Lägg till 5 viktiga uppgifter på sidan Ny flik [Chrome]

Vi har tidigare täckt en rad komplexa uppgiftshanterare för stationära och mobila plattformar, men om du letar efter något mycket enklare är Dayboard för Chrome värt ett försök. Det är en minimal New Tab-sidetillägg för Googles webbläsare som låter dig fokusera på de viktigaste sakerna i din dagliga agenda. Tillägget tar över standardsidan för ny flik och presenterar en enkel arbetsyta där du snabbt kan skriva ner de fem viktigaste uppgifterna och att göra som du vill utföra den dagen. Huvudidén bakom Dayboard är att hålla reda på dessa uppgifter och deras scheman åt dig så att du inte glömmer dem.

När det har laddats ner och installerat ersätter tillägget automatiskt standardsidan för ny flik för dig, och det finns inget annat du behöver göra för att få det igång.

Duken där du snabbt kan skriva dina uppgifter visar aktuellt datum tillsammans med pilknappar som låter dig navigera mellan dina tidigare uppgiftslistor. För att börja, allt du behöver göra är att skriva uppgiftens namn och trycka på Enter. Detta kommer i sin tur att spara den uppgiften och en bock visas bredvid den. När en uppgift är klar kan du helt enkelt markera objektet som avslutat från listan. Det som är bra med Dayboard är att den presenterar din uppgiftslista på varje ny fliksida, och påminner dig hela tiden om sysslor som du inte har slutfört ännu. Intressant nog låter Dayboard dig bara slutföra upp till fem uppgifter på en enda dag.

Det låter dig dock ta bort befintliga uppgifter och lägga till nya, eller ändra nuvarande uppgifter genom att klicka på redigera-knappen. Redigeringsfunktionen är tillräckligt bra för att utföra mer än fem uppgifter om dagen genom att ersätta nya uppgifter med gamla.

Dayboard låter dig också gå in i ”Fokusläge”, som bara visar dig en att göra åt gången. Detta kan visa sig vara praktiskt om du har svårt att fokusera på flera uppgifter i din agenda. När du till exempel är i fokusläge kan du helt enkelt fokusera på en uppgift, och när du har slutfört den kan du markera den som klar. Dayboard låter dig också hoppa över en uppgift genom att klicka på tillhörande knapp.

Sammantaget är Dayboard ganska användbart för alla aktiviteter och uppgifter som du vill bli påmind om men som inte är bundna till ett schema och är av engångskaraktär.

Installera Dayboard från Chrome Web Store