Varför behöver företaget du arbetar för Semrush?

Spread the love

Semrush är en 360-graders marknadsföringsplattform som gör det möjligt för marknadsförare att hantera SEO-relaterade uppgifter, digitalt innehåll, hantering av sociala medier, PR och rapportering, allt på en bekväm plats.

Över 10 miljoner marknadsförare över hela världen använder den här ledande plattformen, inklusive småföretag, stora byråer och företag på företagsnivå tack vare dess resultatdrivna funktioner, användarvänlighet och det mervärde som den ger dem som vill växa sina onlineföretag.

Det är sant, andra enstaka SEO-verktyg är tillgängliga för mindre än Semrushs omfattande plattform.

Så frågan är – om du är en SEO-chef eller en byrå – varför ska du överväga Semrush för ditt företag framför dessa andra verktyg?

Skulle Semrush vara fördelaktigt för ditt företags resultat?

Skulle alla i ditt team kunna använda det?

Här tar jag upp dessa frågor, förklarar Semrushs många möjligheter och ger dig några tips om hur du avgör om du bör överväga att använda det för ditt företag.

Låt oss komma igång… och innan vi börjar, inbjuder vi dig att använda vår länk till ett mycket speciellt Semrush-erbjudande: 30 dagars GRATIS provperiod!

Vad är Semrush?

Semrush är en allt-i-ett digital marknadsföringsplattform med över 55 verktyg och lösningar som hjälper dig att optimera webbplatser för sökmotorer, upptäcka viktiga marknadsföringsinsikter, avslöja konkurrenters strategier och stärka synlighet online.

Semrush har verktyg för praktiskt taget alla aspekter av marknadsföring:

och mer…

Dessa verktyg hjälper SEO-chefer, team, företag och digital marknadsföringsproffs att uppnå mätbara resultat och växa sina webbplatser.

Semrush är en av de mest populära marknadsföringsplattformarna, som används av över 10 miljoner proffs och 30 % av Fortune 500-företagen, inklusive Amazon, Apple, IBM, Samsung, Walmart, Tesla och P&G. Hittills har den fått 21 globala utmärkelser som den bästa SEO-programsviten.

Denna prisbelönta digitala marknadsföringslösning har en enorm databas med 20 miljarder+ sökord, 808 miljoner genomsökta domäner, 140 geodatabaser och 42 biljoner bakåtlänkar. Semrushs nästan oändliga datapool kan hjälpa dig att optimera för att rankas högre på sökmotorernas resultatsidor (SERPs), och uppnå en högre ROI.

Semrush funktioner

Med så många tillgängliga verktyg som hjälper dig att lösa ditt teams marknadsföringsutmaningar, låt oss dela upp de huvudsakliga lösningskategorierna som det erbjuder.

SEO

Med Semrushs SEO-fokuserade verktyg har du tillgång till miljontals lokala och nationella sökord. Du kan också se bakåtlänksprofilen för alla domäner, köra regelbundna SEO-revisioner och spåra dina SERP-positioner dagligen. Med din prenumeration på Semrush får du flera SEO-verktyg som vi diskuterar nedan.

Sökordsforskning

Semrush erbjuder sex verktyg för sökordsforskning, som hjälper dig att ranka högre SERP och locka mer trafik till din webbplats:

 • Sökordsöversikt: Upptäck det betalda och organiska värdet av sökord baserat på avsikt, volym, antal resultat, svårighetsgrad, konkurrensnivå, CPC, varianter, SERP-funktioner och mer.
 • Organisk forskning: Få ett försprång gentemot dina konkurrenter genom att ranka högre för de mest lönsamma sökorden i din bransch. Det här verktyget hjälper dig att optimera organiska sökord och vinna i SERP.
 • Keyword Magic Tool: Utforska 22B+ sökord och skapa 1000-tals nyckelordskombinationer från ett enda nyckelord.
 • Sökordsgap: Hitta nya sökordsmöjligheter för att lansera mer effektiva SEO-kampanjer. Det här verktyget hjälper dig att jämföra upp till fem sökord åt gången.
 • Sökordshanterare: Skapa kraftfulla sökordslistor som passar dina mål och SEO-strategier med hjälp av realtidsinsikter om upp till 1 000 sökord åt gången. Du kan också dela din lista med ditt team gratis för att säkerställa tydlighet och sammanhållning i din strategi.
 • Organisk trafikinsikter: Integrera Semrush med Google Analytics för att hitta otillgängliga sökord och analysera hur din webbplats presterar i organiska sökningar.

