10 bästa kalkylatorappar för att enkelt lösa komplexa matematiska ekvationer (Android och iOS)

Erkänn! Matematik är en svår nöt att knäcka.

Från komplexa problem till även de mest grundläggande, att lösa den matematiska ekvationen kan vara utmanande för även de ljusare.

Komplexa beräkningar tar mycket tid att lösa, särskilt problem som kalkyl och trigonometri. Det är då du behöver den vetenskapliga kalkylatorn. Du kan dock inte alltid ha dessa vetenskapliga miniräknare till hands.

Således har det här inlägget delat listan över de bästa vetenskapliga kalkylatorapparna.

Fördelar med Scientific Calculator-appar

Kalkylatorapparna hjälper till att lösa de grundläggande till avancerade nivåerna av aritmetiska problem. Du kan inte alltid ha den vetenskapliga kalkylatorn till hands. Det är därför dessa mobilappar kan visa sig vara till stor hjälp för att lösa matteproblem.

Låt oss titta på de många fördelarna med att använda apparna för matematikkalkylatorn:

#1. Lätt att använda

En av de största fördelarna med att använda online-kalkylatorappar är deras användarvänlighet och tillgänglighet. Dessa appar har ett intuitivt gränssnitt och kan ta sekunder att lösa matematikproblem.

Allt du behöver är att släppa problemet och symbolerna i rätt ordning, så kommer räknaren att ge dig det exakta svaret.

Det bästa är att det kommer att leda dig genom steg för steg av problemlösning så att du kan förstå konceptet med sådana problem.

#2. Olika beräkningar

Kalkylatorapparna är inte bara för att lösa grundläggande addition, subtraktion och multiplikation utan också för att lösa komplex aritmetik och algebra. Du kan effektivt lösa åldersproblem, area och volym, andragradsekvationer och till och med kalkyl.

#3. Noggrann och effektivitet

Traditionella beräkningar kräver penna och papper, och chansen att göra fel är stor. Matematikräknare online är inte bara snabba utan exakta. Om du anger rätt inmatning får du det exakta svaret inom några sekunder.

Dessutom får du en genomgång av de steg som tagits.

#4. Anpassat lärande

Vissa miniräknarappar har också funktioner för matematiklösning där eleverna kan få extra övningsprov och uppgifter. Den erbjuder funktioner som skräddarsydda inlärningsupplevelser för att lösa komplexa matematikproblem.

Vad annars? Vissa premiumkalkylatorappar erbjuder experthjälp för att förbättra inlärningsupplevelsen.

Nedan har vi listat några utmärkta kalkylatorappar som skickligt kan lösa de längsta matematikberäkningarna och spara tid. De flesta av dessa kalkylatorappar online som vi har delat är tillgängliga på Apple Store och Android.

Låt oss hoppa in i listan över bästa vetenskapliga kalkylatorappar med deras toppfunktioner:

Panecal vetenskaplig kalkylator

Panecal av Appsys är en vetenskaplig kalkylatorapp för iOS- och Android-användare. Denna 32-bitars kalkylator-app låter dig visa och redigera formlerna så att du inte gör några fel. Du kan också spara de tidigare formlerna för att börja där du slutade.

Det är också möjligt att använda variabelt minne för att ändra vissa värden för att slutligen beräkna dem.

Du kan navigera till valfri formel eller siffra på skärmen eller bläddra igenom formlerna. Panecal har olika gester, till exempel ett långt tryck för att kopiera och klistra in.

Snabba funktioner:

 • Användare kan återställa formlerna och kontrollera svarens historik från gränssnittet.
 • Appsys tillåter beräkningar av binära tal, decimaler, oktala och hexadecimala tal.
 • Den utför olika matematiska operationer som inversa trigonometriska funktioner, logaritmiska funktioner, potensfunktioner, effektrotfunktioner, faktorialer, absoluta värden, procentberäkningar, moduloberäkningar och polära och kartesiska koordinater.

Tillgänglig på: Google Play Store och Apple Store

Desmos

Desmos är en grafisk kalkylatorapp som är speciellt utformad för att kartlägga polära och kartesiska koordinater. Allt du behöver är att helt enkelt mata in valfri ekvation, så ritar den här grafiska miniräknaren linjer och paraboler inom några sekunder.

Den här matematikappen tillåter också användare att rita polära och kartesiska grafer med de intuitiva skjutreglagen och datainmatningsverktyget.

Vad annars?

Desmos kan sömlöst rita trigonometriska ekvationer, lösa kalkyl- och precalculusproblem och till och med visa de statistiska data som motsvarar data.

Snabba funktioner:

 • Desmos har också en vetenskaplig kalkylator som löser komplexa matematiska problem som kvadratrötter, kuber och till och med loggar.
 • Desmos kräver ingen internetanslutning. Du kan komma åt appen även offline.
 • Den erbjuder en skärmläsare för att fånga bilden och rita en graf.
 • Dessutom kan användare också använda ljudspår för att förstå plottningen bättre.

