10 bästa programvara för kundintroduktion som erbjuder fantastiska upplevelser

Att få kunder är det primära målet för onlinebutiker, och det kan vara utmanande! Men att använda rätt programvara för kundintroduktion kan hjälpa dig att få fler kunder med lätthet.

Kundintroduktion är det första och det viktigaste steget i en kunds köpresa. Det bildar en koppling mellan kunden och de tjänster som du erbjuder. Som ett resultat är det mer sannolikt att de blir vanliga, återkommande och nöjda kunder.

Programvara för kundintroduktion kommer att underlätta din kunds köpresa på din onlineverksamhet. Med detta tillvägagångssätt får kunderna enkelt vad de vill ha utan att leta längre. Kunder med en bättre användarupplevelse och produktkunskap kommer säkert att göra ett köp. Således kommer din kundbas att växa, och churn-hastigheten kommer att gå ner.

Från köp till kassaprocessen guidar kundintroduktionsmjukvaran kunderna sekventiellt. I den här artikeln presenterar vi några av de bästa kundintroduktionsprogramvaran som erbjuder fantastiska upplevelser. Vi kommer också att diskutera fördelarna och kvaliteterna med effektiv kundonboarding-mjukvara.

Fördelar med Customer Onboarding

Kundintroduktion är inte obligatoriskt för alla typer av företag. Men det är en avgörande del av marknadsföringsstrategin för företag som teknisk utrustning, bil och prenumerationsbaserade format.

Företagsorganisationer runt om i världen (74%) investerar i ett dedikerat kundintroduktionsteam. Men varför?

De flesta av kunderna landar på en produktsida med köpintentioner. Men innan de köper gör de mycket research genom att investera sin tid. Så med kundintroduktion slutför du deras beslut. På vilket sätt? Genom att spegla din produkts autenticitet och värde.

Låt oss nu lära oss om fördelarna som du kommer att få genom kundintroduktion:

 • Kundnöjdhet: Genom kundintroduktion säkerställer du att kunderna använder mindre ansträngning för att förstå dina produkter och deras värderingar. Eftersom människor älskar att anstränga sig mindre kommer de att komma tillbaka som återkommande kunder.
 • Förbättrad aktiveringshastighet: Väldesignad kundintroduktion definierar effektivt produkten för kunderna. Som ett resultat kommer fler kunder att aktivera din tjänst och fortsätta använda din produkt.
 • Minimerad Churn rate: Positiv kundintroduktionsupplevelse leder till förbättrad kundlojalitet. Så andelen kunder som slutat använda din produkt eller tjänst kommer att sänkas.
 • Upplyft kundretention: Kunder med en tilltalande introduktionsupplevelse kommer att rekommendera dina produkter till andra. Det är så din kundbehållningsgrad kommer att öka över tiden.
 • Snabb problemlösning: En effektiv introduktionsprocess inkluderar funktioner som hjälper kunder att få snabb support. Med bättre kundservice ökar den totala kundupplevelsen. Så kostnaderna för kunderna minskar och intäkterna ökar.
 • Förbättrat varumärkesrykte: En lättsam introduktionsprocess för kunden kommer att resultera i en positiv mun-till-mun och ett rykte för varumärket.

Nu när du känner till fördelarna med kundintroduktion, låt oss diskutera hur onboardingprogramvara kan hjälpa.

Hur Customer Onboarding Software hjälper företag

Programvara för kundintroduktion automatiserar hela köpresan för en kund. När du går igenom introduktionsprocessen kan du övertyga och motivera kunden. Du har en viss grad av inflytande över vad dina kunder gör på din webbplats.

Men du tvingar dem inte att få dina tjänster. Istället, tack vare onboarding-mjukvara, väljer kunderna villigt att köpa dina föremål.

Låt oss ta en närmare titt på hur programvara för kundintroduktion hjälper företag:

 • Automatiserar vissa uppgifter när en kund landar på din webbplats. Till exempel: skicka välkomstmail till nykomlingar, skapa konton osv.
 • Förbättrar kundupplevelsen genom att tillhandahålla en personlig onboarding-resa.
 • Spårar kundernas framsteg via introduktionsprocessen.
 • Hjälper till att identifiera vägspärrar och områden där förbättringar behövs.
 • Möjliggör självbetjäningsalternativ för kunden och minimerar din supportkostnad.