On-Page SEO

Semrushs SEO-verktyg på sidan ger dig all den insikt du behöver för att analysera din webbplats hälsa, hitta och åtgärda problem och förbättra genomsökningsbarheten. Dessa verktyg ger dig till och med tips om hur du kan förbättra din ranking.

 • Webbplatsgranskning: Genomför granskningar med hjälp av en högpresterande sökrobot för att åtgärda problem med praktiska lösningar. Du kan också tillämpa genomsökningsinställningar.
 • On-Page SEO Checker: Bedöm tekniska aspekter och SEO-aspekter på sidan av din webbplats och få fängslande innehållsidéer, hitta möjligheter för länkbyggande, SERP-funktionsinriktning och mer.
 • Log File Analyzer: Hitta och fixa navigerings- och strukturella problem och få idéer om hur du hanterar botaktivitet och optimerar genomsökningsbudgeten. Genom att analysera åtkomstloggar får du en fullständig uppfattning om Googles sökrobots interaktioner med din webbplats.
  Hur man aktiverar den säkra mappen på Samsung-telefoner

Lokala SEO-verktyg

Vikten av lokal SEO kan inte underskattas. Semrushs lokala SEO-verktyg låter dig analysera din webbplats sökning och synlighet och hitta sätt att skapa den mest lönsamma lokala SEO-strategin.

 • Listningshantering: Distribuera automatiskt din affärsdata till 70+ auktoritativa kataloger (i USA). Listing Management låter dig också spåra din lokala ranking efter postnummer och övervaka recensioner i olika kataloger, så att du kan ta itu med både negativa och positiva recensioner i tid.

Konkurrent SEO-analys

Gå snabbt till botten med dina konkurrenters strategier och hitta din nisch innan de gör det med Semrushs konkurrentanalysverktyg. Dessa insikter erbjuder ovärderlig data som hjälper dig att skapa din vinkel och säkra din marknadsandel, först.

 • Organisk forskning: Ange din rivals domännamn för att få insikter om deras sökordsstrategier och använd dessa insikter för att informera din egen SEO-strategi. Använd filter och rapporter för att förstå deras placering och rankning mer detaljerat.
 • Trafikanalys: Se dina konkurrenters totala trafik, avvisningsfrekvens, trafikkällor, tid på sidan och mer för att bygga en bättre strategi för ditt varumärke.
 • Annonsforskning: Hitta bättre möjligheter i betald sökning genom att samla in djupare insikter i annonslandskapet och hitta inspiration i dina konkurrenters annonsstrategi.
 • Social Media Tracker: Se vad dina konkurrenter gör på sociala medier och skapa bättre planer för att öka din engagemang.

Varför skapa bra innehåll om ingen ser det? Förstärk ditt budskap genom att skapa auktoritativa bakåtlänkar för att säkerställa att dina kunder hittar dig när de behöver.

Börja med Semrushs länkbyggande och prospekteringsverktyg. Semrush erbjuder den största bakåtlänksdatabasen på marknaden, vilket innebär att du får tillgång till biljoner bakåtlänksmöjligheter direkt till hands.

