10 bästa webinarprogram för att få ditt företag att växa

Spread the love

Webinarmjukvara ger ett enkelt och enkelt sätt att hantera dina onlineevenemang och samarbeten.

Det hjälper dig att engagera dig med din publik, förstå deras smärtpunkter och problem och erbjuda en bättre lösning på dem. Detta i sin tur hjälper dig att generera fler leads och växa ditt företag med en djupare och långvarig inverkan av ditt varumärke på publiken.

Men det finns många utmaningar med att hålla webbseminarier sömlöst.

Det kan bero på dålig nätverksanslutning, alldeles för begränsade funktioner på allmänna videokonferensplattformar, svårigheter att mäta prestanda och många fler. Och det finns massor av scenarier där folk glömmer att spela in videon och ångrar det senare.

Den enkla lösningen på detta problem är webinarprogramvara.

Den kombinerar videokonferensfunktioner med marknadsföringsautomation för att ge dig fantastiska resultat när det gäller varumärke, antalet potentiella kunder, högre engagemang och bättre intäkter.

Men,

Vad är ett webinar?

Med enkla ord,

Webbseminarium = Onlineseminarium

Du kanske har gått på ett av de där fysiskt hållna seminarierna där en föreläsning, workshop eller presentation hölls, eller åtminstone hört talas om dem. Dessa seminarier är ofta affärsrelaterade och organiseras för att dela idéer, kunskap och uppdateringar kring ett visst ämne.

Samma typ av evenemang genomförs nu online, och det är vad vi kallar webbseminarier. Ordet ”webinarium” kommer från två ord, ”webb” och ”seminarium”. Och jag är säker på att du nu vet anledningen!

Vilka är fördelarna med att genomföra ett webinar?

Företag, marknadsförare och soloprenörer håller i stor utsträckning webbseminarier i dessa dagar. Det görs för att etablera och vårda relationer med din målgrupp och bygga auktoritet kring ditt varumärke.

Efter att du har visat upp din trovärdighet kan du också använda webbseminarier för att marknadsföra dina produkter och/eller tjänster som din publik sannolikt kommer att dra nytta av.

Här är några av dess fördelar:

Ökad bekvämlighet

Till skillnad från fysiska webbseminarier behöver människor inte resa långa sträckor och spendera sina pengar för att delta i ett seminarium. Allt du behöver är en bärbar dator, mobil eller Smart TV med internetanslutning för att gå med i ett webbseminarium.

Det är bekvämt, ekonomiskt och hanterbart för både deltagare och arrangörer. Och det bästa är att du kan bjuda in vem som helst från var som helst över hela världen, oavsett 100 eller 50 000 antal.

Hjälper till att positionera dig som expert

När du pratar om ditt kompetensområde och hjälper människor med svårigheter, positionerar du dig själv som en expert och tankeledare i rummet. Fler och fler människor kommer att lyssna på dig om ditt innehåll hjälper dem att lösa sina problem.

Bättre publikengagemang

Genom att genomföra webbseminarier konsekvent och leverera värde håller din publik engagerad. Det hindrar dem också från att gå vidare till andra märken eftersom konkurrensen blir hårdare nu för tiden. Du kan dela intressant innehåll, ställa frågor emellan, utföra snabba undersökningar och omröstningar med hjälp av webbinarprogram för att hålla dem engagerade.

Hjälper till att generera fler leads

Ett webbseminarium är en bra marknadsföringsstrategi som påverkar din publik djupt med ditt ansikte på den. De börjar lita på dig, och så småningom, din produkt eller tjänster. Du kan få fler registreringar och landa personer på din målsida för att generera fler högkvalitativa leads.

Alla dessa fördelar är nyckelfaktorer för att din verksamhet ska växa. Så låt oss titta på några av de bästa webinarprogramvaran för ditt företag och förstå varför webbseminarier är en så stor trend nu för tiden.

Demio

Organisera webbseminarier effektivt med hjälp av Demio utan att besvära dig själv med massor av bakgrundsarbete. Det ger dig en enkel och icke-nedladdningsbar upplevelse av att genomföra webbseminarier samtidigt som du utnyttjar moderna marknadsföringsverktyg och ökar din närvarofrekvens för webbseminarier.

