Hur man skapar en Instagram-sändningskanal för att nå ut till dina följare

Allt du behöver veta om att skapa en sändningskanal på Instagram…

Instagram-sändningskanaler är ett offentligt meddelandeverktyg för kreatörer att dela meddelanden och meddelanden till sina följare.

Det här en-till-många-sändningssättet för konversation hjälper kreatörer att skapa en starkare känsla av gemenskap bland sina kreatörer samtidigt som de ökar engagemanget för följare.

Instagram-skapare kan använda en blandning av olika format som foton, videor, röstanteckningar och textmeddelanden för att dela meddelanden på sina sändningskanaler.

De kan också använda omröstningar för att dela med sina följare. Följare kan reagera på meddelanden och svara på omröstningar. De kan dock inte dela meddelanden i kanalen direkt.

Instagram-sändningskanaler är endast öppna för utvalda skaparkonton. Det är ett snabbt och avslappnat sätt att komma ikapp dina följare och hålla dem uppdaterade om vad som är hett och händer i ditt liv. Du kan också använda Instagram-sändningskanaler för att ge dem en exklusiv sneak peek eller en bakom-kulisserna-bild.

Varför skapa en sändningskanal på Instagram?

Instagram-sändningskanaler kan ha flera fördelar för skaparkonton på Instagram, som:

Som Instagram-skapare är det viktigt att mobilisera dina följare till din egen fanklubb. Instagram-sändningskanaler ger dig en stor chans att göra det.

Du kan bygga din egen gemenskap genom att underhålla dem och hålla dem uppdaterade om ditt liv. Främja en djupare känsla av gemenskap genom att få dina följare att känna att de är en del av ditt liv.

Öka engagemanget på Instagram

Instagram-sändningskanaler är ett ytterligare sätt att dela exklusivt innehåll med dina följare, bara på DM. Förutom inlägg, Instagram-berättelser och livestreams kan du använda direktmeddelanden för att nå ut till dina följare och dela exklusivt innehåll.

Allt innehåll kan inte publiceras eller uppdateras på berättelser. Därför kan du använda sändningskanaler för att bygga ett personligt band med dina följare, där det nästan känns som att du når ut till dem på DM. Det kräver en mer personlig upplevelse överlag.

Få omedelbar feedback

Instagram-sändningskanaler kan hjälpa till att få omedelbar feedback om en trend, en pryl eller något annat via omröstningar. Du kan skicka ut omröstningar och se vad som slår din publik. Du kan använda all denna feedback för att skapa och kurera innehåll som är mer relevant och specifikt för din publik.

Öka omvandlingsfrekvensen

Om du går in i betalda samarbeten med varumärken och företag, kan Instagram-sändningskanaler hjälpa till att driva trafik till externa webbplatser eller affilierade webbplatser. Du kan motivera följare att köpa fler föremål genom att dela direktlänkar med dem i farten. Men om det är ett sponsrat inlägg, se till att deklarera det med hjälp av Instagrams funktion. Det är för att det är en del av deras samhällspolitik.

Hur man skapar en Instagram-sändningskanal

Att skapa en sändningskanal på Instagram är ganska enkelt. Den här funktionen är dock bara tillgänglig för vissa skaparkonton – och inte alla. Följ dessa steg för att se om du är kvalificerad:

 • Klicka på meddelandeikonen längst upp till höger på skärmen
 • Klicka på redigera-knappen uppe till höger igen
 • Klicka på Skapa sändningskanal
 • Skriv in ett kanalnamn och välj publiken för din kanal
 • Du kan också välja när din kanal slutar
 • Dessutom kan du välja att visa din kanal på skärmen
 • Tryck på Skapa sändningskanal längst ned på skärmen för att bekräfta dina val

Om du inte kan se alternativet att skapa en sändningskanal kan du behöva byta konto till ett skaparkonto. Privata och företagskonton har inte åtkomst till den här funktionen. Dessutom är inte alla skaparkonton kvalificerade att använda den här funktionen, eftersom den fortfarande lanseras.

Så här bjuder du in medlemmar att gå med i din kanal

När du skickar det första meddelandet i din sändningskanal på Instagram kommer alla dina medlemmar att få det och har möjlighet att gå med i din kanal. Om du vill bjuda in fler medlemmar att gå med, följ dessa steg:

Du kan dela den personligen eller lägga upp den på din profil för enkel åtkomst. Du kan inte stänga av en inbjudningslänk, men du kan återställa den för att generera en ny länk.

Lägg till i berättelser

Du kan lägga till en kanal i dina berättelser och be folk att gå med i den.