 • Bakåtlänksanalys: Upptäck inkommande länkar med hjälp av en robust bakåtlänksbyggare som drivs av den snabbaste och största databasen på marknaden. Hitta bakåtlänksmöjligheter för din webbplats genom att analysera dina konkurrenters. Upptäck de ledande hänvisningsdomänerna och använd filter för att hitta relevanta webbplatser och bakåtlänkshistorik.
 • Bakåtlänksgap: Jämför upp till fem bakåtlänksprofiler för dina konkurrenter och lönsamma länkbyggande möjligheter inom din marknadsnisch.
 • Revisionsverktyg för bakåtlänkar: Övervaka din webbplats bakåtlänksprofil för att ta itu med eventuella giftiga bakåtlänkar, hitta möjligheter att förvandla länkar som inte följer dig till följlänkar, se till att dina länkar kommer från domäner med hög auktoritet och se till att din webbplats är säker från rejäla Google-påföljder .
 • Bulk bakåtlänksanalys: Utöka din lista över länkbyggande prospekt och följ dina konkurrenter på nära håll från en 30 000 fots vy.
 • Verktyg för länkbyggande: Få välrenommerade bakåtlänkar genom kraftfulla uppsökande kampanjer. Du kan också köra och automatisera din kampanj med det här verktyget.

SERP-spårning

Övervaka din webbplats prestanda i Googles SERP och hitta sätt att förbättra din digitala prestanda genom framgångsrika PPC- och SEO-kampanjer med dessa verktyg:

 • Positionsspårning: Övervaka din onlineprestanda dagligen genom att spåra framgången för ditt sökordsinriktade innehåll, vilka typer av enheter som kommer åt din webbplats, prestandan för dina konkurrentdomäner och din webbplatss sökmotorprestanda. Positionsspårning hjälper dig också att övervaka dina kampanjframsteg, upptäcka och hantera instanser av sökordskannibalisering och förbättra dina inriktningsåtgärder baserat på korrekta, dagligen uppdaterade data.
 • Sensor: Upptäck SERP-volatilitet på Google och Baidu baserat på dagliga rankningsförändringar. Det här verktyget identifierar också tecken på uppdateringar av Googles algoritmer och spårar de senaste branschförändringarna så att du kan pivotera din strategi när det behövs.
 • Ranks: Bedöm den organiska synligheten för domäner på olika globala marknader. Analysera domäner med de högst betalda sökorden, uppskatta betald trafik och betald trafikutgifter och extrahera användbar data.
  Hur man korsar referensceller mellan Microsoft Excel-kalkylblad

Content Marketing med Semrush

För att få de mest lovande potentiella kunderna behöver du mycket relevant och informativt innehåll. Med Semrushs verktyg kan du hitta relevanta innehållsämnen, få praktiska råd för att utveckla mer SEO-vänligt skrivande, spåra din innehållsräckvidd och varumärkesomnämnanden och använda realtidsmätningar för att granska och förbättra ditt innehåll.

Verktyg för innehållsutveckling och distribution

Skapa och distribuera ditt innehåll effektivt med Semrush-verktyg som hjälper dig att hitta ämnesidéer, hitta professionella copywriters och snabbt dela dina artiklar med världen.

 • Ämnesforskning: Hitta mycket relevanta innehållsidéer för att utveckla kvalitativt, engagerande innehåll som kommer att få resonans hos din publik. Få trendiga ämnen och vanliga frågor online och rubriker för att skapa trafikdrivande innehållsstrategier.
 • Marknadskalender: Skapa en innehållskalender för att hantera dina inlägg, planera redaktionellt innehåll, samarbeta effektivt med ditt team och spåra din innehållsaktivitet.

Content Marketplace: Hitta en lämplig copywriter för att skapa ditt innehåll. Dessa granskade copywriters är redo att skapa unikt, engagerande innehåll och optimera ditt befintliga innehåll för att hjälpa dig att uppnå bättre trafik och ROI.

Content Marketing Analytics

Du kan inte veta om din strategi fungerar utan detaljerad information. Med dessa verktyg kan du analysera innehållsprestanda och förbättra dina innehållsstrategier.

