på egen hand. Tillsammans med fyrhjulsstyrningen, som ger fordonet extra manövrerbarhet, kan parkeringsångest helt enkelt försvinna.

8. Exteriöregenskaper

Bildkredit: Cadillac

Så mycket som Cadillac har avvikit framtidens Escalade från det förflutna, har några av dess klassiska designmotiv förblivit desamma. Till exempel den vertikala belysningen och den långsträckta huven. Escalade IQ använder sitt underhuvsutrymme genom att omvandla utrymmet till en mycket funktionell främre bagageutrymme, som kan rymma upp till 12 kubikfot.

Cadillac kommer att utrusta Escalade IQ med elmanövrerade dörrar som öppnas av sig själva, en funktion som den delar med den palatslika BMW i7 elektriska limousinen och en handfull andra sexsiffriga bilar. Att koppla in fordonet är enkelt tack vare laddningsportens dörr, som också är motoriserad och kan öppnas automatiskt med en beröring.

Avrundar Escalade IQ:s ultramoderna design är en uppsättning enorma 24-tums aero-hjul monterade på 35-tumsdäck.

9. Executive andra radens sittplatser

Bildkredit: Cadillac

Escalade IQ är lika spännande för föraren som för sina passagerare. Cadillac säger att andra radens passagerare kan bjudas på en tillgänglig Executive Seating-passage.

Paketet innehåller brickbord, 12,6-tums personliga skärmar, en bakre kommandocenterskärm, dubbla laddningsplattor för trådlös telefon, USB-C- och HDMI-portar, massagestolar och nackstödshögtalare. Ett fast panoramasoltak hjälper kabinen att kännas luftigare, och det bidrar till den förstklassiga atmosfären.

10. AKG Studio Audio System

Bildkredit: Cadillac

En bra lyxbil är inte komplett utan ett bra ljudsystem. Drivs av den legendariska ljudteknikern AKG och inkapslad i vackert etsat rostfritt stål, erbjuder Escalade IQ flera nivåer av ljudsystem av studiokvalitet.

Standardinställningen för Luxury 1- och Sport 1-trimningarna inkluderar ett AKG Studio-ljudsystem med 19 högtalare. Gå upp till Luxury 2- och Sport 2-detaljerna och du får ett AKG Studio Reference-ljudsystem med 36 högtalare. När den är utrustad med Executive Second Row-paketet blir Escalade IQ-interiören en uppslukande, 360-graders ljudupplevelse med ett AKG Studio Reference 40-högtalarsystem.

Cadillac Escalade IQ är ett ultralyxigt och ultrateknologiskt underverk

Cadillac gjorde allt för att skapa en ny generation av Escalade. Genom att avskaffa sin förbränningsmotor och de begränsningar som är förknippade med den, blir den en ultramodern, ultralyxig Escalade i framtiden.

Där vissa kan stöna över förlusten av en annan ICE-ikon, är vi glada över all uppdaterad teknologi som ingår i Escalade IQ. Naturligtvis kommer detta med en rejäl prislapp som börjar runt $130 000.