Hur man spårar en plats för ett Instagram-konto

Spread the love

Varje år använder miljarder individer den välkända sociala medieplattformen Instagram. Varje sekund läggs ett nytt konto till. Instagram är en fantastisk social medieplattform som används av många människor globalt. Men ibland kanske du vill veta hur du spårar ett Instagram-kontos plats eller hittar platsen för en Instagram-användare eller spårar deras aktiviteter. Om du är någon som letar efter mer information om hur du spårar ett Instagram-konto kommer vi att visa dig hur du gör det och lösa alla dina tvivel och frågor.

Hur man spårar en plats för ett Instagram-konto

Fortsätt läsa vidare för att hitta stegen som förklarar hur du spårar ett Instagram-kontos plats och hitta platsen för en Instagram-användare i detalj med användbara illustrationer för bättre förståelse.

Kan du ta reda på vem som äger ett Instagram-konto?

Nej, det finns inget säkert sätt att avgöra vem som äger kontot med över 1,2 miljarder aktiva användare per månad på Instagram. Tyvärr finns det många Instagram-konton på plattformen. När du skapar sin profil kan användare välja vilket namn och användarnamn de vill ha för sitt konto, vilket gör det enkelt att skapa ett falskt konto. Det är därför det inte finns något definitivt sätt att ta reda på vem som äger ett Instagram-konto. Det finns dock vissa metoder som du kommer att lära känna när du fortsätter att läsa artikeln till slutet.

Kan du spåra IP-adressen för ett borttaget Instagram-konto? Kan du spåra ett Instagram-konto?

Nej, det finns inget sätt att du kan spåra detaljerna för ett raderat IG-konto. Om du är en statlig myndighet kan du begära från Meta (som är Instagrams moderbolag) men att få information är inte så säkert. Även om du lyckades spåra den platsen kommer du att möta många problem eftersom du måste söka igenom en hel byggnad, med tusentals enheter, vilket tar mycket tid. Det är dyrt också och kräver vanligtvis ett domstolsbeslut med bevis. Du kan dock spåra ett live Instagram-konto. För mer information måste du gå igenom hela artikeln för att förstå hur du spårar en plats för ett Instagram-konto.

  Hur man delar ett inlägg till din Instagram-berättelse

Hur spårar man en plats på ett Instagram-konto? Hur hittar du någons plats på Instagram?

Människor har sin anledning till att spåra någons plats på Instagram, vi vill inte diskutera beteendet och vi fokuserar bara på hur man spårar ett Instagram-kontos plats. Det finns sätt att spåra någons plats.

Metod 1: Kontrollera plats för inlägg

Instagram erbjuder en användbar inbyggd platssökningsfunktion som låter användaren lägga sin plats på bilder och berättelser när de publicerar på sina Instagram-konton gratis. Du kan se att många inlägg har ett platsalternativ där användaren får visa platsen på sin bild och berättelser. Du kan använda det här alternativet om du gör följande enkla steg:

Obs: Denna metod är för offentliga konton. Om du vill visa ett privat Instagram-konto måste du skicka en följförfrågan och vänta på att bli godkänd.

1. Öppna Instagram-applikationen på din Android och iOS enheter.

2. Klicka på sökfliken i den nedre raden.

3. Ange önskat användarnamn för kontot vars plats du vill veta.

4. Tryck på deras senast uppladdade bilder så kan du se deras plats under deras användarnamn.

Så det är ganska enkelt att spåra platsen för någons Instagram-konto genom att kontrollera deras senaste inlägg och berättelseuppdateringar.

Metod 2: Använd appar från tredje part

Många tredjepartsverktyg låter dig spåra någons plats på Instagram på marknaden. Några av dem kommer att be om mänsklig verifiering och undersökning. Här är några steg som du måste följa om du vill veta hur du får en IP-adress från ditt Instagram-konto.

Obs: För demonstration har vi använt ett IP Logger-verktyg.