Demio är designad för att växa ditt företag och hjälpa dig att lyfta ditt varumärke med hjälp av din logotyp och anpassningsbara sidor i webbseminarum. Hantera allt på ett ställe som automatiserade och livewebinarier, repriser, registreringssidor och mer.

Demio ger dig viktiga verktyg för att skapa en sömlös registreringsprocess, fånga registreringar och marknadsföra evenemanget. Du får ett intuitivt och rent rum direkt med din webbläsare med skärmdelning, HD-streaming, presentationsbilder, videodelning direkt från Demio och mer.

Påminn dina registranter automatiskt om de kommande sessionerna med hjälp av anpassningsbara aviseringar via e-post. Få bättre resultat med flexibla HD-inspelningar och uppspelningssidor. Förbättra engagemanget genom att ställa frågor, chattar, interaktiva omröstningar, uppmaningar och dela bonusar, gåvor och åhörarkopior, så att publiken kan ladda ner dem.

Demio låter dig hantera Q&A-sessioner enkelt med dedikerade funktioner. Du kan växla mellan offentlig till privat chatt när som helst för att starta konversationer. Låt din publik interagera genom @omnämnanden och emojis, tillsammans med webbkamera- eller mikrofonbehörigheter.

Du kan också mäta effektiviteten hos dina webbseminarier genom handlingskraftiga, djupgående analyser. Schemalägg alla webbseminarier som live, automatiserade, serier, on-demand och hybrid. Den stöder flera enheter och webbläsare, inklusive Android, iOS, Chrome, Firefox, Edge, etc. Integrera Demio enkelt med verktyg som Mailchimp, Drip, ConvertKit, Ontraport, Zapier och mer.

  Hur man gör diagonal text i Word

LiveWebinar

Den avancerade plattformen för LiveWebinar är skräddarsydd för att möta kraven från ditt företag. Det underlättar enkel åtkomst till webbläsaren, låter dig skapa en unik webinarupplevelse och har friheten att lägga till/ta bort funktioner som du vill.

LiveWebinar är byggt med hjälp av den senaste tekniken och anslutningskvalitet med tydliga HD-videor, så att du och deltagarna inte känner några problem under ditt webbseminarium. LiveWebinar är enkelt att bädda in på din webbplats med enkla och snabba integrationsalternativ.

Oavsett om det är varumärkesanpassningar, engagemangsanalyser eller sändningar på sociala medier, utmärker LiveWebinar sig på alla områden. Det ger tusentals företagsledare och entreprenörer över hela världen möjlighet att genomföra smidiga webbseminarier med marknadsföringsautomation, avgiftsfria nummer och avancerad API-integration.

Det fungerar sömlöst med alla enheter, inklusive mobiler, datorer och smarta TV-apparater. Organisera webbseminarier, säljpresentationer, möten och utbildningar i olika format. Du kan spela in dem och dela dem i HD och använda en virtuell whiteboard för att skriva, rita och förklara dina tankar.

De har 42+ datacenter med över 99 % tillgänglighet och robust infrastruktur. Genomför livestreaming och dela dem på sociala medier. Förbättra dina siffror med hjälp av avancerade rapporter, spårning och analyser. Integrera det med CRM och automationsverktyg som Mailchimp, Moodle, ActiveCampaign, AWeber, Zapier, HubSpot och mer.

Klicka på Möte

Klicka på Möte hjälper till att effektivisera dina webbseminarieevenemang, videokonferenser och onlinemöten för att samla dina teammedlemmar, kunder och studenter. Du kan enkelt visa upp dina tjänster och produkter, demonstrationer och marknadsföringsmaterial för att förbättra försäljningsmöjligheterna.

Dela kunskap med ditt samhälle och lär eleverna online genom träningssessioner och kurser enkelt var som helst. ClickMeeting hjälper dig att driva alla dina projekt och evenemang smidigt, samarbeta med människor och genomföra affärsmöten online för att få din verksamhet att växa.

