Netflix fortsätter att buffra? Här är korrigeringarna!

By rik

Att njuta av filmer och serier på Netflix är en fantastisk underhållning, men det kan vara frustrerande när upplevelsen avbryts av ständiga buffringsproblem, eller hur? Även om en instabil internetuppkoppling ofta är orsaken till detta, kan det också finnas andra faktorer som spelar in. Om du har problem med att Netflix ständigt buffrar, fortsätt läsa för att upptäcka hur du kan lösa problemet ”Netflix buffrar hela tiden” på dina enheter.

Sju metoder för att åtgärda ”Netflix buffrar hela tiden”-problem (2022)

Netflix arbetar kontinuerligt för att minimera risken för buffringsproblem. Trots det kan ibland serverproblem eller buggiga uppdateringar orsaka avbrott i din Netflix-maraton. Oftast är dock buffringsproblemet kopplat till vår internetanslutning eller den enhet vi använder för att titta på Netflix. Vi kommer att undersöka alla potentiella orsaker till buffring och erbjuda effektiva lösningar för att lösa problemet.

Vad innebär buffring på Netflix?

Buffring uppstår när en video tar längre tid att ladda än vad uppspelningshastigheten kräver. Detta händer ofta vid långsamma internetanslutningar. Du kan uppleva att skärmen fryser eller att en siffra visas i en röd cirkel mitt på skärmen. Om siffran stannar på noll eller inte når hundra, indikerar det att du har ett buffringsproblem på Netflix.

Du kan också märka att den röda tidslinjen längst ner inte rör sig. Normalt är stapeln mörkgrå, med en röd linje som visar den uppspelade videon och aktuell tidpunkt. Den ljusgrå delen visar hur mycket video som har förladdats på din enhet för streaming. Om du har en stor ljusgrå del, bör du inte ha några buffringsproblem.

Ibland kan skärmen frysa på grund av problem med din enhet, inte på grund av fördröjd laddning. I dessa fall kan appen hänga sig på grund av enhetsproblem. En omstart av appen eller enheten löser vanligtvis problemet. Låt oss undersöka andra möjliga orsaker.

Så här fixar du när Netflix ständigt buffrar

Du kanske tittar på Netflix på din mobil, laptop, smart-TV, streamingenhet eller andra enheter. Vissa av dessa metoder kan fungera för att lösa buffringsproblem oavsett vilken enhet du använder. Om inget av dessa fungerar, bör du kontrollera att din enhet fungerar som den ska. Här är de vanligaste lösningarna för att åtgärda buffringsproblem på Netflix.

Kontrollera din internetanslutning

Det vanligaste orsaken till buffring på Netflix är en långsam internetuppkoppling. Se till att du har en tillräckligt snabb internetanslutning för att streama Netflix-innehåll. Du kan testa din internethastighet på Fast.com. Webbplatsen visar om ditt internet är tillräckligt snabbt för att streama onlinevideo.

För att streama onlineprogram rekommenderar Netflix minst 3 Mbps för standardupplösning (SD), 5 Mbps för högupplösning (HD) och 25 Mbps för 4K/Ultra HD (UHD). Om din internetuppkoppling är långsammare än den rekommenderade hastigheten, bör du felsöka dina internetproblem. Här är några sätt att lösa internetproblem:

Starta om ditt Wi-Fi-modem

Det enklaste sättet att lösa en långsam internetanslutning är att se till att ditt modem fungerar som det ska. En snabb omstart kan ofta lösa problemet. Stäng av din internetrouter och dra ut kontakten. Vänta i tio minuter och starta sedan om routern. Kontrollera om din internethastighet har återställts. Om inte, använd följande metod.

Använd en trådbunden anslutning

Om du tittar på Netflix på din bärbara dator eller dator kan du använda en LAN-kabel för att ansluta till Wi-Fi-routern. En trådbunden anslutning är vanligtvis snabbare än en trådlös. Moderna smart-TV:er har också en LAN-port för anslutning till internet med kabel. Du kan även ansluta spelkonsoler som PlayStation och Xbox via LAN-kabel. Detta kan förbättra internethastigheten avsevärt för bättre streaming på Netflix. Det finns tyvärr inget enkelt sätt att ansluta en LAN-kabel till en smartphone, men du kan lösa detta med en extern LAN-adapter om du vill.

