Hur man kopplar bort telefonnummer från Discord

När du skapar ett Discord-konto måste du länka ett giltigt telefonnummer för verifieringsändamål. Det fungerar som ett effektivt anti-spam-verktyg som hjälper dig att återta kontrollen om du skulle falla offer för hacking. Vissa människor är dock ovilliga att dela sina privata data med en så stor plattform. Så finns det något sätt att undvika det?

Det korta svaret är nej. Discord tillåter inte att du kopplar bort ditt telefonnummer eftersom det är en förutsättning för kontoautentisering. Du kan överväga två alternativa lösningar: antingen byt ut numret eller ta bort hela kontot. I den här artikeln visar vi dig hur du gör båda med steg-för-steg-instruktioner och utforskar en möjlig lösning.

Hur kopplar man bort ett telefonnummer från Discord?

Plattformen inaktiverar automatiskt konton som inte är kopplade till ett giltigt telefonnummer. Vi kommer att täcka orsakerna bakom det mer i detalj, men för nu – låt oss säga att det är programmerat att göra det.

Som nämnts finns det två sätt att komma runt detta. Om du verkligen är inställd på att koppla bort ditt privata nummer från plattformen kan du helt enkelt ta bort ditt konto. På så sätt kommer all din data att tas bort permanent från Discord, och du behöver inte oroa dig för missbruk. Den andra lösningen är att ersätta dina siffror med ett annat telefonnummer.

Lyckligtvis är båda metoderna ganska enkla. Fortsätt läsa för en steg-för-steg-uppdelning.

Ta bort konto

Du kan radera ditt Discord-konto på några sekunder. Ännu bättre, du kan göra det med olika enheter. Både stationära och mobila appar är kompatibla med flera operativsystem. Den officiella Android-versionen finns på Google Playmedan Windows-användare kan ladda ner skrivbordsappen från officiell hemsida. För iOS- och macOS-enheter, gå till App Store.

Gränssnittet är mer eller mindre identiskt för alla versioner, och detsamma gäller funktionerna. Självklart behöver du inte ladda ner Discord för att kunna radera ditt konto. Du kan använda webbappen istället. Men du väljer att göra det, följ dessa steg:

 • Starta appen eller logga in på ditt konto från din föredragna webbläsare.
 • Hitta den lilla kugghjulsikonen för ”Inställningar”. Klicka för att öppna alternativmenyn.
 • Välj ”Mitt konto” från listan och klicka sedan på ”Kontoborttagning.”
 • Rulla till botten av skärmen och klicka på ”Ta bort konto.”
 • Ersätter telefonnummer

  Discord kräver inte att du kopplar ditt personliga nummer till kontot i sig. Du kan också länka din jobbtelefon eller ett slumpmässigt nummer som du knappt använder, så länge den är aktiv.

  Med det sagt, om du vill ersätta de nuvarande siffrorna på ditt konto är det inga problem alls. Följ bara dessa enkla steg:

 • Öppna Discord-appen eller logga in via webbläsaren.
 • Klicka på ikonen ”Inställningar” formad som ett litet kugghjul.
 • Välj ”Mitt konto” i rullgardinsmenyn.
 • Hitta fältet som innehåller ditt telefonnummer och rensa det. Ange de alternativa siffrorna.
 • Vänta några sekunder för att få textmeddelandet med verifieringskoden. Kopiera siffrorna till urklippet. Ibland kommer Discord automatiskt att fylla i koden och slutföra processen.
 • Klistra in verifieringskoden i motsvarande fält för att ersätta det gamla numret.
 • Det är inte bara en superenkel metod, utan den kan komma väl till pass när du byter tjänsteleverantör.

  Hur överför man äganderätten till ett Discord-konto?

  Om du har nöjt dig med att permanent inaktivera ditt konto måste du ta reda på vad du ska göra med dina servrar. Det skulle vara synd att lägga ner ett blomstrande forum, för att inte tala om att upplösa en sammansvetsad gemenskap. Som tur är kan ditt Discord-arv leva vidare även efter att du har raderat ditt konto. Allt du behöver göra är att överföra äganderätten till en ny administratör.

  Plattformen låter dig lämna över nycklarna till en användare som du väljer, så länge de är en del av servern. Det kan vara en vän eller en aktiv medlem i samhället. Välj noggrant eftersom den här personen från den tidpunkten kommer att ha full kontroll över forumet. Om de är för avslappnade med sina administratörsansvar kan de ångra allt ditt hårda arbete.

  När du har bestämt dig för en pålitlig efterträdare, så här ska du göra:

 • Öppna servern du vill överföra till en annan administratör.
 • Klicka på servernamnet och välj ”Serverinställningar” från alternativmenyn.
 • Bläddra till avsnittet ”Användarhantering” och öppna kategorin ”Medlemmar”.
 • Bläddra i listan över medlemmar och hitta den person du vill ska bli den nya administratören. Håll muspekaren över deras användarnamn och klicka på de tre vertikala prickarna på höger sida.
 • Välj ”Överför ägande” från rullgardinsmenyn med alternativ.
 • Hur tar man bort en server på Discord?

