10 bästa sniperspel som får dig att känna dig som en riktig skytt

Vill du njuta av spänningen i en skjutspelsupplevelse som kommer att sätta dina skärpfärdigheter på prov?

Leta inte längre eftersom vi tar med de bästa prickskyttspelen för att få dig att känna dig som en riktig skytt. Men från uppslukande grafik till intensivt spelande, gör dig redo att låsa och ladda när vi dyker in i en värld av virtuell prickskytte. Låt oss guida dig för att veta mer om prickskyttspel.

Vad är Sniper Games?

I ett prickskyttespel använder spelaren ett prickskyttegevär för att eliminera mål på avstånd medan han utför uppgiften som prickskytt. Dessa spels spelare behöver ofta smygande, noggrannhet och strategiska förberedelser för att slutföra uppdrag eller uppnå mål.

Dessutom, för att ge spelarna en uppslukande upplevelse, har prickskyttspel ofta realistisk grafik, inklusive element som vind och kula. Sniper Elite-, Hitman- och Call of Duty-seriens sniperuppdrag är välkända exempel på prickskyttspel.

Varför är Sniper Games masstilltalande?

Här är några anledningar till varför alla älskar prickskyttspel nuförtiden:

 • Distinkt gameplay: Sniper-spel erbjuder en distinkt spelupplevelse jämfört med andra skjutspel. För att vinna måste spelare utöva tålamod och strategi snarare än tvångs- eller spring-and-gun-strategier.
 • Taktisk utmaning: Sniper-spel kräver att spelarna tänker strategiskt och noggrant planerar sina drag. Som ett resultat kan spelare som gillar utmaningen att effektivt göra en plan och genomföra den hitta detta tilltalande.
 • Realistisk upplevelse: Sniper-spel strävar ofta efter realism i sin grafik och spelmekanik. Spelare kan känna sig mer nedsänkta i en realistisk kampmiljö som ett resultat.
 • Konkurrenskraftigt spel: Sniper-spel inkluderar ofta flerspelarlägen där spelare kan tävla mot varandra. Detta kan tilltala spelare som gillar konkurrensaspekten.
 • Adrenaline Rush: Eftersom spelare måste sikta och tajma sina skott exakt samtidigt som de undviker upptäckt, framkallar prickskyttespel ofta spänning och upprymdhet. När spelare eliminerar sina mål kan det orsaka en adrenalinkick och en känsla av tillfredsställelse.

Låt oss kolla in några av de bästa prickskyttspelen som får dig att känna dig som en riktig skytt.

Arma 3

Arma 3 är ett militärt simuleringsspel utvecklat och publicerat av Bohemia Interactive. Spelets inställning är på de Egeiska öarna Altis och Stratis, och erbjuder spelarna en stor öppen värld med olika terräng, inklusive skogar, berg och öknar.

Spelare kan delta i olika spellägen, såsom infanteristrid, fordonskrigföring och luftstrid, med olika vapen och fordon till sitt förfogande.

Förutom en enspelarkampanj erbjuder Arma 3-spelet flera flerspelarlägen, inklusive samarbetsspel och tävlingsspel.

Sedan den första releasen har den fått många uppdateringar och expansioner, lagt till nytt innehåll och förbättrat spelupplevelsen.

 • Release: 12 september 2013
 • Utgivare/utvecklare: Bohemia Interactive
 • Plattformar: Windows, Linux och macOS

Call of Duty Modern Warfare 2

Infinity Ward utvecklades, och Activision publicerade first-person shooter-spelet, som nyligen har fått uppmärksamhet som Call of Duty: Modern. Som en uppföljare till det otroligt populära Call of Duty 4: Modern Warfare kretsar det här spelet kring ett fiktivt samtida krig.

Spelet har dock en fängslande enspelares historia med utmanande uppdrag och ett helt nytt flerspelarläge som låter spelare tävla i olika spelstilar och kartor.

