Vad är den röda punkten på Discord-ikonen och hur fixar jag det?

Discord är en app som förser miljontals användare med text- och talchatttjänster. Den förbinder både spelare och icke-spelare med personliga diskussionsservrar för att dela sina åsikter.

Varje frekvent användare av Discord skulle ha sett en röd prick på sin discord-ikon minst en gång. Så vad är denna röda prick och hur hanterar jag den?

Vad är en Red Dot?

Tja, det beror på var du ser det. Lång historia kort, om du ser en röd prick i själva Discord-applikationen så är det ett statusmärke. Om du ser det i aktivitetsfältet i Windows är det en meddelandeikon för oläst meddelande.

Status

Discord markerar alla användare beroende på hur de vill synas online. När du loggar in kommer ditt användarnamn att visa en prick i det nedre vänstra hörnet av skärmen som indikerar status. Dina vänner och andra användare på vilken server du tillhör kommer att kunna se detta. En röd ikon med en linje indikerar att du inte vill bli störd. Andra statusar indikeras enligt nedan.

Du kan ändra din status genom att klicka på ditt porträtt i det nedre vänstra hörnet av Discord-skärmen. En meny dyker upp som låter dig välja vilken status du vill synas som. Alternativet Custom Status låter dig visa en uttryckssymbol tillsammans med ditt anpassade meddelande.

Observera att om ditt anpassade meddelande är för långt, kommer det inte att ses av folk om de inte håller muspekaren över det. Du kan visa upp till nio tecken innan resten av det döljs.

På aktivitetsfältet

En röd prick på Discord-ikonen när den är i aktivitetsfältet är en annan historia. Enkelt uttryckt är punkten ett meddelande om att du har olästa meddelanden. Om du för närvarande inte är i Discord-applikationsfönstret och någon skickar ett meddelande till dig kommer detta att varna dig om att du har ett meddelande. Detta gäller även för alla fästa meddelanden till vilken server du har anslutit till.

Ta bort punkten

Så hur tar man bort det? Den enkla lösningen är att läsa alla dina meddelanden. När allt kommer omkring kommer du inte att få en oläst meddelandeikon om du inte har olästa meddelanden. Öppna alla meddelanden du kan ha och markera dem som lästa. Om du är på en offentlig server som ständigt ger varningar, lämna den då. Om pricken fortfarande finns kvar har du fortfarande ett oläst meddelande.

Ta bort punkten permanent

Nu är detta en mer involverad process. Du har flera sätt att göra det på. Du kan antingen förhindra aviseringar på hela Discord-applikationen eller stänga av specifika servrar. Nuking av meddelanden för applikationen innebär att du aldrig får några (och därmed ingen röd prick). Det här är bra om du inte bryr dig om meddelanden ändå. Men om du vill bli meddelad av specifika servrar är det bättre att stänga av servrar som du inte bryr dig om.

För att inaktivera aviseringar helt, öppna dina användarinställningar. Detta kan göras genom att klicka på kugghjulsikonen bredvid ditt användarnamn.

Om du klickar på detta öppnas menyerna Användarinställningar. Under App Settings-menyn klicka på Notifications.

När du väl är där klickar du på knappen bredvid menyn Aktivera oläst meddelandemärke. Detta kommer att inaktivera aviseringar, vilket innebär att du aldrig behöver se den fruktade röda pricken igen.

Nu, om du inte har något emot att få ett meddelande, men inte vill ha det för varje enskild server du är på, så är muting ett bättre alternativ. Muting innebär att du inte får aviseringar för specifika servrar utan får dem för andra.

För att stänga av en specifik server, högerklicka på servernamnet och välj Stäng av server som visas nedan.

Du kan också stänga av enskilda kategorier eller kanaler på själva servern. Klicka bara på kategorin eller kanalnamnet och välj hur länge du vill stänga av ljudet.

Om du gör detta kommer nu dessa specifika kanaler att förhindra att du skickar aviseringar. Alla kanaler som är avstängda kommer fortfarande att kunna varna dig om olästa meddelanden.

Jag vill ha pricken men den finns inte där

Det motsatta problemet kan ibland inträffa. Människor vill bli meddelade om olästa meddelanden men Discord ger dem inte varningar. Överraskande nog är detta mer ett Windows Aktivitetsfält-problem än ett Discord-appproblem. Om du kontrollerar om dina meddelandeinställningar på Discord är aktiverade men fortfarande inte får någon röd prick, kan den vara inaktiverad i aktivitetsfältet. För att göra detta på Windows 10 kan du följa dessa instruktioner:

 • Klicka på Start-ikonen i aktivitetsfältet.
 • Klicka på Inställningar.
 • Klicka på Personalisering.
 • Klicka på Aktivitetsfältet.
 • Se till att reglaget för Visa märken på knapparna i aktivitetsfältet är på.
 • Om Discord fortfarande inte visar en röd prick, även efter att du har aktiverat märken i aktivitetsfältet i Windows, försök att starta om din dator. Om detta fortfarande inte löser problemet kan du ha ett programvarufel. Programvarufel kan bli allvarliga, och du skulle vara klokt att besöka antingen Discord- eller Windows kundtjänstsidor.

  En användbar påminnelse

  Discords röda punktavisering kan vara irriterande för vissa, men det tjänar ett syfte. Det är en snabb och användbar påminnelse om att meddelanden har förblivit olästa. Discord har alternativ för att stänga av detta för personer som vill göra det, och vi har försett dig med de enklaste metoderna som finns tillgängliga.

  Tycker du att Discord röda punkt är användbar? Skulle du hellre inte ha det i aktivitetsfältet? Har du andra sätt att inaktivera aviseringsinställningarna som du tycker är bättre? Dela dina tankar och erfarenheter med samhället i kommentarsfältet nedan.