Sök och växla till en öppen flik med ett röstkommando [Chrome]

Röstsökningsintegration kom till Chrome för ett tag sedan och det är en utmärkt urvattnad grundläggande version av Google Nu. En av de många skillnaderna mellan Google Nu och Röstsökning på Chrome är att Google Nu kan starta appar som är installerade på din enhet medan Röstsökning helt enkelt är vad dess namn antyder, utan stöd för någon annan webbläsarfunktion. Tabs Board är ett Chrome-tillägg som hjälper dig att växla mellan flikar som är öppna i ett fönster. Det låter dig också söka efter flikar med ett röstkommando vilket är det som skiljer den från andra flikhanteringstillägg. Både röstsökning och flikbyte kan öppnas med en kortkommando som en användare kan anpassa. Du kan söka efter flikar med antingen ett röstkommando eller så kan du söka och välja dem med hjälp av musen. Tillägget listar öppna flikar i en överlagring längst ned i Chrome.

Tabs Board lägger till en knapp bredvid URL-fältet där du kan välja språk och anpassa genvägar.

Tryck på Ctrl+Skift+A för att öppna överlägget som visar alla flikar. Varje flik har en miniatyrbild och du kan klicka på en miniatyrbild för att växla till respektive flik. Överlägget har ett sökfält som du kan använda för att söka efter flikar och en mikrofonknapp som du kan använda för att anropa röstsökning om du inte vill trycka på kortkommandot för röstsökning.

För att få fram röstsökning, tryck Ctrl+Skift+B och säg namnet på webbplatsen du vill byta till. Kom ihåg att webbplatsen redan måste vara öppen på en flik. Tillägget identifierar vilken webbplats du ville ha och väljer den åt dig från de andra flikarna. Du måste fortfarande klicka på fliken för att byta till webbplatsen. Om du har webbplatsen öppen i två eller flera flikar kommer tillägget att dra upp dem båda och du kan välja vilken du vill byta till.

Förutom att kunna växla till en annan flik, kan du också stänga en flik från stängningsknappen i det övre högra hörnet av miniatyrbildsförhandsvisningen. För att ta bort överlägget, bör du helt enkelt trycka på genvägen du använde för att ta fram den. För att ”höra” dina röstkommandon kommer tillägget att be om åtkomst till din mikrofon. Tyvärr kommer den inte ihåg att du har gett den åtkomst och varje gång du gör en röstsökning måste du ge den tillstånd igen. Detta är den i särklass största bristen med förlängningen. Den känner igen röstkommandon exakt och med liten eller ingen fördröjning.

Installera Tabs Board från Chrome Web Store