Flytta din Wi-Fi-router

Detta kan verka enkelt, men det kan faktiskt göra skillnad. Wi-Fi-signalen kan spridas ojämnt i ditt hem. Om routern är i ett annat rum, försök att flytta den närmare. Att ta bort hinder mellan din enhet och Wi-Fi-modemet kan förbättra internethastigheten. Det kanske inte är en mirakelkur, men du kan få en bättre anslutning.

Kontakta din internetleverantör

Om du inte får den internethastighet som din internetleverantör lovar, även efter att ha startat om routern, rekommenderar jag att du kontaktar kundtjänst. De kan starta om din anslutning från sin sida för att förbättra hastigheten. Ibland kan internettjänsten vara nere på grund av oförutsedda händelser som dåligt väder eller fysiska skador på internetkabeln. Det är bäst att antingen byta till en annan internetkälla, som din mobildata, eller vänta på att internetleverantören löser problemet.

Jag gillar att ha offlineinnehåll tillgängligt under sådana tillfällen. Du kan använda smart nedladdningsfunktionen på Netflix för att automatiskt ladda ner dina favorit-tv-program för senare visning. Läs mer om liknande funktioner i vår detaljerade guide om Netflix-tips.

Ändra videokvaliteten på Netflix

Netflix väljer automatiskt den bästa videokvaliteten baserat på din internethastighet, men detta fungerar bara om streamingkvaliteten är inställd på ”Auto”. Om du har ställt in standardkvaliteten på ”Hög”, sänk den för att använda mindre internetbandbredd. Jag skulle personligen välja att kompromissa lite med kvaliteten för att undvika avbruten streaming. Dessutom är det inte så illa att se en serie i HD istället för UHD, speciellt om du slipper den irriterande buffringen. Detta tips är särskilt användbart om du tittar på Netflix på din smartphone, eftersom det sparar mobildata. Så här ändrar du streamingkvaliteten manuellt:

  • Öppna Netflix webbplats (besök) i en webbläsare. Håll muspekaren över profilikonen i det övre högra hörnet och klicka på ”Konto”.

  • Scrolla ner och klicka på profilen du vill ändra streamingkvaliteten för.

  • Klicka på alternativet ”Uppspelningsinställningar”.

  • Välj ”Medium” eller ”Låg” för lägre videokvalitet. Du kan även behålla den på ”Auto” om du litar på Netflix.

  • Klicka till sist på ”Spara” för att bekräfta ditt val.

Du har nu ändrat videokvaliteten för din Netflix-profil. Inställningarna är specifika för varje profil, så andra profiler på ditt Netflix-konto kommer fortfarande att använda de streamingkvaliteter som är inställda för dem.

Obs: Alla metoder som nämns ovan är avsedda för att åtgärda problem med internetanslutningen. Ibland kan dock problemet ligga hos enheten. Låt oss titta på några sätt att förbättra enhetens prestanda för bättre streaming på Netflix.

Rensa cache i din webbläsare

Om du har buffringsproblem med Netflix i din webbläsare, kan det hjälpa att rensa webbläsarens cache och data. Detta är ofta ett bra sätt att lösa problem i webbläsaren, som en dålig cache. Så här rensar du cache och webbläsardata:

Obs: När du rensar webbläsardata loggas du ut från alla webbplatser du är inloggad på.

  • Öppna din webbläsare och tryck på Ctrl+Skift+Delete (Skift+Kommando+Delete på Mac). Detta öppnar inställningarna för att rensa webbläsardata.
  • Gå till ”Avancerat” och välj ”Alla tider” under ”Tidsintervall”. Markera alla rutor (förutom ”Lösenord”).

  • Klicka slutligen på ”Rensa data” för att ta bort all cachad data från din webbläsare.

Logga in på Netflix igen och se om det fortfarande buffrar. Om det gör det, försök att använda en annan webbläsare om du misstänker att din webbläsare inte fungerar som den ska, eller uppdatera din webbläsare om problemet kvarstår.

