Hur man lägger till bots till din Discord-server

Om du kör en Discord-server har du en mängd olika alternativ för att tillhandahålla snygga funktioner för dina medlemmar. En av dessa funktioner är bots. Att anpassa din server är enkelt när du lär dig hur du lägger till dessa bots.

Den här artikeln kommer att visa dig hur du ställer in en Discord-server, introducerar dig till botsvärlden och förklarar hur du lägger till bots till din Discord-server (och varför du kanske vill).

Vad är Discord-bots?

Bots är helt enkelt datorprogram som interagerar med människor (och ibland med andra bots) för att utföra vissa funktioner automatiskt. En webbplats med ett användbart chattfönster öppnar omedelbart erbjudande om att prata med dig om deras produkt eller tjänst; det är en bot. Om du använder Reddit ser du botinteraktioner (pip! boop!) hela tiden.

Bots kan vara till hjälp eller irriterande, beroende på deras syfte, design och distribution. På Discord tillhandahåller bots en mängd produktiva och inte så produktiva funktioner till gemenskapen på servern där de ”bor”. Du kan lägga till bots till din Discord-server som hjälper dig att moderera medlemmar eller göra din server lite mer unik och roligare.

Det finns till exempel bots som spela musikbots som erbjuder roliga memes på begäran, bots som hämtar din spelstatistik åt dig och bots som spelar ett högt lufthornsljud på kanalen när du uppmanas att göra det.

Hitta bra bots

Discord-världen är full av bots; det finns tusentals fritt tillgängliga bots där ute. Det finns en lista över några fåniga och halvanvändbara bots här om du vill, men användare som behöver några mer seriösa bots kan hitta dem på Carbonitex hemsida. Carbonitex är ett av de bästa förråden av Discord-bots som finns. Ett annat välrenommerat arkiv för Discord-bots är Discord bots. A GitHub-sökning efter Discord-bots kommer att hitta nästan allt i allmänhetens syn för den verkligt hardcore.

Lägga till bots till din Discord-server

Att lägga till bots till din Discord-server kan vara en lång process första gången. När du väl fått kläm på det är det faktiskt ganska enkelt.

Steg 1 – Aktivera administratörsåtkomst

För att lägga till bots till din Discord-server måste du vara administratör för den servern. Om du inte äger servern är det förmodligen en bra idé att kontrollera med ägaren innan du lägger till något till den.

 • Från din Discord-hemsida väljer du den server du vill lägga till boten till (till vänster på Discord-webbplatsen).
 • När valt; Välj rullgardinsmenyn (servernamnet längst upp till vänster på skärmen med en liten nedåtpil bredvid).
 • Tryck på ”Serverinställningar”.
 • Tryck på ”Roller”.
 • Klicka på ”Standardbehörigheter”.
 • Rulla ned till inställningen Allmänna behörigheter och aktivera ”Administratör”.
 • Klicka på ”Spara ändringar”.
 • Steg 2 – Skaffa de bots du vill ha

  Det är viktigt att notera att beroende på din bots källwebbplats kan du se ”Bjud in” eller ”Lägg till bots”. För det här exemplet kommer vi att använda Dyno, men instruktionerna kan variera om du lägger till en annan bot. Kom ihåg att du måste utföra dessa steg för varje server du äger eller modererar.

  Så här lägger du till en bot till din Discord-server:

 • Besök webbplatsen för den bot du vill lägga till. Klicka sedan på alternativet för att logga in.
  Obs: Varje källa kommer att ha lite olika instruktioner. Men totalt sett följer de flesta steg som liknar dessa.
 • Logga in med dina Discord-uppgifter. Välj sedan servern där du vill använda boten och klicka på ”Fortsätt”.
 • Gör de val som är lämpliga för din server och klicka på ”Auktorisera”.
 • Gå igenom installationsprocessen.
 • Om du har problem med att hitta din server, se till att du är inloggad på Discord i samma webbläsare som du använder för botarnas webbplats. Kontrollera också att du är inloggad på rätt konto.

  Om du vill lägga till någon som administratör på din server, kolla in denna TechJunkie på lägga till en ny administratör.

  Lätt som en plätt!

  Om du är mer hardcore och vill lägga till bots utan att bry dig om det vackra gränssnittet, kan du också lägga till dem direkt. Du måste känna till botens klient-ID och du måste vara inloggad på din Discord-server. Detta är metoden du måste använda för de flesta GitHub-bots, som inte har ett webbgränssnitt.

 • Öppna din webbläsare och klistra in följande URL: https://discordapp.com/oauth2/authorize?client_id=&scope=bot&permissions=0.
 • Ändra ”Bot_Client_ID” i ovanstående URL med det faktiska klient-ID:t för boten du vill lägga till.
 • Du kanske fortfarande måste auktorisera boten även om kommandot använder Oauth2 för att göra just det.
 • Hantera din bot

  Nu när du har lagt till din bot, låt oss se över hur du kan hantera den. De flesta bots har en instrumentpanel på webbplatsen med omfattande kontroller för moderering. Men du kan göra några justeringar i Discords inställningar också. För att upprepa, instruktionerna nedan kommer att variera beroende på vilken bot du använder.

 • Gå över till botens webbplats och klicka på alternativet Dashboard.
 • Rulla ner på sidan och gå igenom kontrollerna som din bot erbjuder.
 • Gör ändringar som du vill.
 • Återigen kommer varje bot att ha olika instruktioner och olika möjligheter.

