Så här förfalskar du din Chromebook-användaragent för webbplatser som inte stöder Chrome OS

Alla webbläsare hanterar inte webbplatser på samma sätt, och om de inte stöder ditt operativsystem eller din webbläsare kan du nekas åtkomst. Lyckligtvis kan du förfalska användaragenten på Chrome OS så att det ser ut som att du använder ett helt annat system.

Webbplatser identifierar inkommande anslutningar av deras användaragent – ​​en textrad som skickas i HTTPS-huvudet med webbläsarens namn, version och operativsystem. Anledningen till att de gör detta är att bestämma hur sidan ska renderas specifikt för din enhet. En av de vanligaste användningsområdena är att skilja skrivbordsvyn från en mobil layout. Men ibland kan du behöva förfalska användaragenten för att lura en webbplats som hävdar att den är inkompatibel med din webbläsare.

Så här ändrar du din användaragent

För att komma igång, öppna Chrome, klicka på de tre prickarna och välj sedan Fler verktyg > Utvecklarverktyg. Alternativt kan du trycka på Ctrl+Skift+I på tangentbordet.

Klicka på ”Nätverksvillkor” längst ned i rutan för utvecklarverktyg.

Om du inte ser det här alternativet klickar du på menyikonen och väljer sedan Fler verktyg > Nätverksvillkor för att aktivera det.

Under avsnittet Användaragent avmarkerar du ”Välj automatiskt”.

Chrome erbjuder en lång lista med förkonfigurerade användaragentmallar som du kan välja från rullgardinsmenyn.

Om det finns en specifik användaragent som du vill använda som inte finns med i rullgardinsmenyn kan du kopiera och klistra in en anpassad i textfältet under.

Efteråt – med rutan för utvecklarverktyg fortfarande öppen på den aktuella fliken – gå till valfri webbplats och användaragenten är inställd på den anpassade du angav tills du stänger utvecklarverktyg.

Du kan till och med bli lite kreativ med den!

Förfalskning av användaragenter är en tillfällig inställning som bara förblir aktiv när utvecklarverktygen är öppna och på den aktuella fliken. När du stänger utvecklarverktyget går din användaragent tillbaka till standardvalet av Chrome.