Hur man skapar en nära vänlista på Instagram

Spread the love

De flesta använder Instagram, och de som håller sig aktiva socialt gillar att lägga upp sina vardagliga händelser på IG. Det spelar ingen roll hur bra eller dåliga de kan vara. Men vissa användare är lite blyga men vill ändå vara på sociala medier och vill inte dela sina evenemang med världen. Dessutom vill de att bara ett fåtal personer ska veta om det, som bara deras följare. För sådana användare som inte är särskilt bekväma och vill dela sina evenemang med endast ett fåtal för sådana användare, har Instagram alternativet Close Friends. Nära vänner på Instagram är en funktion som låter dig lägga till eller ta bort personer från din lista över nära vänner. Och när du delar en berättelse eller rulle kan du välja att bara dela den med dem som finns i listan över nära vänner, eftersom ingen annan person utanför listan kommer att veta om det. Den här artikeln guidar dig i steg om hur du skapar en nära vänlista på Instagram och lägger till vänner till den. Det hjälper dig också att veta vad det betyder när någon lägger till dig till sina nära vänner på Instagram och hur du lägger till vänner till din lista. Så om du vill veta om du kan ha flera nära vänner på Instagram eller inte, fortsätt läsa!

Hur man skapar en nära vänlista på Instagram

För att använda funktionen nära vänner behöver du inte aktivera den. Den är som standard aktiverad på Instagram-appen. Du behöver bara lägga till dina vänner till den här listan. För att veta mer om exakt vad listan nära vänner faktiskt är och hur den fungerar med alla fördelar med att använda den, kommer den här artikeln att hjälpa dig med det. Fortsätt läsa vidare för att hitta stegen som förklarar hur du får nära vänner på Instagram i detalj, med användbara illustrationer för bättre förståelse.

  Hur man delar hela rullar på Instagram Story

Vad är en nära vänlista på Instagram?

En lista över nära vänner på Instagram är en lista över personer som är väldigt speciella för vissa användare, och användaren vill dela några speciella minnen eller händelser på Instagram med bara dessa vänner. Varje användare på Instagram får möjligheten till nära vänner, som är skapad som standard men tom. Du kan lägga till andra användare till den eller ta bort användarna från den listan. Du kan lägga till vem som helst till din lista över nära vänner; det kan vara personen du följer eller personen du inte följer. Dina nära vänner på Instagram kan bara ses och hanteras av dig, och ingen annan kan komma åt det från deras profil. Så, detta är vad en nära vänlista på IG betyder.

Vad betyder det när någon lägger till dig på sin lista över nära vänner?

När någon lägger till dig på sin lista över nära vänner betyder det att du är personen som är deras allra bästa vän eller personen som de vill dela vissa minnen eller händelser med genom att gömma sig för andra. Vem som helst kan skapa en lista över nära vänner på Instagram, som kan innehålla antingen en person eller valfritt antal personer. Bara du kan kontrollera din lista över nära vänner, lägga till så många personer du vill och ta bort dem om det behövs. Att ta bort någon från din lista med nära vänner tar inte bort dem från dina följares lista, eller så slutar du följa dem. Det betyder helt enkelt att de inte längre finns på din lista över nära vänner. Det är vad som betyder när någon lägger till dig på sin lista över nära vänner och tar bort dig från den.

Vet nära vänner på Instagram att de är nära vänner?

Ja, bara genom ett scenario kan du få veta om du är på din lista över nära vänner på Instagram eller inte. Eftersom Instagram inte meddelar användare när de läggs till i listan över nära vänner eller tas bort från listan över nära vänner på Instagram, det finns bara ett sätt att veta om det. Du kan lära dig det genom berättelser eller rullar som användare lägger upp på Instagram. Anta att du finns i listan över nära vänner till en Instagram-användare, låt oss säga din vän, och närhelst din vän lägger upp en berättelse eller rulle och delar den bara för nära vänner, kommer alla användare som finns i nära vänners listor att kunna se den grönfärgade yttre ringen på berättelsen om din vän under fliken Berättelse. Eftersom den grönfärgade yttre ringen på berättelsen anger att personen har delat berättelsen eller rullen med endast de som finns i listan över nära vänner på Instagram.

  Hur man avinstallerar en uppdatering på Instagram

Kan du gå med i någons lista över nära vänner på Instagram?

