10 sajter som betalar dig för att lyssna på musik [2023]

Istället för att lyssna på musik gratis under din gala, få lite avkastning i form av pengar samtidigt som du upptäcker några nya låtar.

Ja, det är möjligt med hjälp av olika lyssna och tjäna sajter. Dessa webbplatser kommer att betala dig för att lyssna på musik. Är inte det verkligen fantastiskt?

Låt oss lära oss mer om det efter att ha förstått fördelarna med att lyssna på musik!

Fördelar med att lyssna på musik

En av de saker som kan gynna hjärnans hälsa är att lyssna på musik. Det hjälper till att hålla hjärnan aktiv eftersom hjärnan hjälper oss att utföra alla dagliga aktiviteter. Låt oss titta på några fler fördelar som kommer med att lyssna på musik.

Musik förbättrar minneskraften

Att njuta av musik kan stimulera flera hjärnområden som är involverade i att bearbeta minnen, inklusive den prefrontala cortex. Dessutom kan deltagande i musikaliska aktiviteter, som att spela ett instrument, förbättra minnet och kognitiva prestanda genom att förbättra hjärnans anslutningsmöjligheter och neuroplasticitet.

Minskar stress och förbättrar hälsan

Kortisolnivåerna kan sjunka som ett resultat av att lyssna på musik. Lyssna på musik som hjälper dig att slappna av efter en stressig dag. Sjung med och rör dina fötter till takten för optimala terapeutiska effekter.

Musik uppmuntrar altruism

Kanske överraskande nog kan musik till och med främja en känsla av gemenskap och medkänsla. Ett annat hormon som frigörs när du lyssnar på musik är oxytocin. Det är känt som ”kärlekshormonet” eftersom det främjar känslor av tillit och närhet.

Musik främjar intelligens

En ökning av IQ kan naturligt uppstå eftersom bearbetning av musik kräver hela hjärnan. Hjärnans hemisfärer måste kommunicera för att förstå och länka de ljud som tas emot av varje öra. Corpus callosum har fler neuronala kopplingar och är viktigare när man lyssnar på musik. Du kan koppla ihop tankar och idéer snabbare tack vare den snabbare sammankopplingskraften som följer.

Förbättrar kreativitet och produktivitet

Nyligen genomförda studier visar att musik kan öka kreativiteten och produktiviteten. Sätt på ett upplyftande soundtrack om du har problem med att skriva eller behöver tänka på ett innovativt koncept. Du kommer att utveckla nya metoder för att förmedla dina åsikter på grund av tempohöjningen.

Att lyssna på din favoritmusik är den mest lugnande och vitaliserande aktiviteten. När du är utmattad kan musik hjälpa dig att slappna av. Det har makten att ändra någons känslor direkt.

Även om det kan verka absurt, är det möjligt att tjäna pengar medan du njuter av musik. En ökande variation av individer kompenseras för att de lyssnar på sin favoritmusik. Men hur mycket? Låt oss lära oss mer om det.

Hur mycket pengar kan du förvänta dig att tjäna på att lyssna på musik?

Det finns olika möjligheter för dig om du vill tjäna pengar samtidigt som du njuter av musik.

Beroende på vilken plattform du använder är det skillnader i hur mycket du kan tjäna. Till exempel kan vissa webbplatser betala dig $0,02 till $0,2 för varje låt, medan andra kan betala $1 till $15. Om du menar allvar med ditt bisyssla kan du förvänta dig att tjäna mellan $100 och $200 per månad bara genom att njuta av musik.

Dina genomsnittliga månatliga vinster kan dock ändras eftersom varje sida betalar olika. Specifika plattformar kan också ge ytterligare möjligheter att tjäna pengar, som att skicka in recensioner och betygsätta musikspellistor.

Låt oss nu lära oss mer om apparna som kan betala dig när du lyssnar på musik.

