Hur tar du bort ett Xfinity-konto

Spread the love

Utvecklingen av Comcast Cable Communications, LLC, omdöpt till Xfinity, är ett av de ledande amerikanska telekommunikationsföretagen som tillhandahåller ett brett utbud av tjänster under sin tagg. Deras internettjänster är utspridda under breda kategorier, som Internet, TV & Streaming, Mobil, Hem och Telefon. Xfinity har dock misslyckats då och då att hänga med i konsumenternas växande förväntningar trots att de betjänar ett brett nätverk. På samma sätt kan du ha känt varför Xfinity-appen inte fungerar. Så vi är här för att hjälpa dig om dina Xfinity-tjänster inte kan tillfredsställa dina internetbehov eller fördröjer. Du kan säkert ta bort Xfinity-kontot med denna steg-för-steg-handledning. Och du är på rätt ställe att lära dig det. Läs den här artikeln för att ta reda på hur du kan ta bort Xfinity-kontot och återställa ditt Xfinity-lösenord. När du är klar med det kan du titta närmare på varför Xfinity-appen inte fungerar och hur du stänger ditt konto hos Comcast.

Hur tar du bort ett Xfinity-konto

Fortsätt läsa vidare för att ta reda på varför Xfinity-appen inte fungerar och lär dig stegen för att stänga ditt konto hos Comcast i detalj.

Hur aktiverar du ditt Comcast-modem utan appen?

Vanligtvis aktiveras Comcast-modem eller Xfinity Gateways via ett Xfinity-konto i Xfinity-applikationen. Du kan dock också aktivera din Gateway utan appen, genom Xfinity Activation webbplats. Metoderna som nämns nedan kommer att ge dig detaljerna.

Obs: Om du vill ha en problemfri aktivering kan du också använda Xfinity Voice Service på 1-855-955-2212 för att hjälpa dig under aktiveringsproceduren. Du är också välkommen att konsultera din tillverkares installationsguide.

Metod 1: Använd koaxialkabel

Den första metoden innebär användning av en koaxialkabel och Wi-Fi. Det första steget skulle vara att hitta kabeluttaget centralt i ditt hem.

Obs: Placera din Xfinity Gateway på ett öppet utrymme (placera den inte på golvet) så att enhetens signal inte avbryts av slutna block, som fönster, ytterväggar och andra trånga områden.

1. Anslut Comcast-modemet eller Xfinity Gateway. Fäst ena änden av koaxialkabeln till Cable In/RF In-porten på din gateway eller modem.

2. Anslut sedan den andra änden av koaxialkabeln till kabelns vägguttag.

3. När modemet är aktiverat efter tio minuter, se upp för lamporna på modemet.

Obs 1: Lamporna kommer att variera beroende på vilken modell du har. Du kan ta en titt på typerna av modem eller tillgängliga Xfinity Gateways.

Obs 2: Koppla inte ur modemet under hela aktiveringsprocessen.

4. Sök sedan efter nätverksnamnet (SSID) och lösenordet tryckta på sidan, baksidan eller undersidan av din gateway eller modem.

5. Om du använder Wi-Fi, gå till Wi-Fi-inställningar på din Xfinity Gateway och välj nätverksnamnet från listan över tillgängliga nätverk.

  Lär dig mer om människor som använder dessa 9 verktyg

6. Om du uppmanas att ange en PIN-kod istället för ett lösenord, klicka på länken Anslut med en säkerhetsnyckel för att ange lösenordet i fältet Säkerhetsnyckel.

Metod 2: Använda Ethernet-kabel

Den andra metoden innebär användning av en Ethernet-kabel.

1. Anslut ena änden av Ethernet-kabeln till en av de öppna portarna på din gateway eller modem.

2. Sedan den andra änden till Ethernet-porten på din enhet där du vill generera aktiveringen.

3. Porten tänds när den är ansluten.

Obs: När en tillfällig internetanslutning har upprättats kommer en välkomstprompt långsamt att leda dig att utföra aktiveringsprocessen. Om det inte visas, följ nästa steg.

4. Besök Xfinity-kontoaktivering sida i din webbläsare och klicka på länken här.

Obs: Om du befinner dig på en plats med en förinstallerad gateway kan du registrera och verifiera ditt Xfinity-konto direkt från den här länken.

5. Välj alternativknappen Mobiltelefonnummer eller Xfinity ID & Lösenord och klicka på Nästa.

6. Logga in på ditt Xfinity-konto genom att följa instruktionerna på skärmen för att påbörja aktiveringsprocessen.

Obs! Din gateway eller modem kan starta om i tio minuter beroende på hur lång tid det tar att behandla aktiveringsförfrågan. Stäng inte av din enhet eller modemet under denna tidsperiod.

