Mer exakt trafikkalkylator 2022?

Spread the love

Att bedöma ditt företags onlineprestanda kan inte hända utan korrekta riktmärken – från övergripande marknad till konkurrensinsikter måste du förstå hur andras prestationer ser ut.

Ändå kommer ingen att dela med sig av den här typen av information – även om du konkurrerar med offentliga företag, tenderar de inte att avslöja sin trafik eller omvandlingsuppskattningar. Därför måste du vända dig till tredjepartsverktyg som avslöjar vad som händer i ditt konkurrenslandskap.

I det här inlägget kommer vi att fokusera på två nyckelverktyg för konkurrensanalys – Similarweb och Semrush – för att ta itu med följande frågor:

 • Hur exakta är webbplatstrafikuppskattare; och
 • Vilket verktyg – Similarweb eller Semrush – gör ett bättre jobb med att förse dig med konkurrenters trafikinsikter.

Kan tredjepartsverktyg erbjuda korrekta trafikuppskattningar?

I den perfekta digitala världen vill du ha tillgång till Google Analytics-liknande data om dina konkurrenter. Men detta kan knappast någonsin vara fallet – den här typen av information är konfidentiell, och ingen verksamhet kommer, med sitt förnuftiga sinne, helt enkelt att släppa dessa siffror till allmänheten.

Det är här verktyg som Semrush eller Similarweb kommer in.

Nu, för att bedöma noggrannhetsnivån, låt oss först ta upp hur varje verktyg går till att samla in och bearbeta konkurrerande data:

Semrushs Traffic Analytics-verktyg

Trafikanalys – en del av Semrush .Trends-lösningen – är det bästa verktyget för att samla in olika insikter om konkurrenter: från att utforska deras trafikgenereringsstrategier och publikinsikter till att avslöja rivalernas uppskattningar av trafikantal och statistik över användarbeteende.

Alla data inom verktyget är baserat på petabyte av klickströmsdata som samlats in från flera tredjepartskällor och proprietära källor. Denna anonymiserade data samlar in insikter om användarbeteende hos över 200 miljoner användare och körs vidare genom Semrushs anpassade AI och maskininlärningsalgoritmer.

  Fix Scripted Diagnostics Native Host Fungerar inte

Liknande webb

Denna plattform använder en liknande lösning när det gäller datainsamling. De använder tredjepartsdataleverantörer, offentliga datakällor och anonymiserade paneldata från olika webbläsartillägg som finns på besökta webbplatser. Dessutom, Liknande webb kastar också indirekt data från webbplatsägare i mixen.

Hur exakt är deras trafikdata?

Eftersom vi har avslöjat var båda verktygen tar sin trafikdata ifrån, kan vi anta att även om extrapolering och AI-algoritmer kan göra sitt jobb, är det osannolikt att du kommer att se 100 % datanoggrannhet från något av verktygen.

Men det här borde inte låta nedslående.

Grejen med webbplatstrafikuppskattare är att även om de inte ger den ultimata datanoggrannheten, kan de perfekt fungera som riktmärken. Och de viktigaste sakerna att tänka på när man analyserar marknaden och konkurrenters trafikdata är:

 • Titta inte på absoluta tal.
 • Betrakta all trafikdata som relativ. Detta innebär att du kan köra din egen webbplats genom verktyget, få ett visst antal och sedan titta på konkurrenter och bedöma deras onlineprestandaindikatorer i förhållande till dina.
 • Säg att om deras trafik överstiger din med 5 %, kan du sedan ta dina verkliga trafikräkningar (samlade från Google Analytics) och lägga till 5 % för att få en korrekt absolut vy.

Men du behöver verkligen inte absoluta tal i det här fallet. Det du verkligen får är exakta riktmärken som du kan jämföra din prestation mot.

Semrush vs. Similarweb: Vilket verktyg att välja?

Nu, när vi har förstått hur Semrush och Similarweb samlar in sina trafikdata, bör vi gå vidare till att stapla ett verktyg mot det andra om några kriterier:

 • Datanoggrannhet
 • Ytterligare egenskaper
 • Prissättning

Datanoggrannhet

Även om vi har sett massor av studier som jämför Semrushs trafikdata med Similarweb, vill vi hänvisa till ett av de mest omfattande testerna kring detta ämne.

