Öka utvecklingsproduktiviteten med dessa 14 Git-klienter för Windows och Mac

Spread the love

Om du startar ett mjukvaru-/apputvecklingsprojekt och inte vet vilka git-klienter eller git-gränssnitt som passar perfekt, här är de bästa 14 git-verktygen för dig.

Program-, mobilapps- eller webbutvecklingsprojekt måste hantera flera källkoder eller programmeringsskript. När det gäller att skriva de tekniska dokumenten för dessa program, går författare så småningom igenom flera iterationer vilket resulterar i mer än ett dokument.

I utvecklingsprojekt behöver organisationer ett versionskontrollsystem eller Git. Projektledare, utvecklare och tekniska skribenter måste synkronisera sina arbetsstationer till valfri Git-server eller paketvärdsrepos för forking. Det är här du behöver använda git GUI:erna eller git-klienterna.

Fortsätt läsa för att ta reda på några av de populära git-klienterna.

Vad är en Git-klient? 🖥️

Git-klienter är i huvudsak datorprogramvara som interagerar med dina lokala eller fjärranslutna paketvärd-repos. Dessa verktyg är de grundläggande kraven för alla utvecklingsprojekts teknologistack.

Under iterationer av mjukvaruutveckling utför utvecklingsteamet git clone, git fetch, git pull, git commit, git stash och andra uppgifter relaterade till versionskontroll. Ett GUI-gränssnitt automatiserar dessa uppgifter för dig och ditt DevOps-team, så det finns färre mänskliga fel.

Du kanske undrar hur GitHubs kommandoradsgränssnitt (CLI) skiljer sig från alla dedikerade git-klienter. De flesta git-plattformar erbjuder en CLI för att interagera med mjukvarupaketen från en IDE eller integrerad utvecklingsmiljö.

Men git-klienterna erbjuder en grafisk visualisering av din git och kräver inga komplicerade programsyntaxer för att utföra git commit eller hämta eller några andra uppgifter.

Hur ökar Git-klienter utvecklingsproduktiviteten? ⏲️

Git-klienter eller GUI-verktyg är de moderna apparna som erbjuder flera fördelar när du använder dem i dina DevOps-projekt. Här är de bästa fördelarna:

 • Ett git-gränssnitt kan rädda dig från att slösa tid på att lösa oväntade git-problem och fel. Du vill inte se ditt team vara involverat i att lösa git-förvarsproblem när de kunde ha kodat en mjukvarumodul.
 • Git CLI är bra för grundläggande uppgifter. Du bör definitivt öva på dessa uppgifter för att bli en självsäker utvecklare. Men du kanske vill använda git-klienterna för komplexa rutinuppgifter som att hantera grenar, rebasera, dra, slå samman eller pusha.
 • Sammanslagningskonflikter är besvärliga, och att felsöka dessa fel är lättare på ett git GUI snarare än git CLI.
 • Git-klienter är användbara när en nybörjare går in i ett pågående utvecklingsprojekt.

Nu när du har tagit reda på mer om git-klienter är det dags att känna till de bästa git-gränssnitten där ute för effektiva DevOps-projekt:

GitFinder

GitFinder är ett git-gränssnitt för macOS-datorer som körs på macOS 10.11.5+ operativsystem. Den kombinerar ett versionskontrollsystem eller Git med en Finder-modul. När du importerar git-filer i Finder-verktyget visar det statusen för dessa filer med beskrivande ikoner och märken.

Dess GUI erbjuder också en utarbetad verktygsfältsmeny. Således kan du utföra git commit, git pull, git push, git blame och många andra aktiviteter med ett musklick. Dessutom kommer den med en anpassningsbar kontextmeny.

  Hur man konverterar M4B till MP3 i Windows 10

Dess webbläsarfönster ger en utvecklare enorm kraft under programutveckling. Förvarswebbläsaren kan visa fjärrgrenar, lokala grenar, undermoduler och taggar.

Andra viktiga funktioner som GitFinder erbjuder är Quick diffs, Merge-konflikter, Filhistorik, Pull-förfrågningar, Simple blames, Tangentbordsgenvägar, Ta bort/skapa fjärrrepos, Cherry-pick och Revert.

GitUp

GitUp är öppen källkodslösning för ett git-förråd och IDE-interaktion på macOS-datorer. Verktyget är baserat på en generisk Git-verktygssats som kallas GitUpKit. Denna verktygslåda är återanvändbar, och därför kan du bygga din egen Git-app baserad på GitUpKit.

En av de bästa funktionerna i detta verktyg är en realtidsvisualisering av repo- eller källkodsändringar. Även om du gör små eller betydande ändringar utanför GitUp-miljön kommer verktyget att visa en liveaktivitet för att påpeka ändringarna.

Du kan också använda dess Snapshots-funktion för att gå tillbaka i tiden om du behöver en gammal version av ditt program. Dessutom är det ett blixtrande snabbt git-gränssnitt eftersom det kan ladda och återge visualiseringen av 40 000 commits av Git-repo på under en sekund.