7A. Anslut sedan dina enheter till ditt Wi-Fi-namn och lösenord för ditt hemnätverk, om din gateway eller modem stöder en trådlös anslutning.

7B. Om du har bytt ut din Xfinity-gateway och behållit samma inställningar under aktiveringen, bör dina tidigare anslutna enheter automatiskt återansluta.

Din aktiveringsförfrågan kommer att utfärdas av Xfinity när självinstallationsproceduren är klar.

Obs: Detta kan ta en kort stund och sedan kommer du att kunna njuta av alla Xfinity Wi-Fi-förmåner utan problem utan att behöva använda Xfinity-appen för att aktivera dina Xfinity-tjänster.

Fortsätt läsa den här artikeln för att lära dig hur du tar bort ett Xfinity-konto och varför Xfinity-appen inte fungerar.

Hur aktiverar du din xFi-gateway?

xFi Fiber Gateway eller Xfinity Gateways är allt-i-ett-enheter som levererar internet- och röstanslutning, Wi-Fi-täckning för hela hemmet, nätverkssäkerhet, kontroll och hastighet för den ultimata uppkopplade upplevelsen. Följ stegen nedan för att veta hur du aktiverar xFi-gateway, låt oss gå steg-för-steg.

1. Ladda ner Xfinity-appen från App Store eller Google Play Butik.

2. Starta appen och logga in på ditt Xfinity-konto med ditt Xfinity-ID och lösenord.

Obs! Du måste vara primär, medlem eller ansvarig för åtkomst.

3A. Tryck på Kom igång för att starta guiden för automatisk aktivering.

3B. Om du inte automatiskt uppmanas kan du gå till kontoikonen från det övre vänstra hörnet på fliken Översikt i Xfinity-appen.

4. Klicka på Aktivera xFi Gateway eller Modem under avsnittet Enheter.

5. Xfinity-appen guidar dig sedan automatiskt till att aktivera din Xfinity Internet/Xfinity Voice-tjänst. För självinstallation därefter kan du följa samma steg som du följt när du aktiverade Comcast-modemet eller Xfinity Gateway.

Obs: Om du har en enstaka lampa på din gateway kommer din enhet att vara redo att aktiveras när den blir vit och antingen lyser fast eller blinkar. Men om det finns flera lampor på din Gateway kommer den att aktiveras när de tre översta lamporna lyser med fast sken.

  Åtgärda nätverksanslutningsfel 0x00028002

6. Tryck på Redo att gå för att fortsätta med processen.

7. När gatewayen är påslagen trycker du på Kontrollera anslutning för att kontrollera om ditt kabeluttag är aktivt.

8. När kabeluttaget är aktivt kan du fortsätta med att ange dina referenser för att ansluta dina hemenheter till Xfinity-nätverket. Tryck sedan på Nästa. När din gateway är aktiverad kan du antingen gå till automatisk eller manuell inställning.

Obs: Om ditt kabeluttag är inaktivt kan du ytterligare klicka på Prova ett annat uttag för att se om anslutningen fungerar på de andra uttagen i ditt hem. Om du inte kan göra det, tryck på Jag har inte ett annat uttag för att boka ett teknikbesök av Xfinitys konsumentsupport.

9A. För automatisk installation måste du följa anvisningarna för att slutföra anslutningen.

9B. För manuell installation, kopiera ditt x-Fi-lösenord.

10. Gå sedan till Inställningar.

11. Gå till Wi-Fi-inställningarna på din enhet.

12. När din anslutning har slutförts kommer du att se ditt Wi-Fi-namn i listan över tillgängliga nätverk. Klistra in lösenordet i det angivna fältet.

Sedan kan du ansluta alla dina andra Wi-Fi-aktiverade enheter också. Fortsätt läsa den här artikeln för att lära dig hur du tar bort ett Xfinity-konto.

Varför fungerar inte Xfinity-appen?

Xfinity-applikationen hjälper oss att enkelt utföra självinstallation av xFi-gatewayen och hjälper oss också att lösa våra Xfinity-nätverksrelaterade problem. Men den vanliga frågan som har tagit en vägtull på Xfinity-konsumenter är varför Xfinity-appen inte fungerar. Appen kan ha slutat fungera på grund av ett fel. Den kan sluta svara eller stängas när appen startas. Ibland säger X-Fi också att du är borta från ditt Xfinity-hemnätverk medan du fortfarande är hemma. detta kan hända om:

  • Wi-Fi-anslutningen är instabil
  • Xfinity-appen är föråldrad

Det är därför som Xfinity-appen inte fungerar.