 • Innehållsgranskning: Inspektera allt ditt innehåll för att avslöja dina bäst presterande artiklar och vilka artiklar som behöver uppdateras. Anpassa dina granskningar med realtidsstatistik från Google Analytics, Search Console och Semrush.
 • Inläggsspårning: Övervaka hur dina konkurrenters artiklar och dina artiklar presterar på externa publikationer. Du kan spåra antalet bakåtlänkar, socialt engagemang, hänvisningstrafik, sökordsrankningar och mer.

Verktyg för innehållsoptimering

Optimera ditt innehåll för bättre prestanda med:

 • SEO-innehållsmall: Skapa anpassade underskrifter för SEO-vänligt innehåll för att hjälpa till att driva organisk trafik till din webbplats. Få praktiska tips och ämnesidéer baserat på dina konkurrenters sökord.
 • SEO Writing Assistant: Använd assistenten för att förbättra ditt innehålls läsbarhet, få ett SEO-poäng för att få en känsla av hur ditt innehåll sannolikt kommer att prestera i SERP:erna, se till att din ton är konsekvent och engagerande, och se till att ditt innehåll är unikt och original med plagiatkontrollen. Det här verktyget fungerar med andra plattformar, inklusive ett WordPress-plugin-program och ett Google Docs-tillägg för enkel användning.

Marknadsundersökning med Semrush

Upptäck dina konkurrenters SEO- och marknadsföringsstrategier genom att analysera deras trafik- och marknadsföringstaktik, avslöja luckor i sökord och bakåtlänkar och få bra, nytt innehåll och bakåtlänksidéer för att öka din marknadspositionering.

Verktyg för marknadsanalys

Håll fokus på din verksamhet med hjälp av marknadsanalyser med Semrush. Hitta nya och framväxande marknadstrender med expertdata.

 • Marknadsutforskare: Upptäck din marknadspotential, storlek, nyckelaktörer i branschen, taktik för trafikgenerering och marknadsandel.

Konkurrents annonsövervakning

Övervaka din konkurrents omnämnanden och interna förändringar av deras strategi, samtidigt som du håller ett öga på din publiks ständigt föränderliga känslor och konkurrenslandskapet.

Betalda marknadsföringsverktyg

Analysera dina konkurrenter och utför sökordsundersökningar för att skapa den mest attraktiva annonstexten. Använd det magiska sökordsverktyget för sökordsundersökningar för betalda annonser.

Dessutom analyserar PLA Advertising-verktyget hur andra annonsörers annonser presterar på Google Shopping. Det här verktyget hjälper dig också att hitta sökfrågor som utlöser konkurrenters PLA.

Reklam

Semrushs reklamverktyg hjälper dig att rulla ut den röda mattan till dina potentiella kunder samtidigt som du håller dina kostnader låga. Dessa verktyg ger dig data för att identifiera de bästa sökorden för dina PPC-kampanjer, optimera dina annonsutgifter, analysera framgången för dina kampanjer och övervaka dina rivaliserande varumärkens målsidor och annonskopior.

Annonsverktygssviten innehåller individuella verktyg som PPC-nyckelordsverktyget, Keyword Gap-verktyget, Keyword Magic-verktyget och Keyword Manager.

Semrush Prissättning

Semrush erbjuder tre nivåer av betalda planer:

 • Pro: 119,95 USD/månad för 5 projekt, 10 000 resultat/rapport, 500 nyckelord och verktyg. Perfekt för små lag och nybörjare.
 • Guru: 229,95 USD/månad för 15 projekt, 30 000 resultat/rapport, 1 500 nyckelord och verktyg. Idealisk för medelstora företag och byråer.
 • Verksamhet: 449,95 USD/månad för 40 projekt, 50 000 resultat/rapport, 5 000 sökord och verktyg. Idealisk för företag och stora byråer.
 • Custom: Få en offert baserad på dina behov.
  Hur man laddar ner appar som inte längre finns i telefonens App Store

Du kan prova Pro- eller Guru-planerna GRATIS innan du väljer rätt lösning för dig genom att aktivera vår speciella gratis provperiod här!

