Vilket är bättre att utveckla din e-handelsverksamhet?

Online-affärer har blivit en oumbärlig del av den moderna livsstilen. Det ger dig bekvämligheten att shoppa var som helst, massor av alternativ att välja mellan, jämföra priser och vad som helst.

Online shopping växer exponentiellt. År 2020 handlade mer än 2 miljarder människor online och e-handelsförsäljningen gick över 4,2 biljoner USD över hela världen. Dessutom accelererade den globala pandemin efterfrågan på onlineshopping, med lockdown rådande överallt.

Därför, om du är ett företag, SMB eller till och med en startup som sysslar med e-handelsprodukter, behöver du en robust plattform för att sälja dina produkter och tjänster.

Det finns två utmärkta lösningar för det – Adobe Commerce (tidigare Magento) och Shopify, och de ger varandra hård konkurrens på grund av deras kapacitet och användbarhet för olika företag. Detta för oss till debatten – Adobe Commerce vs Shopify- för att välja den bästa plattformen för din onlinebutik.

Låt oss se vem som vinner.

Adobe Commerce vs Shopify: Vad är de?

Det är viktigt att förstå dessa två plattformar individuellt innan vi går in på Adobe Commerce vs. Shopify: Vad är de? jämfört med Shopify-jämförelse. Det kommer att skapa en tydlig grund för oss att jämföra dem och deras egenskaper.

Vad är Adobe Commerce?

Adobe Commerce (tidigare Magento) är en e-handelsplattform med öppen källkod som släpptes 2008 av Magento Inc. Den fungerar som en kundvagnsplattform och ett innehållshanteringssystem (CMS) och låter dig skapa anpassningsbara e-handelswebbplatser och hantera innehåll, kataloger och marknadsföring.

Adobe Commerce är skrivet i PHP och använder flera PHP-ramverk som Symfony och Laminas. Dess ursprungliga utvecklare var ett Kalifornien-baserat företag Varien Inc. och Magentos källkod är licensierad under Open Software License (OSL). 2018 förvärvade Adobe Inc. Magento för 1,68 miljarder USD.

Hittills har över 100 000 onlinebutiker byggts med Magento, med dess mjukvara nedladdad hela 2,5 miljoner gånger. Denna plattform erbjuder en hög nivå av anpassningsbarhet, flexibilitet och skalbarhet för att stödja onlinebutiker av olika storlekar.

Under 2015 släppte Magento Magento 2 med förbättrad skalbarhet, sidcachelagring och kodstruktur, lägre tabelllåsningsproblem, inbyggda utdrag och mer. Den erbjuder två plattformar:

  • Magento öppen källkod: Det är en gratis plattform med öppen källkod som låter utvecklare modifiera kod och anpassa den utifrån deras krav.
  • Magento Commerce: Det är premiumversionen med komplett molnkapacitet som företag kan använda och optimera sin butiks prestanda och försäljning. Den är tillgänglig i två typer – on-premise (Cloud Edition) och Platform-as-a-Service (Enterprise Edition).

Magento är bäst för medelstora till stora företag eftersom det är sofistikerat och behöver ett IT-team för att ta hand om butikens skapande och ledning. Några av de framstående användarna av Magento är Nike, Jaguar, Landrover, Nestle Nespresso, Liverpool FC och Cox & Cox.

Vad är Shopify?

Shopify är en global e-handelsplattform som grundades 2006 av Tobias Lütke, Scott Lake och Daniel Wienand. Det hjälper dig att skapa en e-handelswebbplats med kraftfulla verktyg som hjälper dig att skaffa fler kunder, hantera dagliga uppgifter och öka försäljningen.

Shopify är ett kanadensiskt företag med huvudkontor i Ottawa och betjänar över 1 700 000 företag i 175 länder över hela världen, vilket genererar 200 miljarder USD i försäljning till detta datum, enligt Shopifys webbplats.

