Hur man ser om någon läser din text på Android

Spread the love

I en tid då alla kommunicerar genom sms, från hangoutplaner till professionella möten förmedlas allt genom sms. Mer än 83% av amerikanerna har en smartphone. Även om denna nya form av kommunikation kan avbrytas när det skickade meddelandet inte levereras och avsändaren måste vänta på att konversationen ska fortsätta. Så, vad är skillnaden mellan skickat och levererat på Android-text? Och hur vet du att dina texter är lästa? Idag, i den här artikeln, ska vi diskutera hur man ser om någon läser din text på Android. Så fortsätt läsa för att kontrollera om textmeddelandet levererades på Android-enheten.

Hur man ser om någon läser din text på Android

Android operativsystem använder två typer av meddelandeformat, nämligen SMS och MMS. SMS står för Short Messaging Services, medan MMS står för Multimedia Messaging Services. Den ena används för att kommunicera faktiska texter och ord medan den andra används för att skicka multimediameddelanden som foton, videor, GIF:er och andra icke-textbaserade meddelanden. Fortsätt läsa om du vill veta hur du ser om någon läser din text på Android.

Hur man kontrollerar om textmeddelandet levererades på Android

Texter är omedelbara, pålitliga och lätta kommunikationsformer, vilket är anledningen till att det nu är en av de mest populära kommunikationsformerna. Medan SMS och MMS är standardformerna för sms, har Android-telefoner nu börjat använda Google Messages. Denna funktion gör det möjligt för användaren att utforska en mer flexibel form av kommunikation inklusive läskvitton.

  iMessage-funktioner att undvika med dina Green Bubble Android-kompisar

Du kan se om någon läser din text på Android om dina läskvitton är påslagna. När din chatt har öppnats av mottagaren, under det senaste meddelandet du skickade, kommer det att visa att texten har lästs.

Men vad händer om personen du pratar med inte har svarat dig på ett bra tag och du inte har någon aning om ditt senaste sms levererades eller inte? Vill du veta om min text levererades med Android? Så här kan du se om någon läser din text på Android.

Obs: Eftersom alla Android-telefoner inte har samma inställningsalternativ och de varierar från tillverkare till tillverkare, se därför till att de har rätt inställningar. Dessa steg utfördes på Xiaomi Redmi Note 9

Metod 1: Via Messaging App

Följande är stegen nedan.

1. Öppna Meddelanden-appen på din Android-telefon.

2. Klicka på ikonen Inställningar i det övre högra hörnet.

3. Rulla ned till Leveransstatus och slå på den.

4. Slå sedan på Leveransljud.

Metod 2: Genom allmänna telefoninställningar

En annan metod är genom telefoninställningar som listas nedan.

1. Gå till telefoninställningar.

2. Rulla ned och välj Appar.

3. Klicka på System app-inställningar.

4. Bläddra för att hitta Meddelanden och tryck på den.

5. Slå på Leveransstatus.

6. Slå slutligen på Leveransljud.

Med dessa två metoder kommer du nu att veta om dina textmeddelanden levereras eller inte och ha en uppfattning om mottagaren har tagit emot dem eller inte, för hur olyckligt det än låter så går det inte att veta om mottagaren har tagit emot texten eller inte.

  Använd livefilter på din kamera när du tar foton [Android]

Säger Android-texter levererade?

Alla Android-telefoner kommer att ha en funktion som låter användare kontrollera om ett textmeddelande levereras eller inte. Funktionen kan vara avstängd som standard och för att aktivera den manuellt, skulle du vilja följa stegen ovan i den här artikeln för att Android kontrollera om textmeddelandet levererades eller inte.

Hur hindrar jag människor från att läsa texter på Android

Det finns inget värre än att någon invaderar dina privata chattar. Vill du se om någon läser din text på Android? Om du känner att dina privata texter har lästs i hemlighet av någon, släpp alla dina bekymmer när vi ger dig den bästa guiden för att dölja dina meddelanden på Android.

För att lära dig mer om hur du döljer dina texter, läs vår artikel om hur du döljer textmeddelanden eller SMS på Android.

Kan du se om någon såg din text på Android?

Det beror helt på din telefonmodell, mobilleverantör och operativsystem. Beroende på telefon kommer du att märka skillnader som Skicka läskvitton, Läskvitton eller Begär kvitto. Om din smartphone har något av dessa, kanske du kan se och se om någon läst din text på Android. För att få aviseringarna, aktivera läskvitton i dina meddelanden.

Om du inte kan hitta alternativet att aktivera eller inaktivera läskvitton, är vi rädda att det kanske inte är möjligt för din smartphone att ta emot läskvittonsmeddelanden.

Skillnaden mellan skickat och levererat på Android-text

Alla Android-användare skulle känna igen de skickade och levererade popup-meddelandena på sin telefon. Även om Android i allmänhet är mycket lätt att följa, kan ibland skickade och levererade meddelanden orsaka ganska förvirring för Android-användare. Förvirrar det dig också? Vill du dyka in i den sanna innebörden av meddelanden Skickat och levererat? Låt oss dyka in då.

  Cooliris för Android lägger foton från 15 molntjänster på ett ställe

Skickat
Levereras
Skickat meddelande innebär att det skickade textmeddelandet har registrerats till mottagarens mobil för leverans.
Levererat meddelande kommer att bekräfta att mobiloperatörens server har levererat till mottagaren.
Skickat meddelande, betyder inte nödvändigtvis att mottagaren läst meddelandet.
Ett levererat meddelande säkerställer en hög sannolikhet att mottagaren läser det skickade meddelandet.
Avsändaren får meddelandet Skickat.
Både mottagaren och avsändaren får det nya meddelandet respektive levererat meddelande.

Kan du se om någon blockerade dina sms på Android?

Det beror på olika Android-telefoner. Utan några problem kan alla Android-användare veta om deras text har levererats eller inte, men hur vet du om någon blockerade dig via text? Tja, det finns inget tydligt sätt att använda din Android-telefon för att avgöra om någon blockerade dig, men du kan fortfarande skapa en idé genom att lägga märke till dina textaviseringar.

Du kommer att få meddelanden om ej levererade meddelanden, eller om du försöker ringa personen kommer samtalet inte heller att lyckas. Om du ser dessa misslyckade textaviseringar eller misslyckade samtal kan mottagaren ha blockerat dig. För att vara säker och se om någon läser din text på Android är det bästa alternativet att fråga dem direkt.

Vanliga frågor (FAQs)

Q1. Är jag blockerad om meddelandet säger levererat?

Ans. Nej, du har inte blivit blockerad om dina meddelanden levereras.

Q2. Visas tysta meddelanden som levererade?

Ans. Ja, avstängda meddelanden tystar bara ljudet av aviseringen och varnar dig inte. Dina meddelanden kommer fortfarande att gå igenom och levereras.

Q3. Använder Android-telefoner SMS?

Ans. Ja, SMS stöds av alla smartphones inklusive Android-annons iOS-enheter.

***

Vi hoppas att du lärde dig hur du ser om någon läser din text på Android och den största skillnaden mellan skickad och levererad på Android-text. Lämna gärna alla dina frågor och lägg till dina förslag i kommentarsektionen nedan. Vi vill gärna höra från dig.