Nej, du kan inte gå med i någons lista över nära vänner på IG på egen hand. Insta skapar inte en lista över nära vänner; det ger bara användarna funktionen nära vänner. Det beror på användaren som hanterar hans/hennes nära vänlista. Du kan skapa din egen lista över nära vänner på Instagram, och ingen utom du kan se den eller redigera den. Det finns inga kriterier som, om du kvalificerar dig, kan vara med på någons lista över nära vänner. Det beror helt på personen som hanterar det. Nu kanske du vet om du kan gå med i någons lista över nära vänner på IG eller inte.

Hur man skapar en nära vänlista på Instagram och lägger till vänner?

För att skapa en nära vänlista på och lägga till vänner, följ bara dessa steg:

1. Starta Instagram-applikationen på din Android och iOS enheter.

2. Klicka på fliken Profil i det nedre högra hörnet av skärmen.

3. Tryck på hamburgerikonen i det övre högra hörnet av skärmen.

4. Klicka på alternativet Close Friends från popupmenyn.

5. Klicka på sökfältet och sök efter önskat användarnamn.

6. Välj profilen och tryck på alternativet Klar för att lägga till den personen i din lista över nära vänner på IG.

Så här kan du skapa en nära vänlista på Instagram och lägga till vänner till din nära vänlista på Instagram.

Hur tar man bort personer från listan över nära vänner?

För att veta hur man tar bort personer från din lista över nära vänner på IG, följ bara stegen nedan:

Obs: Se till att du använder den senaste versionen av Instagram-appen.

1. Öppna Instagram-appen och tryck på fliken Profil i det nedre högra hörnet av skärmen.

2. Klicka på hamburgerikonen i det övre högra hörnet av skärmen.

3. Klicka på alternativet Close Friends från popupmenyn.

4. Klicka på den valda profilen för att avmarkera den och ta bort den från listan.

5. Klicka på Klar för att bekräfta processen.

Så här kan du ta bort personer från din nära vänlista på Insta.

Hur många nära vänner kan du ha på Instagram?

Du kan lägga till så många nära vänner du vill eftersom det inte finns någon gräns för att lägga till nära vänner. Du kan bara lägga till personer från din följare eller följande lista till dina nära vänner på Instagram. Precis som du lägger till personer kan du också ta bort dem från listan över nära vänner. Och alla dessa operationer görs utan att meddela användarna som har lagts till eller tagits bort. Du är den enda personen som kan se den nära väns lista och hantera den, och ingen annan. Nu vet du hur många nära vänner du kan ha på Instagram.

  Kan jag lägga till en länk i mitt Instagram-inlägg?

Hur vet jag om du finns på någons lista över nära vänner?

Du kommer inte att få aviseringar när någon lägger till dig i sin lista över nära vänner på Insta. Så för att veta om du finns på någons lista över nära vänner eller inte, följ dessa steg:

1. Öppna Instagram-appen på din enhet.

2. Leta reda på berättelsen med en grön cirkel runt den. Om den yttre ringen är grön, betyder det att du finns på den personens nära vänners lista.

Obs: Den grönfärgade yttre berättelseringen visas bara när personen delar sin berättelse till nära vänner.

Så här kan du veta om du finns på någons lista över nära vänner på IG eller inte.

Kan du ha flera nära vänlistor på Instagram?

Nej, du kan inte ha flera nära vänner listor på Instagram. Du kan ha flera nära vänner från IG och kan också ha flera vänlistor på Instagram, som favoriter och nära vänner. Men du och ingen på Instagram kan skapa flera nära vänlistor. Det finns bara en nära vänlista på Insta, och om du vill kan du lägga till eller ta bort vem som helst från din lista när som helst. Listan över nära vänner innehåller de som står dig närmast och kärast, och du vill bara dela några inlägg, berättelser eller rullar med dem och inte med andra följare på IG.

Kan du se någons nära vänner på Instagram?

Nej, du kan inte se någons nära vänner på IG. Du kan bara se din lista över nära vänner på IG via ditt IG-konto. Eftersom du inte kan se någons lista över nära vänner kan du inte avgöra om du är på samma lista eller inte. När någon på Instagram lägger till dig i sin nära vänlista eller tar bort dig från sin nära vänlista får du inte ett meddelande om att personen har lagt till dig som en nära vän. Och eftersom du inte får några meddelanden kommer du inte att kunna avgöra om du är med på listan över nära vänner eller inte.

***

Vi hoppas att du lärde dig hur du går med nära vänner på Instagram. Kontakta oss gärna med dina frågor och förslag via kommentarsfältet nedan. Låt oss också veta vilket ämne du vill lära dig om i vår nästa artikel.