Nuvarande

Med installationen av Android- och iOS-baserad mobilprogramvara Current kan du få betalt cirka 600 USD årligen för att lyssna på musik på din telefon. Om du vill tjäna pengar när du lyssnar på musik passivt, tillhör detta den mest givande appen.

Du kommer att samla poäng när du ansluter till de sändningsstationer du väljer – från hiphop till country. Om du fortsätter att lyssna mer och mer kommer din inkomst att stiga. Current kommer inte att debitera dig något för att lyssna på noggrant utvald musik. Du kan få poäng genom att trycka på uppspelningsknappen upprepade gånger.

Det mest framträdande inslaget i detta program är att du kan tjäna pengar när du tränar, arbetar på arbetsplatsen eller till och med reser. Dina poäng kan användas för att köpa presentkort, göra musikinspelningar för offlinelyssning eller ta ut pengar med PayPal.

Spellista Push

Playlist Push är en app som låter dig tjäna pengar för att skriva musikrecensioner. Syftet med att betala för att lyssna på musik är att stödja blivande musiker och artister. Denna webbplats passar dig om du har ett utmärkt öra för musik och är skicklig på att skriva recensioner.

För att tjäna pengar genom att njuta av musik här måste du vara berättigad. På någon av dessa musikspellistor, inklusive de på YouTube, Spotify och Apple Music, måste personen vara ägaren och ha många följare. Appen är lätt att använda, och du behöver bara vara bra på att skriva recensioner för att komma igång.

En utmärkt lönesats tillhandahålls av Playlist Push. Du får 12 USD för varje låt du recenserar. Medel kommer att överföras direkt till ditt registrerade bankkonto. Det är en toppapp med toppfunktioner med det enda syftet att koppla samman artister.

Hit Predictor

En annan utmärkt musikforskningsverksamhet som förtestar låtar innan de sänds är Hit Predictor. Användare får betalt i utbyte mot att de lyssnar på musik och ger recensioner. Här behöver användare bara registrera sig, välja sin föredragna genre, lyssna på det erbjudna provet och ge det ett betyg.

Användare av Hit Predictor har tillgång till en ansenlig databas med helt ny och outgiven musik. När du registrerar dig kan du välja vilken musik du vill lyssna på. Efter det, ge låten du just lyssnat på ett betyg.

Kunder får poäng från företaget. Du får 3 poäng, motsvarande $1, för varje låt du betygsätter. När du har tillräckligt med poäng kan du byta in dem mot belöningar som Amazon presentkort. Användare kan också dra nytta av att ranka musiker.

Skiva pajen

Slice The Pie är bland de mest välkända webbplatserna för betalda recensioner online. Om du uppskattar att dela med dig av dina musikaliska idéer kan det vara ett av de bästa sätten att tjäna extra pengar. Ge recensioner för låten efter att ha kopplat av och lyssnat på lite musik.

Nivån på recensionen såväl som musikgenren kommer att påverka din lön. Den typiska betalningen för varje recension är dock mellan 2 och 20 cent. Pengarna du tjänar kan också överföras till ditt PayPal-konto.

För att recensera en låt på webbplatsen måste du lyssna på minst 90 sekunder av den. Det bästa är att du kan lyssna på den medan du granskar den. Anta att du är otroligt produktiv och gör 40 recensioner på en timme. Du skulle förmodligen få chockerande $4 för det.

Musicxray

Musicxray låter musiker bidra med sina låtar och få betalt för att göra det. Det är en webbplats som länkar. Det är inte scouter med artister. Genom att skicka in sina låtar till sajten och få följare kan dessa musiker marknadsföra sin musik och utveckla en fanbas för en fast kostnad.

För att lyssna på sin favoritmusik kan användare registrera sig som fans. Majoriteten av inspelningarna varar bara 30 sekunder. Musicxray använder endast PayPal för att betala sina användare. De ger användarna 10 cent för varje låt. Det lägsta utbetalningskravet är $20. Appen uppmuntrar sina användare att tjäna pengar medan de lyssnar på musik som en sidospelning.

