Varför återbetalade Amazon till presentkort istället för kreditkort?

Spread the love

Det är ofta sett att Amazon återbetalat till presentkort istället för kreditkort. Det finns sätt att överföra det beloppet eller använda dem på andra sätt, vilket vi ska läsa om i den här artikeln. Det är standardinställt att ta emot återbetalningen på ditt presentkort. De flesta väljer att få sin återbetalning med ett Amazon-presentkort eftersom det är den snabbaste metoden. Ibland kan du ställas inför problemet med Amazon inte återbetala bankkonto. Det tar några dagar eller veckor för dem att skicka tillbaka det med den ursprungliga betalningsmetoden om du använde ett kreditkort eller något annat onlinebetalningssätt. Följ hela artikeln för att få svar på de problem du kan möta under den här processen att returnera varor på Amazon. Du kommer också att lära dig att överföra Amazon-saldo till bank och överföra presentkortssaldo till bankkonto med metoden som nämns nedan.

Varför återbetalade Amazon till presentkort istället för kreditkort?

Fortsätt läsa vidare för att lära dig mer om Amazon-återbetalningar och presentkort i detalj med användbara illustrationer för bättre förståelse.

Kommer din Amazon-återbetalning att gå tillbaka till ditt kort?

Ja. När du returnerar en vara behandlas återbetalningen vanligtvis inom 2 veckor. Återbetalningen påbörjas direkt när din vara hämtas och skickas till lagret. När de har tagit emot din retur meddelar säljaren dig om mottagandet av returen som bevis, och sedan skickas återbetalningen till den ursprungliga betalningsmetoden vid förbetalda transaktioner eller till vårt bankkonto. Det kan också tas emot som ett Amazon Pay-saldo i fallet med Pay on Delivery-ordrar.

  8 bästa Fire TV-speglingsappar

Kan du ändra din Amazon-återbetalningsmetod?

Ja, du ändrar din Amazon-återbetalningsmetod. Det är ofta sett att Amazon återbetalat till presentkort istället för kreditkort. Det finns sätt att överföra det beloppet eller använda dem på andra sätt. Du kan välja din föredragna återbetalningsmetod i Returcenter online när du returnerar en vara.

  • Vid beställningar som betalas via en online-gateway behandlas returen automatiskt på det kontot självt, vilket du också kan ändra vid tillfället.
  • Och vid kontantbetalningar får du välja ditt onlineläge för att ta emot beloppet. Efter att säljaren tagit emot den returnerade varan tar det upp till två veckor för oss att ta emot och behandla din retur. När återbetalningen är behandlad kan metoden inte ändras.

Varför återbetalar inte Amazon ditt bankkonto?

Amazon-återbetalningar behandlas endast via ett onlineläge. Om du ställs inför problemet med Amazon inte återbetala bankkonto, måste du ha valt ett annat läge eller ett annat konto för att ta emot returerna. Detta kan också bero på ditt ursprungliga betalningssätt, som måste ha varit annorlunda än ditt bankkonto, eftersom beloppet automatiskt behandlas till samma läge online. Om du inte får återbetalningen inom en normal tidsram kan du kontakta din kredit- eller betalkortsutgivare eller din bank för mer information. Återbetalningar behandlas aldrig kontant.

Kan du överföra Amazon-saldo till banken?

Nej, det är omöjligt att överföra pengarna från ditt Amazon Pay-saldo till ett annat konto eller banken. För närvarande erbjuder Amazon inte möjligheten att överföra pengarna till ett bankkonto eller ett annat Amazon Pay-saldokonto, men du kan köpa presentkort från det beloppet. När du har köpt e-presentkorten kan du skicka dem till en annan kontoanvändare och använda dem där borta.

Hur fick du ett Amazon-presentkort?

Du kan enkelt köpa presentkort på Amazon med dessa metoder:

1. Öppna Amazon app och tryck på hamburgerikonen i det nedre högra hörnet. Välj sedan alternativet Gifting från rullgardinsmenyn i Amazon Pay.

2. Klicka på fliken Presentkort för att köpa dem.

3. Klicka på eGift eller Brand Presentkort köp och fyll på.

  Hur man återställer ett raderat Google-dokument från Google Drive

Du kan också betala för presentkortet från ditt Amazon Pay-saldo eller andra online-gateways.

