Hur man spelar Trine 3 på Linux

Trine 3 är ett action-/pusselplattformsspel som utvecklats av Frozenbyte. Det är efterföljaren till Trine 2 och släpptes den 20 augusti 2015. Spelet finns på Microsoft Windows, Xbox, PS4, Mac OS och Linux. Så här får du det att fungera på din Linux-dator.

Få Trine 3 att fungera på Linux

Trine 3 fungerar på Linux som ett inbyggt spel, men du måste först installera Steam-applikationen om du vill spela den. Tack och lov fungerar Steam på de flesta Linux-operativsystem. Tyvärr kommer programvaran inte förinstallerad på många distributioner, så vi måste gå igenom hur vi får det att fungera först.

Installera Steam

För att ställa in Steam på din Linux-dator måste du öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet. Du kan öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Eller sök efter ”Terminal” i appmenyn.

När terminalfönstret är öppet och redo att användas kan installationen av Steam börja. Använd installationsinstruktionerna nedan och konfigurera Steam på din Linux-dator.

Ubuntu

För att få Steam att fungera på Ubuntu måste du använda följande lämplig installation kommandot nedan i ett terminalfönster.

sudo apt install steam

Debian

Steam fungerar på Debian; du måste dock ladda ner Steam DEB-paketet till din dator för att få det att fungera. För att ladda ner den senaste versionen av Steam för Debian, använd wget nedladdningskommandot nedan.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Efter att ha laddat ner det senaste Steam DEB-paketet till din dator är det dags att installera Steam. Använda dpkg kommandot nedan, installera den senaste versionen av Steam.

sudo dpkg -i steam.deb

Nu när Steam är installerat på din dator måste du åtgärda eventuella beroendeproblem som kan ha uppstått under installationsprocessen. För att göra det, använd apt-get install -f kommandot nedan.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam är tillgängligt för Arch Linux-användare, förutsatt att du har aktiverat ”multilib”-programvaran. För att aktivera denna repo, starta filen /etc/pacman.conf i en textredigerare (som root). När den är öppen, hitta #-symbolen framför ”multilib” och ta bort den, såväl som linjerna direkt under den.

När du har redigerat textfilen, spara den och stäng den. Synkronisera sedan om dina paket med den officiella Arch Linux-reposen.

sudo pacman -Syy

Slutligen, installera den senaste versionen av Steam på din dator med hjälp av Pac Man kommandot nedan.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Både Fedora- och OpenSUSE Linux-användare kan installera Steam-applikationen på sin dator med programvaruförråd inkluderade i deras operativsystem. Flatpak-utgåvan av Steam tenderar dock att fungera bättre på dessa operativsystem, så vi föreslår att du följer dessa instruktioner istället.

Flatpak

Om du vill använda Steam på din Linux-dator som en Flatpak, måste du först ställa in Flatpak-runtime på din dator. För att ställa in körtiden på ditt system, följ vår Flatpak-installationsguide.

Efter att ha ställt in Flatpak runtime på din dator kan installationen av Steam börja. Använd de två kommandona nedan för att få Steam att fungera.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installera Trine 3 på Linux

När Steam-applikationen är igång på din Linux-dator, starta den och logga in på ditt konto. Sedan, efter att ha loggat in, följ steg-för-steg-instruktionerna nedan för att få Trine 3 att fungera på din Linux-dator.

Steg 1: Öppna Steam och hitta knappen ”Store” inuti appen. Klicka på knappen ”Butik” för att gå till Steam-butiken. Väl där klickar du på sökrutan och skriver in ”Trine 3.” tryck på Stiga på för att visa sökresultaten i Steam.

Steg 2: Titta igenom Steam-butikens sökresultat för ”Trine 3” och klicka på den med musen. När du väljer sökresultatet för Trine 3 kommer det att ladda upp spelets butikssida. Härifrån hittar du den gröna ”Lägg till i kundvagn”-knappen och klickar på den med musen för att lägga till den i din Steam-vagn.

När spelet har lagts till i din Steam-vagn, klicka på kundvagnsikonen. Efter att ha klickat på kundvagnsikonen går du igenom processen för att köpa ditt spel.

Steg 3: Hitta knappen ”Bibliotek” och klicka på den med musen. När du har valt den här knappen kommer du att föras till ditt Steam-spelbibliotek. Titta igenom dina spel och hitta ”Trine 3” och välj det.

När du väljer Trine 3 i bibliotekssektionen ser du en blå ”INSTALLERA”-knapp. Välj den här knappen för att ladda ner och installera Trine 3 till din Linux-dator.

Steg 4: När installationen är klar blir den blå ”INSTALLERA”-knappen en grön ”PLAY”-knapp. Välj den här knappen för att starta Trine 3 på din Linux-dator.

Njut och lycka till med spelandet!