Visa och jämför bilagaversioner i Gmail-trådar [Chrome]

E-post är verktyget vi nämner varje gång vi diskuterar produktivitet. Vi skulle sluta men e-post är fortfarande något som folk kämpar för att tämja och det äter upp timmar av tid som kan läggas på att göra faktiskt arbete så vi gick och hittade ännu ett nytt verktyg för att göra e-post mycket lättare att hantera. Det är ett Chrome-tillägg som heter Draftable för Gmail som gör det enkelt att hitta bilagor som verkligen är uppdaterade versioner av samma fil som skickas ut om och om igen en lång konversationstråd. Låter det som en mardröm du kanske har levt? Försöker du hitta rätt version av ett dokument eftersom ingen tycker att det är en bra idé att lägga till ett versionsnummer i titeln? Det är vad Draftable för Gmail hjälper dig med, bland annat med e-post och bilagor.

Draftable för Gmail behöver lite tid innan det kan börja fungera för dig. Det kan ta upp till en dag att indexera dina e-postmeddelanden och det kommer att be om tillåtelse att komma åt ditt konto. När ditt konto har indexerats kan du öppna en e-posttråd och tillägget kommer att lista alla dokument som bifogats i det i den högra sidofältet. Tillägget visar när en bilaga togs emot och numrerar dem åt dig.

Draftable för Gmail har en tjänst bakom sig som jämför två dokument för skillnader. Klicka på rullgardinsmenyn Jämför och välj sedan de två dokument du vill jämföra. En ny flik öppnas och tjänsten bakom tillägget kommer att hitta skillnaderna mellan dokumenten. Det är standardtextjämförelse men det gör ditt jobb något enklare. Personligen tycker jag att indexet med tidsstämpeln i höger sidofält är till hjälp i sig för att försöka hitta rätt dokument.

Förutom att jämföra två dokument och lista alla bilagor som skickats i en konversationstråd, lägger Draftable för Gmail till en ny dokumentflik när du söker efter e-postmeddelanden från en viss kontakt.

Sist men inte minst, om du för muspekaren över ett dokument listat i den högra sidofältet avslöjar det alternativ för att bifoga dokumentet till ett nytt meddelande, ladda ner det, öppna dokumentet och mer.

Draftable för Gmail integreras riktigt bra med Gmails gränssnitt; det är diskret och verkligen mycket funktionellt. Det är inte bara begränsat till e-postkonversationer, vilket framgår av fliken Dokument som läggs till när du söker efter ett e-postmeddelande. Det finns egentligen ingenting kvar att önska och bara bättre tillgång till e-postbilagor att njuta av.

Installera Draftable för Gmail från Chrome Web Store