Använder Amazon automatiskt presentkortsaldo?

Ja, ditt presentkort appliceras automatiskt på din totala faktura vid kassan. Beloppet på ditt presentkort dras automatiskt vid kassan av din varukorg. Om det ibland inte tillämpas måste du ange presentkortskoden/numret, vilket vanligtvis händer när ett e-presentkort tas emot från en annan användare.

Varför gick din Amazon-återbetalning till ett presentkortsaldo?

Vanligtvis går alla omedelbara återbetalningar till ditt Amazon-presentkort, eftersom detta är den snabbaste metoden för att få din återbetalning. Det är därför Amazon återbetalas till presentkort istället för kreditkort och inte återbetalning bankkonto. Du kan alltid överföra Amazon-saldo till bankkonto eller andra gateways.

Hur fick jag ett presentkortsaldo på Amazon?

  • Vid betalning på Amazon.com kommer ett presentkort automatiskt att köpas och göras anspråk på ditt Amazon-saldo om ditt telefonnummer är verifierat.
  • Eftersom ett presentkort säkrar krediter på Amazon så att användaren köper föremålen från Amazon igen, säger alla policyer att Amazon återbetalar till presentkort istället för kreditkort.

Hur överför du Amazon-presentkort tillbaka till kreditkort?

Att överföra dina Amazon-presentkortspengar är en enkel process. Följ stegen nedan:

1. Tryck på Amazon Pay från Amazon-appens startskärm.

2. Tryck på Amazon Pay-saldo.

3. Verifiera nu dina uppgifter.

4. Tryck sedan på Lägg till presentkort för att saldo.

5. Logga sedan in och tryck på Ta ut pengar.

6. Välj önskat kreditkort och ange önskat belopp du vill överföra.

När det är gjort bör pengarna nu finnas på ditt kort inom 3 till 5 arbetsdagar eller en vecka. Därför kommer ditt presentkortssaldo nu att dras av och återspegla det belopp som finns kvar.

Kan du överföra ditt Amazon-presentkortssaldo till ditt betalkort?

Ja, det liknar processen att överföra pengar till ett kreditkort.

Hur överför du ett presentkortssaldo till ditt bankkonto?

Att överföra dina Amazon-presentkortspengar till ett bankkonto är också enkelt. Allt du behöver göra är:

1. Öppna Amazon-appen och tryck på Amazon Pay > Amazon Pay-saldo.

2. Verifiera nu dina uppgifter och tryck på Lägg till presentkort till saldo.

  Hur man fixar en app som inte kan öppnas eftersom utvecklaren inte kan verifieras

3. Logga sedan in och tryck på Ta ut pengar.

4. Välj önskat kreditkort och ange det belopp du vill överföra.

Kan Amazon presentkort återbetalas?

Nej, presentkort kan inte laddas om, säljas vidare, överföras till värde eller lösas in mot kontanter. Det nämns även i reglerna att presentkortsbeloppet inte under några omständigheter återbetalas till dig. De kan dock delas som e-presentkort med olika kontoanvändare.

Kan du ta ut ett Amazon-presentkort?

Ja, återförsäljaren kan byta ut kortet mot kontanter, men till en kurs efter att ha minskat en viss procent av beloppet. Utfärdaren kan vägra att acceptera en retur av presentkortet när du inte har köpkvittot. Du måste besöka Hjälpsida för presentkort för att få hjälp från Amazon.

Kan du ta tillbaka presentkort?

Nej, Amazon ger inga återbetalningar för använda eller oanvända presentkort om inte statliga lagar eller exceptionella förhållanden kräver det. Du kan inte lämna tillbaka ditt kort till företaget om du inte vill ha det längre. Amazon ansvarar inte för fall av förlorade, skadade eller stulna presentkort, och du kommer därför inte att få någon ersättning.

***

Vi hoppas att den här artikeln var till hjälp och att du lärde dig varför Amazon återbetalade till presentkort istället för kreditkort. Detta var en kort inblick i användarnas problem med att använda Amazons shoppingapp. Vi hoppas att du fick enkla och enkla lösningar på sådana problem. Du kan låta oss veta alla frågor om den här artikeln eller förslag om något annat ämne som du vill att vi ska göra en artikel om. Släpp dem i kommentarsfältet nedan för att vi ska veta.