Denna plattform ger dig en enkel uppskalning av webbseminarier för att nå tusentals människor över hela världen. Förutom skärmdelning, använd webbkonferenser, nytt rum, streaming på YouTube eller Facebook, ljud och video, whiteboard, presentation, omröstningar och undersökningar modererade frågor och svar, chattöversättningar, olika evenemangstyper och mer.

Spela in dina webbseminarier och genomför tester och undersökningar för att hålla evenemanget engagerande. Kom igång med ClickMeeting inom några ögonblick och börja anpassa ditt webinarrum för att göra ett oklanderligt första intryck som attraherar en större publik.

Utnyttja betalda webbseminarier, underkonton, automatiserade webbseminarier, virtuella evenemang, fleranvändarfunktion, adressbok, profilsida, väntrum, anpassningsbara inbjudningar och registreringssida, anpassat varumärke och användbara tillägg. Få användbara trender och förutsägelser genom att analysera dina webbseminarier med statistik, prestationsbetyg, tacksida och använda sociala medier.

Adobe Connect

Det enkla och moderna webinarverktyget för Adobe Connect är ett fantastiskt alternativ för att få en bättre webbinarupplevelse, förbättrade värdkontroller och bättre tillgänglighet. Det gör att du kan berätta dina historier utan avbrott med dess mångsidiga scen för att leverera fantastisk prestanda inför din publik.

Du kan använda poddar för att designa en skräddarsydd virtuell storyboard i dina webinarrum genom att lägga till namn och position. Du kan vägleda dina deltagares visuella uppmärksamhet var du vill med hjälp av bilder, interaktiva kurser, multimedia, omröstningar, chattar, anteckningar och frågesporter.

Anpassa dina rum med dina varumärkeselement och temat för din berättelse. Använd mallar för att designa ditt webbseminarium och återanvänd det för att spara tid. Använd ritning och anteckningar med den virtuella whiteboardtavlan; sidofält för att öka presentationskapaciteten; dela upp huvudklassrummet i mindre rum och kör flera chattar för att öka engagemanget.

Adobe stöder flerdimensionella omröstningar som flerval, korta svar med öppna slutar och flersvar. De underlättar modererade frågor och svar och låter dig pausa din webbkamera om du behöver den. Du kan också använda virtuell backstage för att samarbeta effektivt med flera värdar och presentatörer.

Andra funktioner som ingår är förberedt läge, engagemangspaneler och stöd för beskrivande ljud och inbäddade MP4-undertexter för att inkludera en bredare publik. Utöver detta, använd ett molninnehållsbibliotek för att dela ett dokument, utnyttja e-postkampanjer, påminnelser, bekräftelser; anpassad export; och händelseanalys. Och oroa dig inte; all din data är säkrad i Adobes täta infrastruktur.

GoToWebinar

Känn dig mer bemyndigad och självsäker att berätta din historia med GoToWebinar. Den används redan av över 50 000 kunder och är värd för cirka 2,7 miljoner webbseminarier varje år. Det hjälper dig att nå ut till fler människor, bygga ditt varumärke och utveckla ditt företag.

Det här verktyget är bra för marknadsförare för effektiv och enkel efterfrågegenerering och driver deras potentiella kunder. Företagsutbildare och kundtjänstteam kan också använda det för att leverera en engagerande inlärningsupplevelse online. Även interna kommunikatörer litar på att GoToWebinar genomför problemfria onlinemöten för att inspirera och informera sina anställda.

Det minskar besväret med att genomföra webbseminarier oavsett vad din kompetensnivå eller mål är. GoToWebinar effektiviserar alla aktiviteter från att förbereda till att presentera ett webinar i några få steg. Plattformen är packad med användbara funktioner och ett enkelt gränssnitt där du behöver välja datum för evenemanget, och de hjälper dig att gå igenom hur det fungerar.

Du kan hantera händelser genom att titta på dem och justera inställningarna, och ställa in liveevenemang, on-demand eller seriewebinarier med hjälp av dess flexibla schemaläggning. Du kan använda webbinariummallar från tidigare webbseminarier och finjustera dem lite för att skapa ett nytt event och spara tid.

