10 Cloud Object Storage för att lagra offentliga och privata data

Spread the love

Att lagra massiva data i en traditionell miljö är dyrt. Låt oss utforska den kostnadseffektiva ostrukturerade datalagringslösningen vi har på marknaden.

Tack vare molnlagring, som gör det enkelt och sänker kostnaden utan att kompromissa med kvalitet och säkerhet.

Objektlagring kan användas för att lagra alla objekt som foton, video, ljud, pdf, dokument, statiska filer, etc. Detta kan också användas för att vara värd för en statisk webbplats eller för säkerhetskopieringsändamål.

En bra sak med molnlagring är att du kan ladda upp och ladda ner data från var som helst på Internet och det ger dig också en möjlighet att begränsa den. Så du har båda alternativen att välja mellan baserat på dina krav. Ett annat värt att nämna är att du betalar för det du använder.

Om du letar efter S3-kompatibel lagring med egen värd bör du prova MinIO.

Låt oss ta en titt på några av de bästa molnlagringstjänsterna.

BTW, i den här artikeln kommer jag att täcka objektlagringslösningar för applikationer. För personlig och affärsmässig användning bör du kolla in Dropbox, Google Workspace eller andra molnlagringslösningar.

AWS S3

Om du redan arbetar i molnet är detta ganska mycket gissningsbart. En av de berömda och pionjärerna inom att tillhandahålla föremålsförvaring.

Bry dig inte om lagringsbegränsningar; du kan ladda upp vilken mängd data som helst.

AWS S3 ger 99,999999999 % hållbarhet och ger dig möjlighet att ladda upp/ladda ner data med en webbläsare, API.

Det finns tre typer av förvaringsklasser som erbjuds.

Standard – en allmän lagringstyp med låg latens, perfekt för innehållsdistribution, big data-analys, etc.

Standard IA (infrequent access) – Om innehållet inte nås ofta kan du gå till IA. IA kostar mindre än standard och lämpar sig för att lagra långtidsdata, som inte är tillgänglig dagligen.

Glacier – lägre kostnad än IA och lämplig för dataarkivering.

AWS tillhandahåller livscykelhantering för att överföra objekt från en lagringsklass till en annan. S3 är en regionbas, vilket innebär att du kan hålla din data nära din kund, besökare för snabbare innehållsdistribution och uppladdningar.

  Automatisera applikationstestning med dessa toppverktyg

Och om du tänker på DR, så är det täckt. Den stöder replikering mellan regioner, som kan användas för säkerhetskopiering. Glöm inte att kolla in de bästa säkerhetsrutinerna om du bestämmer dig för att använda AWS S3.

Google Cloud Storage

Lagring med låg latens från Google för små företag till företagsnivå. Google erbjuder fyra typer av lagring.

I likhet med S3, GCS erbjuder en datalivscykel för att flytta data från en lagringstyp till en annan. eller så kan du också konfigurera att ta bort den.

Det kan finnas ett scenario när du bara vill behålla data under en viss period.

Till exempel kommer villkoret nedan att radera all data som är äldre än 30 dagar i en hink.

Med tanke på att Google Cloud har flera datacenter över hela världen kan du behålla din data i olika städer i Asien, Europa och USA.

Nyligen har GCS introducerat begäranden betalar funktion där begäranden står för kostnaden för dataförfrågningar. Under den fria GCP-nivån får du 5 GB regionalt lagringsutrymme att leka med.

Mellanslag

En nyintroducerad lagringstjänst av DigitalOcean Called Spaces har ett inbyggt CDN.

För närvarande är den tillgänglig på följande fyra platser.

 • New York
 • Singapore
 • amsterdam
 • San Francisco

Du kan antingen använda ett dra-n-släpp-gränssnitt eller programmatiskt via API eller CLI för att styra data.

Några av de vanligaste användningsområdena för utrymmen är:

 • Webbresurser som HTML, bild, CSS, js eller för att vara värd för den statiska webbplatsen
 • Loggar lagring
 • Hålla en säkerhetskopia, dataarkiv

DO Spaces är S3-kompatibel och stöder CORS. Om du letar efter en månadsvis fast ränta, då skulle DigitalOcean vara en av de billigaste.

Kanin

Bunny Edge-förvaring är en molnlagringslösning utvecklad för en global publik. När filerna har laddats upp kan du komma åt alla filer var som helst. Det hjälper dig att leverera innehåll över fyra kontinenter och erbjuder 5 gånger snabbare nedladdning och fördröjningar från traditionell molnlagring.

