Hur suddar man bakgrunden på zoom?

Spread the love

Presentera ditt bästa jag medan du deltar i dina organisationsmöten på Zoom med dess oskärpa bakgrundsfunktion.

E-post och textchatt kan vara enklare och snabbare, men kraften i kommunikation ansikte mot ansikte är oslagbar. Med framväxten av arbeta hemifrån-kulturen har behovet av sådan kommunikation blivit avgörande. Och detta kan uppnås med hjälp av olika videokonferensverktyg.

Lyckligtvis är marknaden full av avancerade och innovativa alternativ som uppvisar olika funktioner. Ett av dessa alternativ för dina videokonferensbehov är Zoom.

Vad är Zoom?

Zoom meetings är en ledande molnbaserad programvara för videokommunikation som Zoom Video Communications utvecklar. Det föredras i hög grad av individer, företag, små företag och mer för att åstadkomma samarbete mellan teamet. Zoom låter dig interagera med dina kollegor eller team när det inte finns någon chans till personliga möten.

Med Zoom kan du njuta av ljud- och videomöten förutom att genomföra enkla livechatt. Det bästa med denna programvara är att du kan spela in konferenssessionerna och se dem senare.

När du pratar om Zoom är de vanligaste termerna du skulle ha stött på Zoom Room eller Zoom Meeting. Ett Zoom-möte kallas den videokonferens som det är värd för. För att gå med i Zoom-möten behöver du en webbkamera eller smartphone.

Varför föredras zoom mer?

Anledningen till att de flesta professionella organisationer föredrar zoom är att den har utvecklats med de professionella mötesstandarderna i åtanke. Varje aspekt, som HD-videokvalitet, webbseminarier, arbetsytor, rum, etc., säkerställer smidig affärskommunikation.

För att hjälpa dig att se mer professionell ut även hemifrån, ger den dig ett alternativ för blå bakgrund. Med det här alternativet kan du helt enkelt göra bakgrunden till din video suddig. Detta är den unika funktion som Zoom erbjuder proffs som deltar i videokommunikation.

Varför kan du behöva sudda ut din bakgrund?

Det kan finnas flera anledningar till att dölja din bakgrund från din video.

 • Dölj röran: Du är hemma hos dig och har röran, eller så är din bakgrund bara rörig. Du skulle definitivt vilja dölja det när en anpassad bakgrund inte passar dina behov. I det här fallet är det rätta alternativet att sudda din videobakgrund.
 • Sekretess för ditt utrymme: Du kanske vill behålla integriteten i ditt utrymme. Också i så fall gör oskärpa bakgrund underverk.
 • Håll deltagarna koncentrerade på ämnet: En rörig bakgrund eller saker som syns i din bakgrund kan skapa ett hinder för mötesdeltagarna. Så du kan sudda din bakgrund för att förhindra att de får någon form av distraktion från din bakgrund.

Nu när du är medveten om betydelsen av att sudda din videobakgrund kanske du vill implementera den här inställningen. Här är en steg-för-steg-guide för hur du enkelt suddar din Zoom-bakgrund.

Suddig bakgrund innan ett möte

 • Öppna skrivbordsapplikationen för Zoom och logga in på den.

 • Klicka på din profilbild i det övre högra hörnet av zoomskärmen.

 • Välj Inställningar, sedan Bakgrund och sedan Filter.

 • Klicka på alternativet Oskärpa under fliken Virtuell bakgrund.

Suddig bakgrund under ett möte

 • Gå med i videomötet på Zoom som du brukar.
 • Du hittar en videoknapp längst ner till vänster i ditt zoomfönster. Den här knappen används för att starta eller stoppa videon.

 • Klicka på uppåtpilen bredvid den här videoknappen.

 • Välj Oskarpa min bakgrund.

Och du är inställd på att delta i virtuella möten med en suddig bakgrund.

Slutsats

Detta blå bakgrundsalternativ har nyligen lagts till av Zoom. Och det här alternativet är till stor nytta för proffs. Eftersom de håller sig redo att delta i möten utan att tänka på var de är och hur deras omgivning är. Så om du letar efter någon sådan lösning, använd den här inställningen på det sätt som diskuterats ovan. Det kan otroligt hjälpa dig att hålla fokus på ditt arbete oavsett var du befinner dig.

Gillade du att läsa artikeln? Vad sägs om att dela med världen?

  Vad du ska göra om din MacBook Pro inte startar