Varför kan du inte logga in på Xfinity?

En trolig orsak till att du inte kan logga in på Xfinity är att du har glömt ditt Xfinity-ID eller lösenord eller att du har angett ogiltiga uppgifter. Du kan återställa ditt Xfinity-lösenord för att lösa problemet.

Hur återställer du ditt Xfinity-lösenord?

Följ stegen nedan för att återställa ditt Xfinity-lösenord.

1. Besök Xfinity lösenordsåterställning sida i din webbläsare.

2. Ange ditt Xfinity ID och klicka på Fortsätt.

3. Slutför sedan den snabba säkerhetskontrollen och klicka på Fortsätt.

4. Välj önskad metod för att återställa ditt lösenord och klicka på Fortsätt.

5. Slutligen, ange och bekräfta ditt nya lösenord och klicka på Fortsätt.

Kan du avbryta Xfinity när som helst?

Ja, du kan säga upp din Xfinity när som helst.

Hur tar du bort ett Xfinity-konto?

Du kan ta bort Xfinity-kontot om du inte längre har tillgång till kontot eller om du inte vill ha ett konto i första hand. Vi kommer att visa dig hur du tar bort det i stegen som nämns nedan.

1. Besök Xfinity Privacy Center sida och klicka på Sekretesspolicy.

2. Bläddra ned till avsnittet Hur du får åtkomst till och korrigerar informationen i våra register och klicka på länken Särskild information om invånare i Kalifornien.

3. Klicka sedan på länken Individual Rights Request för att begära radering.

4. Markera kryssrutan för att säkerställa att du är bosatt i Kalifornien och klicka på Fortsätt.

  7 bästa Project Zomboid Server Hosting för bättre spelupplevelse

5. Klicka på Jag har för närvarande ett konto > Fortsätt.

6. Klicka på Raderingsbegäran > Fortsätt igen för att fortsätta processen.

7. Logga in på ditt Xfinity-konto med hjälp av inloggningsuppgifterna.

8. Verifiera ditt konto genom tvåstegsverifiering eller multifaktorverifiering, den som du har valt.

9. Klicka på Nästa.

10. Klicka på Fortsätt efter att du har granskat din begäran om borttagning.

11. Klicka på Visa konton för att återigen gå igenom de länkade kontona till din profil. All associerad data kommer att tas bort grundligt.

12. Granska din raderingsansökan. När du är klar med det klickar du på Begär radering. En dialogruta visas. Klicka på Jag är säker för att bekräfta din begäran om borttagning.

Du kommer att få ett e-postmeddelande när din begäran om radering av Xfinity-konto har bekräftats av företaget.

Hur tar du bort ditt Comcast-e-postkonto?

Du kan ta bort din Comcast-e-post om du känner att du är för mycket avlyssnad. Stegen nedan kommer att vägleda dig.

1. Logga in på din Xfinity-konto som primär användare.

2. Klicka på fliken MITT KONTO.

3. Klicka på fliken ANVÄNDARE.

4. Leta upp användaren du vill ta bort och klicka sedan på Redigera till höger om deras namn.

5. Klicka på Ta bort för att permanent radera ID:t från ditt konto.

6. Du kommer att bli ombedd att bekräfta för att ta bort användaren. Klicka på Ta bort användare.

Fortsätt läsa för att lära dig hur du stänger ditt konto hos Comcast.

Varför raderas dina Comcast-e-postmeddelanden?

Om Comcast-e-postmeddelanden raderas från ingenstans, behöver du inte oroa dig. Det kan finnas en infektion med skadlig programvara eller ett intrång i kontot. Vidare har Comcast Xfinity gått ut med ett uttalande om att om du inte loggar in på ditt Xfinity ID på 12 månader kommer ditt konto att utfärdas för radering efter ytterligare tre månader. Så logga in själv då och då för att undvika oönskad radering. Låt oss nu se hur du stänger ditt konto hos Comcast.

Hur stänger du ditt konto hos Comcast?

Du måste ringa Comcast kundtjänst på 1-800-Xfinity eller 1-800-Comcast och göra en begäran om att ta bort ditt konto. Följ sedan instruktionerna från representanterna för att radera eller stänga ditt konto hos Comcast framgångsrikt.

***

Så vi hoppas att du har förstått hur du tar bort ett Xfinity-konto och stänger ditt konto på Comcast med de detaljerade stegen till din hjälp. Du kan låta oss veta alla frågor eller förslag om något annat ämne som du vill att vi ska göra en artikel om. Släpp dem i kommentarsfältet nedan för att vi ska veta.