Gitbox

Gitbox är en annan dedikerad git-klient för macOS-datorer. Det låter dig utföra git pull, push och commit med ett klick. Du kan också utföra andra komplexa uppgifter som ångra Git-kommandon, avancerad historiksökning, grenåterställning, rebase och cherry-picking utan att använda Git CLI.

Dess användargränssnitt (UI) håller programmeringsuppgifterna fokuserade genom att visualisera alla viktiga avsnitt på en skärm.

Således kan du välja den funktion du behöver utan att titta genom olika fönster i programmet. Till exempel visar gränssnittet för Gitbox följande:

 • Nuvarande gren
 • Dra, tryck, slå samman och basera om
 • Fjärr eller lokal målgren
 • Textbaserad historik sökruta
 • Förvar
 • Begår
 • Filer och ändringar

Det erbjuder också olika tredjepartsverktygsintegrationer för diff-kontroll. Till exempel kan Gitbox synkronisera med olika verktyg som Kaleidoscope, DiffMerge, Xcode FileMerge och Changes.

TortoiseGit

Om du älskar att arbeta på en Windows-dator för utvecklingsprojekt måste du prova TortoiseGit verktyg. Det är ett program med öppen källkod som därför inte belastar ditt projekt med extra kostnader när du lägger till det här verktyget i din programmeringsteknikstapel.

Det är i huvudsak ett TortoiseSVN-baserat Windows Shell UI till Git. Det är enkelt att använda olika Git-kommandon eftersom du behöver interagera med ett välbekant gränssnitt – Windows Explorer-kontextmenyn.

Du är fri att använda TortoiseGit med alla utvecklingsprogram som du föredrar eftersom det inte är en IDE-specifik integration för Eclipse, Visual Studio, och så vidare. Det är perfekt för storskaliga DevOps-projekt eftersom du även kan integrera verktyget med problemspårningssystem.

Gaffel

Om du vill prova något nytt och fräscht, Gaffel borde stå på din lista. Den är tillgänglig för både macOS- och Windows-arbetsstationer. Du kan antingen få den kostnadsfria utvärderingsexemplaren för grundläggande uppgifter eller få en betald licens om du behöver mer kraftfulla utvecklingsfunktioner.

Detta git-gränssnitt erbjuder en extremt användbar flikbaserad navigering så att du enkelt kan organisera dina git-hanteringsuppgifter. Dessutom, om du letar efter git-klienter som låter dig öppna appen eller webbplatsen som utvecklas på samma verktyg, igen, bör du välja Fork.

Några av de anmärkningsvärda funktionerna i det här verktyget är Image diffs, Merge-konflikter, Cherry-pick, Submodules, Git LFS, Git-flow, Interactive Rebase och Repository Manager.

  Så här kontrollerar du när din Windows 10-version löper ut

Aurees Git-klient

För fjärr- och distribuerade team som använder olika arbetsstationer för DevOps-projekt, Aurees Git Client kan vara ett klokt val. Anledningen är att verktyget stöder de flesta Windows-, macOS- och Linux-datorer. På så sätt kan ditt team arbeta på ett enda verktyg och leverera mer konsekvent arbete.

Aurees använder ett GitHub-konto. Därför måste dess användare logga in på det GitHub-kontot för att använda denna git GUI-klient. Efter att ha loggat in kan du undersöka alla programmeringskodändringar, taggar, ID:n och författare kopplade till dessa ändringar.

Det är ett lönsamt gratis alternativ till den komplexa Git CLI eftersom du kan utföra nästan alla Git-relaterade uppgifter på detta verktyg. Dessutom hjälper dess färgglada taggar dig att enkelt navigera genom Git-förvaret.

Git Cola

Git Cola är en Git-skrivbordsklient främst gjord för Linux-distributioner. Det är ett verktyg med öppen källkod och bör redan finnas på din Linux-arbetsstation. Senare, när populariteten växte, släppte verktygsutvecklarna kompatibla versioner för Windows och macOS.

En av dess bästa funktioner är robust anpassning av gränssnittet. Du kan bara behålla de alternativ som du använder ofta och dölja alla andra funktioner för att hålla kodningsgränssnittet krångligt. Således kan du fokusera mer på kodning än att spela med onödiga Git-kommandon.

GitKraken-klient

GitKraken är ett annat top-of-the-line verktyg bland git-klienter på grund av dess effektivitet, tillförlitlighet och snygga användargränssnitt (UI). Verktyget är lika populärt bland experter som nybörjare.

Men om du behöver ge en nybörjare en plats i ditt DevOps-projekt bör GitKraken vara förstahandsvalet.

Tillsammans med de nödvändiga funktionerna för Git-hantering, erbjuder den en redigerare för att göra ändringar i befintliga programmeringskoder. Du kan också starta ett nytt projekt utan att lämna skrivbordsklienten.

Nya och befintliga uppgifter synkroniseras automatiskt, och därför är detta det perfekta verktyget för organiserat lagarbete med mjukvaru- eller apputveckling.

