Jag Hittade Min Nya Favoritapp För Anteckningar Och Planering: Här Är Varför Den Är Fantastisk

By rik

Efter en lång tids funderande har jag äntligen tagit beslutet att investera i ett livstidsabonnemang på GoodNotes inför det kommande läsåret. Redan nu, medan jag förbereder mig inför terminstarten, kan jag se att detta är en av de bästa apparna för anteckningar jag har stött på. Jag ska berätta varför GoodNotes verkligen skiljer sig från mängden av konkurrerande alternativ.

1. Enkel struktur för dina anteckningar

Med flera kurser på schemat är strukturen på mina anteckningar otroligt viktig. Att ha ordning på digitala resurser är lika väsentligt som att ha ett välstädat skrivbord.

Innan jag började använda GoodNotes, testade jag Apples egna anteckningsapp. Apple Notes var visserligen en hyfsad app för anteckningar, men bristen på organiseringsmöjligheter var en stor nackdel.

Nu strukturerar jag mina anteckningar genom att skapa separata mappar för varje termin och undermappar för varje enskild kurs jag går.

Jag skapar även undermappar för inlämningsuppgifter, presentationsbilder, anteckningar och annat inom varje kursmapp för att få ordning på allt. Jag använder mig flitigt av färgkodning och ändrar färg på varje ämnesmapp för att de ska vara lätta att hitta.

GoodNotes ger mig även möjligheten att lägga till ikoner på mapparnas omslag, vilket är en användbar detalj för att snabbt kunna särskilja dem. Jag färgsätter även omslagen på anteckningsblocken inom varje ämnesmapp för att hålla allting organiserat.

2. Synkronisering över dina enheter

Jag använder både en iPad Air och en MacBook Air för mina studier. En av de bästa funktionerna i GoodNotes är att alla anteckningar jag gör på min iPad synkroniseras mellan mina Apple-enheter. Det innebär att om jag är på språng och inte har tillgång till min iPad, kan jag enkelt öppna mina anteckningar på min MacBook eller till och med på min iPhone.

För att aktivera GoodNotes iCloud-synkronisering måste alla dina enheter vara anslutna till samma Apple-konto.

3. Sökfunktion även i handskrivet material

Jag använder separata anteckningsblock för varje kurs och brukar skriva inlämningsuppgifter i nya anteckningsblock eftersom jag lämnar in dem via Google Classroom. Med den stora mängd anteckningar jag har i GoodNotes kan det vara svårt att hitta det jag söker.

Jag går till exempel en kurs i Tillämpad Fysik den här terminen. Om jag vill titta på mina anteckningar om vektorer, kan jag gå till den specifika mappen jag skapade för kursen, men det ger mig bara tillgång till några få dokument. Jag skulle fortfarande behöva öppna flera anteckningsblock och bläddra igenom dem för att hitta rätt anteckningar.

Som tur är har sökverktyget i GoodNotes gjort det mycket enklare. Istället för att manuellt bläddra igenom flera anteckningsblock kan jag skriva ”Vektorer” i sökfältet, och alla dokument som innehåller ordet dyker upp – ja, även mina handskrivna anteckningar!

Du har även möjligheten att öppna specifika dokument och söka efter nyckelord inom dem.

4. Praktiska AI-funktioner

Låt oss vara ärliga – i dagens läge är det svårt att hitta en app utan inbyggda AI-funktioner. Även om jag tycker att vissa AI-funktioner i andra appar kan kännas lite påträngande, har de i GoodNotes verkligen imponerat på mig.

Stavningskontroll för handskriven text

När jag skriver anteckningar på föreläsningar fokuserar jag mer på att fånga allt som föreläsaren säger, än på perfekt stavning. GoodNotes stavningskontroll är en räddare i nöden i de här fallen. Den markerar felstavade ord med en prickad röd linje, och du kan trycka på ordet för att se förslag på rätt stavning.

När du väljer ett alternativ, använder GoodNotes AI sin magi och korrigerar ordet åt dig med din egen handstil!