Lägg till ett kanalinlägg i berättelser

Du kan klicka på den pilformade delningsknappen för att dela ett kanalinlägg och ladda upp det till dina berättelser. När du gör det kommer alternativet att gå med i kanalen att synas uppe till höger i inlägget.

Detta fungerar för din kanal såväl som andra kanaler som du delar på berättelser.

Hur man går med i en Instagram-sändningskanal

Att gå med i en Instagram-kanal kan göras på fyra sätt:

 • Klicka på meddelandeikonen, navigera till fliken Kanaler, titta på förslag. Klicka på de du gillar och klicka på Gå med. Du kan också klicka på Kanaler du kan gå med i > Se alla och trycka på den som intresserar dig
 • Gå till en Instagram-sida du gillar och tryck på Följ kanal precis bredvid alternativet Följ det här kontot
 • Du kan också stöta på kanalinlägg eller kanalinbjudningslänkar på berättelser. Tryck på Gå med
 • Du kan också följa inbjudningslänkar för att gå med i en kanal

Hur man bjuder in en medarbetare eller moderator

Visste du att Instagram låter dig bjuda in medarbetare till din sändningskanal på Instagram? Det betyder att du kan samarbeta med en likasinnad kreatör för att hålla din publik informerad eller underhållen. Följ dessa steg:

 • Tryck på kanalnamnet högst upp
 • Klicka på Personer > Lägg till bredvid medarbetare
 • Välj personer från förslagen eller skriv in ett namn

Observera: Du kan lägga till upp till 5 medarbetare

Du får ett meddelande när de accepterar samarbetsförslaget. Dessutom kan du bara klicka på Ta bort för att ta bort en medarbetare. När du tar bort en redigeringsbehörig kommer de fortfarande att vara medlem.

För att lägga till en moderator är alla steg desamma. Du behöver bara välja Admins & Moderators under People istället för Collaborators.

Hur du använder din Instagram-sändningskanal

Har du skapat din Instagram-kanal men har ingen aning om vad du ska använda den till? Sändningskanaler på Instagram är ett utmärkt sätt att förbättra din engagemang och få ett högre antal följare. Därför är det viktigt att använda dem väl. Ta reda på dessa innehållsidéer om hur du använder en sändningskanal på Instagram korrekt:

#1. Dela de senaste uppdateringarna eller de senaste nyheterna

Om du är en kreatör eller varumärke i en specifik nisch kan du etablera auktoritet genom att dela de senaste uppdateringarna eller de senaste nyheterna. Att behärska auktoritet i din nisch blir lättare när du etablerar dig som en pålitlig informationskälla.

Faktum är att du också kan dela reaktioner eller kommentarer om de senaste nyheterna. Instagram-sändningskanaler kan användas för att prata om nya funktioner som släppts, nya lanseringar i branschen eller till och med vad som är trendigt.

För hudvårdsskapare och varumärken kan de skicka uppdateringar om nya produktlanseringar och erbjuda värdefulla recensioner eller kommentarer vid användning. För tekniska sidor kan uppdateringar om nya inställningar eller funktioner eller hur man använder dem täckas.

#2. Täck produktlanseringar eller evenemang

Ett annat bra sätt att etablera auktoritet och ändå göra något unikt i din bransch är att täcka nya produktlanseringar eller branschevenemang. Faktum är att du kan bevaka evenemang för innehållsskapare och ge din publik en exklusiv tjuvtitt på vad som händer.

Du kan också gå på exklusiva modevisningar, avslöja designerlanseringar för din publik. Faktum är att du också kan göra dessa för nätverksevenemang som händer för teknik, marknadsföring, produkter, hudvård, mode eller mat.

#3. Dela pålitliga resurser

Ett av de enklaste sätten att få fler följare och en högre nivå av engagemang är genom att utbilda din publik eller dela pålitliga men svåra att hitta resurser med din publik.

Detta kan fungera mycket bra för coacher som säljer kurser och handledningar. Instagram är en blomstrande plats för livscoacher, frilanscoacher, såväl som coacher inom nästan varje specifik bransch. Dessutom kan detta också fungera för livsstilsskapare. De kan dela autentiska sätt på hur man planerar en resa eller vilka är de bästa ställena att bo på på en viss plats som NY eller andra hacks för att minska kostnader och sådant.

Hudvårdsskapare kan dela information om produktingredienser, vad var och en av dem gör med din hud och hur man löser specifika hudproblem eller hur man naglar specifika utseenden.