Bunny Edge Storage kan replikera din data, så att du inte missar någon data under datacenter failover. Dessutom integreras den direkt med Bunny CDN för att låta dig uppleva bättre prestanda och spara kostnader på grund av den interna kopplingen mellan CDN-tjänsterna och lagringen.

  Så här avbryter du ditt Apple TV+-abonnemang

Du kan ladda upp dina data med hjälp av HTTP API, FTP eller filhanterare och få dina filer i molnet för att ladda ner dem var du vill. Bunny Edge Storage är designad för bättre prestanda genom oändlig skalbarhet, strategisk positionering och direkt CDN-integration. Du kan också kontrollera riktmärket mot traditionella lagringsleverantörer.

På tal om global latens så är medelvärdet för Bunny Edge Storage 41ms vilket är det lägsta bland andra. I den globala genomströmningsutmaningen är medelvärdet 58,3 MB/s vilket är det högsta bland andra leverantörer.

Starta din GRATIS provperiod idag genom att välja vilka planer som helst från 0,01 USD/GB per månad för Europa. Du kan också välja två, tre eller fyra områden samtidigt.

Vultr

Vultr erbjuder högpresterande objektlagring för $5 per månad, inklusive 250GB lagring och 1000GB bandbredd. Det utnyttjar NVMe (Non-Volatile Memory Express) cachning för att säkerställa att data som ofta används är tillgänglig med snabbare hastighet.

Skala upp eller ner när du växer och hanterar genom API- eller S3-kompatibla verktyg. Vultr klona data tre gånger för bättre tillförlitlighet.

Molnfiler

Molnfiler by Rackspace drivs av OpenStack för att tillhandahålla skalbar molnlagring. Den är tätt integrerad med AKAMAI CDN för att leverera innehåll snabbare över hela världen.

Du kan hålla filen privat eller offentlig.

Rackspace tillhandahåller unika funktioner som en tillfällig URL, som endast är giltig under en viss period. En perfekt lösning där du vill sälja digitala medier och vill att en användare ska ladda ner inom en definierad tid.

IBM

Molnlagring av IBM erbjuder kryptering på serversidan och SSL/TLS under överföring. Data kan styras med hjälp av ett webbgränssnitt, RESTful API, SDK.

Genom att använda SDK gör det att du kan använda lagring inte bara med IBMs molntjänster med en annan plattform. Det finns två resiliensalternativ.

 • Regionalt – lagra data i flera datacenter men samma region
 • Cross-region – lagra data i flera regioner, användbart om du letar efter regionbaserad HA.
  Vilka butiker accepterar Samsung Pay?

IBM erbjuder fyra typer av lagring.

 • Standard – allmänt användbar data, åtkomst ofta
 • Arkiv – data som nås en gång i månaden eller mindre
 • Kallt valv – Tillgång till data då och då, för långsiktig datalagring
 • Flex – Dynamisk data, en blandning av data som används ofta och sällan

Under lite-planen kan du komma igång med 25 GB data GRATIS.

Alibaba OSS

Alibaba Cloud OSS (Objektlagringstjänst) erbjuder en tillgänglighetsgaranti på 99,9 %. Kostnaden baseras på vad du använder, utan förhands- eller långsiktiga åtaganden.

Alibaba-lagring kan hantera mer än 50 000 förfrågningar per sekund, och den har inbyggd flernivåsäkerhet för att skydda mot DDoS, obehöriga inloggningsförsök.

Azure Blob Storage

Lagra all ostrukturerad data med Microsoft Azure blogglagring. En av de mer betydande fördelarna med Azure är dess läge.

Ex: om du letar efter flera datacenterplatser i Indien, har Azure för tillfället bättre täckning.

Azure blogglagring är optimerad för datasjöar. De fick även andra typer av lagringsom Arkiv & Arkiv, för att passa ytterligare krav.

Oracle Storage

Molnlagring av Oracle låter dig lagra obegränsat med ostrukturerad data per hink. Några av funktionerna är:

 • Flera sätt att ansluta – OpenStack swift API, HDFS plug-in, REST API, Java SDK, Python CLI och konsol
 • Skalbar – oroa dig inte för datastorleken, den skalas automatiskt.
 • Kryptering – kryptering på serversidan med 256 AES-algoritm

Slutsats

Jag vet att det finns flervalsmöjligheter för att lagra data i molnet. Det bästa sättet att välja är att prova dem. De flesta av de ovan listade molnlagringstjänsterna erbjuder en GRATIS provperiod.

Alternativt, om du vill vara värd för dem på plats, kan du prova en S3-kompatibel programvara med egen värd.