Hur man skapar ett Google-formulär med förgreningslogik

By rik

När du konstruerar en enkät med Google Formulär, har du möjlighet att använda villkorliga frågor. Detta innebär att respondenterna kan ledas till specifika sektioner beroende på hur de svarar. Med hjälp av förgreningslogik, kan du styra vilka frågor som visas för varje deltagare.

Börja med att öppna den Google Formulär-enkät där du vill använda denna logik. Om du är nybörjare på Google Formulär, eller om du inte har skapat en enkät tidigare, rekommenderar vi att du läser vår introduktionsguide för att komma igång. Du hittar den här.

När enkäten är öppen, strukturera frågorna med förgreningslogik i separata avsnitt. Du skapar ett nytt avsnitt genom att trycka på ikonen som ser ut som två överlappande rektanglar.

Ge varje avsnitt en tydlig rubrik. Detta underlättar översikten och gör det enklare att koppla samman svaren.

För att lägga till fler frågor, använd plustecknet (+). Om dina frågor redan finns i enkäten, kan du enkelt dra dem till önskat avsnitt.

Viktigt att notera: Förgreningslogik fungerar endast för frågor som använder flervalsalternativ eller rullgardinsmenyer.

Nu kan du börja lägga till förgreningslogik genom att klicka på en specifik fråga. Klicka sedan på ”Mer” (tre punkter) i det nedre högra hörnet och välj ”Gå till avsnitt baserat på svar”.

Från listan med svarsalternativ, klicka på rullgardinsmenyn vid önskat svar. Välj sedan det avsnitt som respondenten ska ledas till när de valt det svaret.

Om du vill säkerställa att en fråga inte missas, kan du göra den obligatorisk. Aktivera ”Obligatoriskt”-knappen längst ner vid varje fråga.

Gå igenom alla avsnitt och ställ in de logiska kopplingarna för varje fråga som kräver det.

När en logisk kedja är avslutad, klickar du på rullgardinsmenyn i slutet av avsnittet och väljer ”Skicka formulär” från alternativen.

Oavsett om du organiserar ett evenemang med olika platser och vill veta antalet deltagare på varje, eller om du vill skapa en interaktiv berättelse, gör Google Formulär det enkelt med förgreningslogik.