`Närnäst kommer vi att dyka in i de viktigaste funktionerna att leta efter i programvara för kundintroduktion.

Nyckelfunktioner i Customer Onboarding-programvara

Innan du väljer en programvara för kundintroduktion bör du överväga några faktorer. Här är nyckelfunktionerna i programvara för kundintroduktion du bör leta efter:

 • Vägledning eller handledning i appen: Programvaran bör guida dig genom alla funktioner i appen och ditt företag.
 • Kundutbildning: Appen bör ge tillräckliga instruktioner för att välja rätt alternativ och hämta rätt produkt.
 • Självbetjäningsalternativ: Användare ska kunna få tillgång till ytterligare information om din produkt eller dina tjänster med hjälp av programvaran.
 • Steget arbetsflöde: Det bör finnas en logisk och stegvis progression. Först kommer det att introducera kärnfunktionaliteten och sedan gå vidare till de komplexa.
 • Produktanvändningsrapporter: Admin bör ha enkel tillgång till detaljerade rapporter om programvarans användning. Det ska ge en tydlig inblick i kundernas beteende.
 • Kundfallsstudier: Bör kunna analysera kundresor för att avslöja möjliga problem.
 • Flera engagemangskanaler: Idealisk onboarding-programvara bör engagera användare genom olika kanaler.
 • Transparent datainsamling: Användare måste göras medvetna om de data som programvaran samlar in och syftena bakom denna datainsamling.
 • Framstegsspårning: Kunder bör kunna se hur nära de är att slutföra introduktionsprocessen. Det kommer att motivera dem att slutföra introduktionsprocessen korrekt.
 • Prestandaoptimering: Onboarding-programvara bör köras i ditt system utan att använda för många resurser.
 • Flerspråkig support: Användare bör kunna köra programvaran på sitt föredragna språk.

Nu kommer vi att gå igenom några av de bästa kundonboarding-mjukvaran som kommer att erbjuda dig en fantastisk upplevelse.

Några av de bästa kundintroduktionsprogramvaran har klarat våra tester. Dessa program har de attribut som ett kundintroduktionsprogram bör innehålla. Så låt oss utforska listan nedan och välja en för ditt företag:

Process.st

Med Process.st kan du effektivisera introduktionen av din klient för kontinuerlig affärstillväxt. Du kan spara dina resurser genom att automatisera klientintroduktionsuppgifter med denna programvara. Därifrån kan du fokusera på att upprätthålla kundrelationer.

Denna programvara uppdaterar och optimerar klienten ombordstigningsprocessen med ett enda klick. Sedan sparar den nyckelklientinformationen, så att kundinformationen aldrig går förlorad. Dessutom kan du upprätthålla ett samarbetande arbetsflöde genom att arbeta i en grupp.

Eftersom du kan redigera din kundonboardingprocess kan du anpassa dig till kundens förändrade krav. Dessutom kan du förenkla klientintroduktionsmetoden genom att använda olika mallar. Du kan alltid minimera fel och ge en felfri upplevelse till kunderna.

Clustdoc

Letar du efter molnbaserad kundonboarding-mjukvara? Clustdoc kan vara din lösning. Det underhåller smidigt klientens onboarding-dokumentation och inlämningsprocessen. Således kan du underhålla processen sekventiellt för att få kontakt med kunder, leverantörer, studenter, hyresgäster och mer.

Med denna programvara kan du samla information via onlineformulär, filförfrågningar, dokument som ska undertecknas, onlinebetalningar, pågående uppgifter och mer. Från en säker, mobilförberedd plattform kan du skicka e-post eller SMS till kunder för att starta introduktionsprocessen. Du kan till och med anpassa introduktionspanelens logotyp, bakgrund och URL för portalen.

