Topp 10 sätt att fixa Android-skärmen blir svart under samtal

Spread the love

Skärmen blir svart under samtal är ett vanligt problem med Android-smarttelefoner. Det här problemet kan försätta dig i en obekväm situation under ett samtal, särskilt när du behöver se något viktigt på din telefon. Många användare insåg att de fick det här problemet efter att ha uppdaterat sin telefonapp och kunde inte ta reda på hur man hindrar telefonen från att bli svart under samtal. I allmänhet orsakas det här problemet när närhetssensorn på din telefon inte fungerar korrekt. Sensorfel kan orsakas av fysisk skada eller ett systemfel. Om du är någon som har det här problemet och inte vet hur jag ska stoppa min skärm från att släckas under ett samtal, är det här guiden för dig. I den här guiden kommer vi att diskutera skäl och metoder för att hålla skärmen på under samtal Android-enheter. Fortsätt läsa för att hitta metoder för att lösa det här problemet.

Hur man fixar Android-skärmen blir svart under samtal

Det finns olika anledningar till att skärmen blir svart under samtal på din enhet. Några av de möjliga orsakerna nämns här.

  • Fördröjningsproblem med din telefon kan orsaka detta fel på din Android-enhet.
  • Om telefonappen inte fungerar korrekt kan du stöta på det här problemet medan du ringer.
  • Fysisk skada på din telefon, till exempel ett fall eller vattenspill, kan göra att sensorerna inte fungerar, vilket resulterar i detta fel.
  • Buggar och fel med en telefonapp från tredje part kan också orsaka detta problem med Android-enheter.
  • En felaktig appuppdatering kan också utlösa det här problemet på din enhet.
  • Detta problem kan också orsakas av inaktuell systemprogramvara.
  • Andra underliggande problem med din enhet kan orsaka detta fel.

I följande guide kommer vi att diskutera metoder för att lösa skärmen blir svart under samtalet Android enhetsproblem.

Obs: Eftersom smartphones inte har samma inställningsalternativ och de varierar från tillverkare till tillverkare, bör du därför dubbelkolla att de är korrekta innan du ändrar några inställningar. Följande metoder kommer från Moto G60-smarttelefonen.

Metod 1: Starta om enheten

Om din Android-skärm blir svart under samtal är det alltid en bra idé att starta om enheten för att ta reda på hur du kan förhindra att telefonen blir svart under samtal. Under samtal blir skärmen ofta svart, vilket kan orsakas av enhetsfördröjning eller buggar. Att starta om enheten kan hjälpa dig med de flesta av de mindre Android-problem som orsakas av fördröjningar och buggar. Du kan kolla in guiden Hur du startar om eller startar om din Android-telefon för att säkert starta om din telefon.

  Chattlås förhindrar åtkomst till Facebook, Messenger och Whatsapp [Android]

Metod 2: Force Stop Phone App

Du bör kolla med appen Telefon för att ta reda på hur du håller skärmen på under samtal med Android-enheter och försöker lösa applikationsproblemen. Om telefonappen på din Android-enhet inte fungerar som den ska, kommer du att hitta olika problem när du försöker ansluta till ett samtal eller under ett samtal. Det här problemet kan lösas genom att stoppa telefonappen på din enhet.

1. Öppna Inställningar från telefonmenyn.

2. Leta upp och klicka på apparna.

3. Klicka här på knappen Se alla appar och välj sedan Telefon.

4. Leta upp och tryck på ikonen Force stop.

Metod 3: Tryck på strömknappen

I allmänhet, när en användare vill se telefonskärmen under ett samtal, måste de flytta sin telefon bort från öronen. Men om sensorn inte fungerar när du flyttar din telefon kan du försöka se skärmen genom att trycka på strömknappen på din telefon. Strömknappen aktiverar telefonsensorn och du bör kunna ta reda på hur du stoppar telefonen från att bli svart under samtal.

Metod 4: Kontrollera om det finns robusta fodral eller felaktigt skärmskydd

Ibland blir skärmen svart under samtal problem kan uppstå på grund av utrustningen du använder på din enhet, till exempel ett telefonfodral eller ett skärmskydd. Om någon av denna utrustning stör din enhets närhetssensor kan det leda till detta fel. Därför, om du inte vet hur man stoppar min skärm från att släckas under ett samtal, kontrollera telefonens fodral för att se till att den inte hindrar sensorn som håller skärmen på under Android-samtal. Du kan också kontrollera skärmskyddet på din telefon av samma skäl. Om skärmskyddet gör att sensorn inte fungerar korrekt kan du ta bort den och ersätta den med ett skärmskydd som är kompatibelt med din enhet.

Metod 5: Kontrollera om det finns fysiska skador eller vattenskador

Om du nyligen har tappat din telefon eller på något sätt spillt vatten på den kan den ha skadats. Om din telefons närhetssensor skadas till följd av en stöt kommer den inte att fungera korrekt och du kan uppleva att Android-skärmen blir svart under samtalsproblem. Se därför till att du inte har orsakat någon fysisk skada på din telefon. Om du har spillt vatten på din telefon, inspektera den noggrant för interna skador och sensorskador. Om du märker sådana skador, ta omedelbart din telefon till närmaste servicecenter för att få den reparerad och ta reda på hur du kan förhindra att telefonen blir svart under samtal.

