10 bästa IP-adressspårare för att spåra platsen

Du är på rätt plats om du letar efter onlineverktyg för att spåra platsen för en IP-adress.

Låt oss först se hur lokalisering av IP-adressen används för felsökning.

Vad är en IP-adress?

En IP-adress är en unik numerisk kod som tilldelas varje enhet som är ansluten till internet. Den identifierar enhetens plats och möjliggör kommunikation med andra enheter i nätverket.

Hur IP-adressspårning används vid felsökning?

Att hitta IP-adressens plats kan vara användbart vid felsökning på flera sätt.

Identifiera källan till nätverksproblem

Att identifiera var IP-adressen finns kan hjälpa till att lokalisera problemets källa om det finns ett anslutningsproblem. Till exempel, om flera användare har nätverksproblem samtidigt, kan det vara ett tecken på att det lokala nätverket har problem.

Identifiera potentiella säkerhetshot

Placeringen av en IP-adress kan användas för att lokalisera potentiella säkerhetsproblem. Om det till exempel görs försök att komma åt ett nätverk från en okänd plats kan det indikera ett potentiellt hackningsförsök.

Lösa problem med webbplatsåtkomst

Om en webbplats är otillgänglig, kan att känna till platsen för IP-adressen som är kopplad till webbplatsen hjälpa till att identifiera om problemet är med själva webbplatsen eller nätverket som används för att komma åt den.

Geotinriktning

Företag kan använda geografisk inriktning för att leverera innehåll specifikt för användarens plats. Detta kan vara användbart i marknadsförings- och reklamkampanjer.

Det är dock viktigt att notera att det även kan användas i oetiska syften, som att förfölja eller spionera på individer utan deras samtycke.

IP Tracker-verktyg används för att identifiera den geografiska platsen för en IP-adress. Detta kan vara användbart i olika scenarier, som nämnts ovan.

Och här i den här artikeln har vi listat de bästa IP-adressspårningsverktygen för att spåra platsen. Låt oss börja rulla!

Opentracker

Opentracker är en praktisk och utmärkt webbtjänst som erbjuder en uppsättning webbanalysverktyg utformade för att hjälpa företag att bättre förstå sina webbplatsbesökare och förbättra deras onlinenärvaro.

Den tillhandahåller en online-IP-spårare för att spåra platsen för en viss IP-adress. Ange bara mål-IP-adressen och klicka på knappen ”Klicka för att söka”.

Den här webbplatsen erbjuder även ytterligare tjänster som CRM & Integration API, Realtidsrapportering, spårning över flera domäner och många fler.

En av nyckelfunktionerna i OpenTracker är dess instrumentpanel för webbanalys som ger detaljerade insikter om webbplatstrafik och användarbeteende. Användare kan övervaka aktivitetsrapporter, spåra webbplatsbesök i realtid och analysera prestanda med hjälp av en mängd olika anpassade indikatorer.

adminvista.com

adminvista.com IP Location Lookup-verktyg låter användare enkelt hitta den geografiska platsen för en IP-adress. Användare behöver helt enkelt ange den IP-adress de vill hitta i sökfältet. Verktyget kommer sedan att söka i sin databas med IP-adresser och deras associerade platser för att ge information om landet, regionen, staden och ISP.

En av de utmärkande egenskaperna hos adminvista.com är dess utbud av verktyg. Den här webbplatsen erbjuder ett brett utbud av verktyg som kan hjälpa webbplatsägare och utvecklare med allt från DNS- och IP-sökningar till säkerhetsgranskningar. Dessa verktyg är designade för att vara användarvänliga och kan ge värdefulla insikter om en webbplatss hälsa och prestanda.

iplocation.net

Iplocation.net är ett enkelt verktyg för att spåra IP-adresser. Du kan utföra en IP-sökning på IPv4, IPV6 och domännamn. Ange bara måladressen och klicka på knappen Skicka. Den har ett inbyggt API som du kan integrera på din webbplats för att få geolokaliseringen av en viss IP-adress.

Den här webbplatsen erbjuder också många andra gratisverktyg relaterade till domän, nätverk och webbmaster. Du kan lära dig mer om dessa verktyg här.

SolarWinds

SolarWinds IP Address Tracker är ett mjukvaruverktyg utformat för att hjälpa IT-proffs hantera IP-adressanvändning inom sina nätverk. Verktyget är lätt att använda och ger användare ett effektivt sätt att spåra, hantera och organisera IP-adresser över deras nätverk.

