Hur man ser arkiverade inlägg på Instagram

Spread the love

Arkiverade inlägg är de inlägg som är dolda och inte är synliga på din profil, förutom att du ingen kan se dina arkivinlägg. Arkivet är en så fantastisk funktion av Instagram som låter dig hålla dina inlägg på Instagram dolda för alla. Arkivalternativet kan endast ses på Instagram-appen för Android- och iOS-enheter. På webbversionen av Instagram finns det inget alternativ att se dina arkivinlägg eller flytta dina inlägg till arkivet. En användare kan inte arkivera någon annans inlägg. Om du någonsin vill att något av dina inlägg ska döljas för dina följare och vill att ingen ska titta på dem, kan du flytta dina inlägg till arkivsektionen. Om du redan har flyttat dina inlägg till arkivet och vill veta hur du ser arkiverade inlägg på Instagram, hjälper den här artikeln dig med det. Det kommer att guida dig i steg om hur du ser arkiverade inlägg på Instagram och hjälper dig att veta vad inlägg arkiverat på Instagram betyder. Du kommer också att lära dig om du kan se arkiverade inlägg på Instagram från någon annan.

Hur man ser arkiverade inlägg på Instagram

Du kommer att få veta hur du ser arkiverade inlägg på Instagram längre fram i den här artikeln. Fortsätt läsa för att lära dig mer om det i detalj.

  Vad är Vanish Mode på Instagram?

Varför arkiverar människor inlägg?

På Instagram arkiverar människor inlägg för att dölja dem för alla utan att radera dem. När ett inlägg flyttas till arkivet tas det bort från din profil, och ingen utom du kan se det i arkivsektionen. Folk arkiverar inlägg som är äldre eller inte så viktiga för dem, men de vill inte ta bort dem. Och de arkiverar också de inläggen för även om vissa inlägg av misstag raderas kommer de fortfarande att vara säkra i arkivdelen på sitt IG-konto. Inlägg som äldre tävlingar, annonser och pinsamma bilder flyttas vanligtvis till arkivet.

Vilka är fördelarna med arkiv?

Fördelarna med att använda ett arkiv listas nedan:

  • Inlägg, rullar och berättelser som flyttas till arkivet är dolda från din profil.
  • Ingen kan se de arkiverade inläggen förutom du.
  • Du kan dölja dina inlägg för alla utan att behöva ta bort dem från Instagram.
  • Som standard är alternativet spara berättelse till arkiv aktiverat på Instagram, vilket kommer att spara dina berättelser till arkiv när deras 24 timmar är över, och du kan komma åt dem när som helst från arkivsektionen.
  • Istället för att ta bort dina inlägg kan du flytta dem till arkivet och som kommer att fungera som backup för alla dina inlägg.

Vad händer när du arkiverar ett inlägg på Instagram?

Låt oss se vad som händer när du arkiverar ett inlägg på IG:

  • På IG-appen, när du väljer ett inlägg att flytta till arkivet, tas det inlägget bort från din profil och flyttas till arkivsektionen.
  • Från arkivsektionen kan du avarkivera den och ta tillbaka den till din profil eller ta bort den permanent.
  • Alla kommentarer och gilla-markeringar relaterade till inlägget kommer att döljas tillsammans med inlägget, och ingen förutom du kan se det.
  Vet Instagram om jag köper följare? Kommer de att förbjuda ditt konto?

Det är vad som händer när du arkiverar ett inlägg på Instagram.

Hur hittar man arkiverade inlägg på Instagram?

För att veta hur man ser arkiverade inlägg på Instagram, följ bara stegen nedan:

Obs: Se till att du är inloggad på Instagram-appen innan du följer dessa steg.

1. Starta Instagram-applikationen på din Android och iOS enheter.

2. Klicka på fliken Profil i det nedre högra hörnet av skärmen.

3. Tryck på hamburgerikonen i det övre högra hörnet.

4. Klicka på alternativet Arkiv från popupmenyn som visades på skärmen.

5. Här ser du alla dina inlägg, berättelser och rullar som du har flyttat till arkivet.

Så här ser du arkiverade inlägg på Instagram.

Hur tar jag tillbaka något från arkivet?

När du vet hur man ser arkiverade inlägg på Instagram, för att veta hur jag tar tillbaka något från Arkiv, följ bara dessa steg:

1. Starta Instagram-appen på din telefon.

2. Klicka på fliken Profil > hamburgerikon.

3. Tryck sedan på alternativet Arkiv från popupmenyn som visades på skärmen.

4. Klicka på önskat arkiverat inlägg.

5. Tryck sedan på den treprickade ikonen.

6. Klicka på alternativet Visa på profil.

7. Från popup-fönstret, tryck på Visa på profil för att flytta ditt inlägg från arkivet till din profil.

  Hur man döljer likes på Instagram

Så här kan du ta tillbaka något från arkivet.

Hur avarkiverar jag mina inlägg?

Följ stegen som nämns ovan för att avarkivera dina inlägg från IG-appen.

Kan du se arkiverade inlägg på Instagram Web på en dator eller ett skrivbord?

Nej, du kan inte se arkiverade inlägg på Instagram-webben på en dator eller ett skrivbord. Om du vill lägga till något inlägg i arkivet kan du inte göra det på IG-webben. Arkivdelen finns endast tillgänglig på Instagram-appen för mobiler och surfplattor. Den stationära Instagram använder också webbversionen. Även om du laddar ner Instagram-appen på din stationära dator eller dator, kommer den endast att köra webbversionen av Instagram-appen. Det finns de flesta funktionerna i Instagram-appen som inte fungerar på webbversionen. Och vissa, som arkiv, är inte ens tillgängliga på Instagram-webben. Nu vet du om du kan se arkiverade inlägg på IG-webben på en dator eller skrivbord eller inte.

Kan du se någons arkiverade inlägg på Instagram?

Nej, du kan inte se arkiverade inlägg på Instagram. Arkiverade inlägg, berättelser eller rullar på Instagram är endast synliga för användaren som har flyttat dem till arkivet och ingen annan. Dina arkivinlägg är bara synliga för dig och ingen annan på Instagram. Inläggen som finns på din profil kan ses av andra. Om du lägger in något inlägg i arkivet tas det omedelbart bort från din profil. Och ingen, inklusive du, kan se ditt inlägg på din profil. Om du vill se ditt arkivinlägg måste du gå till arkivdelen på Insta-appen. Nu vet du om du kan se någons arkiverade inlägg på IG eller inte.

***

Vi hoppas att du har lärt dig hur du ser arkiverade inlägg på Instagram. Kontakta oss gärna med dina frågor och förslag via kommentarsfältet nedan. Låt oss också veta vad du vill lära dig om härnäst.