  Naturligtvis är inte alla servrar värda att underhålla. Om det finns en övergiven gruppchatt som du har skapat, är det ingen idé att överföra äganderätten. Istället kan du helt enkelt ta bort servern innan du inaktiverar ditt konto. Så här gör du:

 • Öppna servern och navigera till servernamnet. Klicka för att komma till en rullgardinslista.
 • Klicka på ”Serverinställningar”.
 • Hitta ”Ta bort server” i listan med alternativ.
 • En popup-ruta visas. Ange namnet på servern i dialogrutan.
 • Bekräfta genom att klicka på den röda ”Radera”-knappen i det nedre högra hörnet. Om 2FA-verifieringen är aktiverad måste du ange autentiseringskoden.
 • Tänk på att när du har tagit bort servern finns det ingen återvändo. Det kommer att gå förlorat i skuggvärlden för gott utan en chans till uppståndelse.

  Ytterligare vanliga frågor

  Kan jag kringgå Discord-telefonverifiering?

  Som vi sa, du behöver inte koppla ditt riktiga nummer till ditt Discord-konto. Det finns ett sätt att kringgå plattformens telefonverifieringssystem genom att använda appar som Betala inte.

  Enkelt uttryckt skapar DoNotPAy så kallade ”brännartelefoner” eller tillfälliga telefonnummer som du kan länka till ett brett utbud av servrar. Appen låter dig skapa ett konto på vilken plattform som helst utan att behöva avslöja din faktiska kontaktinformation. Det är en supersnygg funktion, speciellt om du är försiktig med hackare och missbruk av personuppgifter.

  Allt du behöver göra för att komma åt produkten är att skapa ett DoNotPay-konto. Därefter kan du använda den unika brännartelefonen för att kringgå alla verifieringskrav, inklusive Discord. Följ bara dessa enkla steg:

  1. Logga in på ditt konto med din valda webbläsare.

  2. Bläddra till avsnittet Burner Phone och skriv Discord i dialogrutan.

  3. Välj ”Skapa en tillfällig telefon” från listan med alternativ.

  4. När du har begärt en verifieringskod från Discord klickar du för att se textmeddelandet.

  Tänk på att numret upphör efter bara tio minuter. Du måste vara snabb med att skicka verifieringskoden om du vill att den här metoden ska fungera.

  Ibland skickar Discord dig ett meddelande som säger att ditt telefonnummer är ogiltigt. Detta händer av följande skäl:

  · Du valde en ogiltig landskod för ditt telefonnummer.

  · Numret känns igen som falskt och blockeras därefter.

  · Du använder en fast telefon eller VOIP-nummer (det fungerar bara med mobiltelefoner).

  · Ett annat Discord-konto har samma telefonnummer.

  Varför behöver jag ett telefonnummer för mitt Discord-konto?

  Med Discord kan du bygga en hel onlinegemenskap och interagera med dina vänner, familjemedlemmar eller andra spelare på flera servrar. Men när en kanal väl är offentlig finns det en risk att den lockar till sig spammare som kan förstöra det roliga genom att översvämma den med meningslöst innehåll.

  Det är därför Discord implementerar en mängd olika säkerhetsåtgärder, inklusive tvåfaktorsautentisering (2FA) och telefonverifiering. Även om det kan verka besvärande, är det ett effektivt sätt att säkerställa säkerheten för din data. Det hjälper också till att eliminera bots, eftersom deras närvaro på en server kan leda till fler textbedrägerier och andra hackerattacker.

  Discord är till din Beck and Call

  Även om det inte finns något sätt för ett Discord-konto att existera utan ett telefonnummer kopplat till det, behöver du inte riskera din kontaktinformation. Om du är orolig för att dina personuppgifter kommer att missbrukas kan du antingen radera ditt konto eller ersätta länken med ett falskt telefonnummer.

  Kom dock ihåg att verifieringssystemet tjänar ett mycket speciellt syfte. Det är en effektiv säkerhetsåtgärd som är tänkt att skydda dig från bedragare och spammeddelanden. Innan du sträcker dig efter brännartelefonen, se till att du är medveten om riskerna. Med över 300 miljoner aktiva användare är Discord en av de största plattformarna i världen. Utan en solid försvarslinje kan ditt konto bli mer sårbart för hackare, så var försiktig.

  Vad tycker du om Discords telefonverifiering? Är du ovillig att länka din kontaktinformation till sådana plattformar? Kommentera nedan om du känner till ett sätt att koppla bort ditt telefonnummer från Discord utan att behöva byta ut det.