Hur man spelar Just Cause 3 på Linux

Just Cause 3 är ett actionäventyrsspel från 2015 utvecklat av Avalance Studios och publicerat av Square Enix. I det här spelet kontrollerar spelaren Rico Rodriguez när han återvänder till sitt hemland Medici. Så här spelar du det på Linux.

Just Cause 3 på Linux

Just Cause 3 fungerar ganska bra på Linux. Det enda sättet att få det att fungera är dock med Proton och Steam Play, nyckelfunktioner i Linux-versionen av Steam. Så för att installera Just Cause 3 måste vi installera Steam för Linux.

Installera Steam

För att starta installationen av Steam för Linux, öppna ett terminalfönster på skrivbordet. Du kan öppna ett terminalfönster genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet eller genom att söka efter ”Terminal” i appmenyn och öppna den på det sättet.

När terminalfönstret är öppet och redo att användas, följ installationsinstruktionerna som motsvarar det Linux-operativsystem du för närvarande använder.

Ubuntu

På Ubuntu Linux kan du få igång Steam med följande Apt-installationskommando nedan.

sudo apt install steam

Debian

På Debian Linux är det bästa sättet att installera Steam genom att ladda ner DEB-paketet direkt till din hemmapp med hjälp av kommandot wget, istället för att installera det som ingår i OS-programvarukällorna.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

När nedladdningen är klar kommer Steam DEB-paketet att finnas i din hemmapp, redo för installation. Vid det här laget använder du kommandot dpkg för att installera Steam-paketet på din Debian-dator.

sudo dpkg -i steam.deb

När installationen av Steam på Debian är klar måste du korrigera beroendeproblemen som juni har dykt upp. För att åtgärda problemen, använd kommandot apt-get install -f för att installera det.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam är tillgängligt för installation på Arch Linux genom programvaruförrådet ”multilib”. Detta förråd måste vara aktiverat innan du installerar Steam. För att aktivera det, öppna filen /etc/pacman.conf i din favorittextredigerare.

När filen är öppen, hitta avsnittet ”multilib” och ta bort #-symbolen framför den, tillsammans med linjerna direkt under den. Spara sedan ändringarna och stäng redigeraren. Synkronisera om pacman med kommandot nedan.

sudo pacman -Syy

Använd kommandot nedan för att få den senaste versionen av Steam igång på ditt Arch Linux-system.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

De som använder både Fedora och OpenSUSE Linux kan installera Steam genom programvaruförråd som ingår i operativsystemet. Vi känner dock att Flatpak-utgåvan av Steam fungerar bättre på dessa operativsystem och instruerar dig att använda det istället.

Flatpak

För att få Steam att arbeta på Flatpak måste du först ställa in Flatpak-körtiden. För att ställa in körtiden, följ vår djupgående guide i ämnet. När du har ställt in Flatpak-runtimen använder du kommandot flatpak remote-add för att lägga till Flathub-appbutiken till din dator. Använd sedan installationskommandot flatpak för att installera appen.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Spela Just Cause 3 på Linux

Med Steam installerat på din Linux-dator öppnar du appen och loggar in med dina Steam-användaruppgifter. När du loggar in följer du steg-för-steg-instruktionerna för att lära dig hur du får Just Cause 3 igång.

Steg 1: Öppna Steam-menyn och klicka på knappen ”Inställningar” för att komma åt ditt inställningsområde. Väl inne i Steam-inställningarna, hitta avsnittet ”Steam Play” och markera både rutan ”Aktivera Steam Play för titlar som stöds” och rutan ”Aktivera Steam Play för alla andra titlar”. Klicka på ”OK” för att bekräfta dina inställningar.

Steg 2: Hitta knappen ”Store” i Steam och klicka på den med musen. Hitta sedan sökrutan och klicka på den med musen. När du har klickat på den, skriv in ”Just Cause 3” och tryck på Enter för att se sökresultaten.

Klicka på ”Just Cause 3” i resultaten för att komma åt spelets Steam-butikssida.

Steg 3: På spelsidan Just Cause 3, leta reda på den gröna ”Lägg till i kundvagn”-knappen och klicka på den för att lägga till den i ditt spelvagn. När spelet har lagts till i din kundvagn klickar du på kundvagnsikonen i Steam för att komma åt det.

Väl inne i din Steam-vagn, gå igenom processen för att köpa spelet och lägg till det på ditt konto.

Steg 4: Klicka på knappen ”Bibliotek” för att komma åt ditt spelbibliotek. Inuti ditt Steam-spelbibliotek, sök efter ”Just Cause 3” och klicka på den blå ”INSTALLERA”-knappen för att ladda ner och installera spelet.

När installationen är klar kommer den blå ”INSTALLERA”-knappen att bli en grön ”PLAY”-knapp. Härifrån klickar du på ”SPEL”-knappen för att starta Just Cause 3!