Lagra artiklar, bilder och PDF-filer i Dropbox eller Google Drive [Chrome]

Det har aldrig saknats nya saker att upptäcka på webben. Men det största problemet är att hänga med i det du verkligen vill komma ihåg. Det är så lätt att upptäcka något intressant bara för att glömma det och aldrig hitta det igen. Lyckligtvis har molnlagringstjänster som Google Drive och Dropbox hjälpt oss att spara innehåll online och komma åt det snabbt och enkelt senare. Ballloon är ett tjusigt litet Chrome-tillägg som syftar till att ge dig ett sätt att enkelt lagra webblänkar, bilder och PDF-filer till ovan nämnda molntjänster och snabbt hitta dem igen, allt utan att behöva ta upp extra utrymme på din dator.

Att använda Balllloon med antingen Dropbox eller Google Drive är väldigt enkelt och okomplicerat. När det är installerat från Chrome Web Store behöver du bara klicka på Balloons Omnibar-ikon följt av ”Logga in med Google” oavsett vilken tjänst du vill använda.

När du har loggat in är nästa steg att logga in på molntjänster som stöds. Efter att du klickat på dess Omnibar-ikon igen, kan du klicka på antingen Dropbox eller Google Drive för att aktivera den, varefter den kommer att be dig att auktorisera applikationen att få åtkomst till båda kontona såklart.

Tidigare molnintegrering, Ballloon gör det också möjligt för dig att ange målkatalogen där du vill spara innehållet. Detta kan göras genom att klicka på knappen Ändra bredvid det länkade kontot. Ballloon stöder för närvarande bara Dropbox och Google Drive, men det verkar som om stöd för OneDrive och Box kommer att läggas till i framtida uppdateringar.

Så nu den mest intressanta delen av Balloon; sparar de faktiska länkarna. När du hittar någon intressant bild, länk eller PDF online kan du flytta den till din molnlagring genom att högerklicka på den. Navigera helt enkelt till menyn ”Spara länk till” och klicka på den aktiverade tjänsten i undermenyn. Den länken sparas omedelbart i målmappen, och du kan öppna ditt molnkonto för att komma åt det senare.

Du kan till och med kontrollera en länks uppladdningsstatus genom att klicka på Balloons ikon och navigera till avsnittet Avgångar.

Ballloon är totalt sett en fantastisk tjänst som ger en enklare lösning för att spara innehåll till molnlagringstjänst som de flesta av oss redan använder.

Installera Balloon från Chrome Web Store