kontrollera din hårdvara före ett samtal

Spread the love

Ett onlinemöte kräver två saker för att fungera bra; en tjänst som kan hantera ljud- och videoströmmar bra, och en stabil internetuppkoppling. Det är upp till en användare att hitta en tjänst som kan hantera ljud- och videosamtal bra. Om du planerar att använda Zoom för möten kan du kontrollera om din internetanslutning kan hantera ljud- och videoströmning.

Zoomtestmöte

Zoom kan användas gratis och som sådan kan du alltid starta ett slumpmässigt möte med noll deltagare och kontrollera om allt fungerar. Som sagt, om du inte har ett Zoom-konto eller om du vill prova på ett testmöte oavsett, har Zoom dig täckt.

  Hur man skannar (eller skannar om) efter kanaler på din TV

Starta Zoom-testmöte – Desktop

Följ dessa steg för att starta ett Zoom-testmöte.

Öppna en modern webbläsare som Chrome, Firefox, Edge eller Safari.
Besök Zoom Testmöte sida.
Klicka på Gå med.
Öppna Zoom-klienten när du uppmanas att göra det.
Om du inte har Zoom-appen installerad, avvisa uppmaningen och klicka på Starta möte.
Zoom frågar om du kan se dig själv i kameran, spela upp ljud via högtalarna och få dig att prata i mikrofonen.
Om hårdvaran fungerar är det bra att starta ett möte.

Starta Zoom-testmöte – mobil

För att starta ett Zoom-testmöte på en mobil enhet måste du ha den officiella Zoom-appen installerad på din telefon. Den är tillgänglig för både Android och iOS.

  Har du Bluetooth på din PC

På din telefon, besök Zoom testmötessida i din webbläsare.
Klicka på Gå med.
Klicka på Starta möte.
Tillåt din webbläsare att öppna Zoom-appen.
Testa ljud och video.
Om allt fungerar, avsluta mötet.

Kontrollera internethastigheten

Zoom-testmötet kontrollerar din hårdvara men om du vill kontrollera din internethastighet. vi rekommenderar två verktyg som du bör prova.

Speed.net är go-to-verktyget för att kontrollera ditt internets hastighet. Besök webbplatsen och klicka på Gå. Du bör ha hyfsad hastighet och låg ping.

Det finns även Fast by Netflix. Det är tänkt att kontrollera om ditt internet kan stödja streaming från Netflix men det är ett bra verktyg för att kontrollera om din internethastighet tillåter dig att hålla ett onlinemöte också. Om din internetanslutning är tillräckligt snabb för Netflix kommer den att vara tillräckligt snabb för ett onlinemöte.

  Hur kan jag se var mitt Apple-ID används?

Slutsats

Det är alltid en bra idé att testa Zooma ut för ett möte, särskilt om du precis har installerat appen eller om du planerar att använda den på ett system du inte känner till. Testsamtalet är gratis men fungerar som en utmärkt kontroll före samtalet. Om något är fel har du tid innan mötet börjar att fixa det.