  Fixa Android Inget kommandofel

Metod 6: Sluta använda program från tredje part

Android-enheter tillåter användare att ge tillstånd till en tredjepartsapplikation att fungera som standardtelefonapp. Det finns hundratals sådana applikationer i Google Play Butik som kan användas för att ta emot och ringa samtal från din enhet. Dessa applikationer kan dock ha buggar och andra problem som gör att skärmen blir svart under samtal på din Android-enhet. En av de bästa metoderna för att ta reda på hur jag stoppar min skärm från att släckas under ett samtal är att sluta använda dessa tredjepartsapplikationer och byta till telefonappen som standardapplikation för att ringa eller ta emot samtal och för att hålla skärmen på under samtalet Android. Du kan ställa in telefonappen som standardapp för samtal genom att använda följande steg:

1. Öppna Inställningar från telefonmenyn.

2. Här, lokalisera och klicka på appen.

3. Under Allmänna alternativ trycker du på Standardappar.

4. Välj appen Telefon från listan.

5. Välj Telefon (Systemstandard) för appen Standardtelefon.

Metod 7: Avinstallera uppdateringar av telefonappar

Google fortsätter att uppdatera appen Telefon för att förbättra dess funktioner. En ny uppdatering kan dock innehålla buggar och orsaka fel som att Android-skärmen blir svart under samtalsproblem med din telefon. Om du får det här problemet efter att du har uppdaterat din telefonapp bör du överväga att avinstallera uppdateringen för att ta reda på hur du stoppar telefonen från att bli svart under samtal.

1. Öppna appen Telefon från inställningarna genom att följa steg 1 och 2 som nämns i metod 2.

2. Klicka här på menyknappen med tre punkter längst upp till höger på skärmen.

3. Välj Avinstallera uppdateringar.

Metod 8: Omkalibrera närhetssensorn

Android-enheter tillåter användare att testa sin hårdvara och tillhandahåller även verktyg för att diagnostisera problem med telefonen. Om du inte är säker på statusen och hälsan för närhetssensorn på din telefon kan du prova att använda verktyget CIT (Control and Identification Toolbox) på din telefon för att kontrollera sensorns status.

Obs: Varje OEM (Original Equipment Manufacturer) har en annan kod för att komma åt CIT-verktyget. Se därför alltid till att du använder rätt kod för att komma åt CIT på din telefon. Om du är osäker kan du alltid Google din enhets namn för dess CIT-kod.

1. Öppna knappsatsen och ange CIT-koden.

Obs: För Moto G60-smarttelefonen är koden *#*#4636#*#*; om du inte är säker på din CIT-kod kan du göra en Google-sökning efter densamma med din enhets namn.

2. När du har angett CIT-verktyget på din enhet, navigera till närhetssensorn.

3. För händerna nära telefonens skärm för att se ändringarna i sensorvärdena.

Metod 9: Uppdatera systemprogramvaran

Om du använder gammal systemprogramvara kan det orsaka olika problem på din enhet. En föråldrad systemprogramvara kan göra att telefonens prestanda blir lidande och orsaka en mängd olika slumpmässiga fel, som att Android-skärmen blir svart under samtalsfel. Om du fortsätter att få det här felet på din Android-enhet kan du försöka fixa det genom att uppdatera till den senaste programuppdateringen för ditt system. Kolla in guiden Hur man manuellt uppdaterar Android till den senaste versionen för att säkert uppdatera systemprogramvaran för din Android-enhet och förhindra att min skärm blir mörkare under ett samtal.

  Hur man aktiverar mörkt läge på Clubhouse (Android och iPhone)

Metod 10: Utför fabriksåterställning

Om ingen av de ovan nämnda metoderna fungerar för dig och du fortsätter att ha samma problem med din telefon, kan du överväga att återställa telefonen till standardinställningarna. En fabriksåterställning av din telefon kommer inte bara att återställa den till dess standardinställningar, utan tar också bort alla buggar eller virus som kan orsaka felet på din enhet. Du kan kolla in guiden Hur du återställer din Android-telefon för att hitta sätt att säkert utföra en återställning på din Android-enhet.

Vanliga frågor (FAQs)

Q1. Varför kan jag inte se min telefonskärm under ett samtal?

Ans. Det kan finnas olika anledningar till att telefonens skärm inte öppnas under ett samtal, till exempel att telefonens sensorer inte fungerar korrekt eller att telefonen släpar efter.

Q2. Vad ska jag göra för att lösa problemet med mörk skärm på min Android-enhet under ett samtal?

Ans. Du kan använda några effektiva metoder för att lösa den mörka skärmen under ett samtalsproblem med din Android, som att avinstallera telefonappens uppdateringar eller uppdatera telefonens systemprogramvara.

Q3. Hur kontrollerar du hälsan på din telefons hårdvara?

Ans. Du kan försöka få åtkomst till CIT-verktyget på din telefon för att se tillståndet för din telefons hårdvara och statusen för din telefons sensorer.

Q4. Kan jag avinstallera uppdateringarna för min telefonapp?

Ans. Ja, det är möjligt att avinstallera en appuppdatering. I allmänhet, när en ny uppdatering innehåller buggar, vill användare avinstallera uppdateringen. Du kan avinstallera uppdateringar av telefonappen från inställningarna.

F5. Hur öppnar jag telefonskärmen under ett samtal?

Ans. I allmänhet, när en användare behöver komma åt telefonskärmen under ett samtal, behöver de bara trycka på strömbrytaren en gång.

***

Vi hoppas att den här guiden var till hjälp för dig och att du kunde fixa att Android-skärmen blir svart under samtalsproblemet på din telefon. Låt oss veta vilken metod som fungerade bäst för dig. Om du har några förslag eller frågor till oss, vänligen meddela oss i kommentarsfältet.