Gör introduktionsprocessen enklare med förloppsstatus i appen och granskningsalternativ. Du kan göra mer från din centrala instrumentpanel, till exempel granska inlämningar och samla in godkännanden. När introduktionsprocessen är klar kan du lagra allt i molnet.

Appcues

Appcues är en annan onboarding-mjukvara som gör produktantagandet enklare för kunderna. Det hjälper företag att förbättra processen att länka nya användare till sina produkter. Som ett resultat ökar kundernas engagemang och kundbehållningen drastiskt.

Du kan underlätta din kunds ansträngning genom att spåra introduktionsprocessen. Kunder kan självbetjäna processen genom självstudier, meddelanden i appen och inbyggda flöden. Dessutom ger no-code builder en fantastisk användarupplevelse och anpassning.

Programvaran kan utvärdera hur olika introduktionsflöden påverkar viktiga affärsmått. Således kan du göra justeringar och förbättra din onboardingprocess för att konvertera fler kunder över tid.

De betalda och gratisversionerna av denna app låter dig integrera med många plattformar. Dessutom är programvaran tillgänglig på webben, stationära och mobila plattformar.

Tallyfy

Tallyfy är ett kundonboarding-verktyg som prioriterar din kund under hela onboarding-resan. Hela kundintroduktionsprocessen är automatiserad, vilket håller kunderna intresserade vid varje tur, sänker churn-hastigheten och ökar intäkterna.

Programvaran ger en fantastisk kundupplevelse genom att tillhandahålla olika former och uppdrag. Den inkluderar interna och flera kommunikationskanaler, så du behöver inte underhålla e-postmeddelanden.

Alla onboarding-uppgifter visas vid rätt tidpunkt på grund av korrekt villkorlig logik. Du kan pusha och synkronisera data till olika system och CRM när som helst. Dessutom spårar den hela introduktionsförloppet för varje kund. Därför är det mycket lättare att identifiera och förbättra processen.

Ombord

Onboard är ett lättanvänt onboardingverktyg för att hantera, optimera och automatisera hela processen. Det upprätthåller transparens mellan alla dina teammedlemmar såväl som kunderna. Som ett resultat kommer kunderna att gå igenom processen mer effektivt.

Använd Onboards automatiserade dynamiska lanseringsplaner som använder information från din CRM-data. Med olika mallar för denna programvara kan du skapa en komplett kundöversikt, dynamiska lanseringsplaner och mer.

Spendera mer tid med dina kunder genom att skapa ett anpassat arbetsflöde och konfigurera snabba åtgärder. Upprätthåll också kommunikation via e-post med dina kunder med din varumärkesröst. Du kan till och med hantera onboarding-uppgifter och dela alla uppdateringar via slack.

Spåra din kunds introduktionsprocess genom en tratt och få liveuppdateringar om framsteg. Det moderna framgångsteamet för ditt företag kan enkelt hantera introduktionsprocessen. Så de kan behålla sin teamstruktur och ge omedelbar kundvård.

Användarflöde

Userflow säger sig vara det snabbaste användarflödet och onboarding-appen på marknaden. Du kan skapa dynamiska användarflöden utan tekniska färdigheter, liknande att bygga legoklossar. Det ger en användarupplevelse utan kod med dra-och-släpp-funktioner. Du kan liveredigera kundintroduktionsarbetsflöden och improvisera direkt.

Du kan till och med installera denna ultralätta lösning genom att kopiera och klistra in källkoden. Appen fungerar sömlöst på webbläsare och en- och flersidiga applikationer. Eftersom du kan spåra händelser och lagra attribut är det väldigt enkelt att segmentera och rikta in sig på användare.

Programvaran låter dig spåra de givna uppgifterna med en minimerbar checklista. Det personliga resurscentret inkluderar en kunskapsbas, ett livechattalternativ och mer. Dessutom kan du skapa enkäter med appen för att få feedback från kunderna.

Denna flerspråkiga programvara kan anpassas med anpassningsbara teman. Dessutom integrerar den sömlöst många andra verktyg som du vanligtvis använder.