Matematikhjälp

Som en STEM-student uppskattar jag även den AI-baserade matematikhjälpen. Funktionen analyserar din lösning, ger realtidshjälp, kontrollerar ditt arbete och ger tips om du har fastnat. Just nu är den begränsad till GoodNotes interaktiva övningskurser, som SAT Math Practice Course, men det är en stor tillgång.

Om du, som jag, har en tendens att göra slarvfel när du löser problem (som att addera två siffror fel), kommer du att älska den här funktionen. Jag hoppas bara att de utökar funktionen bortom övningskurserna.

Du kan öppna en interaktiv övningskurs och använda AI-verktyget för att lösa slumpmässiga uppgifter i det tomma utrymmet, precis som jag gjorde i bilden ovan. Tänk på att om du gör det, får du inte ledtrådar kopplade till den aktuella frågan.

Fråga GoodNotes

Fråga GoodNotes är ett annat användbart AI-verktyg. Du får 30 AI-krediter per dag att ställa frågor, och det som är bra är att du kan ställa frågor kopplade till dokumentet du har öppet. Jag bad till exempel en gång GoodNotes att förklara hur man löser en vektoruppgift med hjälp av mina anteckningar. Svaret tog inte bara upp huvudpunkterna, utan förklarade också ett exempel på en uppgift jag hade löst.

Fråga GoodNotes fungerar också som ett utmärkt AI-verktyg för att hjälpa dig med matematiska problem. Om du vill ställa en fråga om en bild kan du använda Lasso-verktyget.

Många av GoodNotes AI-funktioner är i dagsläget experimentella och tillgängliga i ett begränsat antal länder, så du kanske inte har tillgång till dem än.

5. Tidsverktyget hjälper dig med tentor

En sak jag alltid har kämpat med under tentor är tidsplaneringen. Du hittar mig alltid febrilt skrivandes i slutet av varje tenta, även när klassrummet nästan är tomt. För att bli bättre på det, övar jag på att lösa gamla tentor under tidspress. Innan jag började använda GoodNotes brukade jag ta tiden med Klock-appen på min iPhone eller Mac.

Funktionen Tidsverktyget, som namnet antyder, låter dig ta tiden när du arbetar med uppgifter. För närvarande erbjuder den två olika lägen: Timer och Stoppur. Jag använder Timern när jag simulerar tenta-förhållanden med gamla prov och Stoppuret när jag övar på uppgifter för att följa upp min lösningshastighet för olika frågetyper.

Du kan även se din Tidsverktygshistorik för att analysera dina framsteg. Även om detta är en mindre funktion, är det något jag ofta använder men inte har sett i andra anteckningsappar.

6. Mycket för pengarna

Något som förenar alla studenter runt om i världen är att vi alltid jobbar med en budget. Att abonnera på en anteckningsapp kostar pengar. Men om du tänker efter, kommer alla anteckningsblock, pärmar och kontorsmaterial du köper under ett läsår att kosta ungefär lika mycket, eller kanske mer.

Precis som de flesta andra anteckningsappar erbjuder GoodNotes månatliga och årliga abonnemang, men det finns också ett engångsalternativ som kostar 29,99 dollar, vilket jag valde. Med tanke på att de flesta grundutbildningar varar i fyra år, skulle ett årligt abonnemang med största sannolikhet bli dyrare än engångsalternativet i längden.

Men om du går ett kortare program, eller vill testa appen efter gratisperioden, skulle jag föreslå ett årligt abonnemang. Tänk på att engångsalternativet endast är tillgängligt för Apple-användare.

Jag tvekade inför att teckna ett abonnemang och övervägde andra alternativ, men jag är glad att jag gav GoodNotes en chans! Det är definitivt bland de bästa investeringarna jag har gjort sedan jag köpte min iPad för mina studier.

Sammanfattningsvis har GoodNotes blivit en oumbärlig del av min studierutin. Med sina avancerade funktioner för organisering, synkronisering och AI-verktyg gör den det enklare än någonsin att hålla koll på mina anteckningar, planera min tid och förstärka mitt lärande. Om du är en student som vill maximera din studietid är GoodNotes ett utmärkt val!