Hur slår jag på TTS i Discord

Text till tal, förkortat TTS, är en form av talsyntes som omvandlar text till talad röst. TTS-system är teoretiskt kapabla att ”läsa” vilken sträng av texttecken som helst för att bilda originalmeningar. För att uttrycka det enkelt, du skriver ut vad du vill säga och en automatiserad robotliknande röst kommer att tala den texten för dig.

TTS utvecklades i första hand för att hjälpa synskadade. Men när det kommer till Discord, skulle jag säga att det passar användare utan mikrofoner eller de som kanske är lite för nervösa för att tala öppet, perfekt. TTS on Discord är aktiverat som standard och har ett par sätt som det kan användas på.

Den här artikeln riktar sig till Discord-medlemmar som vill använda den här funktionen eller de serveradministratörer som hellre vill se den inaktiverad. Det kan trots allt bli irriterande väldigt snabbt när varje text som dyker upp läses upp med en robotton. I en tättbefolkad server där alla använder funktionen, skulle kunna replikera en scen som rippas direkt ur en Terminator-film.

Akta dig för Skynet!

Men jag avviker. Låt oss gå till uppgiften och diskutera hur man använder och inaktiverar Discord text-till-tal-funktionen.

Aktivera och inaktivera text-till-tal (TTS) på discord

Att använda text till tal är vansinnigt enkelt. Allvarligt talat, det är inte mycket med det alls. Allt som krävs är att du lägger till /tts innan du skriver vad du vill säga. Det är allt. Kom ihåg att TTS är aktiverat som standard så om den här åtgärden inte fungerar betyder det att funktionen har inaktiverats.

Ett exempel på mening skulle vara följande:

Om du vill säga, ”Jag är störst!”

Du vill skriva in:

/tts jag är störst

Något att tänka på, vilket jag tycker är ganska coolt, är att om du använder Discord i din webbläsare kan webbläsaren som du har valt att använda faktiskt ändra rösten i text till tal. Det betyder att de som använder webbläsaren Google Chrome kommer att ha en annan text-till-tal-röst än de som använder Mozilla Firefox. Detta händer baserat på vilken röst som är inställd på standard för dessa webbläsare.

Inaktivera text till tal

Det finns två metoder du kan följa för att inaktivera TTS-funktionen om den når de huvudvärksframkallande nivåerna.

1:a metoden

Så här stänger du av TTS-funktionen på din Discord-server:

 • Gå till Användarinställningar genom att klicka på Kugge ikonen till höger om din användarpanel.
  • Användarpanelen finns under kanalfönstret.
 • Klicka sedan på ”Meddelanden” i menyn till vänster.
 • Leta upp avsnittet Text-till-tal i det primära fönstret. Det är här som du kommer att se tre olika val att välja mellan:
  • För alla kanaler: Den här inställningen tillåter alla kanaler, över vilken server som helst, att låta meddelanden läsas i text-till-tal, oavsett om de använder /tts-kommandot eller inte. Du kommer att höra en hel del TTS över alla dina kanaler om du har detta aktiverat. Använd med försiktighet!
  • För aktuell vald kanal: Den här inställningen innebär att den aktuella textkanalen du har valt kommer att läsa meddelanden i text-till-tal.
  • Aldrig: Oavsett hur mycket dina vänner försöker, kommer du aldrig att höra de dova tonerna från text-till-tal-boten någonstans inom Discord. (Om du inte engagerar dig själv, förstås.)
 • Klicka på rutan till vänster om Aldrig för att sätta en bock i den, vilket gör att TTS inte hörs på din sida.

2:a metoden

Denna metod kan användas för att aktivera eller inaktivera /tts-kommandot. Det betyder att även om du försöker använda den, till skillnad från den tidigare metoden, kommer den inte att fungera för dig.

Så här stänger du av eller på den här funktionen:

 • Gå till Användarinställningar genom att klicka på Kugge ikonen till höger om din användarpanel.
  • Användarpanelen finns under kanalfönstret.
 • Klicka sedan på ”Text och bilder” i menyn till vänster.
 • Scrolla ner i huvudfönstret tills du kommer till ”Text-till-tal”.
  • Härifrån kan du stänga av eller på strömbrytaren.
 • Klicka på Spara ändringar knappen när du är klar.

Nu är möjligheten att använda /tts-kommandot antingen aktiverad eller inaktiverad beroende på de åtgärder du har vidtagit. Om du har det här alternativet inaktiverat och försöker använda /tts-kommandot följt av det du vill säga, kommer text-till-tal-boten inte att läsa det högt.

En viktig anmärkning är att båda dessa metoder är helt skilda från varandra. Detta innebär att TTS-alternativet i ”Text & bilder” är frikopplat från alternativet i ”Meddelanden”. Om en användare har TTS-aviseringar aktiverade, vad diskuterades i 1:a metoden, kan andra medlemmar fortfarande höra dina meddelanden skrivna för TTS oavsett dina inställningar. Så i slutändan inaktiverar eller aktiverar du egentligen bara funktionen för dig själv.

Ett annat bra tips, om ovanstående inte skulle fungera för dig eller om TTS själv bara slutar fungera bör du kontakta Discord-stöd. Fyll i den nödvändiga informationen för begäran, skicka in den, så bör någon från supportteamet återkomma till dig så snart de kan.