  Hur man tar bort, arkiverar, redigerar en slack kanal (komplett handledning)

Marknadsför dina webbseminarier med hjälp av deras anpassade webbinarregistreringssida, automatiska påminnelser via e-post och inbjudningar. Visa upp ditt varumärke med stolthet genom att använda din logotyp, varumärkesfärger och relaterade bilder på webbinariets sidor. Använd engagemangsinstrumentbrädan för att övervaka deltagarna, tiden som gått och händerna höjda.

Använd presentatörswebbkameror för att presentera dig själv och paneldeltagarna inför deltagarna. Du kan till och med skapa undersökningar och enkäter för att hålla din publik engagerad. Spela in dina händelser och återanvänd dem för att öka antalet tittare.

Använd CRM-integrationer och andra integrationer av marknadsföringsautomatiseringssystem för att överföra deltagarinformation, så att du är informerad om vem du vänder dig till och öka sannolikheten för givande nästa steg. Generera detaljerade rapporter om deltagare, deras intressenivå, frågor som ställs och besvaras under webbinariet och mer.

Du kan ladda ner rapporterna med användbar statistik och ta reda på vilka kanaler som ledde till fler webinarregistreringar. Du kan också integrera GoToWebinar med verktyg som Marketo, UnbounceZapier, Zoho CRMSalesforce och mer.

Zoho

Utbilda och påverka din publik globalt med hjälp av webbseminariumsmjukvaran genom Zoho. Det hjälper dig att enkelt komma i kontakt med dem för att sprida goodwill och medvetenhet, hålla kurser online, ombord anställda, marknadsföra produkter och/eller tjänster eller samarbeta med proffs på din domän.

Att organisera ett webbseminarium är enkelt med Zoho där du kan schemalägga det en gång och sedan ställa in det att upprepas baserat på det valda schemat via funktionen Återkommande webbseminarium. Du har möjlighet att hålla din publik engagerad med videokonferenser och skärmdelning.

Lägg till gästföreläsare eller kollegor som medarrangörer i dina webbseminarier. Det kommer att tillåta dem att vara värd för presentationer, starta omröstningar, svara på frågor, tillåta deltagare att tala och spela in det pågående webinariet. Zoho låter dig marknadsföra ditt varumärke genom att inkludera logotypen och företagsnamnet på registreringsformulären, anpassa frågorna och fälten för att samla in deltagarnas insiktsfulla data.

Du kan också anpassa designen och innehållet i inbjudningarna, uppföljande e-postmeddelanden och registreringsbekräftelser. Skicka påminnelser enkelt innan webbinariet startar och marknadsföra webbseminariet online på sociala medier, bloggar eller webbsidor genom att bädda in länkarna eller registreringsformulären.

Moderera deltagare genom att hantera dem som ett proffs; godkänna, avbryta eller neka registreringar och filtrera kvalitetspubliken. Som ett resultat kan du begränsa spammare från att delta i ditt webbseminarium utöver de som inte uppfyller kraven, såsom att göra betalningar, fylla i undersökningar, etc.

Använd deras webbinarinspelare och ha den i molnet för att spela in, dela och spela upp din webbinariuminspelning online. Du kan till och med ladda ner den för att använda offline. Zoho Meeting, video och ljud är helt säkra med stark DTLS-SRTP-kryptering.

I händelse av låg internetanslutning, använd deras avgiftsfria nummer och uppringningsnummer för att gå med i webbseminarier. Den kan ta emot deltagare från över 100 länder. Minska publikens krångel och låt dem gå med i ditt webbseminarium direkt från webbläsaren de använder.

Skickade viktiga länkar och meddelanden till deltagarna med hjälp av funktionen Broadcast-meddelande. Du kan till och med svara på frågor i privat läge eller visa dem för alla deltagare. Zoho förstärker också med Raise Hand-funktionen så att deltagarna kan fånga presentatörens uppmärksamhet och få sina frågor besvarade.