Det ger insyn i realtid av IP-adressanvändning och hjälper nätverksadministratörer att snabbt identifiera och felsöka nätverksproblem relaterade till IP-adresser. Användare kan enkelt skapa anpassade IP-adressgrupper för att hantera och organisera IP-adresser efter subnät, plats, avdelning eller andra kriterier.

TraceMyIP.org

TraceMyIP.org erbjuder avancerade och unika funktioner som inte är vanliga på andra webbsidor för spårning av IP-adresser.

En av de viktigaste funktionerna i denna webbtjänst är dess förmåga att spåra och analysera trafik på webbplatsen i realtid. Plattformen kan skilja webbrobotar, spindlar och hänvisningsspamdata från andra trafikkällor, vilket ger webbplatsägare korrekt och tillförlitlig information om deras webbplatstrafik.

Den kan också spåra besökarnas plats, kartläggning och webbhistorik baserat på en IP-adress eller ett dator-ID. Denna information kan användas för att optimera webbplatsens innehåll och förbättra användarupplevelsen.

iplocation.com

Iplocation.com är ett enkelt och behändigt webbplatsverktyg som låter användare söka efter IP-platsen för att se information som ISP, land och stad. Ange bara mål-IP-adressen och klicka på knappen ”Sök”.

Den har också en inbyggd geolokaliseringskarta som visar den ungefärliga platsen för IP-adressen och koordinaterna för latitud och longitud.

iptrackeronline.com

ipTrackeronline.com är en webbplats som erbjuder IP-geolokaliseringstjänster och verktyg för att identifiera platsen för en IP-adress. Användare kan ange en IP-adress och webbplatsen kommer att tillhandahålla information som land, region, stad och internetleverantör som är kopplad till adressen.

Webbplatsen erbjuder också andra användbara verktyg, såsom en e-posthuvudanalysator och ett DNS-postfrågeverktyg.

Du måste köpa geolokaliseringskrediter eller en nyckel för att använda det här verktyget. Du hittar den prisinformationen här.

IPAddress.com

IPAddress.com är en enkel och kraftfull webbplats som erbjuder en mängd olika onlineverktyg relaterade till IP-adresser och nätverk. En av dess nyckelfunktioner är dess IP Lookup-verktyg som låter användare hitta information om en IP-adress, inklusive ASN, platsen för IP-adressen (longitud och latitud), internetleverantören och den organisation som är associerad med den.

Ange bara IP-adressen eller värdnamnet du vill slå upp i inmatningsfältet och klicka på knappen ”Sök”. Dessutom erbjuder den här webbplatsen andra verktyg, såsom DNS-sökning, pingtest, undernätskalkylator, proxykontrollverktyg och många fler.

NordVPN

NordVPN är en VPN-tjänsteleverantör som erbjuder kunder ett säkert och privat sätt att komma åt internet. Den erbjuder också ett IP-sökningsverktyg på sin webbplats som låter användare kontrollera platsen för IP-adresser. Ange bara måladressen i inmatningsfältet. Inom några sekunder kommer IP-relaterad information och plats att visas på skärmen.

Det här verktyget kan vara användbart för dem som vill verifiera att deras VPN fungerar korrekt eller för dem som är intresserade av att lära sig mer om deras online integritet och säkerhet.

KeyCDN

KeyCDN är en innehållsleveransnätverk (CDN) relaterad tjänst som tillhandahåller ett globalt nätverk av servrar för att påskynda leveransen av webbinnehåll som bilder, videor och annat statiskt innehåll.

Den här webbplatsen erbjuder en gratis IP-platssökare som spårar geolokaliseringen av ett målvärdnamn eller en IP-adress. Det tillhandahåller också ett platsspårnings-API som utvecklare kan integrera i sina applikationer och webbplatser.

Dessutom erbjuder KeyCDN olika användbara verktyg relaterade till nätverk och säkerhet, såsom en webbplatshastighetskontroll, prestandatest, HTTP-huvudkontroll, DNS, certifikatkontroll, certifikatkedjekomponerare och många fler. Du kan se en fullständig lista över verktyg här.

Slutsats

Jag hoppas att du hittar dessa IP-spårningsverktyg till hjälp för att spåra platsen. Om du behöver hjälp med att använda verktyget traceroute.

Kolla in vår guide om de bästa traceroute-verktygen online för att felsöka nätverksproblem och programvara för hantering av IP-adresser för små till medelstora företag.