Hur man skapar en Instagram-butik och går från likes till försäljning

Instagram Shop är ett av de enklaste och mest framträdande sätten att sälja produkter direkt på Instagram.

Med den betydande ökningen av medieinnehåll som rullar och berättelser har Instagram blivit en favoritplattform för sociala medier för många. Och det finns inga tecken på trendvändning eftersom antalet personer som öppnar konton på Instagram ökar varje dag.

Instagram-butiken är ganska enkel. Det är gratis att konfigurera, och dina kunder kan köpa direkt utan att lämna plattformen.

Det är därför vi har skapat en steg-för-steg-guide om hur du skapar en Instagram-butik och omvandlar dina likes till försäljning.

Vad är en Instagram-butik?

Instagram-butiker erbjuder tillgång till funktioner som låter människor shoppa ditt varumärkes foton och videor. Det ger en anpassningsbar e-handelsbutik där besökare kan utforska dina produkter och handla direkt på din företagsprofil.

Företag kan lägga till en samling produkter för sin butik för att hjälpa kunderna att hitta de produkter de vill köpa. Sedan kan du enkelt lägga till relevanta beskrivningar och priser för dina produktartiklar. Slutligen finns det shoppingtaggar som visar produkter som användare kan köpa från din webbplats eller i appen.

För att öka ditt företags synlighet låter Instagram dig skapa och köra annonser med hjälp av Instagram Ads Manager. Och det är så du kan öka inläggsengagemanget och klicken och få fler produktomvandlingar.

Instagram tillhandahåller också en produktlanseringsfunktion för företag som väljer Instagram-utcheckningsmetoden. Det är ett utmärkt sätt för företag att tillkännage sina produktlanseringar på Instagram, och folk kan köpa dina varor så snart de är tillgängliga för försäljning.

Fördelar med att använda Instagram Shop

Gratis: Det är gratis att öppna ett konto på Instagram. Inom Instagram-appen kan du skapa en webbutik för att göra det enklare för kunder att köpa dina produkter.

Räckvidd: Om man tittar på Instagram-statistiken råder det ingen tvekan om att det är en av de mest använda sociala medieplattformarna. Med en hel del användare har du enorma möjligheter att nå din köparpublik och sälja dina produkter eller varor. Nuförtiden, med bra användning av Instagram-rullar, är det lättare att få tusentals visningar och nå miljontals Instagram-användare inom några timmar efter videolansering.

Visuell marknadsföring: Visuellt engagerar publiken och Instagram gör det enkelt att sälja produkter med hjälp av videor och bilder. Du kan sälja produkter genom rullar och Instagram-berättelser och etablera en stark varumärkesnärvaro när du får fler gilla-markeringar och delningar för ditt innehåll. Mycket gillade inlägg med shoppingtaggar ökar också dina chanser att bli hittade på Instagrams Utforska-sida.

Köparupplevelse: Kunder kan köpa ett företags produkter via Instagrams webbläsare i appen utan att omdirigeras till en annan sida, vilket erbjuder sömlös shopping.

Behörighetskriterier och -krav

Att skapa en Instagram-butik är gratis och enkelt. Här är en steg-för-steg-guide för hur du skapar en Instagram-butik och skickar in den för granskning.

Men först till kvarn. Låt oss se de grundläggande kraven för att skapa en butik och sälja produkter på Instagram.

Behörighetskriterier och krav:

 • Ditt företag finns på en marknad som stöds
 • Ditt företag har en kvalificerad produkt
 • Du följer Instagrams handelspolicy och handelsavtal.
 • Ditt företag har en webbplatsdomän som innehåller produkter listade för köp från din Instagram-butik.
 • Din Instagram-profil är ett företags- eller skaparkonto kopplat till din Facebook-sida.
 • Hur man ställer in Instagram Shop

  När du väl uppfyller alla behörighetskriterier blir det lättare att skapa en Instagram-butik. Låt oss komma igång med steg-för-steg-guiden.

  Steg 1: Skapa en företagsprofil på Instagram

  För att skapa ett företagskonto måste du först konvertera ditt nuvarande Instagram-konto.

  Så här kan du göra det:

 • Från din Instagram-profil klickar du på menyikonen med de tre raderna i det övre högra hörnet.
 • Välj Inställningar och klicka på Byt till ett professionellt konto. Om du inte ser det här alternativet, gå till Konton och klicka på fortsätt.
 • Välj en företagskategori och klicka på Klar.
 • Bekräfta ditt val genom att klicka på OK och tryck på Företag.
 • Lägg till din kontaktinformation i nästa fönster.
 • Komplettera med att lägga till relevant information som företagsnamn, öppettider, stängningstider, telefonnummer och företagsadress, och länka profilen till din företagswebbplats.

  Steg 2: Anslut till en Facebook-sida

  Om du har en befintlig Facebook-sida kan du länka den till ditt Instagram-företagskonto eller skapa en ny Facebook-sida.

 • Gå till ditt företags Instagram-profil.
 • Navigera till Redigera profil.
 • Gå till avsnittet Offentlig företagsinformation och välj Sida
 • Välj en Facebook-sida från dina sidor som du vill ansluta.
 • Om du inte har en Facebook-sida väljer du Skapa en ny Facebook-sida.
 • Steg 3: Ladda upp produktkatalog

  Det är dags att lägga till en produktkatalog som driver din Instagram Shop-sida. Du kan göra detta på två sätt:

  Kataloghanteraren: Du kan använda Facebook Business Manager för att lägga till alla föremål som du planerar att sälja på Instagram Shop.