I slutet av webbinariet, låt publiken vidta en viss åtgärd genom att dirigera dem till en tacksida, webbplats, enkätlänk, feedbackformulär etc. Analysera ditt webbseminariums prestanda med hjälp av detaljerade rapporter i CSV- och XLS-format. Ladda ner dessa rapporter för registranter med deras e-postadress, land, registreringstid, deltagandestatus etc.

Zoom

Det har skett en abrupt ökning av antalet Zoom användare nuförtiden. Det är ganska känt för videosamtal, men det är bra för webbseminarier också. Det hjälper dig att humanisera dina interaktioner med en stor publik.

Du kan stolt ta dina presentatörer till fronten och i centrum under webbinariet för att skapa ett bättre genomslag, istället för bara presentationsbilderna. Du kan få kontakt med både extern och intern publik genom att dela en live HD-video.

Zoom låter dig använda virtuella bakgrunder, dämpning av bakgrundsbrus och studioeffekter för att ge klassens bästa ljud och bildkvalitet. Få en helt kontrollerad miljö genom att minimera publikavbrott. Du kan skala för upp till 50 000 personer säkert och tillförlitligt i ditt webbseminarium.

Utöver detta kan du utöka din publik externt genom att livestreama evenemanget på Facebook Live, YouTube Live och andra anpassade streamingtjänster. För varumärkesreklam låter Zoom dig anpassa dina påminnelser via e-post och registreringssida, främja social delning, vattenmärka din livestreamade video med ditt varumärke och hjälpa dig att bygga din målsida efter webbinariet.

Håll din publik motiverad och ge dem gott om skäl att stanna hos dig genom engagerande frågestunder och handhöjningar, låt dem använda video eller ljud och sticka ut och samla in deras feedback med hjälp av en automatisk enkät efter webbinariet.

Samla in registranternas kontaktuppgifter, vårda dem med marknadsföringsautomation, skjut dem som leads och mata in deras uppgifter i ditt CRM och tjäna pengar på webbseminariet med betald registrering. Mät evenemangets framgång med en fullständig webinarrapport, publikens engagemang, analysera dina frågestunder tillsammans med undersökningar och omröstningar och exportera data till CSV-format.

Planera dina webbseminarier med hjälp av en Zoom-expert och skapa ett webbseminarium. Öva innan evenemanget genom att utnyttja bästa praxis kunskap om Zoom. Oroa dig inte om något går fel eftersom det erbjuder dedikerat stöd för liveevenemang och moderering och övervakning. För ytterligare tjänster, integrera Zoom med Marketo, HubSpot, PayPal, Zapier, Salesforce, Eventbrite och mer.

  Nätverksbandbreddsövervakning är enkelt med dessa 6 verktyg

BigMarker

Det är enkelt att hålla webbseminarier som kan inspirera din publik att vidta lönsamma åtgärder BigMarker. Denna unika webinar-mjukvara framhäver ditt innehåll, som din publik bryr sig om, och är byggd för att tillfredsställa en större publiks krav på utbildning och marknadsföring.

Välj mellan flera format; du kan strömma in med RTMP eller använda deras studio och vara värd för evenemang live eller schemalägga och förinspela dem. Du får tillförlitlighet på företagsnivå med avancerade funktioner, upp till 50 000 deltagare och förstklassig säkerhet för att skörda bättre vinster. BigMarker erbjuder en fullständig end-to-end-lösning för video- och webinarvärd, till skillnad från andra.

Det stöder obegränsat antal live, automatiserade, on-demand och återkommande webbseminarier. Du får 15+ målsidesmallar att välja mellan med varumärkeselement och anpassningar. Skicka anpassade e-postmeddelanden och automatisera dem enkelt.

BigMarker är tillförlitlig på alla enheter som Mac, iOS, PC och Android. Den körs i molnet och tillhandahåller vanliga men kraftfulla engagemangsverktyg som Q&A med uppröstning, frågesporter och omröstningar, utdelningar, visningserbjudanden, offentlig och privat chatt och inbjudande av deltagare på skärmen.