Spelet ger också tillgång till Call of Duty-communityt, där spelare kan få kontakt med andra fans. De delar med sig av sina erfarenheter och deltar i evenemang och utmaningar.

 • Release: 10 november 2009
 • Utgivare/utvecklare: Activision/Infinity Ward
 • Plattformar: Xbox 360, PlayStation 3 och Microsoft Windows

Counter-Strike: Global Offensiv

Global Offensive (även kallat CS: GO) har snabbt blivit populärt som förstapersonsskjutspelet som tagits ut på marknaden. Spelare i CS: GO kan välja att ansluta sig till antingen Counter-Terrorists eller terroristsidan.

Spelets mål kan skilja sig beroende på spelläget. Det innebär vanligtvis att utföra uppdrag som att plantera eller desarmera bomber, rädda gisslan eller besegra motståndarlaget.

Olika vapen, inklusive pistoler, hagelgevär, automatgevär och prickskyttegevär, finns i spelet. Dessutom kan spelare använda sina pengar genom att vinna spel eller utföra uppdrag för att köpa utrustning och vapen i början av varje omgång.

 • Release: 21 augusti 2012
 • Utgivare/utvecklare: Valve Corporation och Hidden Path Entertainment
 • Plattformar: Xbox 360, PlayStation 3 och Microsoft Windows

Far Cry 6

Inställningen för Far Cry 6 är den fiktiva karibiska ön Yara, styrd av den brutale Anton Castillo, som Giancarlo Esposito porträtterar. Dani Rojas, en gerillakämpe som syftar till att störta Castillos regering och befria ön, är karaktären som spelaren antar.

Spelets öppna värld låter spelare utforska Yara och ta sig an olika utmaningar och uppgifter. Dessutom erbjuder den nya spelelement, inklusive kapaciteten att göra ”lösare”-vapen. Dess innovativa mekanik, varierande rollbesättning och öppna värld ger en engagerande och uppslukande spelupplevelse.

 • Release: 7 oktober 2021
 • Utgivare/utvecklare: Ubisoft
 • Plattformar: PlayStation 4, Microsoft Windows, Xbox Series X/S, One, PlayStation 5 och Stadia-plattformar

Ghost Recon Breakpoint

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint är ett taktiskt skjutspel i tredje person. Spelet, som utspelar sig i den fiktiva skärgården Aurora, berättar historien om spöken, med uppgift att titta in i en förbryllande signal som kommer från en ö.

När de anländer upptäcker de att Sentinel, en skurk militärentreprenör ledd av före detta Ghost Cole D. Walker (Jon Bernthal), har tagit kontroll över ön.

Spelets expansiva öppna värld ger spelare möjlighet att utforska ön och anta olika utmaningar. Andra spelmekaniker introduceras också i spelet, som skadesystemet, som modifierar spelarens rörlighet och siktar beroende på deras skador.

 • Release: 4 oktober 2019
 • Utgivare/utvecklare: Ubisoft
 • Plattformar: Microsoft Windows, PlayStation 4 och Xbox One

HITMAN 2: Silent Assassin

HITMAN 2: Silent Assassin är ett stealth-videospel, den andra versionen av Hitman-serien. Agent 47, tvungen att lämna sitt liv i avskildhet, berättar sin berättelse om att rädda sin kompis Fader Vittorio i spelet.

Spelet erbjuder en mängd olika uppdrag som kräver att spelaren förstör särskilda mål och utspelar sig på många platser över hela världen. Detta inkluderar Japan, Afghanistan och Ryssland.

Spelets omspelbarhet är lovvärd, med olika vägar och tillvägagångssätt tillgängliga för varje uppgift i spelet. Dess rikedom och krånglighet fick beröm för handlingen.

 • Utgivning: 1 oktober 2002
 • Utgivare/utvecklare: Eidos Interactive/ IO Interactive
 • Plattformar: Microsoft Windows, PlayStation 2, Xbox och GameCube

Uppror: Sandstorm

Insurgency: Sandstorm är ett actionfyllt förstapersons populärt prickskyttspel av New World Interactive. Spelet ställer två lag av spelare mot varandra i intensiv taktisk strid i en fiktiv nation i Mellanöstern.