Tillgängligt på: Play Store och Apple Store

GeoGebra

GeoGebra är en app för matematikproblemlösare som kommer med en whiteboard-funktion. Oavsett om du vill arbeta individuellt eller presentera det för klassrummet fungerar GeoGebra sömlöst.

Denna gratis kalkylator-app löser olika matematiska problem, inklusive kalkyl, statistik, geometri och algebra.

Du kan skapa grafer med hjälp av dra-och-släpp-gränssnittet. Dessutom har du flexibiliteten att manipulera graferna med fingerreglage.

GeoGebra har ett enkelt gränssnitt med tillgång till olika former och linjer som du kan använda i plottning och foder.

Snabba funktioner:

 • Användare kan kartlägga realtidsberäkningarna och styra variablerna längst ner för att justera graferna.
 • Dessutom finns det en uppsjö av gratis inlärningsaktiviteter som du kan söka efter från appen.
 • Du kan samtidigt växla mellan algebra- och tabellvyn.

Tillgängligt på: Play Store och Apple Store.

RealCalc vetenskaplig kalkylator

Du kommer inte att vara nöjd med dess traditionella användargränssnitt utan med den typ av funktioner som dessa kalkylatorappar löser.

RealCalc är en vetenskaplig kalkylatorapp för Android-användare. Den har över 20 miljoner nedladdningar och olika 5-stjärniga recensioner. Kalkylatorappen är byggd på ett sätt som ser ut som en riktig miniräknare.

RealCalc löser komplexa matematiska problem som potenser, rötter, exponenter, trigonometriska funktioner och till och med loggar.

Det finns absolut inga klockor och visselpipor i den här appen.

Realcalc har funktioner som vetenskapliga beräkningar, historia, minnen och enhetsomvandlingar. Precis som den riktiga miniräknaren stöder den här appen 12 siffror och finns i olika stilar och format.

Snabba funktioner:

 • Appen tillhandahåller både liggande och stående visningar.
 • Den stöder binära, oktala och hexadecimala beräkningar.
 • RealCalc stöder olika grafik och skärmupplösningar av alla storlekar.

Tillgänglig på: Play Butik

Vetenskaplig kalkylator

Om du behöver en enkel vetenskaplig kalkylator skulle jag rekommendera Scientific Calculator av Simple Innovation. Kalkylatorappen kommer med ett traditionellt men lättanvänt gränssnitt.

Du skulle dock inte ha svårt att använda den här kalkylatorappen. Tryck länge på siffrorna för att välja konstanter, variabler och mått som π.

Med den här kalkylatorappen kan du utföra aritmetiska operationer, inklusive logg, grafräknare, andragradsekvationer och matriser.

Tillgänglig på: Play Butik

TechCalc vetenskaplig kalkylator

TechCalc är en vetenskaplig kalkylatorapp som är lämplig för att lösa matematik- och fysikproblem. Den kommer med 12 olika beräkningslägen. TechCalc har 44 olika beräkningsalternativ, en vetenskaplig referensdel och en periodisk tabell över element.

Referensdelen innehåller olika beräkningar, inklusive fysikaliska lagar, matematisk algebra, elementär algebra, pH-kalkylator, BMI-kalkylator och annat.

Det användarvänliga gränssnittet låter dig zooma in eller zooma ut siffrorna genom att använda knapparna + eller –. Även om det finns en gratisversion av appen för Android, kommer den med bannerannonser.

Du kan betala ett startpris på $2,99 om du behöver en annonsfri version.

Snabba funktioner:

 • Kalkylatorappen erbjuder ett 64-bitars programmeringsläge som erbjuder hexa-, okta-, binära och decimaltal.
 • Användare kan anpassa kalkylatorns gränssnitt genom att välja mellan olika layouter.
 • Beräkningar kan spelas in så att användare kan komma åt beräkningshistoriken.

Tillgänglig på: Play Butik

Gratis42

Kommer du ihåg de gamla HP-42S-kalkylatorerna? Free42 är den exakta omimplementeringen av det.

Free42 är en kalkylatorapp med öppen källkod som har ett traditionellt användargränssnitt och fungerar ungefär som din gamla kalkylator. Kalkylatorappen har två vyer – Standard och Landskap.

Vad mer? Du kan välja från ett brett utbud av skinn och ladda upp det utseende du väljer. Men om du letar efter en kalkylator som löser komplexa funktioner som paraboler och polära och kartesiska koordinater, skaffa den förbättrade versionen av Free42.

Plus42 är en förbättrad version av kalkylatorappen Free42. Den kommer med totalt 8 rader och 22 kolumner.

Snabba funktioner:

 • Användare kan importera och exportera data.
 • Matematikproblemen kan skrivas ut och är mest kompatibla med skrivaren HP-82240.
 • Free42 är tillgängligt på Linux, Windows och MacOS.

Tillgängligt på: Play Store och Apple Store

NCalc Scientific Calculator App

NCalc är en enkel men kraftfull kalkylatorapp som låter dig lösa alla matematiska problem, som hur du skriver dem på ett papper. Appen fungerar riktigt bra med sina två lägen-symboliska och numeriska.