  E-handelsplattformspartners: Använd Facebook-integrerade plattformar som Wix, Shopify och BigCommerce för att lägga till produkter.

  Steg 4: Skicka in kontot för granskning

  För att börja sälja på Instagram Shop måste du granska ditt konto. Så här kan du göra det.

 • Gå till Inställningar och registrera dig för shopping.
 • Slutför alla steg.
 • Skicka in kontot för granskning.
 • Vänta i några dagar och håll ett aktivt öga på aviseringar. Ibland kan Instagram be om ytterligare information för att bevisa att du äger din webbplatsdomän.

  Steg 5: Aktivera Shopping

  När ditt konto har godkänts efter granskning kan du aktivera shoppingfunktionerna genom att gå in på din företagsprofil på Instagram.

 • Gå till Inställningar och tryck på Shopping.
 • Välj Produktkatalog och klicka på Klar.
 • Shopping visas inte i dina inställningar om ditt konto fortfarande granskas eller inte har godkänts.

  Så snart granskningen är klar kommer din Instagram Shop automatiskt att läggas till i din profil.

  Sätt att växa en Instagram-butik

  Som nämnts tidigare är det enkelt att skapa ett konto och skapa en ny Instagram-butik. Den knepiga delen är att öka din räckvidd och växa ditt företag organiskt.

  Här är några av de bästa sätten att växa din Instagram-butik.

  #1. Kör annonser

  Att köra shoppingannonser på Instagram är ett av de snabbaste sätten att öka försäljningen från din nyskapade Instagram-butik. Du kan skapa annonskampanjer med hjälp av Instagram Ads Manager, som är tillgänglig från Facebook Ads-kontot.

  Här kan du skapa två typer av annonser.

  Den första är annonserna med endast produkttaggar. En annan är annonser med produkttaggar och kassa.

  Att skapa köpbara annonser är ett bra sätt att locka nya kunder till din Instagram-profil och engagera dem med ditt innehåll. Om du konverterar din Instagram-profil till ett professionellt konto kan du till och med öka flödesinlägg, rullar och berättelser i form av annonser.

  Genom att tillåta användare att köpa direkt från din mobilbutik, gör du det möjligt för dem att dra nytta av köp i ögonblicket. Kom ihåg att inkludera produktfoton, taggar och hashtags av hög kvalitet för att få ut det mesta av denna värdefulla butiksyta.

  #2. Influencer marknadsföring

  Förutom dina egna Instagram Shopping-annonser bör du samarbeta med en influencer. Influencers kan till exempel skapa en speciell kollektion av produkter från din katalog att dela med sina följare.

  Instagrams engagemang med kreatörers innehåll är mycket högre än Facebooks. Detta skapar en perfekt grund för att samarbeta med innehållsskapare i din produktmarknadsnisch.

  Genom att utnyttja en influencers räckvidd kan du bredda din produkträckvidd till okända territorier. En produktdetaljsida visas efter att Instagram-användare taggar produkter på sina inlägg (påverkare, till exempel) så att potentiella kunder kan se så mycket visuell information om föremålet som möjligt.

  #3. Rabatter

  Att erbjuda rabatter är ett traditionellt sätt att locka nya kunder. Även om det inte finns något direkt sätt att lägga till en rabattfunktion i Instagram-butiken, kan du erbjuda rabattkuponger i inlägg.

  Du kan använda annonsmaterial som framhäver rabattkoden på dina inlägg, berättelser och rullar. Du kan till och med be din partnerinfluencer att skapa en unik kupongkod, så det blir lättare för dig att spåra försäljningen som köps in av en enskild influencer.

  Det finns också ett alternativ att skicka in unika rabattkoder på kupongkodswebbplatser om du tror att det är tillåtet för ditt företag. Generellt sett har rabattkupongwebbplatser ett stort antal besökare, vilket gör det enkelt för dig att distribuera rabattkoder

  #5. Remissbonus

  Ett annat effektivt sätt att växa din Instagram-butik är att köra ett remissbonusprogram där du erbjuder vissa provisioner till alla som gör försäljning åt dig. Se det som referera och tjäna program eller affiliate marknadsföring för dina produkter.

  Om du till exempel erbjuder en hänvisningsbonus på 20 % kan du tjäna mindre. Men om du bygger ett omfattande nätverk av affiliate-marknadsförare som marknadsför din produkt, kommer du att tjäna mer pengar. För nu har du en extra försäljningsvolym som fortsätter att öka hänvisad av marknadsförare och influencers.

  Även om idén med en remissbonus lockar alla, är det en pågående process att göra den framgångsrik. För att förenkla saker för dina affiliates, fortsätt att lägga till nya varumärkestillgångar och kör reklamkampanjer så att de enkelt kan marknadsföra ditt företag.

  Sammanfattning

  Instagram är gratis och för närvarande den mest använda sociala medieplattformen. Den är full av influencers såväl som potentiella köpare. Om du är någon som använder Instagram dagligen kan du tänka dig att konvertera dina inlägg som gillar till produktförsäljning.

  Även om det kan låta komplext och mycket arbete initialt, kommer du att få självförtroende. Och vem vet vad resultatet blir om du anstränger dig för att lyckas använda Instagram-butiken för ditt företag.

  Om den här artikeln gav dig något värde, är vi säkra på att du kommer att älska att läsa mer om att tjäna pengar på Instagram.