Fördelar med att använda Semrush för team

Jag vet att det var mycket att täcka, men det är bara för att Semrush har mycket att erbjuda! Med så många SEO-verktyg att välja mellan på marknaden är det bra att ha en djup förståelse för kapaciteten hos var och en av dessa plattformar.

Semrush är en holistisk, topppresterande digital marknadsföringsplattform som passar en rad behov för team av alla former och storlekar.

Låt oss sammanfatta fördelarna med att välja Semrush för ditt team, oavsett smink eller bransch.

Enkel användning

Plattformen är lätt för alla i ditt team att navigera och använda – från SEO-ansvariga till marknadsföringspraktikanter.

Det kräver inte att du är en SEO-expert; det användarvänliga gränssnittet och den imponerande kunskapsbasen kan hjälpa dig att upptäcka de funktioner och arbetsflöden som bäst passar dina behov.

Användbara funktioner varje dag

Att ha en digital marknadsföringsplattform med en mängd snygga funktioner är fantastiskt, men den verkliga vinsten med Semrush är att dessa verktyg gör de dagliga, tråkiga marknadsföringsuppgifterna som kan äta upp din kreativa energi, tid och budget, till en bris .

Det finns verktyg som du kan automatisera (som Social Media Poster), och sedan finns det verktyg som du kan bli entusiastisk över att använda varje dag, som Keyword Magic.

Semrush erbjuder kraftfulla funktioner, var och en designad för att hjälpa dig att uppnå maximala fördelar, varje dag.

Största sökordsdatabasen

Att skapa en effektiv SEO-strategi kräver en veritabel brunn av ett bra urval av sökord. Andra SEO-plattformar har inte en omfattande databas för att möta sådana krav.

Semrush står ensamt med sin sökordsdatabas på 22 miljarder, den största i SEO-branschen. Denna mångsidiga lista med sökord hjälper dig att berika dina SEO- och PPC-kampanjer och kan hjälpa dig att uppnå dina önskade resultat snabbare.

Dessutom uppdaterar Semrush också sin databas ofta för att säkerställa datanoggrannhet, så att du kan vara lugn att du får de mest uppdaterade sökvolymstatistiken.

Allt-i-ett-verktyg

Semrush erbjuder allt på en enda plattform, oavsett om det är SEO, innehållsmarknadsföring, betald reklam, marknadsföring i sociala medier eller marknadsundersökningar. Detta gör att du kan utföra alla dina marknadsföringsuppgifter på ett ställe istället för att betala för olika verktyg som snabbt kan äta upp din marknadsföringsbudget.

Semrush erbjuder inte bara en holistisk marknadsföringslösning, plattformen integrerar och paras också med många av dina andra favorit branschledande verktyg som Google Analytics, Google Business Profile, WordPress Plug-in och mer.

Gratis provperiod

Innan du binder dig till en prenumerationsplan kan du prova den med ett exklusivt gratis 30-dagarserbjudande. Experimentera med alla funktioner och avgör om Semrush är rätt plattform för ditt företag.

Den kostnadsfria testversionen låter dig se lokala och nationella nyckelord, köra revisioner, spåra SERP, analysera bakåtlänkar på vilken domän som helst och göra mycket mer.

Ska du överväga att använda Semrush?

Med ett ord: JA!

Semrush är definitivt värt investeringen om du letar efter en SEO- och marknadsföringsplattform för ditt företag. Om du vill förbättra din webbplats onlinenärvaro och växa ditt företag, är det enkla valet att köpa en Semrush-plan.

Dess verktyg för sökordsforskning, konkurrentanalys, PPC-annonser, innehållsmarknadsföring och mer är utformade för att ge maximala fördelar.

Dessutom är dess gränssnitt lätt att använda för alla. Semrush har också ett kvalitetssupportteam och en mängd resurser och utbildningar för att hjälpa dig att bättre utnyttja plattformen. Så gå till den kostnadsfria provperioden och upplev fördelarna med Semrush själv.