OWOX har analyserat data över 750+ webbplatser från 10 branscher för att se vilket verktyg som gav den mest exakta informationen (OWOX hade tillgång till dessa webbplatsers anonymiserade Google Analytics-data för att korskontrollera resultaten):

  Åtgärda AMD Catalyst Control Center saknas

 • Båda verktygens datanoggrannhet är relativt likartad, med endast några få avvikelser.
 • Semrush hade överlägsna noggrannhetsnivåer över webbplatser i mellan-till-hög trafik (500K+).
 • Sammantaget verkade Similarweb undervärdera trafikantal i ett högre antal fall jämfört med Semrush.

En annan studie av Mobidea bevisar bara dessa fynd:

Ju lägre felnummer, desto högre noggrannhet för båda verktygen. I det här fallet visade Semrush också överlägsna resultat för sajter inom det mindre trafikintervallet förutom för sajter med 50 000-150 000 besökare per månad. I den lägsta trafikkategorin visade Similarweb inte ens någon data.

Ytterligare funktioner och priser

Vi ville inte skilja prissättning från funktioner, eftersom i Semrushs fall ingår alla extra förmåner i Semrush .Trends-lösningen, medan i Similarwebs fall är de flesta funktionerna prissatta separat:

 • Mobil data: tillgänglig inom båda verktygen; Similarweb kommer dock att debitera extra för åtkomst.
 • Historisk data: Semrush ger tillgång till historisk data från och med april 2016. Similarweb kan gå tillbaka till 37 månader, men deras grundläggande plan ger dig bara tillgång till en 12-månadersperiod.
 • Geo: Semrush täcker data över 190 länder och regioner utan att behöva betala extra för något abonnemang. Similarweb innehåller data för 90 länder; varje marknad prissätts dock separat.
 • Trafikkanaler: Båda verktygen avslöjar var dina konkurrenters trafik kommer ifrån. Även om de båda täcker direkta, sök-, betalda, sociala och remisstrafikkällor, inkluderar Similarweb även visning och e-post.

 • Mest besökta sidor: Semrushs Traffic Analytics-verktyg avslöjar vilka konkurrenters sidor som lockar de största trafikandelarna – detta bör hjälpa dig att förstå dina konkurrenters bästa produkter och tjänster. Similarweb gör det också.
 • Extra förmåner: Semrush .Trends-lösningen kommer utöver ett allmänt Semrush-abonnemang. Det innebär att du kommer att få tillgång till 50+ verktyg som hjälper dig med allt digital marknadsföring: avancerad SEO-bevakning, PPC-hantering, innehållsmarknadsföring, sociala medier, digital PR, och, naturligtvis, marknads- och konkurrensinsikter. När det gäller datakvalitet, har Semrush den största sökordsdatabasen och topplänkdatabasen och använder sin egen algoritm för att köra Google SERP-analys.
  4 bästa Samsung FRP Bypass-verktyg att prova

Similarweb har några av Semrushs möjligheter, men de är alla prissatta separat, så du skulle inte riktigt vända dig till Similarweb för sökordsanalys – de är inte specialiserade på det. Det ingår inte i priset.

 • Prissättning: Nu är prissättning den största skillnaden mellan de två lösningarna. Semrush är mycket transparent med sina kostnader – du måste ha ett befintligt Semrush-abonnemang för att köpa Semrush .Trends. Så, den grundläggande Semrush-planen som inkluderar full tillgång till sin marknad och konkurrenskraftiga insiktsplattform kommer att kosta 319 $.

Med Similarweb kan vi dock inte berätta någonting. Du måste landa på det här sida att kontakta en säljare för att få ett prisriktmärke.

Slutliga tankar: Är webbplatstrafikberäkningar verkligen värt det?

När du väl har nått en viss nivå av kunskap kring den digitala sfären kan vi inte se hur du kan gå tillväga för din digitala marknadsföringsstrategi utan att få tillgång till konkurrenskraftiga insikter.

Hela onlinemarknadsföringsstrategin kan bara formuleras, utvärderas eller ses över baserat på rivalernas resultatindikatorer. Så även om tillgång till webbplatstrafikuppskattare naturligtvis kommer att kosta dig en extra slant, bör du verkligen tänka på om du vill gå tillväga för din digitala marknadsföringsstrategi med ögonbindel eller om du vill förstå om en trafiktillväxt på 5 % år för år är en bra eller något dåligt.

Få en exklusiv 14-dagars SEMrush-testperiod för att uppleva plattformen.