Involvera mig

Involve.me är ännu en programvara för kundonboarding som automatiserar kundonboardingsprocessen. Den vägleder kunderna efter deras behov och slutför processen snabbt.

Du kan anpassa introduktionsprocessen efter dina önskemål. Använd dra-och-släpp-funktionen för att skapa en välkomstundersökning genom att välja från en samling av 200+ mallar. Ställ alltid rätt frågor till dina kunder om deras förväntningar och rikta dem till rätt plats.

Du kan omdirigera varje kund på deras föredragna logiska väg genom att få deras svar. Genom att anpassa introduktionsmallen kan du effektivt återspegla din varumärkesidentitet. Eftersom varje aktivitet spåras behöver du inte upprepa någon process. Dessutom kan du gruppera nya användare i ditt CRM beroende på svaren på deras välkomstundersökningar.

Öka klientinteraktionen genom att skicka personliga och automatiserade e-postmeddelanden till dina kunder. Dessutom kommer du att få detaljerade kundpreferenser och insikt från den visuella onboarding-analysen.

Rocketlane

Rocketlane är en samarbetsplattform för onboarding för kunder som påskyndar introduktionsprocessen. Du kan vinna din kunds förtroende genom att skapa ett perfekt första intryck. Sedan kan du gradvis visa kunderna värdet av dina produkter och sätta upp mål, planer och status för dem.

När du använder den här programvaran får du total synlighet över ditt projekt och dina kunder. Därför kan du enkelt hitta de punkter där du behöver göra några justeringar.

Du behöver aldrig upprepa en uppgift eftersom programvaran erbjuder återanvändbara mallar. Du kan upprätthålla en enhetlig introduktionsprocess genom att samarbeta med dina kunder och teammedlemmar. Dessutom finns det massor av resurser som hjälper dig att bemästra kundintroduktionen.

HelpHero

HelpHero erbjuder dig ett enkelt och billigt sätt att skapa kundonboarding-turer. Det låter dig skapa interaktiva och lätta att följa onboarding-turer. Du kan påskynda introduktionsprocessen genom att anta nya krav.

HelpHero låter dig skapa och anpassa kundgenomgångarna utan någon kodning. Du kan också anpassa turerna genom att ändra texter, färger och layouter med full frihet.

Kunder kan gå igenom introduktionsprocessen via anpassningsbara checklistor. Du kan lägga till obligatoriska uppgifter sekventiellt i checklistan. Hotspots är en annan bra funktion i denna programvara som inkluderar on-demand kontextuella tips.

HelpHero-analys hjälper dig att mäta tittarens aktiviteter genom introduktionsprocessen. Därför kan du upptäcka smärtpunkter och justera processen för att få bästa resultat. Med hjälp av tratten i den här appen kan du även segmentera och rikta in dig på specifika kunder.

Innehållssnöre

Content Snare ger dig ett enkelt och smart sätt att ta med nya kunder. Den innehåller en enda säker onboarding-plattform för att samla all kundinformation. De automatiska påminnelserna hjälper kunderna att fortsätta med uppgiften och befria dem från klientjakt.

Du kan spara en checklista för onboarding som en mall och återanvända den senare för att spara tid och resurser. Dessutom kan du skicka automatiska och periodiska påminnelser till kunderna för att hålla dem engagerade.

Administratörer kan godkänna korrekt information som skickas av en kund och avvisa felaktig information. Kunder kan när som helst komma tillbaka och korrigera den felaktiga informationen. När onboardingprocessen är klar kan du ladda ner hela kundinformationen med ett klick.

Slutgiltiga tankar

Du bör imponera på dina kunder direkt efter att de går in i din onlineverksamhet. Det rätta sättet att göra detta är genom att ha en bra introduktionsprocess för nya kunder. På grund av detta bör din uppmärksamhet riktas mot den bästa onboarding-mjukvaran för att minimera din ansträngning i onboarding-processen.

Vi gjorde grundlig forskning om klientintroduktionsverktyg som nämns i den här listan. Du kan prova gratisversionen av dessa verktyg och sedan gradvis uppgradera beroende på din verksamhetstyp och preferenser. Glad onboarding!