Denna egenutvecklade lösning använder Ruby on Rails-ramverket och erbjuder ett enkelt sätt att bygga onlinebutiker. Eftersom det är en helt värd plattform kan du använda Shopify för att förenkla att skapa och underhålla butiker. Med en no-code builder kan du till och med skapa butiker utan några programmeringskunskaper. Dessutom kan erfarna utvecklare anpassa det för att lägga till mer funktionalitet ganska enkelt.

Shopify kan stödja alla företag av vilken skala som helst, oavsett om det är ett nystartat företag eller ett miljardföretag. De främsta varumärkena som använder Shopify är The New York Times, BBC, Raymond, Kylie, Gymshark, Red Bull Gmbh, Heinz, David Beckham och Nescafe.

Magento vs Shopify: Vad är skillnaderna?

Den primära skillnaden i den här jämförelsen mellan Magento och Shopify är att Magento är en egen värd plattform för att bygga onlinebutiker för företag. Shopify är dock en hanterad fullt värd plattform. Låt oss förstå deras skillnader mot vissa parametrar som definieras nedan.

#1. Enkel användning

E-handelsplattformen du väljer måste vara enkel att använda, från att skapa sajten till att hantera och underhålla den. Annars kan du ställas inför många problem angående flexibiliteten eller tekniska aspekter. I slutändan kommer det att påverka din webbplats, och din försäljning kan minska.

Gå därför med en mer okomplicerad lösning som du åtminstone kan förstå och gör snabba lösningar. Och om du är en utvecklare måste du kunna spela med den utan ansträngning för att spara tid och ansträngning. Så här jämförs Magento vs Shopify baserat på användarvänlighet.

Magento: Magentos inlärningskurva är brantare. Även om det kommer med ett rent gränssnitt, behöver det kodningsexpertis för att skapa och hantera butiker. Därför måste du anlita en utvecklare för att hantera sidan eller lära dig den, vilket naturligtvis kommer att ta betydande tid innan du kan bli en utvecklare.

Dessutom är Magentos setup lite komplex, vilket nya utvecklare ibland kan söka vägledning för. Så om du inte vet hur man kodar eller saknar en utvecklare är det bättre att hoppa över det. Annars kommer du inte att kunna bygga din webbplats som du vill eller utföra specifika korrigeringar om det behövs akut. Om du har en skicklig utvecklare kan den göra underverk för dig. Men poängen är att Magento inte är lätt att använda.

Shopify: Shopify är mycket enklare att använda jämfört med Magento. Oavsett om du är en utvecklare eller inte, kan du använda den för att skapa en webbplats, hantera och underhålla den. Den kommer med en dra-och-släpp-webbplatsbyggare, teman och tillägg för att göra det enklare för dig. Du kan anpassa din butik eller göra snabba ändringar enkelt och hitta alla funktioner i din administratörspanel. Och om du stöter på några problem kan du alltid prata med din värdleverantör.

Resultat: Shopify vinner den här poängen.

#2. Funktionsjämförelse

Att välja mellan Magento vs Shopify beror på hur många användbara funktioner du får för att möta din butiks funktionella behov. Så här går det för två e-handelsplattformar.

Magento: Magento erbjuder ett brett utbud av funktioner för att möta en mängd olika affärskrav, oavsett om du har ett medelstort företag eller företag. Några av dess fantastiska funktioner är:

  • Grundläggande funktioner: Magento erbjuder olika funktioner som kundvagnar, kollektioner, kassamoduler, produktsidor och inbyggda funktioner.
  • Lagerhantering: Du kan skapa ett obegränsat antal produkter och sälja dem. Men eftersom det är egenvärdigt kan du upptäcka minskad prestanda om du lägger till för många produkter.
  • Rabattkoder och kuponger: Du kan erbjuda rabattkoder och kuponger till kunder när du vill.
  • Flerspråkig förmåga: Den erbjuder flerspråkig support som sin inbyggda funktion för att hjälpa dig nå ut till globala kunder.
  • Blogga: Du kan lägga till en bloggsektion i din butik med hjälp av en utvecklare och anpassa den hur du vill.
  • Marknadsföring och marknadsföring: Magento möjliggör merförsäljning, korsförsäljning, omröstningar, nyligen visade objekt, önskelistor och mer.
  • Andra funktioner: Den innehåller fler funktioner som orderspårning, e-postmeddelanden, avancerad rapportering, kundsegmentering, nyhetsbrev, återställning av övergiven kundvagn, mer.