  Hur man skärmdumpar eller spelar in en Instagram-berättelse

1. Starta Instagram-appen på din enhet.

2. Gå till önskad profil för Instagram-användaren vars IP du vill veta. Tryck sedan på den tre-prickade ikonen bredvid deras användarnamn.

3. Klicka på Kopiera profil-URL.

4. Gå till IP Logger eller liknande webbplatser.

5. Klistra in länken i fältet och tryck på Skapa en kortlänk. Efter det kommer det att skapas en ny länk.

Skicka länken till personen vars plats du vill veta, och det skulle vara klokt att berätta för dem att du vill att de ska se en bra bild på denna länk. När de klickar på den uppdaterar du sidan på loggerwebbplatserna du använde så får du IP-adressen för den Instagram-användaren.

Obs: Du kan behöva slå på alternativet dölj bots för att få deras enda riktiga IP.

Med dessa enkla steg vet du hur du får en IP-adress från ditt Instagram-konto.

Kan du söka på Instagram efter telefonnummer?

Ja, ni måste alla vara medvetna om det faktum att vi kan hitta vänner på Instagram genom sökfältet genom att bara skriva deras användarnamn. Men vad händer om du inte känner till personens användarnamn? Det är ganska svårt att hitta en person på Instagram utan att veta deras namn.

De flesta av oss vet inte att Instagram också tillåter oss att söka efter våra vänner via telefonnumrets medium. Men sökningen kommer bara att lyckas om personens konto är kopplat till numret. Undrar du hur?

Nedan finns några steg för att söka efter en IG-användare med telefonnummer.

1. Gå till din Instagram-profil och tryck på hamburgerikonen från det högra hörnet.

2. Klicka på Inställningar.

3. Välj nu Konto.

4. Klicka på Kontaktsynkronisering.

5. Slå på reglaget för alternativet Anslut kontakter.

6. Stäng appen och gå sedan till Inställningar igen enligt beskrivningen ovan.

7. Öppna nu Instagram och tryck på ikonen Upptäck personer från din profilskärm.

8. Här kan du se personerna som har synkat sina konton till de nummer som du har i dina kontakter.

Läs den här artikeln från början för att lära dig hur du hittar platsen för en Instagram-användare.

  Spara Instagram-foton på din mobila enhet och skrivbord

Hur hittar du telefonnumret bakom ett Instagram-konto?

Många gånger kanske någon vi känner använder ett brännarkonto bara för att bli uppdaterad med vad vi gör på Instagram. Skulle det inte vara trevligt att veta vem som är ägaren till Instagram-kontot? Läs vår guide på Hur man får någons telefonnummer från Instagram för att veta om processen i detalj.

Hur spårar jag Instagram-kontoägare?

När du vill ta reda på vem som skapat eller äger ett Instagram-konto finns det några metoder du kan använda. Nedan listas de metoder som du kan försöka veta om Instagram-kontoägare.

  • Fråga dem direkt eller bläddra igenom deras profil efter ledtrådar, använd kontots e-postadress eller telefonnummer för att försöka ta reda på vem som är ägaren.

  • Genom att använda människors sökmotorer. Du kan veta om personen du söker. Läs vår guide om de 10 bästa webbplatserna för personsökning för att ta reda på om personen du letar efter.
  • Använd andra webbplatser för sociala medier för att veta om dem. Det händer att folk ibland byter namn över Instagram. Så att söka på andra webbplatser för sociala medier kan hjälpa dig att veta om den personen.
  • Genom att använda den omvända bildsökningen. Detta kommer att ge dig en ledtråd om personens profil om vem han eller hon är. Du kan läsa vår guide om hur du vänder bildsökning på Instagram för att veta mer.

***

Vi hoppas att du lärde dig hur du spårar ett Instagram-kontos plats och hittar platsen för en Instagram-användare. Kontakta oss gärna med dina frågor och förslag via kommentarsfältet nedan. Låt oss också veta vad du vill lära dig om härnäst.