Microsofts telefonlänk för att ansluta iOS, Lottiefiles förenklar animationer

Spread the love

Hallå! 🙋Vi har följande uppdateringar för dig idag! 📣

Microsoft meddelade att Windows 11-användare nu kan länka sina iPhones och använda iMessage från en PC

Microsofts Phone Link-app är nu tillgänglig för iPhone-användare så att de kan skicka och ta emot iMessage, ringa och ta emot samtal och se telefonappaviseringar på Windows 11 PC eller bärbara datorer.

Microsofts Phone Link-app är uppdaterad och tillgänglig på 39 språk i 85 länder, vilket möjliggör Bluetooth-aktiverade samtal, meddelanden och aviseringar på en iPhone. Appen kan använda iMessage genom att fånga upp och vidarebefordra inkommande meddelanden.

  Hur man använder Instant Hotspot på din iPhone, iPad eller Mac

iCloud-integration ger också enkel åtkomst till iPhone-foton från appen Foton i Windows 11.

För att använda den här funktionen, sök efter ”Phone Link” i aktivitetsfältet i Windows och följ den guidade installationen för att börja använda den.

LottieFiles

LottieFiles förenklar konverteringen av animationer gjorda av programvara som Adobe After Effects till Lottie-format för användning i mobilappar. LottieFiles använder Lottie, ett lättviktigt och skalbart JSON-baserat filformat, som grund för att möjliggöra rörelse och animering på design, appar, webbplatser och digitala skärmar.

Enligt sin blogg samlade företaget in 37 miljoner i serie B-finansiering ledd av Square Peg Capital, XYZ Venture Capital, Great Point Ventures och befintliga investerare.

Nyligen tillkännagav företaget ett Figma-plugin som ger designers möjlighet att förbättra sina projekt med rörelse, medan Figma till Lottie har skräddarsydda animationer av hög kvalitet inom Figma. Att integrera Lottie-animationsbiblioteket med design- och utvecklarverktyg förenklar animeringen.

  Hur man slår på eller av 2FA på en iPhone

Figma-pluginet ger dig tillgång till över 80 000 gratis Lottie-animationer. Det tillåter också enkla anpassningar för att skapa engagerande animationer. Insticksprogrammet är tillgängligt gratis.

Plattformen används av mer än 5 miljoner användare över mer än 250 000 företag, och några av de anmärkningsvärda företagen är Google, TikTok, Disney, Uber, Airbnb och Netflix.

Tillsammans samlar in 20 miljoner dollar för att bygga generativa AI-modeller med öppen källkod

Startup Together, som utvecklar generativ AI med öppen källkod, samlade in 20 miljoner dollar från Lux Capital i en såddrunda med deltagande från andra högprofilerade ängelinvesterare som PayPals medgrundare Scott Banister och Cloudera grundare Jeff Hammerbacher.

  Narwhal för reddit är perfekt för Lurkers och GIF-hatare [iOS]

Together syftar till att skapa generativa AI-modeller och tjänster med öppen källkod för att hjälpa organisationer att införliva AI i sina produktionsapplikationer.

Startupen bygger en molnplattform som erbjuder skalbar datoranvändning till lägre priser jämfört med dominerande leverantörer som Google Cloud, AWS och Azure.

Tillsammans första projekt inkluderar RedPajama, som främjar generativa modeller med öppen källkod, och GPT-JT, en gaffel av den textgenererande modellen med öppen källkod GPT-J-6B.

Together Decentralized Cloud-plattformen kommer att slå samman hårdvaruresurser, inklusive GPU:er, från volontärer på internet.

Företaget planerar att utöka sitt team, investera i FoU, infrastruktur och produktutveckling, och har fått stort intresse från olika företag.

För fler uppdateringar, kolla in kategorin Senaste teknik.