Rensa appdata för att fixa buffringsproblem på Android

Om du använder Netflix på din Android-telefon och upplever buffring, kan det hjälpa att rensa appdata. Så här gör du:

Obs: När du rensar appdata loggas du ut från Netflix på din telefon och måste logga in igen.

  • Tryck och håll ned Netflix-appen på din startskärm eller i applådan. Från snabbmenyn som dyker upp, tryck på ”Appinformation”. Om du inte ser ”Appinformation”, kan det vara representerat av en liten ”i”-ikon.

  • Tryck på ”Lagring” och sedan på ”Rensa lagring” (eller ”Rensa data”).

Installera om Netflix på din enhet

Även om det oftast fungerar att rensa appdata, kan Netflix ibland fortsätta att buffra. Dessutom kan du inte rensa appdata på en iPhone. I dessa fall är det bäst att installera om Netflix för att lösa problemet.

Avinstallera och installera om Netflix på Android:

  • Tryck och håll ned Netflix-ikonen på startskärmen eller i applådan. Från snabbmenyn som dyker upp, tryck på ”Avinstallera”.

  • I bekräftelserutan trycker du på ”OK” för att avinstallera appen från din smartphone.

  • Ladda ner Netflix (gratis) från Play Butik igen, och det bör förhoppningsvis lösa problemet.

Avinstallera och installera om Netflix på iPhone:

  • Tryck och håll ned Netflix-ikonen på startskärmen eller i appbiblioteket.
  • Tryck på ”Ta bort app” och sedan på ”Ta bort app” för att avinstallera Netflix.

  • Ladda ner Netflix (gratis) från App Store, och det bör ha löst eventuella problem.

Starta om din enhet

Ibland kan din enhet fungera dåligt om den har varit igång en längre tid. RAM-minnet kan fyllas med onödig information, vilket påverkar enhetens prestanda. Det snabbaste sättet att lösa ett sådant problem är att starta om enheten. Det stänger alla bakgrundsappar och ger din enhet en nystart. Du kan starta om din smartphone genom att trycka länge på strömbrytaren och välja ”Starta om” eller ”Stäng av”. På din dator går du till startmenyn och väljer ”Starta om” eller ”Stäng av”.

Stäng onödiga program och flikar

Om du av någon anledning inte vill starta om enheten, bör du åtminstone stänga andra onödiga appar för att ge mer RAM till Netflix. Vissa tunga applikationer som Photoshop eller spel som körs i bakgrunden kan ta mycket av dina datorresurser, vilket kan hindra dig från att titta på Netflix i lugn och ro. Om du tittar på Netflix i en webbläsare, stäng alla onödiga flikar för att ge mer RAM till Netflix.

Vanliga frågor (FAQ)

Varför fortsätter Netflix att buffra?

Netflix kan buffra av flera anledningar som en långsam internetanslutning, buggiga uppdateringar, för hög streamingkvalitet för din enhet, eller serverproblem från Netflix själva. Den här artikeln har gått igenom alla möjliga sätt att fixa buffringsproblemen på Netflix.

Varför laggar Netflix på min smart-TV?

Om du upplever lagg på Netflix på din smart-TV kan det bero på en långsam internetanslutning eller en instabil uppdatering av applikationen. Jag föreslår att du startar om din enhet, kontrollerar internethastigheten och uppdaterar appen för att lösa problemet.

Vilken är den rekommenderade internethastigheten för att streama Netflix?

För oavbruten streaming rekommenderar Netflix minst 3 Mbps för standardupplösning (SD), 5 Mbps för högupplösning (HD) och 25 Mbps för 4K/Ultra HD (UHD). Hastigheten kan delas om du laddar ner eller tittar på innehåll på en annan enhet som använder samma nätverk.

Titta på Netflix utan buffringsproblem

Även om Netflix oftast fungerar utan buffringsproblem så länge du har en snabb och stabil internetuppkoppling, har vi diskuterat alla möjliga orsaker till att Netflix kan buffra. Förhoppningsvis har en av metoderna som nämns i den här artikeln hjälpt dig att bli av med buffringsproblemen, så att du kan njuta av dina favoritprogram på Netflix i lugn och ro. Om det är något vi har missat, skriv gärna en kommentar.