Hur man laddar ner Apple Maps för offlineanvändning på en iPhone

iOS 17 låter dig ladda ner ett område i Apple Maps för offlineanvändning. Detta är otroligt användbart när du vet att du reser till en plats med fläckig eller ingen mobiltjänst.

Även om du har bra service där du är, skadar det inte att ladda ner en offlinekarta över området för säkerhets skull, så oavsett om du har fem streck eller noll, har du sinnesfrid att du kommer att kunna ta dig runt . Så här laddar du ner offlinekartor och kommer åt dem när du är redo.

Hur man laddar ner ett område i Apple Maps på din iPhone

För att ladda ner en viss karta, sök bara efter en plats med ett omgivande område som du vill ladda ner. Om du vill ladda ner en hel stad skriver du bara in den staden i Apple Maps. I iOS 17 ser du en ny nedladdningsknapp bredvid Vägbeskrivningar. Dessa instruktioner fungerar också om du trycker och håller på en viss punkt i Apple Maps och släpper en nål.

Om du vill ladda ner något anpassat område som inte är direkt associerat med en stad, till exempel en gemenskap runt en viss adress, ska du först söka efter adressen och sedan hitta knappen Ladda ner undangömd i ellipsmenyn (…) istället.

Härifrån ändrar du storleken på den markerade delen på kartan samtidigt som du är uppmärksam på filstorleken längst ner och trycker på Ladda ner.

Hur du kommer åt dina offlinekartor i Apple Maps

Apple Maps offline-funktion fungerar på samma sätt som Google Maps. När du har en offlinekarta att använda kommer funktionen automatiskt att starta om du inte har någon internettjänst. Du kommer att kunna söka efter platser och vägbeskrivningar som vanligt, men istället visas bara resultat inom gränserna för dina nedladdningar.

För att hantera dina nedladdade kartor, tryck på din profilikon bredvid sökfältet Maps och tryck sedan på Offlinekartor. Tryck på en karta för att antingen ändra storleken på det område som den omfattar (vilket kommer att utlösa en ny nedladdning) eller ta bort den. Du kan också se relaterade inställningar som Optimera lagring, en iPhone-funktion som automatiskt tar bort äldre data som du inte längre använder – i det här fallet kartor.

Offlinekartor är perfekta för tvivelaktiga reseförhållanden

Nu när du vet hur du laddar ner, kommer åt och hanterar alla dina offlinekartor bör du vara skyddad under mindre än idealiska omständigheter. Om din iPhone-lagring tillåter det är det värt att ladda ner kartor för alla platser du ofta besöker för att täcka dina baser och säkerställa att du alltid har vägbeskrivningar och fågelperspektiv.