Vad står WDYM för?

Spread the love

Det XXI:a århundradet handlar om hastighet, människor är fokuserade på att göra allt så snabbt som möjligt, aldrig att slösa tid. Detta tillvägagångssätt kan hittas i alla aspekter av vår vardag, inklusive kommunikation, både verbalt och via text.

Det är därför förkortningar har blivit så populära, ett perfekt exempel är WDYM.

I dagens artikel kommer vi kort att förklara vad WDYM står för, och när du kan och inte kan använda det.

Vad står WDYM för?

WDYM är en mycket vanlig förkortning som används när man chattar, och den står för Vad menar du?

  Vilka iPhones har trådlös laddning?

Det används i konversationer där du ber om mer information om ett visst ämne, eller när de detaljer som redan presenterats för dig inte var tillräckligt tydliga från början.

Används mest på Internet på sociala medieplattformar, forum eller på telefonchattar, det är ganska vanligt, särskilt bland dagens ungdomar.

Vad betyder WDYM, när är det lämpligt

WDYM och WYM är ganska lika eftersom de har samma betydelse, så att använda den ena eller den andra är helt enkelt en fråga om personliga preferenser.

När ska man använda WDYM eller WYM?

Både WDYM och WYM används vanligtvis under snabba konversationer, och eftersom de inte innehåller några profana ord, kan de användas i en mycket bredare skala än andra förkortningar som CTFU.

  Lyssna på de minst spelade låtarna på Spotify av någon artist

Detta betyder dock inte att du kan använda det var som helst eftersom arbetsmiljöer eller personer som förväntas ha en professionell relation med är ett av få undantag där WDYM och WYM inte rekommenderas.

Exempel (med WDYM)

Person 1: Jag är så hungrig att jag skulle kunna äta en häst!

Person 2: WDYM?

När ska man INTE använda WDYM eller WYM?

Förkortningar är vanligtvis ogillade i arbetsmiljöer, såväl som vissa sociala kretsar, särskilt där det finns en stor chans att människor kanske inte ens vet vad WDYM står för.

Därför rekommenderas det att Vad menar du? bör användas istället.

  Hur man lägger till flödesscheman och diagram till Google Dokument eller Slides

Exempel (för att INTE använda WDYM)

Arbetsgivare: Jag tror att du är tillräckligt erfaren för att få ytterligare uppgifter.

Anställd: WDYM?

WDYM betydelse (slutsats)

Långa berättelser-kort, WDYM är en del av den stora inofficiella ordbok som är Internet och bör av sociala skäl förvaras där.

Det är ett uttryck som endast tjänar till att spara några sekunder för den som använder det, och bör därför inte användas om det inte är nödvändigt.

Har du nu en bättre förståelse för hur du använder WDYM på rätt sätt?

Låt oss veta om du är ett fan av vår rad Internet-slangrelaterade artiklar, så håller vi dig uppdaterad med de senaste och mest använda förkortningarna från onlinevärlden.