Förtjänt

En betald-att-göra-webbplats som heter Earnably betalar sina medlemmar för att utföra specifika jobb. Användare måste slutföra uppgifter som de får poäng för. Du får ett varierat antal poäng för att genomföra varje uppgift. Dessa aktiviteter inkluderar att lyssna på radio, titta på reklamfilmer eller musikvideor eller göra undersökningar.

Organisationen erbjuder en rad presentkort och snabba incitament genom partnerskap med mer än 30 partners, så att du kan lösa in dina poäng när du vill. Appen tillhandahåller en av de bästa plattformarna för att tjäna några sidopengar.

Användare av Earnably får betalt via olika appar som PayPal, Bitcoin och Amazon presentkort. Det minsta uttagsbeloppet är $2, eller 225 poäng. Att registrera sig är en enkel uppgift och tar knappt några minuter. Att tjäna lite pengar är lätt, och att tjäna några enkla pengar via den här appen går aldrig ur mode.

RadioTjäna

RadioEarn är namnet på både en radiostation och en applikation. Det är gratis att anmäla sig. Efter att ha skapat ett konto på deras hemsida kan du lyssna på radio. Du kan infoga radion på din hemsida så att besökare kan lyssna.

Att generera passiv inkomst är också möjligt med detta alternativ. Du kan inkludera denna radiostationslänk på din webbplats eller i sociala medier-profiler för att tjäna pengar varje gång någon klickar sig vidare till radiostationen. För dig och våra partners erbjuder appen ett stabilt poängutbyte samt många säkerhetsåtgärder.

Du kan ta ut dina vinster via Bitcoin, Amazon presentkort eller banköverföringar. Från och med följande månad kommer dessa poäng att konverteras till USD.

Soundhalla

På musikbelöningswebbplatsen Soundhalla kan musikälskare tjäna pengar genom att lyssna på sina favoritlåtar. Verksamheten är specialiserad på mjukvaruutveckling och vill göra det lättare för användare att upptäcka populära låtar.

Installera appen och registrera dig genom att fylla i dina uppgifter, så är du redo att gå. Appen låter dig slå upp populära låtar och lyssna på musik som passar ditt humör. Att hitta ädelstenar kan tjäna dig upp till $50. Dessa pärlor omvandlas sedan till pengar, och du kan få pengarna in på ditt konto var 90:e dag.

Plattformen hjälper också olika genrer av artister genom att marknadsföra deras arbete. Du kan också tjäna extra pärlor genom att skicka en hänvisningslänk till dina vänner och familjer.

Cash4minutes

En webbplats som heter Cash4minutes kompenserar sina användare för att ringa och lyssna på radio. Användare registrerar sig för ett konto och ger sina kontaktuppgifter, inklusive fasta nummer. Du får meddelanden med motsvarande uppdrag att avsluta efter att du har skapat din profil.

Efter registrering kan du hitta de länder som är listade på webbsidan och deras telefonnummer. Att bara slå numret låter användare höra radioprogrammet i andra änden. Utbetalningsperioden får vara högst 35 dagar, och för internationella samtal kan den sträcka sig så långt som 50 dagar.

Användare kan välja att ställa in vilken radiostation som helst som sänder. Lyssnare på Cash4minutes får cirka $0,08 varje minut. Du kan ta emot betalningarna via PayPal, Bitcoin eller Litecoin, eller till och med använda Amazon-presentkort för att få din utbetalning.

Musik Gateway

Music Gateway är en tjänst som hjälper musiker att marknadsföra och distribuera sin musik på välkända streamingwebbplatser, inklusive Spotify, Soundcloud och Apple Music. De tillhandahåller rimliga kostnader och låter användare behålla full äganderätt till sina royalties.

Music Gateway tillhandahåller också ett gratis testkonto för musikdistribution. Användare kan till och med tjäna pengar på att hänvisa människor till tjänsten. Appen ger dig en anständig summa utbetalning som en passiv inkomst. När du verkligen tar dig tid att granska Music Gateways webbplats kommer du att bli förvånad över hur olika dess erbjudanden och varor är.