Tower Git-klient

Tower Git-klient hjälper dig att hantera stora utvecklingsprojekt och är även idealisk för projekt som behöver skalas upp. Det är en premium git GUI-klient för Windows- och macOS-datorer.

Även om du behöver göra några initiala investeringar i det här verktyget, kommer det snabbt att ge dig avkastningen genom att öka ditt projekts produktivitet.

Den levereras med många robusta funktioner som lagringshantering, engagerad historik, undermoduler och lärresurser. Du kan också enkelt synkronisera tjänstekonton till plattformen eftersom den stöder GitLab, Bitbucket, GitHub, Azure DevOps och så vidare.

Sourcetree Git-klient

Källträd är ett git GUI-verktyg från Atlassian, IT-teknikföretaget som också utvecklade Bitbucket och Jira. Jämfört med andra liknande verktyg erbjuder Sourcetree ett kraftfullare grafiskt användargränssnitt (GUI.)

I likhet med konkurrenterna underlättar det sömlöst exekvering av de grundläggande Git-relaterade uppgifterna som kloning av lokal/fjärrförvar, dra, committing, pushing och sammanfogning av programmeringskodändringar.

Sourcetree stöder extraordinärt stora Git-filer. Verktyget laddar och återger snabbt förgreningsdiagrammen eller commit-graferna för sådana stora paketförråd utan att sakta ner arbetsflödet.

SmartGit

Om du letar efter ett plattformsoberoende git-gränssnitt kan du prova SmartGit. Du kan enkelt installera programvaran på macOS, Linux eller Windows-datorer. Dessutom går verktyget smidigt på din enhet utan att sakta ner den.

Den kommer med alla Git-funktioner du kan behöva för ditt programvaruutvecklingsprojekt. Den har också en speciell funktion som automatiskt löser för att slå samman konflikter.

  Fixa mekanisk tangentbord dubbelskrivning i Windows 10

Men du kan också visualisera två källkoder sida vid sida för en fördjupad studie av programmeringskodens ändringar.

Experter gillar det här verktyget för robust integrationsstöd. Du kan enkelt ansluta verktyget till dina BitBucket Server- och GitHub-konton. Du kan också använda tilläggen Distribuerade recensioner för realtidsgranskning av programmeringskoder från fjärrkontor.

Sublim Merge

Sublim Merge låter dig begå snabbare, granska programkoder bättre, söka effektivt inom hela förvaret och automatiskt hitta lösning av sammanslagningskonflikter.

Verktyget stöder också Linux-, macOS- och Windows-enheter så att ditt utvecklingsteam inte behöver arbeta med samma projekt med olika git-klienter.

Några av de anmärkningsvärda Git-relaterade funktionerna i det här verktyget är textsyntaxmarkering, rad för rad iscensättning, bekräftelseredigering, hantering av undermoduler, kommandopalett och Git Flow-integrering.

Sublime Merge ger dig känslan av den riktiga Git eftersom du kan visualisera de exakta kommandon som du ser i Git.

GitHub Desktop

GitHub Desktop är den globala standarden för att arbeta med Git-relaterade uppgifter i ett grafiskt användargränssnitt (GUI). Det är ett verktyg med öppen källkod och är därför helt gratis att använda för alla typer av projekt. Den är tillgänglig för både Windows och macOS stationära och bärbara datorer.

GitHub Desktop låter dig:

 • Skapa snabbt lokala arkiv
 • Samarbeta med interna eller externa utvecklare
 • Skriv enkelt koder med syntaxförslag
 • Spåra visuellt alla källkodsändringar, versioner och deras författare.

Det finns en enorm utvecklargemenskap som ägnar talang och ansträngning för att hålla GitHub Desktop funktionell och uppdaterar hela tiden.

Git

Git är ett enastående versionskontrollsystem eftersom det stöder en hel massa enheter som Windows, Linux, macOS, iOS och Android. Således, om ditt team älskar att hantera git på smartphone-enheter, kanske du vill prova Git.

Även om Git i första hand erbjuder en CLI för git-hantering, har den också två inbyggda GUI-verktyg för Git-relaterade uppgifter. Git-GUI är specifikt för att begå, medan gitk är för att surfa i arkivet.

För andra git-hanteringsuppgifter måste du integrera Git med tredjepartsverktyg som GitHub Desktop, SourceTree, TortoiseGit och så vidare.

Slutsats 👩‍🏫

Git-klienter är effektiva verktyg som ökar produktiviteten för alla kommersiella eller icke-kommersiella webbplatser/appar/mjukvaruutvecklingsprogram. De diskuterade verktygen är de föredragna git-gränssnitten som många erfarna mjukvaruutvecklare förlitar sig på.

Alla dessa verktyg kommer att erbjuda de grundläggande funktionerna som alla utvecklingsprojekt behöver för att interagera med git-repositories. Några av ovanstående kan innehålla specialiserade eller premiumfunktioner som git-klienter med öppen källkod kanske inte erbjuder.

Du kan alltså välja det verktyg som passar ditt utvecklingsprojekt. Dessutom kan du använda ett AI-drivet kodkompletteringsverktyg för ytterligare hjälp med mjukvaruutveckling.