#4. Svara på vanliga frågor

Du kan också använda utrymmet för att svara på vanliga frågor (FAQs). Om du har lagt upp en outfit och dina följare vill veta var de kommer ifrån kan du använda din sändningskanal på Instagram för att svara på sådana frågor.

Dessutom kan du också svara på vanliga frågor baserat på din bransch, tydliga missuppfattningar och bygga auktoritet. När du svarar på vanliga frågor i din sändningskanal på Instagram får alla dina följare ett meddelande om meddelandet. Det gör att du slipper svara på samma fråga om och om igen.

#5. Drive trafik till affiliate-webbplatser

Instagram är fullt av skapare av affiliateinnehållhttps://adminvista.com.com/make-money-with-affiliate-marketing/, de som rekommenderar och recenserar produkter du kan köpa. De delar också länkar till produkterna med dig för att göra shopping lättare och tjäna affiliate-provisioner.

Som en affiliate-innehållsmarknadsförare eller skapare kan du använda Instagram-sändningskanaler för att dela affiliate-länkar och driva trafik till dina affiliate-länkar. Varje gång du delar dina länkar kommer dina följare att få ett meddelande. Därför är klickfrekvensen och konverteringsfrekvensen högre när du använder Instagram-sändningskanaler för att dela affiliate och externa länkar.

#6. Utför marknadsundersökningar

Instagram-sändningskanaler låter dina följare reagera på meddelanden, öppna och följa länkar och även rösta i omröstningar. Därför kan du använda omröstningar på Instagrams sändningskanaler för att samla in preliminär information om vad din publik gillar och föredrar.

Dessa undersökningar, om de genomförs väl, kan tjäna syftet med marknadsundersökningar av dina följare. Detta kommer inte bara att hjälpa till att öka engagemanget hos följare på Instagram, utan också låta dig förstå din TG på en djupare nivå. Det beror på att när du förstår dem kommer du att kunna skapa innehåll som har större chans att arbeta på sociala medier.

Att prova flera sociala mediestrategier är receptet till framgång. Lär dig mer om vad TikTok Creator Marketplace är och hur det är en inkörsport till berömmelse och rikedom.

#7. Skapa Instagram-sändningskanaler med tema för olika innehåll

Om du är en kreatör som gillar att syssla med flera saker och bära många hattar, kan det vara bäst att ha ett antal sändningskanaler på Instagram för att uppfylla olika innehållsbehov. Du kan ha en för hudvård, en annan för livsstil och ännu en för nya produkter du recenserar.

Detta är för avancerade kreatörer och kräver en komplett innehållsstrategi. Använd dock denna innehållsidé med försiktighet, eftersom du hellre inte vill skapa för många kanaler och sluta spamma dina användare. Det kommer att öka dina avregistrerings- eller avföljningsfrekvenser och sänka ditt engagemang på Instagram.

#8. Planera livestreams eller omdirigera mer trafik till dem

Du kan också använda Instagram-sändningskanaler för att planera livestreams för din publik. Faktum är att sändningskanaler kommer att bidra till att öka mer engagemang och attrahera fler användare.

Du kan också använda omröstningar för att planera livestreams. Det beror på att detta kommer att ge dig gott om utrymme för att täcka ämnen som låter dig öka lojala följare och få kontakt med dem på en plats de känner sig intresserade av.

När du planerar livestreams eller använder omröstningar i Instagrams sändningskanaler för att avleda mer trafik, bygger du en starkare känsla av gemenskap och ökar engagemanget i dina livestreams.

Du kan också motivera publiken att ställa frågor till dig i livestreams. Som kreatör kan du också få en blå bock på Instagram för att stärka din närvaro på sociala medier.

En ytterligare marknadsföringstratt

Tänk på Instagram-sändningskanaler som ännu en marknadsföringstratt som kan hjälpa dig att öka engagemanget eller få högre konverteringsfrekvens. Även om det är givet att det är användbart för kreatörer på Instagram, är det en bra idé för följare?

Som Instagram-användare kan jag ofta missa en viktig uppdatering eller lansering. Att få ett meddelande om ett meddelande som diskuterar en lansering, täcker ett evenemang jag är intresserad av eller hänvisar mig till en ny trendprodukt är till hjälp.

Det beror på att jag skulle ha missat det helt utan detta meddelande. Det ger mig också en personlig känsla av att interagera med en kreatör, som att jag är vän med dem, eller att jag är en del av deras liv och jag kan se överraskningarna som uppstår i mitt DM. Det är ett bra sätt att hålla mig engagerad!

Nästa upp, varför inte starta en kanal på WhatsApp? Lär dig allt om en WhatsApp-kanal och hur du skapar, hittar och följer en kanal!