NCalc kan lösa komplexa och grundläggande problem såsom allmänna och kubiska, andragrads- och kvartsekvationer. Dessutom kan du även beräkna derivator, integraler och kalkylproblem.

Dessutom genererar tabellfunktionen tabellbasen när uttrycket skrivs in. Användare kan generera beräkningshistorik och exportera beräkningarna inom några sekunder. För att ge fler krusiduller kommer appen med olika snygga teman och typsnitt.

Snabba funktioner:

 • Decimalformatet finns i fem former; normal, teknisk SI, vetenskap och fast.
 • Förutom matematiska beräkningar löser NCalc även fysikekvationer som vektorer.
 • Appen erbjuder olika tangentbordslayouter, som liknar 115 es plus, 991 es plus, 300 es plus och 991 ex modeller.
 • En av de bästa funktionerna är dess arbetsyta med flera grafer, där olika användare kan samarbeta.

Tillgänglig på: Apple Store

Tryvin kalkylator

Calculator+ från Tryvin är speciellt designad för iPhone och iPad. Den kommer med ett tilltalande gränssnitt och stora tangentbordsteckensnitt. Tryvin erbjuder ett elegant kalkylatorliknande gränssnitt som stöder många avancerade funktioner, inklusive avancerad redigering, kopiera och klistra in och till och med export och import.

Medan gratisversionen av denna app inkluderar den vetenskapliga kalkylatorn, erbjuder den uppgraderade versionen ett brett utbud av funktioner.

Tryvin-kalkylatorappen har en handskriftsfunktion där användare kan skriva ekvationerna med händerna istället för knappsatsen.

Vad annars? Du kan lösa komplexa matematiska problem, inklusive polynomekvationer, linjära ekvationer, plotgrafer och statistik.

Snabbfunktioner:

 • Tryvin har en mängd olika teman och skal i designbiblioteket.
 • Valutakalkylatorn innehåller funktioner som växelkurser och tillgång till över 150 valutor.
 • Du kan integrera räknaren med din Apple Watch och använda den direkt.

Tillgänglig på: Apple Store

PCalc Lite

PCalc erbjuder funktioner som är mer omfattande än de andra vetenskapliga kalkylatorapparna. Den är perfekt för forskare, ingenjörer, programmerare och alla som behöver en fullt fungerande miniräknare.

På höger sida erbjuder appen RPN-läge med full-stack-skärm. Den har en växlingsbar knapplayout som inkluderar både vertikala och horisontella layouter. Dessutom finns det en komplett redigerare som är anpassningsbar och kan delas med andra.

Användare kan välja från ett brett utbud av teman, från minimalistiska till mest slående. Det jag gillade mest med den här kalkylatorappen var dess snygga gränssnitt och 3D-vyn.

Snabbfunktioner:

 • Funktionen med delad skärm låter dig öppna två fönster samtidigt.
 • Den stöder även Apple Watch med funktioner som möjliggör röstsökning och en tipskalkylator.
 • Kalkylatorappen stöder hexadecimala, oktala och binära beräkningar.
 • Den erbjuder två layoutlägen – ingenjörslayout och bandlayouter.

Tillgänglig på: Apple Store

Vad ska man titta efter när man väljer en app för vetenskaplig kalkylator?

Vetenskapliga miniräknare-appar erbjuder omfattande funktioner i en dedikerad miniräknare.

Det beror på dina krav, om du letar efter en avancerad kalkylatorapp med alla klockor och visselpipor eller bara en med grundläggande funktioner.

Här är en snabb checklista över faktorer du bör tänka på när du väljer en kalkylatorapp:

 • Användarvänligt gränssnitt: Ingen gillar klumpigt gränssnitt och röriga funktioner på ett ställe. Välj appar med ett rent gränssnitt med stora layouter och tydliga tangentbordsteckensnitt.
 • Enkel export och import: Du bör också överväga kalkylatorn som låter dig exportera och importera problem och lösningar samtidigt.
 • Beräkningshistorik: De flesta appar kommer med den här funktionen. Kalkylatorappen ska ge beräkningshistorik för de tidigare problemen.
 • Smart Watch Support: Inte nödvändigtvis, men detta är en av de utmärkta faktorerna att överväga. Din kalkylator-app bör stödja smartklockor som Apple Watch så att du kan komma åt den direkt.

Författarens anteckning

De vetenskapliga kalkylatorapparna som nämns i den här artikeln är användarvänliga trots att de erbjuder olika funktioner. Om du har enkla beräkningar rekommenderar jag att du använder gratisversionen av Free42.

Men om du har komplexa funktioner att göra, gå med TechCalc, GeoGebra och Tryvin. Kolla in dessa kalkylatorappar och njut av att komma närmare din kärlek till matematik.

Glöm inte att kolla in de bästa STEM-apparna för dina barn att lära sig naturvetenskap, teknik och matematik.