Vid första anblicken kan företaget fokusera på artistutveckling och marknadsföring av musik. Du kan spara alla dina musikaliska spellistor, låtar, data och projekt på molntjänsten Music Gateway. Artister kan nu enkelt organisera sina låtar med hjälp av en mycket säker databas.

Lista över deltids-/heltidsjobb för att tjäna pengar medan du lyssnar på musik

Här är några deltidsjobb som kan hjälpa dig att tjäna pengar medan du lyssnar på musik.

#1. Jobbar på en skivaffär

Du kan använda din tillgång till ett stort utbud av musik som skivbutiksanställd för att generera inkomster på flera sätt. Att starta en musikrecensionsblogg eller podcast är ett val. Du kan lyssna på nya album, kritisera dem och tjäna pengar genom sponsring och reklam.

Kunder kan också få anpassade musikrekommendationer från dig för ett pris, antingen personligen eller online. Du kan också skapa spellistor, sälja dem på tjänster som Spotify eller Apple Music och få betalt för varje stream.

#2. Jobbar som DJ

Det finns många sätt för en DJ att tjäna pengar på sin kärlek till musik. Det första sättet att få pengar är genom att spela på fester, klubbar och sammankomster. Din avgift kommer att variera beroende på din popularitetsnivå, upplevelse och evenemangets omfattning.

Dessutom kan du tjäna pengar genom att stödja och sponsra musikrelaterade företag och produkter. Du kan tjäna pengar på din närvaro på sociala medier genom att producera musikrelaterat innehåll som spellistor eller videor och arbeta med företag för att skapa sponsrade inlägg.

#3. Streamingkurator

Du kan tjäna pengar som strömningskurator genom att skapa och marknadsföra spellistor av olika musikgenrer. Du kan landa reklam- eller sponsringspartnerskap med företag som vill nå din publik genom att skapa högkvalitativa spellistor som drar en stor publik.

Med hjälp av dina kunskaper som curator kan du ge råd till personer som vill skapa sina spellistor eller till dem som arbetar i musikbranschen.

#4. Transkribera texter

Att transkribera text är en värdefull tjänst som kan hjälpa författare, musikförläggare och artister att säkerställa att texterna är korrekta och följer lagen. Du kan arbeta som frilansare för att tjäna pengar genom att transkribera texter. Du kan också ställa in priser baserat på textens svårighetsgrad eller deadline för färdigställande, och du kan fakturera per låt eller timme för att transkribera arbete.

#5. Starta en webbplats, podcast eller YouTube-kanal för att recensera musik

Att skapa en musikfokuserad webbplats eller YouTube-kanal har potential att få in pengar på flera sätt. Intäkter genom annonsering är en metod. Genom att få en följare kan du tjäna pengar genom att låta annonsörer lägga in annonser på din webbplats eller YouTube-kanal.

Ett annat tillvägagångssätt är genom affiliate-marknadsföring, där du kan marknadsföra varor kopplade till musik och tjäna pengar på köp som görs med din affiliate-länk.

#6. Skriver för webbplatser för musikrecension

Musikrecensionswebbplatser anlitar ofta oberoende skribenter för att skriva om musik för sina artiklar eller recensioner. Du kan få pengar genom att engagera dig med en publik medan du lyssnar på, analyserar och diskuterar musik genom att gå med som skribent för dessa webbplatser. Du kan tjäna mer pengar genom att skriva fler artiklar.

Slutsats

Sammanfattningsvis kan musiker och innehållsproducenter som vill kommersialisera sitt arbete online tjäna pengar genom musiksajter. Artister kan tjäna pengar genom att använda webbplatser som Spotify och YouTube för att dra fördel av streaming royalties, reklam, försäljning av varor och support av fans.

Så, det är dags att förvandla din hobby att lyssna på musik till en sidospelning för att få in de där extra pengarna.

Du kan också utforska några appar för att tjäna pengar genom att dela ditt internet