Shopify: Dess funktioner är grundläggande, inte lika avancerade som Magentos, men de kan räcka för en nystartad eller ett litet företag. Här är några funktioner:

  • Grundläggande funktioner: Precis som Magento får du kundvagnar, produktsidor, kollektioner, kassamoduler och så vidare. Men om du vill ha några avancerade funktioner kan du behöva en förlängning.
  • Lagerhantering: Shopify tillåter att enkelt lägga till obegränsade produkter. Här utmärker Shopify sig eftersom det integreras direkt med en dropshipping-inventeringsapplikation.
  • Rabattkoder och kuponger: Om du har Shopifys grundplan är den här funktionen inte tillgänglig.
  • Flerspråkigt stöd: Det erbjuder inget direkt flerspråkigt stöd; du behöver en applikation och integrera den med din butik. Eller så kan du anlita en utvecklare för att anpassa den åt dig.
  • Blogga: Shopify erbjuder en lättanvänd bloggfunktion.
  • Marknadsföring och marknadsföring: Du får webbplatskartor, integration med sociala medier, SEO-taggar, anpassningsbara rubriker, metadata, URL-nycklar, etc.
  • Andra funktioner: Det inkluderar butikshantering, detaljerad analys (inte i grundplanen), rapportering, återställning av övergiven kundvagn och mer.

Vinnare: Shopify erbjuder fler funktioner.

#3. Teman och mönster

Webbplatsdesign är avgörande eftersom det är det första dina kunder lägger märke till i din butik. Låt oss därför jämföra Magento vs Shopify baserat på teman, mallar och design de erbjuder.

Magento: Magentos lista över teman är ganska begränsad. Det finns runt 16 teman totalt, och du får både gratis och betalda alternativ. Bland dem är 10 mobilresponsiva och du kan göra andra responsiva med hjälp av kod.

Dessutom, om du är en utvecklare, kan du skapa teman helt själv och uppdatera dina mönster, men det behöver omfattande kodning. Dessutom kan du inkludera produktskjutare, animationer, nyhetsbrev etc. i butiken. Men dess anpassningsförmåga är högre.

Shopify: Den har en stor samling teman, över 100 gratis och betalda att experimentera med. Du kan använda Shopifys temaredigerare för att anpassa ett tema och göra designen mer lämplig enligt dina butikskrav.

Därefter kan du enkelt lägga till innehåll, produktbilder, logotyper etc. i din butik utan krångel. Du har möjlighet att skapa teman från grunden genom att använda dess intuitiva dra-och-släpp-byggare och lägga till nya element. Du kan också enkelt inkludera produktbilder, logotyper och innehåll, hantera färger, ändra deras utseende och många fler funktioner.

Vinnare: Shopify.

#4. Prestanda och hastighet

Hastighet är en viktig aspekt av framgången för din webbutik. Även en andra fördröjning kan minska dina omvandlingsfrekvenser och kunderna stannar inte kvar på sidan om den är långsam.

Magento: Om du själv är värd för din butik är du ansvarig för att ta hand om dess hastighet och prestanda. Och om du tar värdtjänster kommer hastigheten att bero på värdleverantören och deras teknik för webbplatsoptimering. Så om du har ett lag kanske du är bra. Men om inte kan du få professionell hjälp av Magento-utvecklare.

Shopify: Eftersom det är en helt värd lösning som tar hand om hastighet och webbplatsprestanda. Shopify-butiker är relativt snabbare, och du skulle inte möta många problem om du inte lägger till för många produkter och tillägg. Och om något problem uppstår måste du kontakta Shopify och lösa det.

Vinnare: Ingen klar vinnare eftersom hastigheten och värdskapet beror på värden.

#5. Hosting och säkerhet

Hosting och säkerhet är allvarliga faktorer som kräver din uppmärksamhet. Din värdleverantör måste erbjuda en skalbar, lättanvänd, funktionsrik lösning som hjälper dig att snabbt skapa och hantera din webbplats samtidigt som du säkerställer säkerheten.

