Vad är en Hardware Crypto Wallet?

Spread the love

Att använda kryptoplånböcker för hårdvara är det bästa sättet att hålla dina privata nycklar säkra, vilket gör dem populära bland seriösa kryptoinvesterare.

Kryptoplånböcker hjälper dig att interagera med blockchain-teknik. De stödjer köp, försäljning, lagring, gruvdrift, satsning och allt som är möjligt med den specifika blockkedjan de är avsedda för.

Men vissa kryptoplånböcker gillar Guarda, Förtroende, och Ledger är flera valutor. De tillåter åtkomst till många blockkedjor från ett enda användargränssnitt.

Baserat på internetuppkopplingen kan man dela in kryptoplånböcker i två kategorier:

Heta plånböcker

Dessa är de mest populära och lättillgängliga av de två. Vanligtvis är de gratisprogram som man kan använda på stationära och mobila plattformar. Bara ladda ner applikationen, registrera dig för tjänsten, och det är allt.

Dessa plånboksleverantörer kan behålla de privata nycklarna för sig själva eller lämna över dem till användaren (självvårdande). Förmodligen är den senare känd för sitt minsta beroende av någon tredje part. Men vissa användare föredrar fortfarande förvaringsplånböcker för att minimera ansvaret.

Även om heta plånböcker ses som mindre säkra (och de faktiskt är jämfört med de kalla), involverar nästan alla hack kryptoutbyten. Detta är fallet när en investerare lagrar kryptot på en börs och förlitar sig på utbytesföretaget för säkerheten för tillgångarna.

  Förstå UCaaS i en uppkopplad värld [+6 Solutions for SMBs]

Och beroende på storleken på utbytet är de lukrativa mål för de cyberbrottslingar som snabbt jobbar med de som tillämpar dåliga säkerhetsprotokoll.

Slutligen, om du är nybörjare i det här riket eller kan lagra de privata nycklarna någonstans säkert – behöver du ingen hårdvaruplånbok. Du kan enkelt överleva med heta plånböcker.

Men om du är en seriös kryptoinvesterare som förväntar dig förstklassig säkerhet för dina fonder, är det förmodligen dags för en uppgradering till…

Hårdvaruplånböcker

Hårdvara (eller kalla) plånböcker tar det farligaste – internet – ur ekvationen. Ändå är detta inte helt sant för alla, eftersom vissa fortfarande ansluter till nätverket medan de gör transaktioner.

Hårdvaruplånböcker är ytterligare uppdelade i två:

Icke-Air Gapped

Dessa använder internet medan de gör transaktioner via en USB-kabel och förblir i övrigt offline. Dessutom kommer de med fysiska knappar för att verifiera transaktionsdetaljerna.

De vanligaste exemplen på plånböcker utan luftgap är Ledger Nano XTrezor One, etc.

Air-Gapped

Den andra typen överför informationen trådlöst och myntar termen helt luftglapp. De utbyter information via QR-koder/Bluetooth/NFC och ansluter aldrig till internet.

Dessa typer av plånböcker upplevs som säkrare, men ett fåtal experter håller inte med och ser övergången till plånböcker med helt luftglapp som onödig.

  Hur man skapar och hanterar en innehållsförteckning i Microsoft Word

Slutligen, luftgap eller icke-luftgap är en tidskrävande debatt som ofta leder till ingen tydlig slutsats.

Så istället ska vi ta hårdvaruplånböckerna som en helhet och se hur de fungerar gentemot heta plånböcker för att se skillnaden.

Hur fungerar en hårdvaruplånbok?

En hårdvaruplånbok fungerar mycket som en het- eller mjukvaruplånbok. Det enda som fungerar annorlunda är valideringen av transaktioner.

Medan hot wallets visar dig detaljerna på värdenheten och ber om godkännande där själv, gör en kall plånbok allt detta på de integrerade applikationerna (som Ledger live för Ledger-enheter), som fyller i för ett fungerande användargränssnitt.

Men de sista stegen för att faktiskt validera en transaktion sker på hårdvaruenheten, vilket gör den verkliga skillnaden.

En annan stor skillnad är det faktum att de privata nycklarna förblir offline även när de ansluts till respektive applikation.

Så tekniskt sett fungerar en hårdvaruplånbok som en extra säkerhetsåtgärd och används för autentisering medan de integrerade applikationerna fortfarande spelar en avgörande roll.

Även om tillverkarna av hårdvaruplånbok inte rekommenderar det, kan du para ihop dessa hårdvaruplånböcker med några av de heta plånböckerna. I det här fallet fungerar hot wallets som det integrerade användargränssnittet och ersätter plånbokens inbyggda applikation.

  12 tekniska supporttips för familjen inför semestern

Hur säkrar man en hårdvaruplånbok?

Protokoll för att skydda kryptotillgångarna i hårdvaruplånboken liknar vad som gäller för alla självvårdande heta plånböcker.

Du behöver bara säkerställa säkerheten för fröfrasen och eventuell extra autentisering som en PIN-kod. Dessutom bör själva enheten skyddas från all obehörig fysisk åtkomst.

Du behöver dock inte oroa dig om den stiftskyddade enheten blir stulen om du inte har återställningsfröfrasen. På så sätt kan du återställa pengarna på en liknande ny enhet eller någon annan kompatibel plånbok.

Slutsats

Slutligen är hårdvaruplånböcker innehavaren av de privata nycklarna och gör den övergripande säkerheten robust. Dessutom kan du också använda dessa enheter med kompatibla heta plånböcker som ger dig det bästa av två världar.

Så nu när du känner till dem är det dags att titta på några av de bästa hårdvaruplånböckerna.