Utöver berättelseläget för singelspel kommer detta spel med samarbetsvilliga och konkurrenskraftiga flerspelarspel värda alla spelares uppmärksamhet. Det betonar strategi, lagarbete och kommunikation genom en uppslukande och mycket realistisk spelstil.

Spelare kan använda en mängd olika vapen, verktyg och fordon, såsom stridsvagnar och helikoptrar, i spelet till sin fördel för att vinna strider.

 • Release: 12 december 2018
 • Utgivare/utvecklare: New World Interactive
 • Plattformar: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One och Xbox Series X/S.

Metal Gear Solid V

Undrar du vad som kan bli det näst bästa prickskyttspelet på listan? Metal Gear Solid V: The Phantom Pain är vägen att gå. Det är ett actionorienterat stealth-videospel utvecklat av Kojima Productions och publicerat av Konami.

Detta spel trädde i kraft 1984, nio år efter Metal Gear Solid V. Huvudpersonen är Venom Snake, en legosoldat. Han måste ta hämnd på den mystiska gruppen Cipher för deras del i hans nära-döden-upplevelse.

Spelaren kontrollerar det hela i spelet. Spelets öppna värld tillåter spelaren att slutföra uppgifter med hjälp av flera strategier, såsom smyg, slåss och traversering.

 • Release: 1 september 2015
 • Utgivare/utvecklare: Konami
 • Plattformar: Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 och Xbox One.

Operation Flashpoint: Dragon Rising

Operation Flashpoint: Dragon Rising är ett strategiskt förstapersonsperspektiv prickskyttvideospel utvecklat och publicerat av Codemasters. Spelare tar rollen som soldater i en kamp mellan Kina och USA på den fiktiva ön Skira i Stilla havet.

Spelare måste slutföra en rad uppdrag som kräver att de kombinerar smyg, strategi och eldkraft för att uppnå sina mål. Genom en realistisk speldesign betonar spelet lagarbete, kommunikation och strategiskt tänkande.

Spelare kan utforska ön och dra nytta av terrängen tack vare spelets öppna värld. Tankar, helikoptrar och båtar är bara några av de många fordon som finns tillgängliga i spelet för spelare.

 • Release: 6 oktober 2009
 • Utgivare/utvecklare: Codemasters
 • Plattformar: Microsoft Windows, PlayStation 3 och Xbox 360

Sniper Ghost Warrior-kontrakt 2

När du väljer det näst bästa prickskyttespelet för att förbättra din skytteupplevelse är Sniper Ghost Warrior Contracts 2 det näst bästa. Det är ett av action-äventyrsspelet för förstapersonsskjutare från CI Games.

Spelet, som utspelar sig i Mellanöstern, fokuserar på Raven, en skicklig prickskytt som har anförtrotts att eliminera framstående mål i olika miljöer. Spelare måste använda sina skytte-, smyg- och strategitalanger under svåra uppgifter.

Spelare kan använda olika verktyg och vapen i spelet, inklusive prickskyttegevär, handeldvapen, granater och drönare, för att uppnå sina mål. Spelet har också olika platser, var och en med unika svårigheter och faror som spelarna måste övervinna.

 • Release: 4 juni 2021
 • Utgivare/utvecklare: CI Games
 • Plattformar: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One och Xbox Series X/S

Slutord

En värld av prickskyttespel är enorm och spännande, vilket gör att spelare kan bli riktiga skyttar i virtuella miljöer. Flera alternativ finns tillgängliga, oavsett om du gillar ett fartfyllt, actionfyllt spel eller ett med mer realistiskt och taktiskt spel.

Ta nu ditt vapen, ta på dig ditt sikte och gör dig redo att spela dessa engagerande spel för att bli den ultimata prickskytten.

Kolla sedan in Battle Royale-spel att spela just nu.