  Auktorisera din Discord Bot

  Discord är väldigt försiktig med bots och kräver ibland flera auktoriseringar för att en ska fungera. Även om plattformen använder Oauth2 för att tillåta en bot att komma åt och interagera, kan du fortfarande se en uppmaning om att auktorisera den inom kanalen.

  Några populära Discord-bots

  Nu när du vet hur man lägger till bots, vilka är några bots du bör lägga till? Tja, bara du vet vilken typ av miljö du vill att din server ska ha. Här är en lista över några av de mer populära Discord-botarna och varför du kanske vill lägga till dem.

  Tack medlem visar memes och har en mängd andra meme-relaterade funktioner.

  Pannkaka är en grundläggande bot med flera funktioner med modereringsfunktioner och musik som spelas.

  Nadeko spelar spel, erbjuder spel och har administrationsverktyg.

  MedalBot låter dina användare spela in klipp.

  RickBot erbjuder mer än 4500 anpassade soundboards.

  Häftig är en musikbot som stöder Spotify, YouTube och Soundcloud.

  Rytm är en mycket stabil och fullt fungerande musikbot.

  Mantaro är en anpassningsbar ”rolig” bot.

  En översättare är en flerspråkig bot som ger omedelbar översättning mellan mer än 100 språk.

  Fler botresurser

  Det finns många resurser där ute som hjälper dig att välja, anpassa och till och med skapa dina egna Discord-bots. Här är några av de mest populära och användbara bot-orienterade resurserna som finns på webben för att hjälpa dig att få ut det mesta av din botupplevelse.

  Discord.me är ett stort Discord-community där användare kan lägga till och marknadsföra servrar, men sajtens övergripande uppdrag är att ”hjälpa människor att hitta online-communities de älskar.” Webbplatsen har 33 kategorier av servrar, allt från militär till mogen, anime till konst och fitness till lurvig.

  En aktiv blogg håller communitymedlemmarna uppdaterade, och webbplatsen har en NSFW-växling som låter dig undvika (eller söka upp) ”after dark”-servrarna där ute.

  Discordbots.org är en Discord-gemenskap med bottema med ett stort utbud av resurser för botanvändare. Webbplatsen har tusentals bots kategoriserade och betygsatta och publicerar och stöder även sitt eget robotskapande API, tillgängligt i JavaScript, Java, Python, C#/.NET och Go-varianter.

  Den här webbplatsen är en guldgruva av fantastiska resurser och exempel för botutvecklare.

  Bastionbot.org tar en intressant filosofisk position för botvärlden – snarare än att ha ett dussin bots som var och en kör sina egna funktioner; Bastion försöker vara en allt-i-ett-bot som kan hantera allt en server kan behöva.

  Bastions funktionslista inkluderar musik, spel, giveaways och kampanjer, en förslagskanal, röstning, användarprofiler, virtuella valutor, utjämningssystem, en serverbutik, filter, sökningar, spelstatistik, meddelanden, modereringsfunktioner, emojis, ”roliga” funktioner som lufthorn och citat, styrbord, schemalagda kommandon och triggers och reaktionshändelser. Bastion är en fullfjädrad bot som kan göra nästan allt du vill att den ska göra, och den lägger till funktioner regelbundet.

  Carbonitex är en statistikinsamlingswebbplats ägnad åt Discord-servrar och bots och är en fantastisk resurs för dem som vill se var handlingen finns i spelfältet för server och bot. Du kan bjuda in Carbonitex att övervaka din server och samla in statistik för att visa var du befinner dig i det stora serverekosystemet.

  Vanliga frågor

  Bots är ett bra verktyg att använda som Discord-serveradministratör. Här är några fler svar på dina vanligaste frågor.

  Hur skapar jag en Discord-server?

  Vi har faktiskt en artikel till vägleda dig genom att skapa en server. Processen är relativt enkel och du kan ha flera servrar gratis. Det betyder att du kan skapa en server för dina Minecraft-vänner och en separat för dina Call of Duty-vänner.

  Du kan till och med skapa en Discord-server för affärs- eller skolmöten också!

  Måste jag lägga till en bot på varje server?

  Ja. Låt oss säga att du vill lägga till musikboten till dina servrar; du måste följa stegen ovan för varje server.

  Jag har lagt till en bot, men den gör ingenting. Vad är fel?

  Beroende på vilken bot du har lagt till kan du få problem eftersom det är något fel på själva boten. Men i de flesta fall måste du navigera till ”Roler” i din servers inställningar och ge rätt behörigheter till din mekaniska hjälpare.

  De flesta bots har en instrumentpanel på sin webbplats. Om du har lagt till rollerna, men den fortfarande inte fungerar korrekt, gå till botens webbplats och kolla in moderatorns behörigheter därifrån. Till exempel är Mee6-boten otroligt populär, men du måste aktivera moderatorbehörigheterna från webbplatsen innan den gör något.

  Måste jag vara administratör för att lägga till bots?

  Ja, om du inte har administratörsbehörigheter aktiverade kan du inte lägga till en bot på den servern. Du kan alltid be ägaren eller administratörerna om åtkomst till dessa behörigheter. Administratörerna förbehåller sig möjligheten att neka dig nödvändiga behörigheter beroende på vad du försöker åstadkomma och din relation med dem.

  Kan jag lägga till en bot på Discord-mobilen?

  ja! Desktopversionen är lite lättare att arbeta med än mobilversionen; det är möjligt att lägga till de flesta bots till din Discord-server på en mobil enhet. Öppna den webbläsare du väljer och gå till webbplatsen för den bot du vill lägga till. Auktorisera boten och välj servern där du ska använda den.