Magento: Som förklarats ovan kan Magento vara självvärd, eller så måste du ta en tredjeparts värdtjänst som Nexcess. Det kan kosta några dollar per månad baserat på olika prisnivåer. Dessutom har du möjlighet att byta värd om du inte gillar tjänsterna.

För säkerhet erbjuder Magento snäva åtgärder som skydd mot cross-site scripting (XSS) och clickjacking. De utfärdar också patchar och fixar sårbarheter för att ge maximal säkerhet. Dessutom kan du använda en värdlösning med imponerande säkerhetsfunktioner för att ytterligare skydda din butik.

Shopify: Eftersom Shopify är en helt hanterad e-handelsplattform behöver du inte hitta en webbhotelllösning. De erbjuder alla funktioner som ingår för att driva din webbplats utan ansträngning. Du har dock inte möjlighet att byta värd.

För säkerheten hanterar Shopify regelbundna säkerhetskorrigeringar, uppdateringar och installerar säkerhetscertifikat. Den erbjuder SSL-kryptering och är kompatibel med PCI för att säkra konfidentiell data. Men om du vill ha förhandsskydd måste du kontakta Shopify; du kan inte göra saker självständigt.

Vinnare: För värd, ingen klar vinnare. För säkerhetskontroll är vinnaren Magento.

#6. Försäljnings- och marknadsföringsverktyg

Din e-handelsplattform behöver en bra uppsättning försäljnings- och marknadsföringsverktyg för att nå fler människor och generera mer intäkter.

Magento: Den har ett begränsat antal försäljnings- och marknadsföringsverktyg. Dess säljverktyg är återställning av övergiven kundvagn, fastställande av ett fast pris och procentuell rabatt, anpassning av kassan och försäljning på flera kanaler som eBay, Amazon, Instagram, etc.

Magentos marknadsföringsverktyg är inte lika avancerade som Shopifys. Du behöver marknadsföringstillägg och applikationer för att köra kampanjer och skapa strategier. Dess SEO-verktyg är dock bra som låter dig redigera webbadresser, metataggar, sidbeskrivningar, sidtitlar och klättra uppför stegen i sökmotorranking.

Shopify: Några av de fantastiska säljverktygen är återställning av övergiven kundvagn, möjligheten att sälja både digitala och fysiska produkter, försäljning på flera kanaler som Amazon, Instagram, Facebook, etc. Du kan också samarbeta med många budtjänster som USPS, UPS, Kanada Post och DHL Express.

Shopify erbjuder utmärkta marknadsföringsverktyg genom tredjepartsintegrationer, och du kan sälja direkt på olika plattformar. För SEO förlitar Shopify sig på applikationer för att redigera alt-taggar för bilder, sidtitlar och mer.

Vinnare: För försäljning och marknadsföring är Shopify bättre, men Magento är bättre för SEO-kontroll.

#7. Appar och tillägg/tillägg

Du kan använda applikationer och tillägg eller tillägg för att lägga till fler funktioner till din butik och göra den ännu mer attraktiv för kunderna. Både Magento och Shopify stöder massor av appar och tillägg.

Magento: Du kan få mer än 5 000 applikationer och tillägg på Magento Marketplace, inklusive gratis och betalda alternativ. De är tillgängliga för SEO, betalningshantering, försäljning, lägga till rabatter och kuponger, e-postmeddelanden, skapa kampanjer, infoga banners och mer. Du kan dock behöva några kodningsfärdigheter för att installera, och utan ordentlig kunskap kan du förstöra när du installerar tillägg.

Shopify: Den har också tusentals appar och tillägg att välja mellan, både betalda och gratis. De är tillgängliga för e-postmarknadsföring, sociala medieplattformar, frakt, lägga till digitala märken, analyser och så vidare. Även om listan är mindre än Magentos, är det mycket lättare att installera och använda dem i din butik.

Vinnare: Om du är en utvecklare är Magento bättre med tillägg och tillägg. Om du inte är det, använd Shopify.