BigMarker tillåter maximalt 9 presentatörer samtidigt på HD-video och ljudströmning. Andra funktioner som ingår i den är HD-skärmdelning, upp till 5 000 deltagare, anpassning av temafärg och logotyp och webbinarinspelningar med tillgänglighet på begäran.

Du kan spela MP4- eller YouTube-videor under webbseminarier, styra dem som du vill och presentera filer sömlöst i ditt webinarrum. Markera viktiga punkter och markera presentationer med hjälp av en whiteboard, och låt dina föredragshållare och deltagare använda uppringning i dina webbseminarier.

Du kan enkelt bädda in registreringsformulär för webbseminarier, videor på begäran och livewebinarier på din webbplats, utlösa produktpopups och få publiken att vidta åtgärder. Analysera prestanda med kraftfulla analyser med hjälp av detaljerade, lättförståeliga rapporter. Bortsett från alla dessa kan du vara värd för Twitter-chattar och göra YouTube eller Facebook Live.

Livestorm

Ha en minnesvärd webinarupplevelse med Livestorm och vara värd för ett obegränsat antal webbseminarier i HD. Det möjliggör enkel chatt under webbseminarier så att du kan samla in snabb feedback från deltagarna. Börja dela hela din skärm i HD med ett klick på en knapp.

Livestorm fungerar i din webbläsare utan begränsning av antalet deltagare, oavsett om de använder sin dator eller mobil, prestanda i toppklass garanteras med Livestorm.

Det är lätt att anpassa och anpassa baserat på dina speciella behov så att du kan utnyttja ditt webbseminarium för att generera potentiella kunder, sälja dina produkter eller tjänster och mer. Skala din träning med hjälp av automatiserade funktioner och engagera dig med dina kunder genom live on-boarding.

Spela in och värd onlinekurser samtidigt som du håller dina elever engagerade i frågor och omröstningar – spela in liveintervjuer på distans för paneldiskussioner och poddsändningar. Använd Livestorm för att göra live-event, live-frågor och svar för att bygga din auktoritet och expertis inom din nisch samtidigt som du bygger upp din community med realtidsdiskussioner.

Du kan också använda Livestorm för att vara värd för en stor introduktionssession för anställda förutom att utbilda nya medlemmar i ditt team. Dessutom kan denna plattform också användas av personalpersonal för att skala sina rekryteringsprocesser på distans och öka interaktionen med kandidater.

Blå jeans

Arrangera interaktiva och engagerande webbseminarier med hjälp av Blå jeans. Utöka ditt webbseminarium till var som helst med enkla och flexibla streamingalternativ till/från vilken enhet som helst. Du kan moderera och hantera varje webinars vinkel via en virtuell instrumentpanel och ta fullständig kontroll över den.

Stimulera varumärkes- och produktintresse med hjälp av kraften i kollektivt deltagande, interaktiv video och suverän uppkoppling. Använd rika multimediadokument och innehåll för att öka varumärkeskännedomen och fängsla dina deltagare. Du kan dela on-demand eller sända livewebinarier med upp till 150 presentatörer med HD-videor som du också kan spela in senare.

Integrera ditt webbseminarium med streamingpartners för att utöka din räckvidd. Du kan enkelt välja webbsändningstid, inställningar, tid och alternativ för e-postbekräftelser. Använd mätvärden för deltagarnas engagemang för att mäta ditt webbseminarium och deras uppmärksamhet baserat på fokus, deltagande och varaktighet.

Bedöm köparens beteende genom att fråga produktspecifika omröstningar och svara på heta ämnen med uppröstning. Ha extra kontroll över dina webbseminarier genom att moderera och hantera kommunikation mellan deltagare och presentatörer. Integrera BlueJeans med Salesforce, Facebook Live, Marketo, Splash och mer.

Slutsats

Dessa var den bästa webinar-mjukvaran som kan hjälpa dig att växa ditt företag. Så välj en av dem baserat på din budget och jämför den med de funktioner som tillhandahålls samtidigt som du tar hänsyn till din målgruppsstorlek.