#8. Kundsupport och community

Kundsupport är en nödvändighet, speciellt om du inte har mycket kunskap om det tekniska i din webbutik. Och om du stöter på ett problem behöver du lyhörd och snabb kundsupport för att hjälpa dig.

Magento: Magento har en stark community med hundratals och tusentals utvecklare över hela världen. Det betyder att du enkelt kan hitta utvecklare för ditt projekt. Den har också utmärkta användarguider för att lära dig skapa butik steg för steg.

Dessutom erbjuder Magento dedikerad support dygnet runt i Magento Commerce och Commerce Cloud. Genom att använda öppen källkodsutgåva kan du lära dig genom massor av resurser som tutorials, bloggar, videor, etc., tillgängliga online. Dessutom kan du också söka stöd från ditt webbhotell.

Shopify: Shopify har också ett stort community över hela världen i 175+ länder. Eftersom det är en värdplattform behöver du inte anlita en utvecklare för att skapa och hantera din butik.

De erbjuder 24/7 support via telefon och livechatt, support för sociala medier, e-postsupport och ett hjälpcenter. Dessutom kan du utnyttja avancerad specialistsupport och lära dig genom videohandledningar och tydliga tvivel i deras communityforum.

Vinnare: Shopify.

#9. Prissättning och betalningsbehandlare

Vilken tjänst du väljer beror främst på din budget. Så det är viktigt att jämföra Adobe Commerce vs. Shopify baserat på deras prissättning och vilka betalningsmedier de stöder.

Magento: Magento har tre utgåvor – en gratis och två betalda. Du behöver dock en webbhotelllösning för att driva din butik om du inte vill vara värd för dig själv. Webbhotelllösningar är tillgängliga för så lite som $5/månad till $200/månad.

Dessutom, om du har ett stort företag och behöver omfattande kapacitet i Magento, kan du kontakta deras säljteam för att få anpassade priser för deras betalda utgåvor.

För betalningshantering erbjuder Magento 150+ gateways, främst riktade till större företag. Det inkluderar både betalda och gratisalternativ som PayPal, Stripe, WorldPay, Converge och mer. Det kan dock kräva en del arbete att installera, så att du kan behöva en utvecklare.

Shopify: Med hosting inkluderat förenklar det prissättningen eftersom du inte behöver tredjepartshosting. Det erbjuder tre prisplaner:

  • Shopify Basic: 29 USD/månad, för 2 konton, 4 lagerplatser, 2 % transaktionsavgifter
  • Shopify: $79/månad, för 5 konton, 5 lagerplatser, 1 % transaktionsavgifter
  • Avancerat Shopify: $299/månad, för 15 konton, 8 lagerplatser, 0,5 % transaktionsavgifter.

Shopify stöder 100+ gateways för betalningshantering, inklusive Apple Pay, Amazon Pay, Stripe, PayPal och mer. Dessutom har du möjlighet att använda Shopify Payments som kräver noll avgifter för transaktioner.

Vinnare: Shopifys betalningsprocess är enklare att använda, och för prissättning är det oavgjort.

Slutsats: Vilket är bättre – Adobe Commerce eller Shopify? 🤔

Det är svårt att uttala sig om vilken som är bäst. Valet av e-handelsplattform beror till stor del på dina krav, affärsskala och storlek, budget och utvecklarfärdigheter.

Om du är en icke-kodare, vill ha en lättanvänd plattform och inte vill anlita en utvecklare för att skapa och underhålla din butik, kan Shopify vara ett bättre alternativ för dig. Det gäller även småskaliga företag, nystartade företag och frilansare med begränsade budgetar.

Men om du har en verksamhet på företagsnivå, möjligen spridd över hela världen, och vill ha en helt anpassningsbar lösning för att möta dina omfattande krav, kan du välja Adobe Commerce. Du kan anlita en utvecklare och låta dem sköta allt åt dig. Dessutom kan du koppla ihop den med ett bra webbhotell för att njuta av en värdupplevelse, funktioner och fler fördelar.

Fraktproblem? Här är de bästa leverans-API:erna för ditt företag för att spara tid och pengar.